Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 10 juli 2015

Vissa räddar från sjönöd medan andra bara ser på...

DN skriver om det brott som begicks av den människa som till sjöss fotograferade en sjunkande båt istället för att hjälpa till och sedan skickade in fotot till Aftonbladet för att tjäna lite pengar på "sensationen". 

Enligt DN är "normaltillståndet" att en människa till sjöss hjälper en annan - i detta ligger inget anmärkningsvärt. Så om man leker lite med astrologin och tittar på kartan för den 24 april i år, då måste man söka efter något som allvarligt bryter mot normaltillståndet till sjöss.



Mycket passande för denna ögonblicksbild befinner sig räddaren i nöden - Jupiter - i sitt upphöjda läge i havets tecken Kräftan. Men å andra sidan ligger dödens planet Saturnus i dödens tecken Skorpionen. Så långa själva tavelduken, den är målad med båda möjligheterna. Frälst från den hotande vattenmassan eller slukad av den.

Dygnet där några rådligt ingrep och räddade båten i sjönöd och en annan själviskt gjorde "min grej" utan att fatta eller respektera situationen och sammanhanget är så tydligt att man bara häpnar.

Det ligger ett oerhört tryck på egocentriska perspektivets Vädur här, och olycksplaneten Mars hemma i Väduren blir "min syn på olyckan" eller snarare, "Jag, olycksspridaren". Denna Mars kastar sensationalistiskt och hungrigt sin 210-gradersaspekt mot sin egen negativa version, sin motbild dödens Skorpion där Mars härskar i sitt undervattensläge. Man kan säga att den omogna Väduren (nybörjaren i denna värld) söker sin egen död eftersom Vädurens väg är att gå från naiv upplevelsehysteri till Döden, som är syndens lön - synden är i det här fallet det faktum att Mars via Väduren bröt den övre världens integritet och förorsakade utflödet som bildade den lägre och fallna världen. 

Väduren/Mars är mörk, okunnig Eld (Tamas guna) - de råstirrar men ser inget annat än mål att genomborra i sin blinda vrede. Detta är Lucifer, ljusängeln, som skruvade sig ur synk med Himmelen och störtade ner i Avgrunden. Det är som en dåraktig version av Jupiters framgångsrika expansion.

Vädur/Eld och Skorpionen/Vatten ger således en slags brinnande hunger efter dödssensationalism, och nu behöver man bara väga in sinneslagets författning och då upptäcka Månen står i distanserad Luft (Tvillingarna), det vill säga i ett dissocierad (förfrämligat) tillstånd från sitt eget naturliga element och sitt eget tecken Kräftan. Tvillingarna är ett tecken som inte tar parti (det ligger i dess härskares, budbäraren Merkurius natur). 

Men medierna har förstört den obildade svensken och alla i det här landet pratar grötmyndigt och tror sig vara reporter. I synnerhet vår tids fixering vid visuella datamanicker har grovt korrumperat svenska folkets förstånd (se inläggen om den förlorade generationen under "ond demon 2002-2020). Teknologin och dess onda ingenjörer hjälper till att underblåsa den annalkande supersensationalistiska världsbrand (gr: ekpyrosis) som mänskligheten återigen står inför.

Välgöraren Jupiter finns i Kräftan för att hjälpa dem i vattennöd - minns Jupiters negativa härskarskap över Fiskarna och bloggens tanke om att denna kombination illustrerar en specialiserad form av Jupiter: Zeus Soterios.

Denna Jupiter passerar sakta genom Kräftan under ett år och indikerar "normaltillståndet": till havs hjälper och stöttar man varandra. Det hade inte funnits anledning till tidningsrubrik om man stannat där. Men horoskopet innehåller också den graverade typ av aktivism som Solen/Mars i Väduren tecknar i relation till den svarta drunkningsdödens Saturnus i Skorpionen. Men jag betvivlar att någon agerat så kallsinnigt om inte Månen stått i direkt "dissociation" till påbudet om Jupiters hjälpsamhet i dess eget tecken Kräftan!

Det här dygnet rymmer således två av bloggens tidigaste och enklaste "syndrom" - dels den sensationalistiska hungern efter något visuellt och spektakulärt. Solen med Mars i Eld är väl den tydligaste indikation om en som hungrar efter visuella intryck av det dramatiska slaget och gärna med Döden i Skorpionen som kittlande slutmål - så länge det egoistiska Barnet (Vädurens princip) har sitt på det torra.

Trots att Mars står stark i sitt positiva härskartecken ger den här ögonblicksbilden över ett dygn en ganska talande bild av hur Väduren underpresterar om man vidgar vyn och ser till den större och mer komplexa helheten. Det är därför resenären vid Vädurens hållplats har extremt lång väg kvar att vandra innan den når tolfte stationen, Fiskarna, och i ego-avsägelsen finner Venus "upphöjd" och förklaringen till Zeus Soterios. 

När man är beredd att offra sig själv för helheten, då har själen vuxit sig större än världen och mottar segrarens lagerkrans. Jupiter representerar inte bara nobilitet utan också fina utmärkelser. Tarotkortet "Världen" handlar naturligtvis inte om världen utan om själen som övervunnit världen!

I det här sammanhanget kan man påminna sig det kluvna förhållande Tvillingarna har till Venus, symbol för själen hos den romerske filosofen Plotinus. Jag har diskuterat frågan tidigare men det är ofrånkomligt att Venus som tolftehusägare faktiskt spelar rollen av "den sämre instinkten", den som är kontraproduktiv och leder till världsliga förluster. "Den onda daimonen" är något som Tvillingarna (Merkurius) inte ska befatta sig med om den ska vara sin mission som budbärare trogen. När därför Tvillingarna paradoxalt beskrivs som Älskarnas tecken, så är detta platonisk kärlek, inte Oxens kroppsliga och äganderättsliga perversion av kärleken. Detta är en onda driften för den som föds till planeten Jorden via ingång direkt från Luften. 

I den meningen kanske man ändå kan förstå den egoistiska fotografen: Månen i Luft i första huset indikerar ett psyke som är mer besläktat med själen som den själv är i dess kroppslöa högre tillstånd. Bloggaren, född med en Måne i Tvillingarna på en äkta fysisk ascendent, har en psykopats distans till jordiska företeelser. Identifikation med denna förgängliga värld är bara för dårar, resonerar den distanserade Tvillingarna för vilken kärleksleken (Venus) är en gudomlig lek som inte innebär några livslånga förpliktelser Luftvarelser förenas och upplöses i himmelen på ett sätt som jordiska moralister skulle förfäras av. (Jesus: I himmelen är man som en ängel, där gifter man sig inte.) 

Månen i Tvillingarna har således en naturlig dissociation i förhållande till den sublunära sfären (Vattnet). ("Och Guds andar/ruha svävade i Begynnelsen ÖVER vattnen - det finns mycket stoff i Gamla testamentet väl ägnade metafysisk föräldling.) MEN, just ett år där Jupiter berättar om välsignelser via Vattenelementet blir denna naturliga distans från villkoren för de själar som dukat under för sina begär och hamnat på den biologiska nivån och törstande efter fullständig andlig död i Jordelementet, klandervärd. Jupiter i tiden anger att det är lindring av simpel nöd som står på programmet, vilket bara gör EU:s tilltag mot Grekland så mycket mer avskyvärt. 

Att den opålitliga grekiska regeringen nu helomvänt, sviker folket och folkomröstningen och accepterar EU, tortyrmästaren, rimmar å andra sidan väl med att Jupiter just i dessa dagar börjar bli klar med Kräftans tecken så att hårdare tider stundar när välmåendets planet går över i ledarnas tecken Lejonet medan elände och misär för de många alltjämt tecknas via den kylslagna Saturnus-i-Skorpionen. 

Jag har tidigare föreslagit att den här scenväxlingen mitt under sommaren skulle motsvara ett attitydskift i Sverige i frågan om de passiva tiggae som väller in i landet tack vare EU:s dolda folkomflyttningsagenda. (Jfr assyrierna som krossade norra Israel en gång i tiden; söndra för att härska har alltid varit alla onda eliters favoritmetod.) Men här seglar nu EU vs. grekiska folket upp som ett ännu bättre - och globalt - exempel på hur den Stora Välgöraren nu inte längre vill skydda den ansiktslösa folkmassan (Kräftan/Månen) utan istället lyser över de rika och starka bankcheferna och ledarna (Lejonet/Solen). Gissa vem som myntade uttrycket "Everbody loves a winner"? Att det var en amerikan är givet, men det lär knappast ha varit en Kräfta.

