Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 juli 2015

Cosby och andra sexuella rovdjur


Fallet Bill Cosby är egentligen redan avhandlat på bloggen (två gånger) men nu kommer det mer uppgifter - mannens falskspel mot kvinnor tycks bara bli värre och värre! (AB

Han är på nivå med de 35 miljoner otrogna horor och horbockar som på den amerikanska förlagan till Army of Lovers-Dominika fick sina konton hackade nyligen. Amerikas rika och kända hotas att bli exponerade för de grisar de är! (Lustigt nog är grundaren, precis som copycatten Dominika, av judisk börd. Det är tråkigt att den sekulära juden tycks sjunka t.o.m. djupare än andra när han eller hon söker skaka av sig det högre förståndets - själens - ok)

Jag tror ingen sörjer att jag lägger den aviserade "astro-frenologiska" studien av 60 "Långansikten" på hyllan. Bill Cosby platsar annars i den grupp av 60 "hästansikten" jag sållat fram ur en massa bilder men, som sagt, struntar i att följa upp.

Istället upptäckte jag att 80 sexualförbrytare samlats bland cirka 9000 födelsedatum och även om antalet är för litet kan vi kanske pröva den här lilla tankegången i bloggarens brist på högre matematisk begåvning.

Det är redan klarlagt att slumpvariationen är mindre än ±21% i ett set med 1000 slumpmässiga födelsedatum.

Bryter man upp dessa i tre grupper om 300 (och kastar bort resten) växer det slumpmässiga intervallet till ±40%. 300 är 20% av 1000 och 60 är 20% av 300. Enligt samma mått skulle slumpfönstret nu bli ±60%. 

Eftersom jag hittade 80 sexbrottslingar och inte 60 är ±60% ett konservativt mått. Ta ändå detta med en nypa salt:

sol    mån
ari  6   6
tau  4   3
gem 10   5
can  9   4
leo  7   6
vir  4   5
lib  9   7
sco  7  10
sag  3   6
cap  7   8
aqu  3  10
pis 11  10  

±60% betyder att signifikant avvikelse uppstår vid ~2,7 eller färre eller vid ~10,7 eller fler.

Pilottestet finner ett soltecken värt att följa upp i större studier: det ego- och därför gränslösa Fiskarnas tecken! Tecknet motsvarar märkligt nog den "fördolda sexualiteten" i indisk astrologi via det arkaiska uttrycket "sängkammarens dolda nöjen" om det 12e hus som korrelerar med Fiskarna. Jag hade huset uppe i denna bemärkelse i samband med tv-personligheten Dave Lettermans hemliga sexnäste i ett tv-hus i New York.

Det är fascinerande att den erotiska kärlekens Venus också anses "upphöjd" i just Fiskarnas tecken. Det ser ut som om vi hittat en svag bekräftelse på en gammal tradition som tyvärr visar att Fiskarna är...torskar! Tecknet har kallats "världsliga förlorare" (offren för Jungfruns själviska smartness mittemot i zodiaken), men här hittar vi en riktigt hemsk sida. De förvandlas till rovfiskar och lurar på byten ännu svagare än dem själva. Just detta var vad Bill Cosby medgav, att han lurade sårbara kvinnor till sex! 

Eftersom Solen i Tvillingarna nästan når lika högt kan man konstatera att Cosby har båda tecknen i nyckellägen i sitt horoskop: Solen i Tvillingarna och Fiskascendent med kontrollerande och härskande Saturnus i första huset. Jag noterar hur Barack Obama med Saturnus i första huset (i Stenbocken) också tenderar till ett "Långansikte" - ibland är man frestad att säga fåransikte.

Måntecknen är som vanligt lite osäkra, det kan finnas några placeringar som ligger snett i brist på exakta klockslag. Men att den "fallna" Månen i Skorpionen är med i täten i den här typen av verksamhet kan inte förvåna, och utifrån spalten med soltecknen känns det logiskt att också sinnelaget i Fiskarna tenderar att bli offer för den Vegetativa Själen och låga drifter. 

Vad som inte är begripligt är dock hur Solen i Vattumannen snuddar vid signifikant underrepresentation medan dess mörka känslo- och begärsstyrda sida nuddar vid överrepresentation. Är det en kosmisk rebus himlarna ger oss? Vattumannen symboliserar ju alla själar i tillvaron (eller alla individer i samhället) så att hela spektret finns här. Och hur passande att gå från de solära Vattumännen - upplysta och för kloka för att förgripa sig på mänsklighetens yngre - till de lunära Vattumännen som inte har saker och ting lika klara för sig. Sol och Måne tecknar ju kognitiv kapacitet resp. dunkla föreställningar.

Troligen skulle 300 kartor med sexbrottslingar justera det här första intrycken något, men som de står är fyndet intressant. Månen i Skorpionen behöll sin signifikanta överrepresentation genom tre tester på mördare på raken, och mord som uttrycket för den låga Vegetativa Själen är ganska perfekt! Det är sådana Näringslivet vill att vi ska degradera oss till, åberopande löjeväckande trams om naturen och djungelns lag och att skapa ett konkurrensutsatt samhälle som imiterar en sjuk människotyps vinklande beskrivning av naturen!

Inga kommentarer: