Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 10 juli 2015

Oxens moralslöa böjelse mot komfort och lugna lunken


Alexis Tsipras och den pennalistiska "arbetslinjens" arkitekt
Sven Otto Littorin (Storfinansens fursteslickare och moderat)
- båda männen starkt under Oxens inflytande


En ekonom i DN föreslår att Alexis Tsipras fullständiga svek mot det han nyss uppmanade grekerna att rösta för kan bero på att diskret skuldavskrivning - fast mörkat så att inte EU ska förlora ansiktet - ligger i pipeline.

I förra inlägget om Tsipras noterade jag visserligen i förbigående att kartan såg problematisk ut, men konstaterade samtidigt att det var en svart situation mannen trätt in i. Jag trodde ändå "krigarkonungen" i sinnelagshoroskopet betydde något.

Nu har Astrotheme publicerat en ungefärlig födelsetid på den grekiske före detta civilingenjören och stadsplaneraren, och jag måste säga att Oxen stigande i öster perfekt beskriver just en som planerar hur jordytan ska struktureras. Det är nästan fånigt hur perfekt bloggens påpekande stämmer, att Oxen är så fallen i synd genom falsk identifikation med marken eller det jordiska, att det krävs en Tvilling (nästa tecken) för att få lite luft under vingarna och se med distans på sin platoniska fången i grottan-tillvaro i det materiella. Dödsrikets port (hus 2) är detsamma som den falska föreställningen att materia är vår ultimata urgrund.


Zodiakprincipen TAURUS, Oxen, buffeln, tjuren -  bara
ett verktyg för de slipade materialister som tappat balans
med sina jämlikar. Profittecknet Jungfrun ser Venus "falla"
och i kombination med "resurshärskaren" Stenbocken ser
man Jordelementet som primär källa till själarnas helvete.


Tsipras har alltså Oxen i öster vilket ger den omedvetenhet som identifikation med materialism leder till, men Oxens härskare Venus "går fri" i nästa tecken Tvillingarna och minglar där med den essentiella Luftplaneten Saturnus som i sin tur är välplacerad i ett Lufttecken där också den intellektuella Merkurius är hemma. 

Ett storkors i Mörkrets (vanvettets) kvalitet - är Tsipras
bara omgiven av galningar eller är han själv skadat gods?


Se skillnaden: Utan all denna Luft hade Oxen varit en slav ett passivt redskap i halvmänniskornas våld. Oxens naturliga andra hus står för resurser och verktyg. Både djur och människor underkastas denna förödmjukelse av djävlar som bara kallar sig människor men bara söker bygga sina egna lyckoriken. 

Man kan bli kommunist bara man funderar över hur de aningen mer tänkande själarna än de som rasat ner i materialism utnyttjar de lägst fallna för sina egna syften. Denna Storfinans kan bestå av allt från aspirerande arbetare, genom medelklassen och upp till världens"1%" av storfräsare. De kommer alla att rasa nedåt i sina kommande jordeliv, så här felorienterad kan man inte vara någon längre tid utan att de kosmiska kompensationshjulen börjar snurra!

Det spelar inte någon roll att födelsetimman inte är helt precis, det kanske mest iögonenfallande är att SVEKET MOT FOLKET sticker i ögonen. Månen är redan fallen i Skorpionen men här tillstöter också en opposition från korrumperaren Satan, ibland känd som en oseriös gycklare och ibland som en helt ryggradslös och falsk individ som går precis dig komforten verkar bäst (eller åtminstone minska obehag väntar). 

Adderar man dessa prominenta (hörnhusplacerade) budskap (som dessutom innefattar de allt annat än balanserade månnoderna) till det allra mest prominenta budskapet, den lodräta axeln, då måste jag ta tillbaka allt hopp jag ändå hyste om en "krigarkonung" i det första inlägget.

För när man tar hänsyn till att ascendenten placerar planeterna som ägare till skilda hus vilka i sin tur modifierar deras natur, och att den statiska Oxen med dess amoraliskt idisslande tillvaro inte ens har sin egen balanssökande härskare Venus med sig, hur mycket mindre skulle Oxen vara betjänt av Stora Förmögenheters Jupiter? 

Ändå ligger Jupiter på topp i tionde huset och blir horoskopets mest inflytelserika planet. Men om detta en gång i tiden var Tsipras egen karriärism och hoppfullhet, så är Jupiter som VERKSAM ILLGÄRNINGSMAN i nuläget entydigt EU OCH DEN ONDA STORFINANSEN. Dess arroganta uppblåsthet (se föregående inlägg om det jupiteriska som uppblåsta bubblor) skapar obegriplig olycka på Tsipras insida (4e huset) - och denna insida är också grekernas innersta så länge han nu företräder dem.

Med känd födelsetid är det här något av det mest olyckliga i horoskopväg som setts på länge. Visst är han en svikare och falskspelare - hans porträttlikhet med Littorin gjorde mig egentligen misstänksam från första början. Men detta var tydligen det sista den brutna grekiska folket hade att sätta mot den Store Satan i dess europeiska dräkt.

Världen blir allt sämre för var dag kapitalismen fortsätter som vår ideologiska överbyggnad. Den kommer att bytas ut men bara efter den Stora Smällen.


3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Jag grunnade över Tsipras knappa och svårlästa minspel under Nigel Farages tal i EU-parlamentet som jag länkade till häromdagen.

Farage skrev igår:

"Mr. Tsipras was fashionably late. He breezed in tieless having kept us all waiting for fifteen minutes."

Lugna lunken, som sagt, och slipslösheten som reaktion mot en strypsnara kring Oxens kroppsdel halsen?

Oxar borde vara bland de utseendemässigt lättaste att känna igen i sin påtaglighet.

Venus konj. AC i Oxen:

http://biografieonline.it/img/bio/Gregory_Peck_4.jpg

Merkurius konj. Solen i Oxen:

http://1.bp.blogspot.com/-mxyJPchpMfg/UG_OmJAFOUI/AAAAAAAAFes/IKprpk3V1Uo/s1600/john+wayne+quote+stupid.jpg

På tal om oxar och kopojkar så pratade en arbetskollega i morse om att kineserna planerar att bygga en gård för 100 000 mjölkkor och att djuren aldrig kommer att få röra sig ur fläcken under sin livstid.

Kollar kollegans karta nu... Månen i Oxen, Jupiter i Jungfrun, Solen/Merkurius/Venus i Stenbocken. :-)

Seaward sa...

Bilden på G Peck har en slående likhet med det höga lådformade ansiktet hos super-Oxen Jill Johnson. Jag har haft en relation med en Ox-ascendent (Sol-Stenbock/Mån-Lejon) med samma tendenser, tydlig käklinje. En fd kvinnlig arbetskollega hade också Ox-ascendent och Sol-Stenbocken och tendensen fanns där också men nu var ansiktet uppmjukat och lite mer äggformat: Månen i Kräftan som ett Vatten som löser upp? (Tanken är lockande men håller inte - det finns rena Vattenmänniskor med ansikten som huggna i granit ...)

Anonym sa...

Har du kalkylerat något om när ungefär den stora smällen kommer!?