Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 juli 2015

EU och ondskans många ansikten



Här ännu ett av de många monster som givit efter för inneboende sadism och tagit chansen att plåga Grekland: finske finansministern som Marita Ulvskog kallar "mobbare" (DN). Visst ser han ut som en äkta moderat eller kanske nån som skulle gilla Annie Lööf.

Horoskopet visar hur rätt Ulvskog har, här finns en genuint sjuk tendens som helt klart har tagit besittning av Alexander Stubb. För glöm inte att Djävulen, "denna världens herre" betecknas med ordet archon i Nya testamentet som skrevs på grekiska. Samma ord dyker upp som "arkonterna" som de egyptiska gnostikerna hatade fullt ut. Arkonterna var de sju planeterna - herrarna över detta lilla kosmiska system men som ändå hade makt att ta besittning över de själar som rasade ner till planeten Jorden. 

Kristna astrologifientliga känner igen detta i Nya testamentets återkommande referenser till "makterna" och de delar därmed gnosticismens ståndpunkt (fast den tidiga kyrkan nedkämpade gnostikerna och alla och som erbjöd alternativa Berättelser till deras egen). Jungianska psykologer har förstås samma ord i sina "arketyper", men dessa ska inte förväxlas med de intelligenta väsen som himlakropparna synliggör utan med de prototyper till allt det som är förnimbart i vår värld.

Så vad är det egentligen den finske finansministerns karta talar om?



Mycket ser lyckosamt ut med Månen i Väduren som ascendent! (Den lilla möjlighet att Månen hunnit in i Oxens vid kvällens slut förbigås här.) Inte minst blir psyket direkt kopplat till Mars i sitt positiva härskarläge nästan plågsamt närgången och direkt i tonfall och handling. Redan detta är faktiskt början på en mobbares psykologi trots den tekniskt sett starka kombinationen. Hemligheten ligger i "rätt man på rätt plats". Skicka ut de här hetsporrarna i krig, eller låt dem leka gladiatorer på tv så blir alla nöjda och belåtna!

Men den stora lycko- och framgångsbringaren Jupiter står dessutom eminent i konungsliga Lejonet och välsignas dessutom av kungamakaren Regulus. Med ett Eldtecken i första huset är den naturliga välgöraren Jupiter dessutom verksam som sådan. Femte huset är tursamhetens hus och enligt indisk astrologi ett politikerhus. I samband med fotot på Stubb uppsnappade jag en engelsk rubrik som frågade om detta var Finlands nästa "Prime Minister", så det är uppenbart att folk känner av kungakraften i detta horoskop.

Men Ulvenstam har rätt och nu blir det knepigt eftersom jag inte känner mig helt klar med frågan om det 12e och onda huset. Hellenismen - den blandkultur som dominerade Medelhavsområdet för tvåtusen år sedan, betecknade tolfte som "den onda daimonens" tillhåll, och detta låter värre och mer ondsint än bara "materiella förluster" som är den gängse primärsignifikationen.

Den Regulus-välsignade Jupiter, med dess tursamma placering i femte kreativa eller mytomaniska politiker huset, är i detta horoskop ingen annan än den onda demonens eget ansikte. Och nu fattar jag plötsligt den oerhört olyckliga genetik Stubb begåvats med - människan ser helt galen ut i blicken! Detta är ju en vettlös fanatiker på nivå med moderaternas Ulf Kristersson. Karisma och mytomani går ofta hand i hand - se bara Adolf Hitlers starkt Eld-betonade horoskop. Det är Eld som ger VISIONEN och är talaren kraftfull fångas åhörarna in i samma falska ljusaura och en MASSPSYKOS följer.

I Alexander Stubbs fall kan vi helt avskriva kungavärdigheten som Djävulens förfalskade avbild. Tro inte denna kombination av Jupiter och Regulus - symbolikens disponent är så sjuk att jag aldrig sett något värre:

Den onda demonen Jupiter ÄGER Solen i Fiskarna, en Sol som är inlåst i den onda demonens tolfte sektor. Denna Sol är i sig närmast tillintetgjord av sin fiende Saturnus som söker snäva ner och begränsa Solens räckvidd eller kanske helt förneka Solen dess funktion som identitetsbärare. Denna vidriga mobbningstendens pågår inne i förlustens tolfte hus och är förstärkt av den måttlösa och giriga demonen Rahu som vill upp och bli som en av gudarna!

Lägg sedan till att denna minst sagt destruktiva röra i förlorarnas tecken Fiskarna bildar en ömsesidig reception mellan det rika och lyckosamma Lejonet via teckenhärskarna Jupiter och Solen, och vi har i princip Alexander Stubbs horoskop och personlighet som själva förkroppsligandet av den genomonda mentalitet som bara önskar plåga Grekland för plågandets skull. Ju förr någon sätter en kula i Stubb desto bättre skulle den här världen bli.

Detta är tvivelsutan en nazist eller snarlik råbuse som återfötts och som på något sätt gått genom helvetet utan att våldet och ondskan renats själens system. Alternativt kan man se det här månhoroskopets tolfte hus som ett "ingångsvärde" som lovar mer helvete för den lilla grupp själar som har samma horoskop när de dör. Månen som fjärde husets ägare tecknar själarnas "utgång" ("sakens slut") och nu betyder Månen med Mars plötsligt "ond bråd död" och troligen helvetet (Mars) som nästa etapp efter det här jordelivet. Jag ångrar mig, ett nådaskott nu skulle varken göra till eller från. Det här horoskopet har en längre "trajectory" som redan är spikad. Stubb är indragen i ett större drama som kan sammanfattas som onda demoners verk (jfr. Fredrik Reinfeldts Sol). EU sökte han sig till, så klart.

Inga kommentarer: