Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 juli 2015

Keynes, ego och ideal

Den naturliga zodiaken

Även den utan intresse för ekonomi (varandes en grotesk pseudovetenskap) registrerar till sist det ständiga droppandet av nationalekonomen John Keynes namn. Senast noterar jag Göran Greider omnämna den keyensianska [sic] doktrinen i en ETC-krönika som tyvärr bär tecken på att vara ett hastverk. 

När Greider ska knyta ihop säcken och producera en slutsats apropå Greklands haveri, vill det sig inte bättre än att han först antyder att han skulle uppskatta en europeisk stormakt. I nästa andetag säger han, "Jag tror inte på euron. Jag tror på en ordnad, grekisk reträtt ur euron." Men eftersom han redan har satt sitt hopp till ett starkare och mer unifierat EU kan man fråga sig vart förnuftet tog vägen i den här krönikan. Och ETC trycker eftersom svenska läsare till höger och vänster har vant sig vid så lite substans...

John Maynard Keynes


Keynes sades ha varit aversiv till att människan gjort penningen till sitt yttersta mått. Men han ansåg också socialismen vara en torftig doktrin och var privat en storsamlare av antikviteter. Det låter i mina öron som en klassisk konservativ individ. Jag skulle tro att hälften av allt svenskt namndroppande av Keynes görs av individer som inte satt sig in i ekonomens faktiska disposition och världsbild och övervägt om de kan sympatisera med honom och hans tankar.



Med känd födelsetid visar det sig att kungamakaren Regulus stiger nästan exakt i östra horisonten. Och givet att Ondskans doktrin ekonomismen regerar världen förvånar inte detta framgångsomen: Keynes måste rimligen vara en av de mest åkallade eller t.o.m. citerade personerna!

I den naturliga zodiaken överst har jagets Vädur och dess härskare Mars, samt elfte sektorns Vattuman, och Saturnus markerats för mänskligheten själv och dess ideologiska överbyggnader (ideal), av vilka ekonomiska doktriner utgör ett subset.

Men Regulus välsignelse av Lejonascendenten är i själva verket en välsignelse av den motoriska livsenergin - Solen - som är lejondjurets härskare. I den naturliga zodiaken anses Solen "upphöjd" i Vädurens tecken, kanske för att understryka den DIFFERENTIERING som äger rum när enskilda små solstrålar föds på jorden i individuella barnkroppar.

Solens upphöjelse i Väduren är som att påminna om att första huset betecknar den unika själ som kan befolka såväl en djurkropp som en människokropp. Den indiska astrologin som söker naturliga samband mellan husen och planeterna placerar mycket riktigt Solen som förstahusets signifikator (bhava karaka).


Och tänka sig, Keynes använde det antika begreppet "animal spirits" för att: "beskriva instinkterna, böjelserna och emotionena som förmodas påverka och leda det mänskliga beteendet och som kan mätas genom t.ex. konsumentförtroende. Efter Keynes har det argumenterats att tillit också inkluderas i eller produceras av 'animal spirits'." (Wikipedia

Jag tror knappt det går att ringa in Solens astrologiska betydelse bättre än så här! Keynes Regulus-välsignade Lejon gick bara till sig själv och lyssnade till hur den levande men blott djuriska delen i sig själv fungerade. Det är här man kan påminna sig att utifrån en simpel egoposition (ascendenten) går det förstås inte att säga om det är ett lystet och levande djur vi ställer horoskop för, eller en disciplinerad människa. Intressant nog låter indisk astrologi Saturnus unikt äga 60-gradersaspekten, så att ideologins eller Platons värld av idéer direkt kontrollerar vadhelst som i östra horisonten stiger fram som en unik, enskild varelse.

Lite pikant är det att Mars och Saturnus i termer av planetär vänskap inte riktigt vill samma sak. När det egocentriska Barnet (Väduren) rumsterar och söker få världen att kretsa kring sig, möts det naturligtvis inte av fiendskap från Auktoriteten (Saturnus) utan av sval indifferens. Mars har varken en vän eller fiende i Saturnus eftersom Saturnus är herre på täppan. Vattumannen är en sinnebild för den Kosmiska Människan (skt: Purusha) eller arketypvärldens (gr: Nous) immanens i universum. Barnet (Väduren) är bara en förnuftsprincip av otaliga. Vattumannen inkluderar alla schatteringar! Platons idévärld är aldrig hotad av en aldrig så egocentrisk och erövringslysten liten krigsherre.

Från Mars perspektiv är det annorlunda. Den upplever en ren fiende i Saturnus eftersom Saturnus tilldelar allt dess gränser. Gränsen är en förutsättning för den identitet som givits Barnet, men Barnet är en eldfängd dåre som ännu bara uttrycker "naturlig" Eld, naturlig livskraft. Saturnus, essentiell Luft, är det "blueprint" som från den osynliga andevärlden anger det telos, det slutmål Satans barn biologerna förnekar i tillvaron. 

(Samtidigt gör de inget annat än producera pseudoreligion som kretsar kring guden Evolution, en gåtfull varelse som fastän medvetslös och till intet syftande ändå när det kommer till kritan verkar välja ut det goda och förkasta det odugliga. Arma biologer, Satan gör ateisterna så dumma i huvudet att det inte ens hör att det är ren religion de skapar men under namnet "vetenskap".)

John Keynes Lejonascendent är hyperintressant eftersom härskaren Solen själv ligger i det till den fria rörlighetens och den rena kognitionens Eld helt antagonistiska Jordelementet, det som binder och solidifierar. "Andens brutalisering." Det är ingen slump att han var en materialist av Guds nåde och storsamlare av antikviteter: Tidens herre Saturnus tenderar mot det förflutna och i Oxens tecken (Jord) uppstår en tendens att vilja ÄGA det förflutna. Lägg nu till Keynes egen "animala ande" - Solen i Oxen - och vi får en "andens brutalisering" i formen av en som lägger anergi på att samla sina skatter på jorden, i det materiella, i formen av en stor samling antikviteter!

Samtidigt som denna man förnekar pengarna som ett giltigt yttersta livsmål gör han inget annat än verkar i penningmentalitet men via den mer generella betydelse ägande/innehav. Oxen korrelerar som bekant till 2a huset för egen ekonomi men pengarna är bara mobila polletter. Oxen eller marken är mänsklighetens första (falska) idé om att besitta eller äga och prylar är också en föregångare till penningen. Keynes ser mest ut som en snobb som (med rätta) hånar folk under Mammons välde (alla världens Fredrik Reinfeldtar och Anders Borgs) medan han själv, saturniskt elitistisk ägnar sig åt ägande på ett enligt honom ädlare sätt.

Och kanske har han rätt. Kanske är samlande av antivikteter (som kräver en ansenlig förmögenhet) visserligen fortfarande tecken på en "brutaliserad ande", en felstämd orientering, men ändå ett tecken på en själ med lite högre verkshöjd än de sorgliga satansbarn som nu dikterar världen från bankernas ledningscentraler och inifrån EU:s hjärta. Keynes nionde hus som innefattar individens kontakt med Gud och alla goda världen är faktiskt lika rent och starkt som hans doktrin om "animal spirits" är smutsig och materiellt besmittad. Men hans andliga nivå (9e huset) är som synes bara Barnet (Väduren) i jämförelse med de andra astrologiska signaler som dominerar så starkt.

Det är mycket olyckligt att en kristen socialist som Greider rapar upp Keynes namn och inte ens kan bestämma sig för Europas framtid och sedan låter ETC publicera denna förvirring. Den här bloggen har framtiden klar för sig: EU-projektet var ett Djävulens verk från första början, skapat utifrån materialistiska bevekelsegrunder, och därför kommer hela skiten att rämna.  Europa kommer att gå in i ett djupt mörker tack vare den onde Kapitalisten. 

EU och det här europeiska projektet kan liknas vid den onde kung Nebuchadnezzars falska gudastaty, den som bara glimrade som guld ovan midjan men där den ädla metall stegvis ersattes av allt sämre material och vid fötterna hade reducerats till basal lera. Den här kända statyn, omnämnd i Daniels bok påminner inte så lite om världens gradvisa förfall eller, förenklat, den antika världens "tvåvärldslära" med den korruptibla lägre naturen (Jord och Vatten = lera) och den högre Naturen med dess eviga liv (Eld och Luft).

Artistisk tolkning från en reggaeskiva (1978) av bibelsymboliken:
"Kill Nebuchadnezzar / And Babylon will fall"

Överför man den falska statyn till John Keynes horoskop ser man att den gyttjiga och värdelösa kroppshalvan lyfts upp till högsta maktposition (10e huset) och allt Keynes sedan gör är att förgylla toppen (ascendenten) med en tunn förgylld åtbörd av härskarlejon upptill/utanpå. Är då den välsignande stjärnan Regulus en falsk välsignelse eller en välsignelse av bara den tillfälliga och korruptibla ytan (ascendenten)?

Ja, om man jämför Keynes med horoskopet för Svenskt Näringsliv, Lejonet i öster och Sol-Oxen ("Jag Äger") på topp, skulle man kunna tänka sig att Regulus korttänkt välsignar en falsk Ledare. Men så omogen Keyens än var, är det faktiskt klartecken i hans nionde hus för högre samvete (kontakt med Gud). Jag har inte studera Keynes tankar, ekonomiska eller andra, men det finns säkert intressanta ting att hitta där. Minns att Mars-i-Väduren har en energi som få och Jesus ord om att "ta himmelriket med storm" verkar applicerbart på en sådan kraft som den Keynes uppvisar i sitt nionde nobla hus. Huruvida den huvudlösa Draksvansen helt förstör det nionde eller bara vid vissa milstolpar klipper med andligheten, är en specialfråga som jag lämnar obesvarad.

Världen bortom det sönderfallande Europa kommer inte att bygga på den mentalitet som Svenskt Näringsliv och Magdalena Andersson köpt in sig på. Inte bara Greklands avhoppade finansminister "tog en för laget", utan hela det grekiska folket har valt martyriets väg. Sanningen är ute och den onde Kapitalisten är inte längre trovärdig. Titta bara på smörjan som hävs ut:



Men vem är INTE skattabetalare? Djävulskapitasterna ägnar sig åt lägsta formen av populism för att få folkens fortsatta förtroende. Nu är Djävulen byxis!

Nu är kriget är här på den ideologiska nivån. Sen kommer IS rent fysiskt och härjar på gator och torg. Det är fascinerande att ingen dragit slutsatserna om var västerlänningens ohållbara beteende kommer att sluta. Myndigheter har som uppdrag att skydda Kapitalet - det samtidens låga mentaliteter tror är grunden för civilisationen - och står alltså på de skyldigas sida. (Se Vattumannens tecken, Purusha, den som inte medger att detta är det högsta värdet, idealens ideal, är i dessa tider skyldig som synden själv.)

Det som händer i EU är redan i detta läge så uppenbart den europeiska andans kollaps. Världens ondaste djävlar, rovkapitalisterna, skickar just nu signaler via medierna att de byggt fördämningar åt sig själva när land efter land bryter samman. Detta är exakt vad public service basunerar ut: "Vi, de rika, kommer att rädda vårt skinn och våra pengar". Den lilla människan tror hon innefattas av denna trygghetsförsäkran. Sån osis, hon har inte fattat ett dyft. Kapitaler använder public service för att meddela andra som också tillhör "den högsta kasten". Den lilla mäniskan lever som vanligt på månen, i fantasins värld.

Inga kommentarer: