Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 13 juli 2015

EU-bankirernas terror mot Grekland och Saturnus transit


Saint George dräper Draken (Sankt Göran)
 
Varför har Grexit-hotet och en sällan sedd vrånghet från Europas storkapitalister seglat upp nu? Värdet med den färska och bedövande tråkiga analysen om grekernas inkompetens av en ekonomiprofessor i DN, är att han trots allt smyger in en hälsosam dos skepsis mot t.o.m. DN:s egen vinkling. 

Guldklimpen i textmassan - sedan jag hoppat över halva artikeln - dyker upp i formen av en länk till The Guardian där avhoppade grekiska finansministern Varoufakis (horoskop här) med sublim pedagogisk klarhet (= en klar tänkare) förklarar varför tyskarna och EU beter sig som pissråttor. Läs hans analys för att äntligen få rätsida på detta Europas senaste bottennapp som bara pågår och pågår med exakt samma rubriker i den av högern komprometterade svenska pressen.

Vad jag inte förstår är hur DN:s inlånade ekonomiprofessor så uppehåller sig vid grekisk korruption och oduglighet - tidningen ETC har tidigare levererat siffror som visar att dessa "odugliga" greker t.ex. jobbar mer än andra i Europa. Förklaringen tycks vara att det var borgerliga regeringar som ställde till det för grekiska folket. Detta anar man av att EU så villigt lånade ut första gången för att, som svenska ekonomiprofessorn säger, "rädda EU-bankerna och de rika grekerna". Som sagt, DN-artikeln är lustigt vacklande, men man anar en professor som sett igenom EU:s falska argumentation...

Efter att ha läst Varoufakis slog det mig plötsligt hur passande denna kris i tiden denna kris är, med dess väl dolda tyska tyranni som det verkliga motivet till EU:s obändighet. Saturnus - realvärdenas planet - rör sig genom Skorpionen.

Pågående Saturnustransit genom Skorpionen:

 3.11.2014  - 26.01.2017
22.06.2017  - 26.10.2017


I "Den typiska penningmänniskan..." försökte jag få vaga horoskop med Chandra lagna (månascendenten) att avslöja huruvida det åttonde huset för "andras pengar" är mer aktivt hos ekobrottslingar. Underlaget var alldeles för litet för att säga något bestämt, men hoppar man från ett horoskop som startas via Månens placering till den "naturliga zodiaken" lyser plötsligt Saturnus passage genom Skorpionen som i eldskrift på skyn.
 
I den naturliga zodiaken korrelerar ju Skorpionen med åttonde huset vars innebörd primärt är korruption följd av död men också, sekundärt, "andras pengar"! Alla dessa nyckelord är ju centrala för det korrupta EU:s försök att skapa sig en syndabock och ett varnande exempel för andra EU-länder i Grekland! Europas värsta djävlar - stora kapitalägare - plågar avsiktligt ett helt folk för att skydda sina intressen. Hur länge till kommer de där "en procenten" att alls våga lämna sina polisbevakade rikemanshem? Det börjar se riktigt illa ut för världen, den är på väg att kantra.

Det åttonde huset som banksfärens naturliga hemvist föresvävade mig redan för många år sedan som astrologiintresserad enligt den västerländska zodiaken. Det var förstås innebörden "arv" som angav hur ekonomiska medel passerar från en generation till nästa men genom samma åttonde hus som inte rör sig i fläcken. Saturnus passage genom Skorpionen skriver således en berättelse i Europa just nu som väl rimmar med denna åttonde hus-signifikation. 

Åttonde huset är ett ont hus enligt indisk astrologi och vem kan motsäga? Att leva genom andras pengar - som de släkter som enligt ekonomen Picketty - bara blir rikare och rikare jämfört med vanligt folk eftersom de lever på ackumulerat förmögenhet där pengarna tjänar sig själva. Det är därför helt korrekt att riva ner de svenska högerdjävlarnas politiska destruktion av välfärdsstaten och återinföra arvsskatt. Det var visserligen "socialdemokraten" och f.d. finansministern Per Nuder - numera avhoppad till den råa kapitalismen - som medverkade till att arvsskatten togs bort redan 2005. Men att socialdemokratin länge varit ett rent instrument för högerpolitik är något jag fattat först på senare år...

För mycket Passion och arbete mot Mörkret,
och för lite av den Ljusa böjelsen


Beträffande desertören Per Nuder visar födelsehoroskopet att han inte var av det rätta virket, inte i detta liv i alla fall.

Man kan ifrågasätta värdet av den hinduiska tredelningen av den materiella verkligheten i Sattva (Ljus), Rajas (Passion) och Tamas (Mörker) i samband med personhoroskop. Även om Per Nuder föddes med Solen i mörklagda Vattumannen uppstår genast komplikationer eftersom Solen själv klassificeras som sattvisk. Är det Ljusets världar som söker upplösa Vattumannens mörker eller aktiverar Solen tvärtom Vattumannens tendens mot Tamas? Om man läser Vattumannen som samhället i stort förstår man bättre denna paradox. Med Solen däri blir Vattumannen en sinnebild för att samhället är summan av alla dess individuella och unika medborgare. Mängder av solar - unika levande varelser - bildar den helhet som Vattumannen representerar. 

Detta förstår inte lågintelligenta borgare eftersom samtidig enhet med och åtskillnad från kollektivet är en gåta som kräver viss intelligens att hantera! Den intelligensen besitter inte Jungfruns Princip som enbart syftar till att skilja ut sig själv fysiskt och därmed blir zodiakens stora hatare av kollektivism och delad skattebörda. När Jungfrun läggs som ascendenttecken blir Vattumannen obönhörligen sjättehusfienden vilket i sig är ytterligare en paradox eftersom Jungfrun naturligen korrelerar med sjätte fiendehuset så att en klok läsning av symboliken röjer att detta tecken med dess diskriminerande och kritiska tendens är i krig med sig själv. Därför "faller" Venus i Jungfrun, den "plats" i medvetandet där man reduceras till en negativ prinsessan på ärten för vilket ingenting duger. 

Denna bristsjukdom (oförmågan att i djupet harmoniera med sig själv och därför heller inte med andra) är grunden till hela västerlandets falska myt om "individuealism" och den om "den nödvändiga tillväxten". Den som faller omkull om man stannar i steget pga. en inneboende brist på SamKlang, drivs att ständigt vara i rörelse. "Jobba, jobba, jobba." Västerlandet har fastnat vid ett evolutionärt lågvattenmärke som det inte kan ta sig ur och därför måste sjätte husets värsta innebär tas fram på den historiska arenan. 

Sjätte huset är den arketypiska Fienden och i symboliken kring Jungfrun/Persefone är det förstås Dödsrikets herre (Hades) som är det yttersta mytologiska förkroppsligandet av den abstrakta arketypen "Fienden". Hades våldtar Jungfrun som aningslöst profiterat på Jorden och arbetat med sin växtförädling för att förbättra Jordens avkastning (profitörens mentalitet).

Så vem eller vad kommer att dräpa Väst? Vem kommer att döda Hydran - denna rovkapitalism? Blir det som de självande och lågutbildade svenskarna befarar: att Islam kommer för att våldta deras döttrar? De har rätt i sin känsla men landets överhet har så länge hållit det här folket på en byfånes tankenivå med de enkla EU-tyska direktiven: "jobba flitigt så ger vi dig din konsumtionskraft och rätten till en fredagsfylla" - att svenskarna inte längre kan lägga ihop hela pusslet. Det är därför det är så förlösande att läsa Yanis Varoufakis förklara det i helvete EU och Tyskland egentligen sysslar med.

Sankt Göran och Draken visar den eviga lösningen på det eviga problemet och det är säkert därför att undertecknad föddes i en sub-generation när Drakens glupska huvud passerade genom Jungfrun som han nu inser att Dräparen Saturnus rör sig genom Skorpionen samtidigt som Drakens glupska huvud återigen rör sig (baklänges) genom Jungfrun. Faktiskt, när detta skrivs står norra månnoden (Drakhuvudet) på "triggeravståndet" en grad från dess position då bloggaren föddes!



Girighetens drake gör sig periodiskt påmind...

Eftersom Greklands avhoppade finansminister delar bloggarens Måne i Tvillingarna kan man speciellt notera den kraftfulla aktiviteten i Tvillingarnas tecken just nu som påverkar honom. Varoufakis hade ju den stridbara kombinationen av Månen/Psyket och Mars/Krigaren i Tvillingarna så det är uppenbart hur pågående Sol-, Merkurius- och Mars-transit haft en enastående stark inverkan på honom! Undertecknad har bara varit med om en unik serie inköp av varor - alla undermåliga. Den ena teknikrelaterade produkten efter den andra som inte fungerat som den ska. 

Intressant är att kraften i merkuriala Tvillingarna både kickat igång bloggarens dator- och teknikintresse och inte minst frågan om Merkurius som "förbindare". Men samtidigt är Mars olycksbringaren. Jag har just nu flera återköpsärenden öppna till följd av undermåliga eller extremt föråldrade varor som den falska svenska detaljhandeln fortsätter att lura på dem som glömmer göra en noggrann global marknadsundersökning via nätet. 

I ett fall handlar det om att säljaren erbjöd en elkabel med ett kontaktdon som visade sig avvika från standarden genom att ha lyxat till det lite extra genom en åttkantig hylsa som gjorde diametern för stor. Kablar och sladdar sorterar om något under Merkurius - informationsledaren!

Så vem är då Sankt Göran för vår tid? Vem skall ta på sig att dräpa girighetens norra månnod, hinduernas Rahu?

Rahu/Ketu - svullenhet/kollaps - indikerar den sublunära mentalitetens flod och ebb. Månnoderna fokuserar ett lunärt fenomen, dvs. den sublunära sfärens "vattenlunga" som vidgas när monstret andas in och slukar allt och som sjunker ihop vid utandning. Det är Rovkapitalismens anammande av denna princip som är Draken eller Hydran och helgonet/krigaren tycks vara individer som Yanis Varoufakis. Det behövs flera sådana eftersom rovkapitalisterna är så få att om bara deras fega anhängare skaffar sig lite civilkurage kan dräpandet gå snabbt och smidigt. 

Men för närvarande tror den breda medelklassen att de har några brödsmulor från den rike mannens bord att se fram emot bara de tiger och spelar med i det rådande kapitalistiska systemet. Tyvärr är de alla på semester just nu och hörde säkert inte radioprogrammet på söndagen som berättade om hur den amerikanska medelklassen proletariatiserats av samma krafter de blind hoppas på. Det går inte att genomskåda Hydran så länge man lyssnar på sin dumma kropps hungersignaler och dess fruktan för Döden. 


Så ond är den sublunära Själen att den kämpar fast kampen är förgäves. Det sublunära har redan förlorat men den lägre naturen vinner fortsatt liv bara genom att förgöra sina egna celler (medlemmar). Och detta spektakel väljer "naturalister" att beundra! På den nivån av kidnappad och lamslagen intellektualitet finns inget hopp för den ateistiska västerlänningen. Ödesmakterna kommer därför att introducera halshuggande IS-fanatiker mitt på Europas gator. Total anarki är det enda som får den lilla burgna klicken att darra och vissa positivt intresse i världens långsiktiga förvandling till en bättre plats för människosläktet. Västerlänningen har i dagsläget gått så snett - vilket EU:s taktik i Greklandsfrågan röjer - att deras själva existensberättigande är satt i fråga.

Eller är det här bara överdriftens demon Rahu som lurar mig att ta i lite extra? Den står ju i triggerläge just nu som man kanske hellre ska chilla och passivt se på, som alla andra?


*****


Extraspaning

Europa och tjuren. Vad betyder den symboliken i vår tid, månntro? Jag lägger min slant på den etymologi i Wikipedia-artikeln som knyter Europa till det ackadiska erebu, "döden i väst" (där solen/dagen når sitt slut).

Varför? Jo, som "aftonstjärnan" blir kopplingen till Astarte/Ishtar (Venus) perfekt och att Europa rider Tjuren ger oss direkt Venus som Horan - romaren Plotinus liknar själen vid Venus, en simpel prostituerad när den vänder sig från himmelen och blickar neråt mot det materiella. Denna Venus är förstås ingen annan än Venus i sitt negativa härskarläge över "Tjuren" eller Oxen. 

Den mytologiska Europa är med andra ord ingen annan än den fallna själ som valde det materiella istället för sin gudomliga arvedel. Och som de gamla kineserna sade: "När inte Himmelen längre beskyddar, vart tror man då man kan gå?"

För mer om Aftonstjärnan, se:

Jan Helin, Aftonhoran & Djävulens avkomma (med illustrativt citat ur en gammal judisk text i ämnet),  samt:

Mytologins desinformatör var lobbyist

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Pluto (Hades) ingår visserligen inte i den sideriska zodiaken, men jag fann det intressant att notera två saker i samklang med inlägget.

Den yttersta av Plutos mindre månar heter Hydra och upptäcktes av Hubbleteleskopet den 15 maj 2005. Kartan för detta datum talar för sig själv: Månen i Kräftan, Solen/Venus i Oxen konj. Algol, Jupiter/Ketu i Jungfrun och Pluto i Skorpionens sista bågminut. Mars i Vattumannen lägger sin 90-gradersaspekt mot Solen/Venus och sin 210-graders mot Jupiter/Ketu.

I morgon når rymdsonden New Horizons Pluto. Den kartan visar, förutom att Liemannen står i Skorpionen, att Jupiter under natten gått över i Lejonet och därmed gått i konjunktion med Venus. Det exakta klockslaget för passagen 11:49 GMT ger AC graden intill Rahu i Jungfrun. Solen, Månen, Merkurius och Mars ockuperar kommunikationstecknet Tvillingarna medan Pluto befinner sig i tecknet mittemot, långa resors Skytten. Skorpionens härskare Mars står nästintill i exakt opposition till Pluto.

Dvärgplaneten är en binär himlakropp som delar gravitationspunkt med sin största måne Charon.

Seaward sa...

Jag hörde också nyligen för första gången om månen Hydra och skrattade så gott över det bekanta territoriet! :-)

Jag lämnar din privatspaning okommenterad för att istället bemöta ett felaktigt påstående. Hades finns visst i den antika astrologin, mytologin är bara utspridd på såväl planeter som hus och till och med i kombinationen av flera faktorer.

Naturligtvis är Saturnus, skördemannen, synonym med Döden. Och går man till Hades port som hellenistiska texter kallar 2a huset, då hittar man en slående överensstämmelse med den hinduiska astrologin som håller Jupiter för att vara 2a husets bhava karaka. Förmögenhetens planet? Ja, om man åter vänder blicken väst om påminner sig överlappningen mellan Plouton (Pluto) och rikedomens gud Plutus! Ibland kan t.o.m. tvivelaktiga etymologier bära på en djupare arketypisk sanning!
https://en.wikipedia.org/wiki/Plutus
Dessutom har jag någonstans föreslagit att Hades tydligt går att skönja för den som penetrerar Jupiter-i-Stenbocken. Detta, menade jag, måste vara Zeus Chtonios, han som samlar sina skatter i denna världen (i jorden eller rättare Underjorden). Det skrev jag innan jag insåg att Jupiter är det jordiska andrahusets signifikator så jag får väl klappa mig själv på ryggen i efterhand för bra intuition.
Det gamla inlägget lär bli svårt att hitta, för google/blogger har uppenbarligen stora luckor i sin indexering. Och när jag på prov söker svenska ”ktonisk” får jag istället se något helt nytt – ett ”gissningssystem” har tillkommit i bloggsystemet som jag aldrig sett. Nu serveras man en massa felaktiga träffar på ”kronisk”!
Jag vill för andra nyfikna hänvisa till idéhistorikern Richard Tarnas uppskattade småskrift ”Prometheus the Awakener” om västerlandets hjärnsläpp när de döpte de tre trans-Saturnierna som de gjorde. Om verkligen Pluto ger positiva gensvar så skulle det vara ytterligare en spik i kistan för astrologin och ett tecken på att var och en faktiskt blir salig på sin tro. Nog för att den här bloggen innehåller rikligt med exempel på hur väl symbolerna lånar sig till en rövarhistoria :-)