Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 juli 2015

Rasisten hjärta Kvinnoförnedraren = Sant

AB:s duktiga kulturskribent Petter Larsson kan förstås inte motstå frestelsen att påpeka hur förutsägbar en vänskap mellan en porrkung och en sverigedemokrat av den mer rasistiska typen är. Men när han skriver "kaka söker maka" tror jag inte att han föreställt sig något mer än en poetisk sanning. 

Astrologin kan dock visa att denna manliga bromance med viss sannolikhet springer ur homosexuell böjelse. Jag tror många av de mest inpiskade invandrarhatarna kan vara latenta homosexuella, det är samma våldsmentalitet pga. den såriga vetskapen om att vara "onormal" som förklarar varför det är mer våld inom homosexuella kretsar än i samhället i övrigt. (Sök på bloggen efter den talande statistiken över homosexuella nazister under Andra världskriget.) Om det inte vore på detta sätt, varför lägger den här sorten en så vansinnig energi på PR? Det går knappt att läsa tidningarna längre inför alla sökta försök att normalisera de psykiska störning som hbt-fenomenet faktiskt är. 

Och med psyke ska man minnas att astrologin syftar på ett mänskligt medvetande som förirrat sig in i den Vegetativa Själen och tappat bäringen. Månen i Kräftan är den "rena" bilden av denna typ av psyke som om horoskopet i övrigt är svagt byter natur fyra gånger om månaden, i varje månfas. Man kan med lite dröjsmål höra en månkräfta argumentera MOT samma sak de fjorton dagar tidigare var beredda att dö för! Detta ser inte människor som är fångar under vatten för de har förlorat kontakten med Tidens och konsekvensens herre Saturnus.) 

Den äldre Milton Jr. får äran att ockupera den inre cirkeln mot vilket lättviktaren graviterar:

Milton - "sensationalism" (Eld/Vatten)
Ekeroth - "egenmäktighet" (Eld/Jord)

Det såta paret lyckas med "kaka söker maka"-kopplingen mellan Sol och Måne inte bara en utan två gånger om! Men det är förstås den depraverade oppositionen mellan de negativa Jord och Vatten som för de här två låga typerna samman i materialistens oinspirerade klättring till toppen av dynghögen.

Varför en homosexuell attraktion är högst tänkbar beror på att den äldre Milton har åldermannens Saturnus i stark position i Vågen och att den yngre Ekeroths Venus i Vågen ofelbart binds av den paternalistiska Saturnus.

Men då ska man minnas vad slags Auktoritet porrkungens Saturnus representerar. Jag har skrivit om hans horoskop tidigare, men i sammanfattning är det en minst sagt slirig bas för idealistiska Saturnus-Vågen när dess disponent Venus gått ner sig i det sublunära träsk som Kräftan här måste beskrivas som. 

Den horbockiga kombinationen av en fallen Mars och Venus i Kräftan beskriver perfekt Miltons låga instinktiva natur och att sedan knyta in Solen (livsuppdraget) till denna näriga och diffusa grönsaksnivå (och stora och lätta pengars Jupiter!), det är som att be om en helt ryggradslös version av Fredrik Reinfeldt! Milton Jr. är nymoderatens eller nyliberalistens naturliga, yttersta konsekvens.

Inga kommentarer: