Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 13 juli 2015

Värdig representant för den skamliga svenskheten


Dagens mest motbjudande:
"Duktiga svenskar har minsann lärt att betala för sig" (SvD)

Skillnaden mellan det officiella Sveriges första uttalande via finansminister Magdalena Andersson - naturligtvis i SvD/Näringsliv - och "de första tankarna" från en skarpsynt brittisk journalist i The Guardian får mig återigen att be en bön till högre makter: "aldrig mer en svensk återfödelse!"

England har ett större grepp om frågan än
ärthjärnesvensken.


Andersson är fröken Präktig och viftar med samma förmanande finger som Angela Merkel när hon talar om att den som lånar får lov att betala för sig. Med detta avslöjar hon sin solidaritet med Etablissemanget och att hon inte är sosse på något vis i världen. 

Skribenten Suzanne Moore ställer istället den korrekta frågan, hur ett Europa kan sjunka så in i h-e lågt att man bakbinder ett av sina egna länder och berövar det alla framtid och alla realistiska möjligheter till omstart.

Jag var vid regeringsskiftet förra året väldigt tveksam i det första inlägget om Margareta Andersson. Nu står det klart att en negativ läsning av födelsehoroskopet kommer verkligheten närmast.

Så fylld av skuld och därför inte fri...


Här har vi för övrigt ännu en människa med fingrarna djupt instoppade i burken med andras pengar! Se diskussionen om ekobrottslingar i detta inlägg som halvhjärtat söker "den typiska pengamänniskans" signatur.

Det är notabelt att Anderssons månascendent ger den sataniska axeln mellan 2a huset för "mina pengar" och det 8e för "andras pengar" och att Månen drömmer drömmen om makten i 10e huset.

Inga kommentarer: