Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 augusti 2015

Misstänkta bomben i Oslo

Enligt Norgehoroskopet borde ett eventuellt terrorattentat lämpligen ha inträffat för en vecka sedan. 

Nu har Solen redan passerat norrmännens världsfrånvända kollektiva psyke (Månen i Kräftan i avskilda tolfte huset) med nästan en vecka. (Bara terror kan locka fram dem som vänt världen ryggen och lever i sin egen bubbla.) Varför denna kosmiska försening?



När detta skrivs är nyheterna knapphändiga (DN) och det kanske inte ens är någon bomb att knyta skotten mot nattvakten till. 

Men om man leker med den astrologiska logiken, befinner sig just nu Venus och Jupiter i passage genom norrmännens självgoda Lejonascendent. Det borde vara en tid då Jupiter beskyddar (vilket den kanske också gjorde eftersom nattvakten sniffade upp något skumt).

Men om man följer det komplexa samspelet mellan planeterna var det först i natt då Månen går genom Fiskarna och Norges onda och korrupta åttonde hus för "innestående dålig karma" som "de små dag-till-dag-händelsernas" Måne pekade baserade sig på Fiskarnas härskare Jupiter (temporärt i första huset), så att vi får en exempel på "mycket väsen för ingenting".

Denna tillfälliga förbindelse mellan första huset (Norge!) och det onda åttonde huset för gamla synder var helt enkelt inte för handen för knappa veckan sedan, så Solen exakt tryckte på norrmännens förlustbenägna psyke i privatismens Kräfta. Sannerligen, dessa NATO-älskare kommer att få sina fiskar varma innan en ny och post-kapitalistisk tidsåldern slutligen får fotfäste på Jorden.

Eftersom Jupiter kommer att befinna sig ett år i Norges första hus, kommer Månen att hinna passera det onda åttonde dussinet gånger. Det är därför det är intressant att det är just nu - när SOLEN i transit betonar måntecknet - som den här händelsen utspelar sig.

Detta var ett spontant intryck av de båda kartorna, noterat och skrivet på några minuter. En grundlig analys skulle kanske hitta fler intressanta omen.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Off topic men aktuellt, kanske något av intresse:

IKEA-mördaren 1979-02-25, brottsoffren 1960-05-30 och 1987-08-30.

Gärningsmannens Saturnus i Lejonet lägger sin långa aspekt nära gradexakt mot den mördade kvinnans Sol (med Venus) i Oxen. Brottsoffrets Saturnus lägger sin korta aspekt mot GM:s stellium Vattumannen. GM och kvinnan har båda Rahu i Lejonet, fyra grader skiljer. GM har Månen i Stenbocken, kvinnan Månen i opposita Kräftan.

Brottsoffer 2 (sonen) har Solen/Merkurius/Venus/Mars i Lejonet. GM har Solen/Merkurius/Mars i motsatta tecknet Vattumannen. GM:s Saturnus lägger sin korta aspekt mot brottsoffrets Måne i Vågen, samt står förstås i konjunktion med brottsoffrets fyrplanetsstellium. Brottsoffer 2 har Saturnus i Skorpionen, som alltså lägger sin långa aspekt mot Lejon-stelliet. Vid tidpunkten för dådet transiterade Saturnus Skorpionen samt Merkurius och Venus Lejonet. Ketu befann sig graden intill brottsoffrets Rahu.

GM: Sol i Luft disp. av Eld, Måne i Jord disp. av Eld
BO 1: Sol i Jord disp. av Jord, Måne i härskarläge i Vatten
BO 2: Sol i härskarläge i Eld, Måne i Luft disp. av Eld

GM:s Chandra lagna ger Solen i andra huset och Liemannen i åttonde. GM har "halshuggna" Ketu i konjunktion med Solen, strax inom fem graders orb. Uppgift om att GM högg sig själv i buken efter dådet.

Larm till polisen inkom vid 13-tiden, vilket ger AC i Vågen, Saturnus i andra, Rahu-Ketu i hus 12-6. Både högsta goda och onda daimonen blir Merkurius i elfte idealhuset, attackerad av Saturnus.

Inom parentes:

IKEA = 8
2015-08-10 = 8
1979-02-25 = 8

Havsörnen sa...

Glömde Mars 90-gradersaspekt. Där attackerar transiterande Mars i Kräftan AC i Vågen, medan gärningsmannens Mars i Vattumannen attackerar kvinnans Sol/Venus i Oxen.