Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 augusti 2015

Batman-mördarens exakta födelseklockslag


James Holmes - "den banala ondskan"?
Skräpkulturkonsument och blir själv
en "mördar-Batman"

James Holmes, nyss dömd till tolvfaldigt livstidsstraff och mer än så (DN), har ett födelseklockslag som kommit AstroDatabank till del.

Omräknat till den sideriska zodiaken möter några kontroversiella punkter från den här bloggen. En livstid av samlade intryck är svåra att förmedla i några ord, och säkert har en och annan läsare med någon särskilt kritiserad astrologisk ingrediens backat och tänkt, "det stämmer ju inte alls på mig". Och visst, astrologins variabler är så många att utfallet blir tiotusenfaldigt. 

En sådan kritisk kombination som dock dykt upp så ofta med vissa effekter att bloggaren noterat det, är James Holmes kombination av Solen i Skorpionen och Månen i Jungfrun. Redan dessa två zodiaktecken i samtidig aktivering tycker sig bloggaren har sett i åtskilliga fall av särdeles kallsinniga personer. Här finns en energi och ett skarpsinne - och absolut noll mänsklighet. Tänk: effektivt systematisk nazimördare under Andra världskriget. 


Biografmördarens Kräftascendent rimmar å sin sida med vad bloggen tidigt sade om Kräftan som "det naturligt patologiska tecknet". Detta kan bara förstås inom ramen för den antika världsbilden där Månen betecknar gränsen och fallet ner i den sublunära sfären, där ALLT är patologiskt, där ALLT roterar rotlöst kring den insubstantiella och obeständiga axel som kallas "världen" och som politiker och kapitalister försöker lura i mänskligheten är det nav som allt skall, bör, måste rotera kring. Så föds och dör släkten och ingen lär sig något vettigt under hela sin livstid. Lycka den enstaka själ som finner ett privilegierat överklassliv mellan alla dessa episoder av träldom och fördumning och använder privilegierna till studier. Det själen verkligen lärt sig, det lever kvar som en del av dess naturliga struktur. Mödosamt plitande i ett liv återvänder i nästa som stort författarskap. Och så vidare.

Batman-mördaren har dessutom den lite knepiga placeringen av en Sol i Vatten, dvs en orientering mot driftlivet och därmed impuls- eller attitydstyrt beteende. Man Solens disponent (sexualdriftens Mars) befinner sig i detta fall i intellektuelle eller åtminstone tänkande Luft-tecknet Vågen - en klen position för en planet var uppgift är att kriga! Som bäst blir Mars i Luft en energisk tänkare men som bloggen påvisat med t.ex. förre statsminister Reinfeldt finns det något slirigt över en Sol i Vatten som från under ytan drivs av intellektuella tankescheman. Tidningen ETC visade för några år sedan hur Reinfeldt ljög med siffror minst tolv gånger i sina riksdagsanföranden, och när Holmes med försvarare sökte lindra effekten av sitt illdåd genom att skylla på tillfällig sinnessjukdom ser vi återigen hur falska människor fortsätter fabulera in i det sista. Man kan just undra vilka världar som kommer att ta emot lögnarna när deras jordekroppar gjort sitt...

Astrologiskt har vi visserligen som ascendenthärskare sinnet eller Månen och när Holmes medfött har Månen nästan exakt där den bryter solekliptikans plan och dyker ner mot sydliga latituder (på himlen), då finns det faktiskt en möjlighet att DEMONEN KETU hade tagit hans sinne i besittning. Den södra månnoden är platsen där gudarna straffar en blott sublunär varelse för hans hybris eller "go-getter"-ambitioner. Det var två fall av försök till självmord med Ketu exakt på ascendenten (ett av fallen var en Kräftascendent, det andra en Vågascendent) som fick mig att misstänka att Ketu också är en punkt för bestraffning (halshuggning) så att dessa olyckliga och självhatande kvinnor så att säga sökte hugga av sina egna huvuden via självmord. 

Men Batman-mördarens psyke (Månen) verkar via tredje intellektshuset och husets naturliga och här också tillfälliga ägare är Merkurius, väl placerad i det färgstarka och kreativa femte huset. Men missa inte Saturnus, Liemannen, i femte! En "Terminator" som uttryck för kreativ lek. Nej, hans önskan att halshugga och bestraffa var inte i första hand självhat utan uttrycket för en människa som insupit för mycket amerikansk skräpkultur. 

Här är vad svenskarna valt att allt tydligare bli genom mediernas ryggradslösa svärmande för USA:s underhållningskultur. Jag blir själv rädd när jag tittar i horoskopsamlingen och inte ser en enda rysk skådespelare t.ex. men hundratals amerikanska! Sverige och världen har verkligen varit hjärntvättade och nu är det övertid och mord och våld växer även i det här landet. Det kommer att bli mycket, mycket värre förrän den kapitalistiska eran kollapsar helt. Den rike mannen kommer att bittert ångra sitt livsprojekt: "mycket vill ha mer och bara för sig själv". James Holmes är den naturliga avkomman till denna onda mentalitet: Skorpionen: jag vill leva vidare. Jungfrun: och profitera på livet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tips för den som vill se en vedisk tolkning inklusive dasha om denne mördare av Sam Geppi: https://www.youtube.com/watch?v=nxyJFbIIhSk

Mvh/Specsavers