Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 augusti 2015

Sannfinnländaren en underbegåvad rasist


Kapitalismens hänsynslösa nationsförstörelse har ingen lösning
i högerextremism som hatar utlänningen men älskar pengar!


AB skriver om finske multikulturhataren Olli Immonen som tagit politisk timeout efter sina rasistiska utfall i de sociala medierna. På frågan hur vanställd hans själ är finner jag mig plötsligt stirra på ett foto som i hög grad påminner om massmördaren och högerextremisten Anders Breiviks märkligt svullna ansiktsform. Det sägs att en stark käklinje tecknar en stark karaktär. Frågan vaknar återigen om karaktär kan studeras "frenologiskt"!

Kanske är "robust käklinje = bra karaktär" en mytbild spridd av sociopaterna själva. Dessa supermän kanske i själva verket lider av en fyrkantig själ som saknar intelligensen att hantera den allra minsta komplexitet och där naturligtvis multikulturella sammanhang är för mycket att reda ut för en socialt underbegåvad ärthjärna?

Att räkna ut månhoroskopet för den finske rasistens födelse minskar inte direkt mystiken. Tvärtom nu dyker den fyrkantiga eller lådliknande typ upp, den indisk astrologi kallar Tamas gunas, den mörklagda typen, vars materiella "fibrer" håller så låg vibrationsnivå att den klassiska texten Bhagadvad Gita t.o.m. kallar detta ett tecken på vansinne. Naturens eget inbyggda tillstånd av sinnessjukdom! Mytologin berättar att de av demoner befolkade världar som existerar under vår värld är vävda av alltmer Tamas guna ju längre ner i mörkret och attitydlåsningarna upptäcktsresanden färdas.

Månen i materialistiska och fosterländska Oxen under
angrepp från båda de naturliga illgörarna Mars och Saturnus.
Ett fall av den obegåvade människans projektionstendenser:
"Det är inte jag, det är den Andre som är problemet!"


Det visar sig att den finske rasisten har samtliga sju klassiska planeter i tecken som kopplats till Tamas guna! Och därmed överträffar han t.o.m. Anders Breivik, vars karta jag utifrån Månens (sinnelaget) eländiga status kommenterade att det var det mest sinnessjuka jag sett. Är våra psyken "förprogrammerade" baserat på våra tidigare liv? Är födelsehoroskopen helt separata från själarna, men själar med "skitigt bagage" behöver dessa kosmos svarta perioder, behöver dessa mörka fibrer att gömma sig bakom?

Det är inte svårt att förstå varför den omdömeslösa men socialt aktivistiska Mona Sahlin levererar det ena förslaget sämre genomtänkt än det andra om hur det svenska samhället ska stävja tendensen hos unga invandrare ett förvandlas till "muslimska terrorister" - hon föddes med samma begränsade förståndsgåvor (och var enligt undersökningar av anföranden i plenisalen den politiker i Riksdagen med det minsta ordförrådet).

Men den första anstormningen av högersosseri som tog landet till avgrundens rand ska inte få oss att glömma de åtta år med regeringen Reinfeldt som slutligen förstörde det här landet, paradoxalt genom samma syn på ohämmad invandring som rasisterna motsätter sig. Reinfeldt själv, hans vanvettiga självlärda finansminister Anders Borg och den svekfulle Antikrist Göran Hägg var alla födda när Mörkrets kvalitet kultimerade! (Se tidigare inlägg eller etiketten "Tamas guna".) 

De gamla indierna kanske har rätt. En viss typ av politiker ligger inte långt från sociopater och massmördare och det är den typen som AB:s utmärka Eva Franchell så korrekt noterar inte vill ta debatter utan på olika sätt gör sig onåbara i den offentliga makten. (Minns Reinfeldt, onåbar för medierna i Rosenbad och skyddad av den kvinnliga vakthund han numera polar med.) Det enda de hungrar efter, säger Franchell, är makten. Där är det: VANSINNET som hinduiska tänkare skrev om. Tamas guna är tydligt kopplat till makt om man ser till de fyra tamasiska tecknens korrelerade hus:

Oxen = ägandeprincipen, pengar
Lejonet = dominent individualitet, chefstypen, politikern
Skorpionen = dominant visselblåssare och tvärvägrare
Vattumannen = hela domänens dominans ("demokrati"), själva spelplanens oomrunkeliga makt

Förvisso går det tionde karriär- och makthuset inte i Tamas kvalitet utan i Rajas, passionen. Men den här bloggen synade snart den indiska kosmologin och fann passionens kvalitet föga mer än den förvirrade blandning som uppstår mellan Ljus och Mörker, Sattva och Tamas. De rajasiska eller lidelsefulla typerna vrider sig än hit och än dit och värst är kanske Vågens tecken, vars själva grundprincip just är att söka harmoniera med kreti och pleti.

Eva Franchell nämner Nazitysklands kommunikationsminister Göbbels och hans kombination av Vågen och en garderad och självprotektionistisk Kräftascendent är en lika god början till rasistisk nedlåtenhet mot andra "raser" som någon. Det här två tecknen i kombination _kan_ i vissa fall ge extrem fobi och en torgskräck som överkompenseras genom att i trygga omständigheter praktisera elakhet mot sina närmaste (eller de undersåtar som haft oturen att ta tjänst i huset).

Ascendenthärskaren Månen i fiendskapens 6e hus
och soldisponenten Venus fallen och i det
merkuriskt amoraliska 3e huset


Men för en kommunikationsminister är det särskilt det tredje kommunikationshuset som drar uppmärksamheten till sig: befolkat av den diskriminerande och segragerande Jungfrun och den sociala kompetensens Venus "fallen" i Jungfrun tillsammans med en Jupiter som sin natur alltid söker expandera på det tema värdtecknet anslår. Och värden är Jungfrun och dess akuta ovilja att blanda sig med "underlägsna". 

Den här sorgliga sorten kan troligen hittas på dejtingsajter typ "Elitsinglar" - de mest inbilska och korkade människor som tror att "det är jag värd", som den låga glassreklamen sade. Göbbels hade helt klart en expansiv men skev världsupplevelse och den springande punkten här är tredje intellektshuset med dess ynkliga intelligens. Att kunna finfördela saker och lägga i endera högen för gaskammaren eller den för tvångsarbetet är inte intelligens, det är en själ som stannat på en femårings utvecklingsnivå.

För den öppnar ögat i den riktningen, bjuder astrologin på en rik provkarta av mänsklig dumhet och tillkortakommanden. Herkulus utförde zodiakens tolv stordåd. Först därefter var han värdig att kallas gudamänniska. Människorna framstår som sådana dårar eftersom de tenderar att överbetona enstaka zodiakala teman i sina liv.

Är sedan grundkonstitutionen störd så att inte ens denna "one trick pony" för sig väl i manegen, då kommer inget värdefullt ur deras munnar. Se den av kapitalet köpta högersossen Löfven, han illustrerar perfekt den harmlöshet som det jollriga barnets arketyp (Kräftan och Väduren i förening) tecknar. En individ mindre lämpad till statsmannaskap är svår att föreställa sig, men det konstaterade bloggen även om Fredrik Reinfeldt. 

Detta är tydligen det svenska dilemmat: att man pga. jantelagen väljer de sämst lämpade att leda sig eftersom FOLKET (Vattumannen, se ovan) har något skevt i sitt kollektiva karma. (Se diskussioner på bloggen det senaste året om hur Vattumannen i nationalhoroskopet representerar OND RIKEDOM.)

Inga kommentarer: