Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 juli 2015

Politiken förfular dem som fötts utan moral (2)




Lyckligtvis tar DN:s kommentator udden av fanatikern Ebba Busch Thor genom att förklara hennes vanvettiga utspel redan på tidningens förstasida. Men förra inläggets rubrik tål att upprepas: för dem som är födda med astrologiska karaktärsbrister och där individen inte själv lyckats höja sig över sina skrala "ingångsvärden", där uppstår mänsklighetens bottenslam. 

Politiken tycks idag, som prästerskapet igår, vara den enda tillgängliga vägen upp i karriären för strebrarna bland de breda folklagren. Giriga själar som vill ÄGA andra människor. Det är därför Busch Thor är så förbannad på IS, de konkurrerar om själarna. Den här sortens kristendom är inget annat än förtäckt satanism. Ska man tala landsförräderi ska man tala om kristendomens symbios med Storkapitalet.

Eftersom Ebba BT i ord visar sig vara mindre än en människa, passar det bra att vi reducerar hennes födelsehoroskop till den "naturliga zodiaken" och betraktar henne som en ormgrop av de Idéer som var aktiva på himmelen vid denna tid:


Jag har tidigare nämnt att streberinstinkten sammanfattas av den vertikala axeln från Kräftan och upp till "världshärskarnas berg" där stengetterna stångas om makten och äran. Det är uppenbart att Busch Thor representerar patriarkatets idén om att kvinnor ska hållas nere och på plats i sina hem och lämna politiken åt männen. Vad gör det henne till för slags underlig hybridvarelse? 

Elfte idealhuset står på beklämmande kanta med sexualitetens Skorpion eftersom den systematiska kategoriseringens princip (Saturnus i Luft) här har kanat ner och regredierat till emotionellt mörker och fixerade anti-attityder. Hon skulle mycket väl kunna vara en garderobslesbian, en ulv i fårakläder. Zodiakens IDÉER antyder dock bara att här finns en motsättning mellan klassificiering och naturens sexualitet. Vi hade samma hat mot vissa grupper i horoskopet för den arktypiska terroristen Osama bin Ladin. 

Nu blir inte alla med Vattuman och Skorpion aktiva samtidigt i horoskopet terrorister. Men det är min upplevelse att de har mycket skarpa åsikter om saker och ting, ibland gränsande till rättshaveristens bindgalna föreställningar...


I de två föregående inläggen om Baby Fanatica lät jag krigshetsaren Mars stå instabilt i Fiskarnas första grad. Indisk lära säger att planeter i de negativa tecknen "mognar" baklänges, så att den kaotiska övergången från icke-existens (i världens ögon) till ego-existensen i Väduren ger oss två nyfödda Marsplaceringar sida vid sida Mars 30 Fiskarna är nyfödd och det är Mars 1 Väduren också. Avashta-läran antyder att spädbarnssektorn (skt: bala) omvittnar en libido som är tämligen okontrollerbar eftersom driften är som starkast här. (Talet om att Ebba Busch Thor går genom tv-rutan betyder egentligen bara att hon utstrålar rå djurisk sexdrift.)

Frågan är om det är någon skillnad på en barnslig Mars som i ego-lösa Fiskarna mest indikerar en psykotisk kollaps i denna värld som kräver våra målmedvetna steg ut i världen, och den barnsliga Mars i Väduren som just tecknar barnets omogna inbillning att den kommer att göra all skillnad i världen.

Faktum är att Ebbas Mars inom en timma efter middag har glidit över gränsen mellan Fiskarna och Väduren, ur sannolikhetssynpunkt är det en helt öppen fråga var krigaren befinner sig, men studerar vi hennes beteende och utspel får vi en aning. Busch Thor måste vara en eftermiddagsfödelse med Mars i Väduren!

Då får vi en hel hoper ogynnsamma budskap på himmelen, inte minst att hon inviterar Döden som sitt eget öde. Mars kastar nu sin (låt vara barnsliga) irritationsaspekt mot det åttonde tecknet från sin egen position, "dödsaspekten": Vädurens nya liv inviterar från första andetag Döden i Skorpionen.

Och eftersom Busch Thor föddes med Döden hemma i Skorpionen inser man nu att hon idiothetsade just under sin egen Saturnus-retur - hon lider med andra ord av sin 30-årskris just nu och känner sig desperat av att markera något - vad som helst. 

Sverige har med andra ord skaffat sig ÄNNU en jubelåsna i riksdagsposition! Ebba Busch Thor är personligen ansvarig för IS första hämndattentat mot Sverige och finns det någon rättvisa i världen riktar man sig mot henne personligen. Detta är bara ett lakoniskt konstaterande, men svenskarna har numera så usel läsförmåga att vad som helst tycks kunna bli vad som helst i deras demonangripna hjärnor! (Se läsarkommentar i föregående inlägg.)

Och vem kan klandra dem när medierna inte ens klarar att kommunicera en idé längre. Två exempel som jag såg i Aftonhoran i två artiklar jag snabbt skummade: 

Han [Ben Affleck] träffade sin blivande [Jennifer Garner] första gången under inspelningen av ”Pearl Harbor” 2001 och jobbade två år senare ihop med ”Daredevil”. (AB)

Tjugo ord var för mycket att hålla reda på och att Ben Affleck jobbat ihop med Daredevil är visserligen intressant, men en inkongruent uppgift!  Idén hade kunnat räddas från korruption om tidningsnissen bara valt en passiv satsbyggnad, "och två år senare jobbade ihop med (filmen) Daredevil" eller helt enkelt lyckats peta in några extra ord, "och två år senare jobbade ihop med henne i Daredevil".

(Tänk så gammal man blivit när man minns sina få nummer av serietidningen Demonen, innan den lades ner i brist på respons från svenska pojkar. Jag tyckte vid 8-9 att idén om en blind superhjälte var fascinerande, han blev ju ännu mer superhjälte. Sedan minns jag att figuren kallats Våghalsen, innan svenska folket gav upp sitt eget språk inför trycket från den imperalistiska Rovkapitalismen. All reklam och alla titlar kommer inom några år att vara på engelska.)

Direkt efter syftningsfadäsen i Aftonhoran får jag syn på samma sköka när hon försöker allmänbilda sina läsare:

"Kinesiska muren, som i själva verket består av flera mindre murar och vallar, byggdes under några hundra år före kristus till Mingdynastin." (AB)

Notera egennamnet Kristus med liten begynnelsebokstav... Men huvdsaken är att byggnadsverk i allmänhet uppförs UNDER dynastin ifråga, inte såsom en gåva TILL sittande härskare. Men svenska journalister lejda billigt av Aftonhoran Jan Helin spelade väl datorspel i ungdomen istället för att läsa och förbereda sig för sitt kommande yrke.... Se även nyliga Svenskars fortsatta misshandel av sitt modersmål.

Inga kommentarer: