Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 18 juli 2015

Saturnus röst: vi, de fula!


En av Europas största astrologer, fransmannen Morinus, är den enda jag hittar på nätet när jag söker bekräftelse på ett antagande jag burit med mig så länge jag kan minnas: att termen long face ("hästansikte") syftar på den mest andliga människotypen, varelser som Saturnus hamrat färdigt på.  (Se transmediet Edgar Cayces relaterade uttalande sist i detta inlägg.)

Dessa långansikten är nu en med sina styrande principer (logoi) och den irrationella lägre växtlighetssjälen påverkar dem inte längre. De saknar därför empati i ordinära människors mening, de liknar mer inkarnerade naturlagar, principfasta, omutliga. Saturnus är som sagt känd för att vara skoningslös, nåd eller respit sorterar under dess motpol Jupiter. Men tillväxtplaneten ("en andra chans") vore meningslös om inte Saturnus först satte Normen eller Gränsen mot vilken man kan mäta om någon expansion eller tillväxt faktiskt sker.

Dessa själar är färdiga och de har ibland en skönhet så egenartad att världsliga människor, präglade av reklam och tillfälliga skönhetsideal, inte kan uppfatta att gudamänniskan har knoppats bland övrig befolkning. Kroppsfett ligger under välmågans Jupiter och undernäring under liemannen Saturnus, så även här ser vi gamla tankar om att Döden tar människan närmare hennes sanna jag, hennes "skelettära" platoniska idé eller idealform. 

Tydligast för den nuvarande konsumtionsgenerationen exemplifierar väl Megan Fox idén om att svälta bort kroppen för att synliggöra konturlinjerna som symboliserar karaktär. Bloggen har tidigare noterat att hon har Saturnus i direkt opposition mot livsglada Solen och därtill i den ytterligt kroppsnära "sataniska axeln" (barn av denna världens herre, offer för ett inskränkt "enbart biologi"-tänkande). En tidigare generation minns 60-talets hypermagra (anorektiska?) supermodell Twiggy, vars Saturnus i 60° till Venus exakt på Vågascedenten talar sitt tydliga språk. (Fallna Mars i Kräftan med Månen i 90° till ascendenten antyder också ätstörningar eller den Vegetativa Själens osunda makt över Vågens Luft-rationalitet!)

Hela den här tankekedjan vaknar upp när jag ser Aftonbladet-krönikören Linnea Swedenmarks bildbyline ropa "Vattumannen-nånting" till mig, samtidigt som den skrämmande karismatiska aktrisen Téa Leoni anmäler sig som en look-alike av det tydligare slaget. Leoni är en djup och tänkande varelse när hon inte gör ytliga och endimensionella figurer på film. Hon läser böcker (jösses!) och har kommenterat några favoriter på en nätsida - där ute nånstans.

Swedenmark cirka 23-25, Leoni vid 29


Kvinnorna är inte riktigt jämngamla på fotona, Leoni har hunnit längre i manifestationen av sin själsliga egenart, men bilderna säger ändå vad det fysionomiskt handlar om. Morinus har jag läst om man aldrig något av. Framför allt hade jag inte förrän nyss hans födelsedata. 

Här är nätets enda referens till "the long face" som jag hittar via Google i boken Astrologica Gallica av Morinus. Att upptäcka vilken extrem saturnier (Vattuman) Morinus själv var, gör hans kommentar, att Saturnus skapar fula människor mycket märklig. Är det så att man inte kan se sin egen sort tydligt pga. av någon slags andlig blindfläck?

Kartorna nedan talar väl sitt tydliga språk. Swedenmark har Månen i Vattumannen och Solen i Tvillingarna (en Luftens ande). Saturnus har hon i Skytten i tät opposition till Solen. Leoni har istället en våldsamt koncentrerad härd i Vattumannen med Solen och Saturnus nu i konjunktion, plus Mars som ger henne en vassare look än den blida svenska versionen.

Morinus har samma Sol och Saturnus i Vattumannen som Leoni plus i princip hela den övriga stjärnhimlen! Sällan har man sett det gudomliga intellektet (Nous) gestalta sig själv så tydligt! Jag kommer att tänka på den synske amerikanen Edgar Cayce (1977-1945) som i trans kunde hämta information från hela kosmos om så krävdes. Vattumannen är symbolen för Alltet, för alla själar som en och samtidigt många.

Den franske astrologen liknar nu inte kvinnorna det minsta så långt man kan döma av några tavlor som alla är av mannen på äldre dagar. Men astrologen är den enda av de tre med känd fysisk ascendent och Väduren i öster med en Mars i samma tecken Draksvansen (huvudlös, halshuggen) skulle mycket möjligt kunna indikera en atypisk Vädur.

Måhända utgick Morinus från sitt eget oerhört saturniska horoskop och kom till en negativ slutsats om saturnier som fula människor? Jag tror allt fungerar på det sättet att det första intrycket i en viss fråga sås i människans psyke som ett frö och sedan börjar en hel värld struktureras utifrån detta frö. Därför kommer folk till så olika uppfattningar, de har slagit rot och växer utifrån skilda perspektiv.


Mäktig astrolog och matematiker - Mars i Luft i tredje
Lufthuset och tillika tredje husets karaka på plats!


Leoni inre cirkeln, Swedenmark yttre

Man kan notera att Linnea Swedenmarks solära disponent Merkurius attackeras av en ultrastark Mars hemma i sitt positiva härskarläge. Leoni har Solen och Mars (planetära vänner, båda är Eld) i samma tecken. Båda kvinnorna har därför en tydlig anstrykning av krigare i själen.

Jag noterad Swedenmarks ankomst som politisk skribent i Aftonbladet för något år sedan men släppte henne igen som en debattör för en ung läsekrets som ännu artikulerat problemen så mycket. Jag släppte faktiskt även det här inlägget för några dagar sedan. Det kändes inte angeläget efter två tragiska dödsbud i vänkretsen som kom nästan samtidigt. (Bloggaren har tidigare kommenterad Döden eller Saturnus i hans passage genom Skorpionen i hans sjätte olycks- och ohälsohus just nu, och hur det påverkar honom själv på ett flertal sätt.)

Men Linnea Swedenmark ligger i och producerar strax en ny artikel från den inhägnade skyddade verkstad som är Aftonhorans (än så länge) socialdemokratiska ledarplats. I "Högern förstör Sverigebilden" hittar jag inget annat utöver halvsmälta klyschor i kombination med en riktigt dålig och illvillig läsning av en enkel och t.o.m. för en vänsterorienterad individ som bloggaren acceptabel sammanfattning i Dagens Industri av ett par enkla ämnen.

Jag inser plötsligt att Swedenmarks problem, precis som Morinus, är FULHET. Hon ser inte att DI:s ledarskribent Jenny Sonesson håller en balanserad ton i sin text och faktiskt bara uttrycker vad svenska folket känner av de pga. vårt olyckliga EU-medlemskap uppkomna problem: tiggarna förfular vårt stadsbild och får alla att känna sig miserabla. Det här var en helt otippad sidoeffekt som bara de människor som saknar all estetisk sensibilitet och inte längre känner något skulle kunna missa. Observationen står inte i någon som helst motsats med arbete på att få tiggarnas hemländer att besinna sig - utom för korttänkta pöbeluppviglare som Swedenmark.

Och det är här vi kommer tillbaka till motsättningen uppstår mellan en människa som lutar för mycket in i principernas värld - Saturnus - och den verkliga värld som också innehåller det förgängliga. Precis som det finns en konsumism som enbart förtränger de andliga och eviga principerna och fokuserar förgängliga konsumtionsvaror, existerar det också en tröttsam paragrafryttare som låter exakt som jag misstänker att Linnea Swedenmark kan komma att låta för resten av sitt liv.

Jag upprepar: det hon kallar "något slags bottenrekord" bland "många märkliga texter om tiggeri" är inget sådant. DI-ledaren konstaterar bara att den Sverigebild som lockar turister står i skarp dissonans med det elände som EU-tiggarna signalerar. Detta är ett sakligt konstaterande och det är Linnea Swedenmarks olycka att hon så starkt identifierat sig med "den fula Saturnus" att hon tappar förmågan att sensitivt innehållsbestämma sina sinnesintryck.

Så jag säger: Linnea du är vacker på Saturnus sällsamt avklarnade sätt. Identifiera dig inte med fulheten i livet, för då kommer aldrig din analys att utvecklas bortom Merkurius-i-Kräftan och dess typiska karaktär av vagt och populistiskt viftande med klyschor och plakat. Tyvärr skapar "Stefan Löfven-syndromet" - en intensiv energi mellan framfusiga och korttänkta Väduren och överdrivet empatiska och protektionistiska Kräftan. Det här "syndromet" som enkel Eld och Vatten är "sensationalismen". Men går igång på väldigt lite eller på väldigt vaga grunder, och blåser sedan upp sina subjektivistiska intryck orimligt mycket. 

Den här typen "spoils for a fight" - de kan avsiktligt kasta käppar i hjulet för att de VILL få fajten som resulterar. Detta är tydligt i Swedenmarks fall eftersom olycks- och förstörelseplaneten Mars står i positivt härskarläge i Väduren och därför inte har någon överordnad eller bakomliggande disponent. Den är fri att uttrycka "barnets primitiva indignation" inför allt den ser och upplever, och när denna hetta träffar den sensitiva intellektsplaneten i Vatten-Kräftan där också tendensen att vilja straffa/skada/hämnas eller halshugga begärets demon, då får vi den allra sämsta sortens vänsterskriverier.

Swedenmarks intellektuella instrument - Merkurius i 6e fiendehuset - är inte ämnat för hennes nuvarande yrke men här finns ändå ett rättspatos som måste hyllas. Och det var närheten till den universella normen eller morallagen som i dess estetiska manifestation var inläggets första syfte innan hennes nya ledare om tiggeriet. Då avslöjades att Saturnus och Fulheten verkligen är problemet som tynger Swedenmark. Detta är inte så märkligt då Månen disponeras från en Saturnus i en komplex opposition. 

Fastän Saturnus står i ett öppet och universalistiskt tecken som Skytten där gränsdragning och normer ägs av tillväxtprincipen (Jupiter), leder den graves opposition till sitt eget fundament - Jupiter i Tvillingarna - till en uppblåsbar bubbla som saknar precision.  Saturnus söker för evigt kontrollera en värld som bara växer och växer eftersom Jupiter bringar expansion. Ser man detta som ett jordeliv att växa i viss riktning är det intellektuell precision som Jupiter i Tvillingarna pekar ut som den önskvärda vägen. Tvillingarna är en budbärare (t.ex. journalist) och här finns tydligen plats för ytterligare tillväxt. 

Nu är det ledarskribentens privilegium att via retorik söka övertyga snarare än bara rapportera sakligt och därför är Swedenmarks position ytterst olycklig. Merkurius i Kräftan är inte objektiv och rapporterande, den här subjektiv och har ett partsintresse! Men Ödet tycks distanserat förutse att den intellektuella mognaden (Jupiters expansion) uteblir eftersom Jupiters förmåga till framgång bygger på disponentens kraft. Och utifrån sinnelagets Måne befinner sig Merkurius i Kräftan i ett ynkligt läge i sjätte huset för fiendskap och olyckor! Swedenmark är så intrasslad i irrationellt hat mot överheten att hon kommer att misslyckas växa intellektuellt. Det är hårda bud från en stjärnhimmel som tydligen dömer ut henne redan från födelsen, men lyckligtvis är det här bara en kartritning som ibland kan tjäna som en väckarklocka för själar som gått snett.

Jag skrev om Skytten/Tvillingarna som en axel för bubbelblåsare i samband med imitatörer, och resonemanget om att stora bubblor skräver intelligens för att bli trovärdiga gäller även politiskt skriveri. Swedenmark är tyvärr på samma låga nivå som moderaten Ulf Kristersson vars mytomaniska omskrivningar av verkligheten bloggen tidigare kommenterat.

Likväl kan man inte helt bortse från att det finns ett rättspatos som är gott trots att Saturnus stryper hennes Sol och intelligens och blir en Rättskipare som ger sig på den (enligt månascendenten i Vattumannen) VERKSAMT ONDA Jupiter, den rika och välmående elitens planet. Den här bloggaren kunde inte hålla sig till astrologiämnet utan bloggen politiserades raskt vid borgerlighetens fortsatta makt vid valet 2010. Efter en alltigenom högervriden "sosseregering" 2014 resignerade bloggaren och nu är det den större entiteten EU som trätt fram i fokus, ett EU vars sanna väsen Stefan Löfven och den korttänka Linnea Swedenmark inte tycks kunna uppfatta.

Istället för att "spoil for a fight" - mucka gräl med DI:s ledarskribent - borde Swedenmark ägna sig på att studera EU som den PSEUDOENTITET HON NU LURATS ATT IDENTIFIERA SIG MED VIA SOCIALDEMOKRATINS FALSKA TILLVÄXTIDEAL. 

Hon argumenterar kluvet, till hälften i försvar för tiggarnas rätt att sitta och hänga och se fattiga och fula ut i svenska gathörn. Men hon tar också parti för Jupiter och tillväxttanken. Vem som helst som ser Saturnus och Jupiter i gradexakt opposition kan räkna ut att det här är ett komplext komplex i frågan om normer och frihet, om rörlighet i det lilla och det stora.

Givet en "rörlig" Sol i mobila Tvillingarna som baseras på Merkurius i Vatten, har vi här den typiska effekten av en själ i irrationell affekt som därpå försöker rationaliserad (Luft), vilket här går synnerligen illa eftersom det är rationalitetens Merkurius som just gått ner sig i den sublunära världen av simpla grundbehov. Swedenmark är en enkel lantlolla som blir berörd av ALLT hon ser, med den enkla barnenergi (Mars-Väduren) som kommer att driva henne tills hon fyller 28 (då Mars styrka bryts enligt indisk astrologi). Man kan gott titta till hennes tankar och skriverier om tio år igen. Då kan en ny mognad ha inträtt. 

Men det här är en komplicerad och diffus himmel där särskilt den grundläggande spelplanen tycks svår att få grepp om: Saturnus i Skytten är "äldre" än Jupiter i Tvillingarna men den direkta oppositionen från Jupiter-i-Tvillingarna gör att det ungdomliga och friflygande skadar förmågan att kategorisera och klassificera frågorna. Och så har jag upplevt den "unga Swedenmarks" skriverier, det är lösligt snömos och nu senast baserat på en rent falsk och illvillig läsning av en DI-ledare.


Överkurs. När Saturnus arbetar i en högre växel

Jämför Swedenmarks Saturnus-i-Skytten med den saturnusvarvet äldre bloggarens placering och se hur allt resonemang ändras när man slipper gränsdragarens förändringsbenägna disponent Jupiter i ett sattviskt utvecklingstecken som Tvillingarna. När istället Saturnus i Skytten lutar sig tillbaka på Jupiter i rigida Skorpionen betyder det att bloggaren PROVAR EN NORMUPPSÄTTNING han egentligen inte är mogen för än. (Rätt typiskt började denna blogg som en undersökning av den sideriska zodiakens tänkbara sanningsanspråk.) Detta synes således vara något av en "anti-fundamentalist" som resonerar utifrån försiktighetsprincipen.

Detalj från horoskop med känd födelsetid
(ascendenten i Tvillingarna)

Jupiter står för lyckosam tillväxt om målsättningen är att Skorpion-dö som individ (den individcentrerade fasen inleds med Lejonet och avslutas i Skorpionen). Nu står bloggarens Jupiter i sjätte olycks- och fiendehuset, så att systematiska och gränsdragande Saturnus i utforskaren Skytten kommer att kretsa kring olycksriskerna med att utsläcka individualiteten:

http://ockult.blogspot.se/2009/01/yoga-vem-tror-du-att-du-maximerar.html

Kort sagt: det sammansatta budskapet av en Jupiter i 6e huset som Skytt-Saturnus fundament säger i princip: ta inte steget ut i det gränslösa förrän du etablerat kontakt med Gud. Att kasta bort din själsliga individualitet innan du är säker på att du klarar av att blir en gud är rent livsfarligt - och via yoga kan förödande psykoser resultera vilket lämnar det kroppsliga verktyget odugligt för många år fram i tiden.

Vill man gå ett steg djupare befinner sig den Vegetativa Själens herre - den onda sjättehusägaren Mars under kontroll av Solen i den andliga världen (Luft), så det handlar uppenbart om en intellektualisering av problemet att sätta sig en tillväxtnorm (Saturnus i Skytten) som är baserad på den ytterst sett svekfulla Irrationella Själen ("vi kommer ändå alla att dö").

Det medges att detta är en extremt avancerad läsart. För många människor är Saturnus bara fattigdom och begränsade livsomständigheter och i sjunde partnerskapshuset "äktenskap med en motpart av påtaglig annorlunda, ofta lägre, samhällsstatus, etnicitet eller ålder". 

Men bloggaren har inga planeter i Jord som stöttar en kroppslig konkretisering av horoskopets alla tendenser. Han lever helt i Luften (Sol, Måne och ascendent), en "tänkare" snarare än en "görare". Det finns därför knappt några alternativ till att analysera Saturnus i Eld med basis i en Skorpion-Jupiter (i fiende- och olyckshuset) som "övergripande Norm att i detta liv att överväga för och mot i frågan om värdet av den själsliga formen (Saturnus) och när tiden är mogen att lämna planeten Jorden och den sublunära sfären". Denna Saturnus är också Guds ansikte (Saturnus äger tillfälligtvis det nionde huset), en Gud som enligt disponenten inte är redo att genom denna bloggare bejaka den sublunära sfären som sin skapelse. Som kan läsas mellan raderna i bloggen skulle det kunna vara "denna världens herre" (Djävulen) som ligger bakom livet på den här planeten.

Unga själar sysslar med det rent motsatta till att lyssna ut i gränslandet mellan lid och död ... eller typerna av liv! Hör Stefan Löfven pladdra om "jobb jobb jobb" och "anpassning till samhället" med unga (och allt färre) socialdemokrater som påläggskalvar i denna Yttersta Tid där POLARISERING är det enda vi har att se fram emot efter den ryggradslösa tid av "mittentänkande" som Gud enligt Nya Testamentet hatar och vars anhängare han kommer att "spy ut" (Uppenbarelsebokens författare kritiserar statusen i diverse nystiftade samfund och de "ljumma" - i våra ord "förslappat sekulära" - får denna svidande kritik och dom). 

Förslappade sekulära själar har långt kvar till He's got the whole world in His hand. Unga själar måste först låta sig fängslas för att sedan spåra sig tillbaka till Livets verkliga ägarförhållanden.


Se även...

Närmast efterföljande inlägg begrundar Saturnus som en kosmisk informationscentral...

8 kommentarer:

Susanne sa...

Det här inlägget börjar med ett frenologi-liknande påstående om egenskaper hos individer med en viss ansiktsform... men som senare inte alls beläggs, utan utmynnar i något helt annat. Och det vore nog också svårt att belägga tesen andlighet - hästansikte. I den efterföljande analysen av Swedenmark vederlägger du ju själv att hon skulle vara opåverkad av "den irrationella lägre växtlighetssjälen", med soldisponeneten i Kräftan, och empati saknar hon ju inte heller, låt vara att den möjligen är missriktad.

När det gäller det utseendemässiga är det naturligtvis inte heller givet att en människa starkt under Saturnus blir mager och senig med avlångt ansikte. Jag känner en person född en vecka före Téa Leoni, alltså med månen i Stenbocken och därmed alla planeter utom Jupiter styrda av Saturnus! Och jag har paradoxalt nog aldrig sett en mer rundlagd människa. Inte bara ansiktet är runt och knubbigt, hela hennes figur ger liksom ett klotformat intryck. Det är naturligtvis ascendenten det kommer an på. Både Leoni och hon har ju Jupiter och Rahu i Oxen, och det ligger nära till hands att anta att "den runda" har Oxen stigande och att Leoni har tecknet mer undanskymt. (Känner f ö en annan starkt överviktig person med Jupiter och ascendenten i Oxen - och även Venus i det fallet.)

Havsörnen sa...

http://www.olsonguitars.com/artisan/ClintBlack.JPG

http://giving.tsalliance.org/images/content/pagebuilder/Jim_O_Heir.jpg

http://iv1.lisimg.com/image/2836598/600full-michael-riley.jpg

Tre individer födda den där speciella dagen, 4 feb 1962:

Solen/Månen/Merkurius/Venus/Mars/Jupiter/Saturnus i Stenbocken.

Havsörnen sa...

En intressant kuriositet i sammanhanget är att samtliga sju planeter stod i tropiska Vattumannen!

Seaward sa...

@S: Jag väntade mig kritik av detta slag TROTS att jag släppte ledtråden att inlägget lades i träda och sedan tog ny start pga. av protagonistens dåliga attack mot DI-ledaren. (Jag var för lat för att i grunden skriva om hela texten.)

Frestelsen att bortse från att förklaringen fanns att läsa i texten blev dock övermäktig för Jungfruns korrekturläsarnit, och Havsörnen (om inte kommentaren hamnat på fel ställe) kör som vanligt sitt eget outgrundliga race och isolerar sig via sin Skorpionascendent med dess obetvingliga Jungfru-Mars och driver en egen blogg i bloggen. Minns hans försök att förvandla detta till ett forum för numerologer!
:-).

Och sedan när innehöll look-alike-inläggen med dess egen karaktär av trivia långa listor av (bild-)belägg? Två ansikten brukar jämföras, någon enstaka gång tre. Om det är detta Havsörnen i missriktad solidaritet med bloggen söker åtgärda är han här dubbelt korttänkt som går i svaromål med sina exempel för att reparera den saknade "kvantitativa" fortsättningen på "frenologi-inledningen".

Det verkar nästan finnas något i texten som inte tilltalar S, kanske uppdagandet intellektuell flathet och simpel populism även är möjlig hos unga kvinnor på vänsterkanten.

Den här bloggen är verkligen på deken, författaren som inte längre kan begränsa sig till ett ämne i taget utan börjar skriva ett nytt inlägg mitt i ett utkast. Och alla dess två (kommenterande) läsare med egna agendor.. :-)

@H: Jag kallar din kommentar ett inlägg i inlägget eftersom inget horoskop daterat 1962 är aktuellt här. Däremot har jag redan skrivit om den massiva planetsamlingen under Saturnus ägo detta år:

http://sidereal.hall-of-man.com/2010/01/vattumannen-som-blev-stenbockar.html

Susanne sa...

Det är faktiskt sant att jag stördes en aning av något i texten, men du gissar helt fel på orsaken :-)
Det var det där rent ut sagt knasiga påståendet att ansiktsform och andlighet skulle höra ihop. Visst är det fascinerande det där med utseende kopplat till astrologiska komponenter, men man kan ju inte vara för kategorisk, då blir det ju rasbiologi under astrologisk täckmantel (och jag vet att du också gjort den reservationen tidigare).
Dessutom är jag själv inte begåvad med hästansikte :-)

Seaward sa...

Den spanska kabbalismen, troligen med tydliga förlagor i äldre judendom ända tillbaka till folket bakom Dödahavsrullarna, skulle ta strid med dig. Även hinduism och många andra tankeriktningar menar att andligheten exakt ikläder sig en yttre kropp. Hade inte nazismen stuckit in sitt fula tryne i historien hade du troligen inte känt till manad till denna konventionella och oreflekterade invändning.

En som definitivt inte har några tvivel är mannen som sökt patent på det mänskliga genomet i syfte att tvinga fram förändringar i den andliga grundplanen.
http://www.forbes.com/sites/danielfisher/2013/06/13/supreme-court-rejects-human-gene-patents-sort-of/
https://en.wikipedia.org/wiki/Craig_Venter
Venters horoskop här:
http://sidereal.hall-of-man.com/2010/05/alfred-nobel-rationalister-och.html
Saturnus nedsjunken i den sublunära sfären (Kräftan) och Månen i Oxen med en aktiv satanisk axel (den djävulska frestelsen att vilja äga!). I samma djävulskt materialistiska grepp om högre ting, ser man hur Venus i Skorpionen disponeras av Mars i blåkartans Luftelement (Vågen) tillsammans med Merkurius intellektuella kunskap och Jupiter för stor framgång/stora rikedomar via expansion – Jupiter. Solen i profitsökande Jungfrun. Många överlappningar med din karta där, och kanske intressant bara av den anledningen. Du och Venter tycks vilja hålla den lägre och den högre världen åtskilda, vilket förvisso den här bloggen också gör NÄR SAKEN GÄLLER ATT HÄCKLA MATERIALISTER OCH KAPITALISTER.
Men i detta fall ska alltså andlighet ses som synonym med nyplatonismens Rationella Själ, det "blueprint" som avgör både den inkarnerade människans sinnelag, intelligens och kroppsliga yttre. Allt dessa beröringsytor där vissa är mer fixerade vid kroppen och betydligt färre (i vår tid) är intresserade av intelligensen, ÄR anden när "Ordet blir kött", dvs manifesterar sig i tid och rum.
The Long Face – hästansiktet - är Saturnus som ren ande när den helt bantat bort underhudsfettet från Jupiter som kan indikera den fallen själs vilja att bara expandera på materialisters vis. Det är därför jag i texten ändå anser att det finns gott hopp om Swedenmark (Saturnus i Eld disponerad från Jupiter i Luft) den dagen den omogna Mars bränt av sitt hetsande sätt så att Merkurius får en chans att känna efter lite djupare. Man ser i hennes ansiktsform att detta är en av de gamla och nobla själarna, en ”högre” Saturnus barn. Om detta är rasbiologi, må så vara. Sverige, som jag sagt tidigare, är en öken eftersom en falsk, materialistisk form av jämlikhetstanken är oförenlig med alla vishetskulturers självklara insikt att det skiljer ljusår mellan olika själar och deras dignitet!

Susanne sa...

Den där konventionella och oreflekterade invändningen har du själv gjort tidigare.

Spanska kabbalister i all ära, det säger sig självt att det finns och har genom tiderna funnits andligt högt utvecklade individer med annan ansiktsform än den avlånga, precis som det finns ägare till sådana ansikten som inte är så andliga. Ta en titt på Den Helige Franciskus och Mahatma Ghandi t ex. Lustigt nog hade båda (förutsatt att Franciskus är korrekt återgiven på målningar) breda pannor och små hakor, men särskilt avlånga var inte kranierna. Vår nuvarande Franciskus - påven - har en mer avlång ansiktsform, men en svala gör ingen sommar.

Havsörnen sa...

http://www.youtube.com/watch?v=aW8UnXzP3ms