Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 30 augusti 2015

Ashley Madison och dejtingbedrägeriets astrologiska signatur

Bedragar-vd:n Noel Biderman
(1971, ingen närmare uppgift)

Med fin tajming publicerar The Guardian en reflekterande artikel av typen man nästan aldrig ser i svenska tidningar. Den djupare tragiken i nätbedrägeriet Ashley Madison, menar artikelförfattaren, är möjligen den pöbel som gottar sig i de rika och stupidas pinsamma belägenhet sedan dejtingsajten hackades kunddatabasen spreds. Som salt i såren visade det sig att den avgångne vd:n Noel Biderman medvetet ljugit om sina egna otroheter och förestått en ren bluffprodukt: alla de vackra och villiga kvinnorna var fabricerade användarkonton för att lura in dumma män med välfyllda plånböcker.

The Guardians fina tajming består i att reflektionen publiceras exakt under fullmånen där Månen når sin maximala förmåga att reflektera Solens hela ljus. Astrologin tänker symboliskt, men håll med om att det är fascinerande att bedragar-vd:n avgick för någon vecka sedan, medan denna fullmåne samlade kraft, och Solen (chefen) just nu vandrar genom Försteälskarens tecken Lejonet. Ett eldigt tecken som i mycket går på rent begär (i ett idrottssammanhang såg jag ordet "desire" översatt till svenska med "vilja", vilket är intressant.) 

Vad som således händer under fullmånen är att Månen i det intellektuella Lufttecknet Vattumannen begrundar den fulla vidden av hur dumma människor kan bli när deras begär väcks att spela rollen av "den store älskaren". Lustigt nog hörde jag Jan Guillou mysa i en radiostudio häromdagen, omsvärmade av kvinnor ("Bokfönstret" eller något liknande). Han visar sig ha skrivit sin första feministiska roman där den manliga huvudrollsinnehavaren är en figur som uppvisar paralleller till de män som villigt lät sig mjölkas av fabricerade kvinnor på dejtingsajten. Guillous ämnesval (eller snarare vinkeln bokprogrammet valde) marknadsfördes således i radion under samma himmel och symbolik.



Hur betraktar man ett horoskop för en tilldragelse eller som folk säger numer, "ett event"? Ascendenten är publicisttecknet Tvillingarna men artiklar publiceras dygnet runt, så naturligtvis är det artikelinnehållet som är "sakfrågan". Kan Tvillingarna knytas till bedrägeri alternativt dejting? Om det kan! 

Sent i bloggens historia kom jag in på tecknets indiska namn Mithuna, "det dejtande paret" (inga fasta band eller förpliktelser), vilket rimmar perfekt med att Tvillingarna i öster enbart har älskliga Venus som en verksam välgörare.

Minns den hellenistiska idén om 12e huset, i detta fall ägt av Venus, som "en ond daimon" - blandningen av grekisk och indisk astrologi innebär synbarligen vissa problem. Hur kan Tvillingascendentens verksamma välgörare Venus  samtidigt vara källan till världsliga förluster? Om dessa traditioner representerar särutvecklingar av en äldre tradition kan man, tycker jag, ändå ana vad saken handlar om. Indierna har bevarat tanken om 12e huset som "sängkammarens hemliga nöjen" och sexuell förlustelse är naturligtvis "världsliga förluster" i den meningen att tid tillbringad i sängen är "nertid" som drar ner den världsliga effektiviteten.

I idrottsvärlden har det åtminstone förr varit tabu med sex kvällen innan en stor idrottsgala, vilket typiskt nog atleten i "Invincible", spelad av Mark Wahlberg bröt mot och att sex med kärleksobjektet här markerade slutet på förloraren och vinnarens födelse. Hollywood är en satanisk producent av falska budskap och korruption av de gamla sanningarna!

Den onda daimonen, "den onda böjelsen" och hinduernas "sexhus" är således ett sammelsurium av skilda traditioner som bygger på antingen ett världsligt "lönsamhetsperspektiv" eller på ett högre andligt perspektiv. Eftersom Tvillingarna kommunicerar fri kärlek utan det konventionella äktenskapets välsignelse, innebär detta på en högre nivå av intelligens att Budbäraren från Himmelen är ute och fiskar efter konvertiter, söker omvända människobarnen från horor som lustar efter köttet till den "himmelska Afrodite" som inget annat är än den väckta själens aptit på sitt himmelska hem (Ouranos, himlavalvet). Ur denna tanke har t.ex. tantrisk sex vuxit fram, sexualiteten som en bärvåg eller ett medel för det egentliga målet: människans återupptäckt av sin gudomliga själ.

Men låt oss hålla det här lågt, lika lågt som äcklen som skapade företagsidén Ashley Madison för att lura andra män med lika svag karaktär som dem själva. Horoskopets fullmåne kan naturligtvis indikera en bubbla som brister eftersom fullmånen är en kulmination av något slag. Men där Solen i Lejonet är "sin egen", i härskarläge, där är sinnelagets Måne en riktigt problematisk hybrid. Kartan tecknar den "mixade själen" genom att det himmelska psyket (Måne i Luft) läcker in den kalla och därför begärsfyllda sublunära naturens element Vatten. Det är Månens härskare, den organiserande Saturnus som står i sexualitetens Skorpion och därtill i fiendens och olyckans sjätte hus. Mellan psyket i Vattumannen (folkvimmel på alla de sätt och vis) och dess disponent Saturnus råder en "dissociation" som vi nu mer än väl begriper: det falska och fabricerade överflöd av villiga kvinnor som lurades på männen som besökte Ashley Madison.

Om Solen står för den starke och heroiske ledaren blir därför denna sjukliga Måne en sinnebild för konsumenterna av det Noel Biderman/försteälskaren säljer. De är mixade själar med sexuella problem (Saturnus i fiendehuset är inget annat än upplevda problem - fråga Fredrik Reinfeldt), och denna konsumerande massa av torskar tycktes alla ha velat leva i fantasin att de var sexuella magneter, att de själva var Lejon. The Guardians artikelförfattare - liksom Jan Guillou om sin senaste bok i radion - uppehåller sig länge kring exempel på hur åldrande och skruttiga män och kvinnor blir lätta att smickra och övertyga om vilka troféer på köttmarknaden de är. 

Den här fullmånen med det speciella "dissociationssyndromet" mellan Vattumannen och Skorpionen är en perfekt astrologisk illustration till bloggens många turer kring denna signatur. Eftersom alla tre nyckeltecken (Lejonet, Vattumannen och Skorpionen) är av den mörklagda typen (Tamas guna) handlar hela Ashely Madison-bedrägeriet om ett båtlass dårar, själar på drift och förorenade av sitt mixade tillstånd. Fullmånen mellan Eld och Luft indikerar en god analys i The Guardian, men ämnet kräver att vi väger in den störda omdömesförmågan hos det kollektiva sinnelag (Månen) som pga. den låga närighetssjälen (Vatten-Skorpionen) lät sig inbillas att de var värdiga "försteälskare".

Horoskopet är ofattbart rikt, och flera ingredienser kan åberopas till illustration för detta bedrägeri enbart i avsikt att gynna sin egen plånbok. Man jag överlåter till läsaren att fundera över "horbockssyndromet" (Mars och Venus) i den Vegetativa Själens primära tecken Kräftan i andra ekonomihuset ("horar för pengar inskaffade genom störningar i känslolivet"), eller för den delen ascendenthärskaren Merkurius (tjuven och lögnaren) i gradexakt konjunktion med girighetens norra månnod, demonen Rahu. 

Jag tänker mig att skandaler rimligen avslöjas i samband med straffet och inte i den Månens stigande fas när girigheten och blind ambition regerar, dvs. under norra månnodens eller Rahus fas. Under denna period av hungrigt vanvett applåderar mänskligheten istället dessa "go-getters" som vet vad de vill ha. Det är i själva verket en tid för lamentation över mänsklighetens obotliga dårskap.

Men här publiceras tidningsartikeln i Tvillingarnas/Merkurius tecken och det stämmer väldigt väl att ascendenthärskaren Merkurius och girighetens Rahu är sammanfogade. För frågan rör ju i grund och botten den simpla bedragaren Noel Bidermans affärsprojekt, och profitlystna Jungfruns härskare hemma i sitt eget läge med demonen Rahu är ytterligare en detalj som bidrar till den fulla bilden. Det här horoskopet är rätt bedrövligt när man sätter det i samband med sakfrågan, och belyser utmärkt allsköns mänsklig svaghet. Glöm inte att mycket dominant Tamas guna anses representera akut brist på självkännedom (Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt, Göran Hägglund, Anders Borg för att dra bloggens favoritgrupp ännu en gång).

*****


Det hade varit spännande att se bedragaren Noel Bidermans horoskop. Men tills hela födelsedatumet dyker upp får man nöja sig med den här lättare "look-alike"-serien och fundera över om den opålitligt listige Jan Scherman och den sexutnyttjade homosexuella artisten Magnus Carlsson har några minsta gemensamma nämnare som kan tänkas dyka upp i bedragarens horoskop. 

Är Jan Schermans (c) och Magnus Carlssons (h)
Sol i Tvillingarna, Månen i Lejonet och Jupiter i Vattumannen
nycklar till Noel Bidermans (v) horoskop?

"Look-alike"-fenomenet åtföljs inte alltid av träffsäkra astrologiska överensstämmelser, men eftersom ascendenttecknet så ofta förblir okänt finns alltid möjligheten att det var här nyckeln till släktskapen låg.




PS. Namnet Ashley Madison är sannolikt en sammanslagning av populära namn på utvikningsbrudar i övre tonåren från internets barndom, unga kvinnor som säkerligen dessa torskar dräglade över i olika nyhetsgrupper innan internet fått dagens avancerade grafiska gränssnitt.

Inga kommentarer: