Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 12 juli 2015

Psykopaters litteratursmak

DN går på djupet och psykoanalyserar friskt enligt modellen: "våldsamma datorspel = blivande massmördare"!



Men varför visar de inte mindre än två araber som illustration på onda människor? Finns det ingen som helst sjukdomsinsikt på den där tidningen längre?

Fast man kan samtidigt förstå att Wollobarsky skulle dra sig för mer näraliggande exempel eftersom det framför allt är stockholmsmoderater som exemplifierar ondskan på våra breddgrader. Den här psykopaten som gav sig på att slakta all trygghet för de svagaste - och hans litteratursmak - bör erinras om:


Samhällets hälsa står i omvänt förhållande
till medborgarnas intresse av kriminalhistorier

Fredrik Reinfeldt är åtminstone skyldig till ett självmord i direkt konsekvens av sin och Sven-Otto Littorins grymma arbetslinje - samma linje Storfinansen med Angela Merkel som agent nu söker pålägga det grekiska folket som straff för att de låtit sig luras av skenheliga politiker av en partifärg motsvarande de svenska moderaterna. 

Det skrivs besynnerligt lite om att det var reinfeldttypen - högerpolitiker - som försatte det grekiska folket i sina nuvarande bekymmer. Jag har sett det nämnas i förbigående en eller två gånger. (Om man så vill kan man se det som att folk i alla länder är ungefär lika korkade som har gått på myten om demokrati som det bästa styret - det är plutokrati, det rikas välde, som från början till slut styr hur det egentligen går.)

Så låt oss ta horoskopen för DN:s exempel Osama bin Ladin och bloggens Fredrik Rensvält som exempel på Ondskan när den röjer sig genom valet av texter. "Skit in, skit ut", som det brukar heta. Men tydligen också skit mittemellan eftersom det är upp till människan att välja vad hon när sin själ med.

Reinfeldts horoskop är så uttjatat att jag drar mig för att ta fram det igen, men i kombination med bin Ladins kanske något litet nytt kan framkomma.... Nu saknas klockslag på saudiarabens horoskop så jämförelserna blir ytliga. En synastri baserad på den naturliga zodiaken kan räcka.

Bin Ladin var den äldre och får äran av den horoskopets inre krets (närmare Centrum):



Skulle vi utifrån de minsta gemensamma nämnarna söka den sjukliga människotypens signaturer - hon som absolut inte bör läsa läskig litteratur eftersom hon tenderar att plocka upp fiktionen och införliva i sina egna program, så ser bloggens erfarna besökare direkt vad som förenar dessa två aktivister: störningarna mellan den irrationella Vatten-själen och den rationella Luft-själen! 

Osama bin Ladin har tidigare nämnts som exempel på hur just Skorpionen och Vattumannen kan leda till de värsta psykopaterna med ett fullständigt inkurabelt hat mot samhället eller vissa typer av samhällen (eller den ideologi varpå samhället är baserat). Solen och intellektets Merkurius i Vattumannen tyder på en stark tänkare i just frågor rörande den sociala människan (Vattumannen), men tyvärr låg disponenten (Saturnus) i utanförskapets Skorpion så att själva basen för hans tänkande påverkades negativt från den irrationella Vattensjälen.

Men även Reinfeldt lider av samma problem! I hans fall avslöjar det kompletta horoskopet med Jungfruascendent att hans Saturnus från ideologins Luft i 6e fiende- och olyckshuset angriper hans eget 3e hus för intellektuell verksamhet så att maktutövning (Saturnus) kombineras med den bestraffande norra månnoden (Draksvansen). 

Ja, Reinfeldt har faktiskt sadistens typ av psyke, han går igång på att pennalisera ("halshugga"). Eftersom Månen ligger i lugna Vågen och informeras av en godartad Venus i Lejonet lyckades den här dubbelnaturen upprätthålla goda opinionssiffror under hela sin tid vid makten. Svenska folket kanske inte ska klandras för hårt, den som följde honom under hela tiden känner mediernas svek mot läsarna! Den här bloggen hann knappt påbörja sina astrologiska halvsatirer förrän någon ringt ett samtal och Sideriska siktet svartlistades av DN så att inga av dess inlägg gick att länka. När man granskar Reinfeldts horoskop är det inte svårt att förstå att halshuggning och bestraffningar är ett med hans natur. När han var på väg att tappa makten tog DN äntligen bladet från munnen och avslöjade i ett reportage med väl valda ord hur Reinfeldts barndom kanske inte varit helt normal...

Men även om klockslaget varit okänt och ovanstående naturliga zodiak varit allt som bjöds, kvarstår förstås Saturnus aspekt mot Skorpionen. Men den blir en generationsaspekt, delad av så många att den egentligen ingenting säger. Bara födelsetiden visar hur viktig den är just för Reinfeldt eftersom det merkuriala 3e huset (med Draksvansen) är mycket viktigt för hur vi tar in information och processer den med logiken. Södra månnoden i tredje huset - i kombination med dissociationstendensen mellan Luft/Vatten - säger mig att den här mannen har oerhört svårt att skilja fantasi från verklighet. Det är så nära ett mentalt handikapp man kan komma. Och var det inte Reinfeldt själv som kallade svenska folket "mentalt handikappat" i boken "Det sovande folket" som moderaterna censurerade lagom till sin falska remejk som "det nya arbetarpartiet"? För studenter av psykopatologi är Reinfeldts karta rik!

Till och med med bara den naturliga zodiaken som stannar vid zodiaktecken som idéer eller Principer, finns dock fler minsta nämnare som knyter Reinfeldt till bin Ladin. Båda männen har psyken (Månen) i Luft, vilket gör dem skenbart rationella. De argumenterade och anförde båda skäl för sina respektive politiska program. 

Båda männen förenas också genom att deras solära kraft - själva den kognitiva kärnan eller generella intelligensen i varje levande varelse - är skadad av "dissociationen" mellan irrationalitet och rationalitet. Bin Ladins rationella Sol underminas av disponentens position i Vatten medan Reinfeldt visar det motsatta: en i grunden irrationell utblick (Solen i Kräftan) rationaliseras genom att Månen befinner sig ovanför den driftsstyrda och irrationella "bara biologi"-värld som Vattnet indikerar. Reinfeldts predikade alltså att jobb ska löna sig och att den som inte har något arbete närapå kan lämnas att svälta ihjäl av en stat som representera ett sjukligt egoistiskt folk av sådana som Reinfeldt själv, människor som helt och hållet följer den amerikanska drömmen. 

Att den drömmen sedan många år är helt havererad och att den amerikanska medelklassen alltmer börjar likna fattiga trashankar berör inte Reinfeldt - det vi studerar här är som sagt den patologiska människotypen som inte kan se skillnad på myter och verklighet.

Jag mindes förstås att båda horoskopen rymde kraftfulla influenser i såväl Luft som Vatten och som knöt ihop tecknen på det sliriga sätt som utmärker gränslandet mellan den rationella och irrationella själen, men jag tror inte vi är helt ute och cyklar ändå. Jag har kommenterat att Vatten och Luft hanteras väl av skådespelare (förutom då att den tenderar till alkoholism, jfr Reinfeldts föräldrahem/Månen). Men detta beror på att "slirigheten" så att säga kommer med yrket och är legitimt när det bara handlar om roller på vita duken. 

Den skickliga skådespelarens kvicka oscillerande mellan verklighet (manus) och fiktion (utagerandet) har jag kommenterat som att de är tränade att möta alla sorts känslor som den lilla människan skulle stänga sig inför i fruktan. Därför blir inte skådespelare mentalt derangerad av de ibland fördärvade rollfigurer den spelar. De är som luftens andar och vandrar igenom terrorns låga Vattenelement utan att något egentligen fäster vid dem. De blir första rangens manipulatörer som, fastän själva stabila i den rationella sfären förmår påverka publikens våta och irrationella känslosjäl. 

Betrakta inte Reinfeldt som en politiker utan som vår tids största sol-och-vårare. Han använde precis de hämmade åtbörder som han visste att det "sovande folket" (som han såg ner på) skulle känna igen som sig sina egna och ta till sig. 

Det är ett sorgligt betyg på ett land när befolkningen så fullständigt saknar mental skärpa, men som grekerna nu visar är det kanske just denna oförmåga som ÄR "folk". Astrologin klumpar ihop folket till en hop under "Månen" och underställer dem deras ledare, "Solen". Från Månen kan inte komma mer än mer eller mindre exakta återspeglingar av Originalet, så den som lyckas förvärva en plats i Solen kan vara säker på att ha sitt tillfredsställande behov av kreativ utlevelse säkrad. Övriga lever och dör i det ekorrhjul Materiens herrar kedjat dem vid.

 
Tillägg.

I en remarkabel synkronicitet publiceras ett dygn senare en slags fristående andra del av denna lilla utvikning om skådespeleri och politik. Läs en intressant artikel i AB!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Appropå psykopaters smak vad gäller maten så är det bittra smaker som gäller http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3266083/Like-coffee-gin-tonic-probably-psychopath-Bitter-foods-drinks-l.html

Intressant, även med tanke på att Food & Friends i sin trendrapport inför 2015 angav att de bittra och sura smakerna nu är högsta trend. http://lindasmatstuga.se/2014/09/08/food-friends-trender/

Lägg därtill att filmen om psykopat-sex slog försöljningsrekord i Scerige www.expressen.se/noje/50-shades-of-grey-slar-redan-biorekord liksom tillhörande sexleksaker gjorde allas.se/bildextra-har-ar-sveriges-mest-salda-sexleksaker/

Jag antar att Venus i fjärde privata huset och månen i sjunde partnerskapshuset i Väduren kan leda till sådana relationer? Plus Mars i Oxen blir en slags köttslig ilska? ("kötta!" är någonting man hör i tid och otid..)

Anonym sa...

Jag menar Venus i fjärde huset i Stenbocken liksom Mars ligger ju i åttonde huset i Oxen. En slags Stenbockskärlek att puckla på de yttre tingen? Agressorn Mars i åttonde huset för sånt som ska förmultna.. köttas bort?

Seaward sa...

Jag har aldrig funderat kring nationalhoroskop i frågan om det skulle finnas någon typisk svensk sexualitet. Jag tror metodiken är tillkrånglad och UTGÅR från att Sverige är psykopatiskt trots att detta måste ledas i bevis. Och är Sverige i så fall psykopatiskt inom alla tänkbara områden?

I indisk astrologi väljer man först ut huset/ämnet man vill studera - 12e huset för "sängkammarens hemliga nöjen" och i vars naturliga tecken Fiskarna den amorösa Venus är "upphöjd" syns mig vara en bra utgångspunkt.

Husets tillfälliga ägare är också viktig i detta sammanhang. (I det Sverigehoroskop bloggen förslagit, med Vågascendent, blir Merkurius bärare tolfte husets signifikationer.) Det är intressant att hinduismen trär upp både sexualitet och världslig förlust på samma pärlband, men det kan vara kulturellt betingad. Asketidealet finns förvisso även i väst som det stoiska idealet, vilket återigen påminner om att ett nationalhoroskop kanske inte är det bästa om man vill studera den i allra högsta grad klassrelaterade synen på sexualitet.