När Kräftan är en vinnare är det alltid som en professionell gråterska, en som skapar sig rubriker genom att hålla på de svaga och föra deras talan. Se bara proffs-aktivisten Kajsa Ekis Ekman som nu skriver reportage så det bara ryker om det för DN:s och ETC:s räkning och kapitaliserar på det återkommande evenemanget Ship-to-Gaza. (För "sensationalismen" har vi här både kraftfull Kräfta/Vatten och Lejonet/Eld i agitatorn Ekmans horoskop.)

"Angrepp på Sverige" - sökta argument gör läsaren blasé.
"Är det konstigt att man längtar bort nån gång?"

Titta alla därhemma - dom bordar
och fotar oss! Då finns vi alltså.


Gaza-båten verkar mest vara elitvänsterns rite de passage. Har du gjort den resan och "riskerat dig", då räknas du i denna underliga värld av inbillade revolutionärer! Det står mer och mer klart att grovgörat på Jorden aldrig kommer att göras av vänstern utan att högre makter kommer att placera verkliga Hämndänglar på den jordiska spelplanen. Jag såg att Israel-kritiske juden Dror Feiler var med en gång till - horoskopet antyder mycket riktigt en sensationalist som söker uppmärksamhet för dess egen skull. Estradlejonen förnekar sig aldrig.


Om man som jag tidigare föreslagit likställer judendomens onda böjelse, Yetzer ha-Ra, med hellenismens onda daimon (12e huset), finner man att det är konstnärens och aktivistens eget psyke som (miss-)färgar vadhelst han uppsnappar från högre ort som "det rätta".

Hans kraftfulla Lejon på himmelen vingklipps dessutom av den specifikt SUBLUNÄRA (PSYKISKA) PROBLEMATIKENS KETU. Den halshuggna demonen verkar och han drivs av den demoniska önskan att som amerikanerna säger "cut you down to size" - det var väl ingen som trodde svenska missunsamm jantementalitet var unikt detta folk? 

Södra månnoden, antydde jag redan tidigt i bloggens historia när noderna var nya bekantskaper, kunde ha att göra med en bestraffande mentalitet, ytterligt olycklig om noden hamnar i första huset (självbestraffande, eller självnedgerande:  "jag är inte värd detta"), men i vissa hus just någon slags "hämndängel". I Dror Feilers fall indikerar Ketus värdtecken Lejonet att aktivisten är ute efter att halshugga politiker och betydande personer. 

Eftersom både Filers mån- och solascendent innehåller halshuggningskittlingen tecknas en minst sagt knepig psykologi... Den sublunära nivån i horoskopet är inte frisk och frågan är då om detta är Feilers eget psyke eller den värld han ser runt sig och reagerar på? Att hjältemodets Mars är fallen i Kräftan och fånge hos den onda daimonen som i sin tydligt påverkar hans sinne (och solära aktivism) tyder på en djupt liggande illvilja. Mänsklighetens stora välgörare har i allmänhet en Jupiter som motiverar dem, vilket inte detta horoskop har. 

Sedan kan man alltid begrunda det jag tidigare sagt om att vissa är förutbestämda att göra skitjobben och framstå som skitar i många människors ögon. Men för att diskutera individens anknytning till det universella dharmat (9e huset) ska man kanske ändå ha tillgång till en exakt födelsetid... Nu tror jag verkligen Feiler vill befria palestinierna, Solen i Lejonet har en vän i Mars, men här är Mars försvagad och fängslad i 12e huset. Skulle inte varje ärbart Lejon vilja komma till sina svagare vänners undsättning... Ja, så här kan man hålla på och väga för och emot. Det finns goda ansatser och förmörkade zoner i varje horosokop.

Men apropå Ketu som en önskan att bestraffa någon kan man fundera över om det finns årgångar med en kollektiv Ketu-problematik - som förklaring till exempelvis massanslutningen till IS...


Inga kommentarer: