Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 juli 2015

Det onda EU och Guldkalven

Bloggen avtäckte för flera år sedan den underliggande symboliken bakom Oxens zodiaktecken, eller snarare Tjuren, om man ska gå efter dess latinska namn Taurus. Inte för att symboliken var speciellt dold, Oxen korrelerar ju med 2a huset som sedan länge har innebörden "ekonomihuset". 

Vad nytt som tillkom på bloggen var upptäckten att 2a huset under hellenismen kallades "Hades port" och den som läst några av de mer kända gamla myterna vet att det hänger stora sidor kött från nötkreatur just efter ingången i Dödsriket till vilket Inanna, den främreorientaliska motsvarigheten till Persefone nedstiger. Därmed ser man hur gammal kopplingen mellan pengar och Venus är. 

Jag har pekat på att Persefones "fall" ner i Dödsriket motsvarar Venus fall i Jungfrun (hon som sår för att skörda med profit), så frågan är förstås om Inanna kan associeras med Venus. De mesopotamiska myterna (som gick på export och tydligt syns i den grekiska mytologin) är fyllda av eroticerande skildringar av hur Inanna förbereder sig för att motta sin älskling, herden Dumuzi som bär smeknamnet "den vilda tjuren", så det ska mycket till för att missa venusvalören. Kärt barn har många namn, och samma företeelse schatteras och beskrivs här ur olika perspektiv och t.o.m. via flera figurer. Dumuzi, herden eller kanske kofösaren, är också via sitt smeknamn kopplad till betydelsekomplexet tjuren/Oxen/Venus = ägande/materiella resurser!

Taurus är därför uppenbart identisk med den materialistiska guldkalv judarna började dansa runt sedan de blivit dekadenta av långt slaveri som fångar under Egyptens farao. Se Venus "fall" i arbetarklassens tecken Jungfrun, så högt skattar detta tecken det materiella att Venus "högre" innebörd helt går förlorad. Svenskt Näringsliv försökte 2011 smutskasta högre akademiska studier i filosofi för att de inte gav några pengar. Här hör man döda fanstyg tala ur Underjorden! De valde Venus i bemärkelsen köttstycken hellre än Venus i bemärkelsen levande varelsers kärlek och harmoni mellan sig. Venus härskar över både Oxen (Jord) och Vågen (Luft) men det är helt olika realiteter som uttrycks av samma planet. Är det ens samma Venus vi talar om i båda fallen? (Se hur Oxens tecken beter sig i horoskopet för Svenskt Näringsliv.)

Den guldglänsande tjurstatyn på finansgatan Wall Street i New York antyder att dess konstnär mycket medvetet och hädiskt givit den högre moralen fingret för att istället hylla den onda böjelse som bor i den vegetativa själen. Månen är "upphöjd" i Oxen och den här föreningen av irrationell vegetativ instinkt och Oxen kan ses i dårarnas tjurrusningar på börsen. Köp! Sälj! Köp!

Hur angenämt är det inte att i samband med dessa modesta försök att klargöra Oxens tecken upptäcka att f.d. grekiska finansministern med samma lunära psyke i Tvillingarna som bloggaren så nyligen som i år lekt med samma symbolik:

"Nyliberalismens globala Minotaur med basen på Wall Street höll världen gisslan mellan 1971 och 2008. Nu försöker Europas välmående länder resa dess lik."

http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/06/yanis-varoufakis-angela-merkel-crisis-global-minotaur-capitalism-europe

http://www.zedbooks.co.uk/paperback/the-global-minotaur-0

Minotauren i labyrinten på Kreta leder skenbart ut på ett helt annat spår, men labyrinten är faktiskt dödsriket och vi befinner oss fortfarande inom den illusoriska värld som materialisterna tror är solid och gör till sin gud. Se (åter) min flygplatsdröm från 2007 som förberedde för uppvaknande till den sideriska zodiaken och upptäckten av innebörden av den labyrint som nöjesturisterna var på väg in i.

Eftersom Yanis Varoufakis använder den "globala minotauren" som synonym för USA, kommer österlandets "den Stora Satan" i tankarna. Kärt barn har månganamn. Och då är frågan om vi ändå inte kan ringa in Oxen även via denna bloggens märkliga utfransning i ett fragment från Dödahavsrullarna som tyder på att judarna vid Jesu tid praktiserade en astrologi som fruktade något ont (eller vilseledande) i Oxens tecken. Därifrån var inte steget långt att återupptäcka den onda stjärnan Algol, som i senare judisk tradition kallats just Satans huvud (se återigen Svenskt Näringslivs horoskop).

Det är förvisso sant att Algol inte är aktiverad i t.ex. horoskopet för NASDAQ-börsen (se gammalt inlägg från 2010), men astrologin kan berätta snarlika budskap via vitt skilda symbolkombinationer...



5 kommentarer:

Havsörnen sa...

https://www.youtube.com/watch?v=94UcyJnRcGU

Rykande färskt tal av Nigel Farage (UKIP) i EU-parlamentet, inför bl a Schultz och Tsipras. Att döma av placeringarna nedan sorterar väl detta under "en visselblåsare ger hals".

Solen/Mars i Fiskarna, stortrigon i Eld: AC Lejonet - Månen i Skytten - Merkurius/Jupiter i Väduren, Saturnus i Vattumannen, Rahu i Tvillingarna. Och så i anknytning till inlägget då, pengarnas Venus i Oxen i tionde offentlighetshuset, konjunktion Algol.

Saturnus (opp. Regulus) i positivt härskarläge hugger från sitt starkaste värdsliga läge, sjunde huset, mot Skorpionen, vars härskarplanet Mars (kartans högsta goda) tillsammans med horoskophärskaren Solen ockuperar åttonde huset för korruption.

Kartan påminner lite om Paul Krugmans, med sin ömsesidiga reception mellan Mars och Jupiter, Mars i åttonde, Saturnus i Luft och viktiga placeringar i axeln Lejonet-Vattumannen.

Seaward sa...

I föregående inlägg om ekonomen och kommunistföraktaren John Keynes utlämnade jag frågan vad Ketu gjorde med det nobla nionde huset. Sanningen är att Ketu verkar förstöra samvetet rejält efter att ha läst om hans klassiska övre medelklassbeteenden på Wikipedia (leker med homosexualitet, inte minst).

Invandrarhataren Farange, vars horoskop du efterlyst tidigare om jag minns rätt, har tyvärr likt Keynes en Ketu som lägger sordin över annars intressanta budskap. Dessutom är hans kärlek till eget ägande och den egna fosterlandsjorden Venus-i-Oxen tydligt störd av Satans stjärnan som lyser över honom lika starkt som över Svenskt Näringsliv och Norge. Så underhållande han är i EU med sin NEJ-skylt, skulle jag vilja säga att det är den hånfulla och oseriösa Algol/Venus som dominerar detta horoskop, inte den sanningsenliga visselblåsaren. Den offentliga Keynes är inte att lita på!

Och då är ändå Jupiter perfekt placerad i samvetets 9e hus! Det kanske bara är uttrycket som blir fel: den jupiteriska Månen står kopplad till den tilltäppta och huvudlöst sprattlande ormsvansen i det femte huset för solär individualitet. Den inburade Solen i åttonde huset för minskad lyskraft degraderar således IQ-värdet, intelligensen är skadad både enligt Solens egen placering och enligt det solära femte intelligenshuset. Det skulle kunna förklara hans högerextremism.

Likt Keynes kan man inte ge klartecken åt dem som showar som om de var Ledare (Lejonet) men där nionde husets gudskontakt är ungefär lika moden som ett Spädbarn (Väduren). Dessa är inte sanna ledare, allra minst om Gycklaren (Algol) är det som kommer att kröna deras insats i världen. Nej, visselblåsarens symbolik skulle jag vilja placera en bra bit efter dessa andra och mindre lustiga indikationer.

Detta är en spontan direkttolkning efter att ha hittat samma födelsetid du verkar använda på AstroTheme.

Havsörnen sa...

Återigen, den grinande gycklaren/jokern tycks ge utslag i uppsynen när Algol vidrör personliga planeter:

http://images.dailystar.co.uk/dynamic/1/photos/283000/620x/109283.jpg

https://jseo.com/wp-content/uploads/2015/05/6a00d8341bf8f353ef017eeacb1b2e970d.jpg

Olyckligt (eller lämpligt) placerad mikrofon:

http://img.thesun.co.uk/aidemitlum/archive/01820/NIGEL620_1820144a.jpg

:-)

Seaward sa...

Obetalbara! :-)

Anonym sa...

Hej! Det kanske kan vara läge att titta lite noggrannare hur långt bort stjärnorna faktiskt är?

http://ifers.boards.net/board/3/sun-moon-stars-planets