Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 juli 2015

Venus kvinnor till IS och det hycklande västerlandet




På morgonradion hör jag hur Public Service - "befolkningens informationstjänst" - jobbar hårt på att indoktrinera svenskarna. Kvinnor som rest till Främre Orienten sägs ansluta sig till det "våldsbejakande" IS och strax därefter i nyhetsmeddelandet associeras våldsbejakandet med dåliga ord så att kontentan entydigt skall uppfattas som Överhetens fördömande "fy-fy!" Det hela låter som om Sveriges nyhetskonsumenter vore treåriga barn som utifrån händelsen ska skolas in i det totala hyckleriet. 

För är det inte samma svenska stat som älskar sina dataprogrammerare som skänker landet ljuvliga exportinkomster när det kommer till VÅLDSBEJAKANDE datorspel eller, naturligtvis, bombdjävlarna på Bofors och SAAB som exporterar landminor och annan krigsmateriel som spränger sönder barns kroppar lite varstans i världen.

Faktum är att Public Service sprider lögnaktig på alla nivåer, om deras syfte är att vifta med fingret åt kvinnor i "riskzonen" - den äldsta kulturella kvinnoarketypen var ju faktiskt en krigardrottning!

Venus - Ester eller Isthar - i hennes tidiga sumeriska upprinnelse (säg, för 5000 år sedan) gick under namnet Inanna, var en himladrottning som inte bara stod för erotik och kvinnlig fruktbarhet. Hon var också en krigare! Venus tvåsidighet resonerar långt senare när hon och Hermes frambringar tvåkönad avkomma, Hermafroditus.

Det är därför Jesus grupp esséerna innehåller texter om att jihad ("församlingen") i de yttersta tiderna, när väpnad kamp mot ockupationsmakten Rom förespråkas, kallar barn och kvinnor - precis som vi, vid hyckleriets lägsta utpost i helvetet dagligen hör om barnkrigare i hela världen, överallt utom i vårt eget lilla hörn, vi som skickligt lyckats exportera kriget till andra länder och tjänar goda pengar på det.

Vilken kommer västerlandets rättvisa dom att bli?

Astrologiskt kan ju den riktigt uråldrig Venus dubbla natur tyckas problematisk eftersom krig så tydligt landat hos planeten Mars, så att kvinnan enbart ska vara fridsam och vän och stå för anpassbarhet och identifikation med sin herre.

Men Venus har naturligtvis många nyanser, beroende på i vilket tecken hon står och den planet som äger henne och så att säga utgör hennes inre själ eller disposition. Alla som studerat många individer och exempel på planeterna vet att Venus i Väduren som kvinna är ett makthungrigt barn, illa rustad för den normala kvinnorollen eller ett jämlikt äktenskap. Här har vi troligen Inanna som "Morgonstjärnan" medan den erotiska och prostituerade Venus som Morgonstjärnan bättre kan studeras via Venus i sitt positiva härskarläge i väster, i Vågen. 

Den gamla myten om Inannas nedstigande i Dödsriket, dvs. Jungfrun där Venus "faller" - skulle kunna vara just den version av Venus som den antika romaren Plotinus flera tusen år efter de gamla sumeriska myternas tillblivelse kallade själens fall till horans nivå, en som suktar efter vinster. I den länkade wikipedia-artikeln föreslås att nedstigande är nära kopplad till att Venus tycks försvinna under horisonten bara för att en tid senare "återuppstå" som Morgonstjärnan. Inanna räddar sin älskare Dumuzi ur Dödsrikets våld.

Tanken är seglivad och den brittiske 1900-talsastrologen Charles Carter sade att bara "Vågen kan doppa fötterna i skit utan att smutsa ned sig" (Han utvecklade inte tanken närmare, men tänk "Venus hemma i sitt positiva härskarläge.) Inanna/Venus kan gå ner sig rejält (Underjorden kan sägas börja med sjätte olyckshuset och pågå ända fram till andra huset, Hades port, som just föregår soluppgången). Men gudinnan (liksom vår gudomliga själ) återföds alltid igen och synbarligen utan att ha lidit någon skada!

Astrologin är så mångfacetterad att det är begripligt att bara svårligen låter sig bevisas genom kvantitativa studier. Venus är sin egen i två av tolv tecken och det är inte ens samma Venus vi talar om i det negativa härskarläget i Oxen som i hennes positiva härskarläge i Vågen. 

Låt oss titta på en handfull stridbara kvinnor, godtyckligt plockade ur bloggarens skrala minne och med särskild hänsyn tagen till att hans kunskaper om feminismen är skrala. Ett problem är att många spektakulära kvinnliga krigare genom historien, som Joan D'Arc, saknar inte bara födelsetimma utan känd födelsedag... Den här brittiska listan på tio ryktbara kvinnliga krigare är t.ex. inte till mycket hjälp.


  1. Xena, krigarprinsessan var en inflytelserik fantasifigur spelad av Lucy Lawless (29/3 1968)
  2. Emmeline Pankhurst (15/7 1858) samt...
  3. Christabel Pankhurst (22/9 1880) ... dottern som tillsammans skapade den militanta suffragett-rörelsen för kvinnors rösträtt och lika värde
  4. Mikaela Lauren (20/1 1976) - sportkvinna som förnedrade sig via doping och efter domen gjorde comeback som... våldsam boxare
  5. Lösaktighetsförespråkaren Dominika Peczynski (20/9 1970), som påminner om Inannas oerhörda själviskhet och grymhet mot sina älskare (påpassligt gestaltad av Sveriges bästa komedienne, Rachel Mohlin!)
  6. Rachel Mohlin ja (29/5 1973). Om skinn på nästan och Venus som kvinnlig styrka och självständighet är studieföremålet, varför inte henne? Raka (som i "krafsa åt sig") är för övrigt ett gammalt svenskt låneord för vinstgirig hora, ett yrke Inanna och sedan astrologins Venus alltid har stått nära. Se gamla engelska förlagan till egennamnet Rakel, rakehell. Man kan gå ännu längre tillbaka eftersom namnet förekommer redan i Bibeln och betyder "tacka" (får av kvinnligt kön). Det är symptomatiskt att Inannas älskare, kallad "den vilda tjuren" är fåraherde! Dessa etymologiska utvikningar har naturligtvis inget med Rachel Mohlins karaktär att göra!
  7.  De båda fängslade ikonoklasterna från Fittornas Uppror passar bra för denna studie, Nadezjda (Nadezhda) Tolokonnikova (7/11 1989) ...
  8. ...samt Maria Alyokhina (6/6 1988).
  9.  Margaret av Anjou (23/3 1430), stridbar drottning under Rosornas krig i England ett namn från nyssnämnda lista där faktiskt födelsedagen är känd. 
  10. Gabrielle Anwar (4/2 1970), ännu en skådespelare. Anwar kom i onåd i Hollywood och ansågs vara "svår," vilket tycks ha berövat henne de ledande kvinnoroller man kunde tro att hon var destinerad för efter tidiga små insatser som t.ex. i "En kvinnas doft". Hon försvarade sig med att hon alltid talade sanning vilket ledde till att ANDRA, mindre ärliga människor, fick problem med henne. Kvinnan har en knivskarp profil och andas stor inre styrka och integritet trots sin späda kropp. En sann kvinnlig krigare.


Hur fungerar nu Venus i dessa tio horoskop om man enbart ser till den modifikation som disponenten introducerar?

  1. Lucy Lawless, Venus i Vattumannen ägd av sin planetära vän Saturnus i Fiskarna - denna vänskap mellan den Gamle och Venus tyder på att romaren Plotinus hade rätt i att Venus älskas av Fadern och har det i sig att älska Honom i retur om hon vänder sig från horans eller världens väg
  2. Emmeline Pankhurst, Venus i Lejonet, ägd av sin planetära fiende Solen i Kräftan - som upplagt för krig mot ett degraderat patriarkat!
  3. Christabel Pankhurst, Venus fallen i Jungfrun ägd av Merkurius upphöjd och i härskarläge i Jungfrun - efter sina revolutionära år flyttade hon till USA och blev kristen, livligt troende på Jesus snara återkomst. Venus fall kompenserat av Merkurius upphöjelse?
  4. Mikaela Lauren - Venus fallen i Skorpionen och ägd av Mars i Oxen - den sataniska och "kroppsligt smutsiga" axeln som får själen att snöa in i det kroppsliga, passande med tanke på kroppsbyggeri och doping...
  5. Dominika Peczynski - Venus i sin egen rätt i härskarläge i Jupiter men på marsch fram mot en opposition till Saturnus som därtill är "fallen" i Väduren
  6. Rachel Mohlin - Venus i sin egen rätt i Oxen och i närmast exakt konjunktion med sin vän, Fadern (Saturnus). Perfekt för "fysiskt skådespel" och vilken signal om karaktärsstyrka!
  7. Nadezjda (Nadezhda) Tolokonnikova - ännu en Venus tillsammans med Saturnus men i Skytten är detta ett problem eftersom ägaren Jupiter (i Tvillingarna) vill öppna och släppa fri från den själens form Saturnus anger
  8. Maria Alyokhina (6/6 1988), Venus i Tvillingarna ägd av Merkurius i härskarläge i Tvillingarna - en genuin intellektuell kritiker
  9. Margaret av Anjou - Venus i sin egen rätt i Oxen. Svårt att säga något med mindre man väger in hela kartan.
  10. Gabrielle Anwar, Venus i Stenbocken ägd av sin vän Saturnus, tyvärr "fallen" i egocentriska Väduren (och 270-gradersaspekterad). Gabrielle Anwars plågsamma insisterande på "sanningen" i varje ögonblick kan ha varit "min sanning", dvs en vädurssubjektiv och samtidigt kompromisslös saturnusmentalitet som knappast vinner över någon...
 
Det sista fallet är intressent för svenskhetens vidkommande. Hos Anwar hjälper det inte att de två planeterna är vänner, Venus i Stenbocken drar mot legalism och kylig rationalism, "systemmentalitet" snarare än mänsklighet. Men Saturnus har en alltför låg "förståelsehorisont" i Väduren och det hela luktar mest egocentrisk diktator. "Kärlek/jämlikhet på MINA villkor".

Sveriges Vågascendent - vår jämlikhetssträvan - bygger på samma Venus i Stenbocken. Under den humanistiska Vågen-fernissan döljer sig alltså hårda och omänskliga Jord-elementet. Det handlar bara om makten över de materiella resurserna. Svenska kvinnor beundras för sin skönhet i världen men detta är det ytligaste perspektiv man kan inta, Venus i Stenbocken är OBJEKTIFIERING dvs. dödandet av den verkliga Venus (själen)! Varför? Jo, för att Venus här väljer horans orientering. Bara Venus i den positiva polariteten och med en ägare också positiv är ett rent budskap om en ren själ som är stadig i sin orientering mot den högre världen. En själ som är rehabiliterad från syndafallet och kapabel att korrekt binda och låsa (ett mystikt mandat Jesus gav Petrus).

Varför Sverige bara när nödtorftigt äldre i sin nationalsjäl än den "jobbiga" sanningssägerskan Gabrielle Anwar beror på att landets Venus ägs av sin planetära vän Saturnus, men i pojkspolingens position i Tvillingarna. 

Den äldre (Stenbocken) kontrolleras av någon yngre (Tvillingarna), vilket ger ett antal problem i det svenska samhället, inte minst på arbetsmarknaden: ungdomskult och åldersdiskriminering. En banal import av "den amerikanska drömmen" mitt i en tid (vår tid!) när alla borde kunna se att den gått sönder fullständigt i USA! 

Det verkar som att nationalhoroskopets tendenser kommer och går i pulser. Åldersdiskrimineringen var inte markant 1974 (Sveriges senaste födelse), men är numera grasserade efter högerns mångåriga korruption av landet. Denna kan i sin tur ledas tillbaka till att vi 2002-2020 befinner oss i våldet på det tredje husets nivå (hela Sverige har blivit som ett gäng grundskolebarn!) där demonen Rahu (Drakhuvudet) vrider nackarna av sig med kommunikationsteknologins fördummande hjälpmedel.


Så, som Thåström sjöng: "Beväpna er" - det finns helt klart många kvinnor av Inannas kaliber som kan råda bot på den sjuka världsordningen.


PS. Om Venus associerades med krig för 5000 år sedan, vilken funktion hade då vår krigsplanet Mars? Jo, den hade då som nu mycket med ofärd att göra och knuten till demonen Irra gav den pest och just ett "irrande" beteende som när hjärnan brinner av feber (Mars "styr" hjärnan i indisk astrologi). Jag tycker mytologin snyggade till sig med tiden för Venus och krig sitter inte klockrent, förutom det självklara att det krävs två för att fajtas... 

Däremot är Venus ägd av Mars (särskilt i Väduren) så nära den själviska Inanna man kan komma, flörtar och spolierar om vartannat. En tygellös och burdus natur styrd av en "febrig hjärna". 

Minns också att "logos-spermierna", de rationella principerna i antik kroppslära vandrar ner från hjärnan (den rationella själens säte) och blir "vattniga" blir till mannens säd - Mars i negativt Vatten-läge i Skorpionen! 

Här är det viktigt att minnas att Saturnus, den essentiella Luftplaneten "svävar" just ovanför hjärnan som den subtila kroppens egen sjunde himmel. Det är VÅR  mikrokosmiska Saturnus som efter förmåga svarar på de solvindarna och annan information i makrokosmos.

När de rationella spermierna sedan vandrar ner och blir till könsdrift (hos dem som inte kan använda sin kreativitet till något annat än att fortplanta släktet och sig själva ett varv ytterligare), då får vi den här bloggens flitiga DISSOCIATIONSSYNDROM. Det rycker till när Luft kollapsar strax fortsätter sin verksamhet i och som Vatten. Det odödliga och perfekta har blivit dödligt och maniskt, insinktivt. Den självbehärskade Saturnus har fångats i sin egen skapelse.

Vart förnuftsspermierna (logoi spermatikoi) tar vägen hos kvinnorna med deras fysionomi sedan de anlänt från himmelen via solvindarna, det har jag inte sett någon antik redogörelse för. Men det beror på att jag inte forskat i det. Den antike medicinaren Galenos (Galen på engelska) kan vara ett namn att googla på...

Inga kommentarer: