Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 31 augusti 2015

Demonen Rahu i Sverigehoroskopet (Storebror ser dig via mobilen)

En serie artiklar i DN om det svenska rättshaveriet i FRA-lagen publicerade strax efter midnatt den sista augusti, illustreras perfekt av horoskopet för The Guardians artikel om dejtingbedrägerisajten Ashley Madison! 

Det är tänkvärt att båda dessa skandaler astrologiskt beskrivs på samma sätt - regeringen Reinfeldts iscensättande av storskaligt spionage på hela den mobilutrustade befolkningen och den närige affärsmannens fejkade databas med tusentals sköna och villiga kvinnor som medelålders besuttna trodde de kunde välja och vraka mellan. 

Skillnaden ligger mer i betraktarens perspektiv än i "stjärnorna". Men uppenbarligen var det korrekt att kalla Fredrik Reinfeldt en landsförrädare (eller folkförrädare), även om bloggen inte hade datalagringringsdirektivet i tankarna då det domsordet avfyrades.

DN publicerar sitt unika material efter ett speciellt arrangemang med en teleoperatör, och vid midnatt stiger kommunikations- och informationstecknet Tvillingarna i öster även i detta horoskop. Den bevingade budbäraren Merkurius står alltjämt i den praktiska teknikens tecken Jungfrun, tillsammans med girighetens demon Rahu. 

Övervakningen av en hel befolkning rimmar perfekt med detta omen om en informationsteknologi som tappat verklighetsförankringen - dessa perspektivlösa dårar till datahackers som jobbar inom industrin kan med rätta kallas it-fascister. Detta är precis vad den här bloggen - paradoxalt nog svartlistad av just DN på den tiden de ännu beredde plats för svenska bloggare invid sina artiklar - envist har hävdat i sex år. Teknik utan humanism  och ett moraliskt perspektiv är livsfarlig.



Demonen Rahu är just nu den dominanta faktorn i svenska nationalhoroskopet under "den förlorade generationen" 2002-2020, åtminstone utifrån den midnattsascendent som blir följden av regeringsformens officiella tillkännagivande (dokumentet är daterat den 28 februari 1974 och måste sägas gälla f.o.m. dygnets början). Att demonen Rahu råkar befinna sig i Sveriges tredje hus för grundskola, medier och information (och dess tekniker) stämmer fånigt väl in på de områden som värst tappat vettet. Den allt klenare svenska intellektuella prestationen kunde knappast beskrivas bättre än genom anomalier i det tredje huset.

Men vem 1974 hade kunnat ana vilket fanstyg Rahus bärvåg skulle bringa ett saturnusvarv senare? En hel del, som på den tiden från borgerligt perspektiv kritiserade den totalitära sossestaten! Så pikant då, att det blev högern som införde det totalitära samhälle som George Orwell så häftigt kritiserade i sin "1984"!

Minns att Rahu bara fungerar som en megafon för sin planetära ägare, som i detta fall är det för svenska folket så sorgliga sanningen, att den rika eliten gör som de lister med befolkningen. Tredje informationshuset ägs här av Jupiter som i femte huset för chefer och politiska ledare gjort gemensam sak med ledarskapets Sol. Och viktigt här är att minnas att för den jämlikhetssträvande Vågascendenten är Jupiters stora och lätta expansion en OND INFLUENS. Överklassens allt värre girighet under en period då överdriftens Rahu dominerar tredje huset (som också hänför sig till kommers) skadar i slutändan Sverige.

Men inget av detta kan något parti råda bot på, allra minst bondfångarna och girigbukarna i SD. Vi beskådar här Sveriges undergång som nation till följd av en liten och ond elit. I sina egna ögon gör de helt rätt och spelar bara spelets regler. Så här aningslösa kan de tillåta sig att vara eftersom landet under många årtionden drivit en sekulariseringsprocess som nu attraherat djupt degraderade själar - dolda i svenska kroppar mer än i dem som kommer hit via invandringen. 

Är då svenskarna "mentalt efterblivna" som Fredrik Reinfeldt hånfullt sade som ung men fullt vuxen man? Ja, men det är sådana som han själv - och nu Stefan Löfvens krypande inför vapenindustrin - som bär full skuld till att svenska mentaliteten bojats till myten om jobb och löneslaveri i en tid när varje tänkande människa ser att det är dags för en helt ny slags spelplan. 

Väntar otåligt på boken "Postcapitalism" som jag beställde över nätet för några dagar sedan.

Inga kommentarer: