Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 juli 2015

Ärbara skurkar och gemena EU-terrorister




På vissa bilder har avgående grekiska finansministern Varoufakis en lätt likhet med den godhjärtade filmgangstern Vin Diesel som går bortom deras rakade skallar. Det är ingen exakt "look-alike"-träff men det slog mig att de ändå har samma roll i det dekadenta och döende västerlandet. I filmens värld (tänk inte minst Fast & Furious-serien) är Vin Diesel den goda fast han ur samhällets ögon är gangstern.

I The Fast & The Furious är det klanen/familjen som håller ihop - världen utanför har gått åt helvete och står för det verkliga mörkret. På samma sätt är bankdirektörernas EU de terrorister som Varis Varoufakis pekat för under deras rätta namn. Men han tar likt Vin Diesel en för teamet och avgår för att inte försvåra den fortsatta händelseutvecklingen. De verkliga bovarna vill nämligen inte ha den här glödande karismatikern vid förhandlingsbordet, de är inte män nog att möta en som synat dem i sömmarna och sagt sanningen.

Helt följriktigt hittar vi en fenomenalt daimonisk natur i Varoufakis månhoroskop, en riktig dubbelnatur. Fast man inte kommer hela vägen med en månkarta för två dygn är det intressant att se var förstahusägaren befinner sig:


Mars må vara såväl en naturlig som en verksam illgörare när opartiska Tvillingarna - Budbäraren - ockuperar första huset, men den destruktiva och kolsvarta glöd som synes i f.d. finansministern på många foton bottnar ändå ytterst i ett psyke (Månen) som distinkt upplever sig verka från det högsta godas nivå, från Gudens tempel, det niondehuset. Notera hur södra månnoden/Ketu indikerar ett avhugget huvud - Varoufakis tar en halshuggning för teamet som sitt livs kanske krönande ögonblick. 

Man kan också fundera över Solen i Fiskarna som sanningsvittnets eller visselblåsarens tecken. Fiskarnas Jupiter i Stenbocken, tecknet som vill kontrollera alla världens resurser, och bunden av Stenbockens härskare Saturnus som är hemma i sitt negativa härskarläge i onda åttonde huset för "andras pengar" ger en nog så tydlig aning om att finansministerns tiondehuskarriär är sammanbunden med onda terrorister som orsakar honom eller hans domän (finanserna) lidande och förluster. 

Till skillnad från för några år sedan känner jag att det är fruktlöst att söka precisera tolkningar av månhoroskop för mycket. Det räcker med att notera hur väl de övergripande symbolerna tecknar en "ambiens" som man kan känna igen. Onekligen var detta Varoufakis "femton minuter i rampljuset" (tionde huset/offentlighet), så detta var vad Världspsyket hade förberett sig för redan från hans födelse. Av alla som föddes vid denna tid (och mer allmänt detta ogynnsamma år då snåla Saturnus låser generösa Jupiter i känslokylans och paragrafrytteriets tecken), var det den här greken som valdes ut för att perfekt uttrycka Världssjälens omdöme om sina egna interna angelägenheter.



Vin Diesel är bara laglös på bio. Privat skrattar han hela vägen till banken över sina populistiska skräpfilmer. Jag har reagerat mer än en gång på att det är det oändliga begärets element Vatten och särskilt måntecknet Kräftan som figurerat i samband med artiklar som nämner skådespelares inkomster. Diesels kända födelsetid gör hans Vatten-trigon hyperaktiv och den lägger sig i de tre jordiska resurshusen. Titta bara på hans tiondehuskarriär: Solen (hjälten) plus våldsamt stora rikedomars Jupiter! Till och med andra huset för egen ekonomi ger tydliga budskap om att Diesel bakom sitt loja utspel gillar pengar. Andra husets härskare ligger i första ego-huset så att Diesels personliga yttre - ett muskelberg - genererar inkomster som vilken fotomodell eller prostituerad som helst. 

Harrison Fords filmframgångar skrevs det mycket om på sin tid. Och sedan var det Will Ferrells tur att skildras som en som gjorde storkovan på underhållande men tramsiga karaktärer och filmer. 

Nu visar det sig att Harrison Ford var Kräfta bara enligt den tropiska zodiaken - gamla minnen lurade mig och bara Ferrell är en genuin siderisk Sol-Kräfta (och därtill född bara två dygn före Vin Diesel). Men man kan ändå tala om att Kräftan har med det sjukliga begäret att "samla sina skatter på jorden" (istället för i himmelen) hos Harrison Ford. Indisk astrologi placerar ren och skär förmögenhetsansamling (2a ekonomihuset i megaformat) i 11e huset som ett andra ekonomihus räknat från det 10e för offentlig status. Och när Harrison Ford har 11e husets ägare Solen i sitt 10e talar väl detta sitt tydliga språk! 



Dessutom befinner sig den traumatiserade eller fallna Mars i Kräftan i 11e så att Ford, så Tvilling han är har det där skeva leendet i sin karaktär när det kommer till frågor om att bygga sig egen förmögenhet. Alla dessa observationer kan göras eftersom Fords födelsetid är känd så att vi har äkta husplaceringar.

För Vin Diesel gäller ett sinnelagshoroskop, och det kan tyckas en eländig början att psyket är Månen i dess fallna position i Skorpionen och att disponenten Mars ligger i 12e huset för världsliga förluster. Fantasin att tillhöra samhällets olycksbarn, tycks Diesel älska att leva ut i filmroll efter filmroll. I själva verket är han ett gigantiskt blötdjur, ett barn av Hydran, och en av Hollywoods överlägset bästa mjölkkor. Han är en del av det förhatliga etablissemanget, vilket väl beskrivs av den lilla välmående klicken (Sol-Kräftan och Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt påtalade andras "särintresse"!) på karriärtoppen och stenrik (Jupiter upphöjd i Kräftan).

Men jag måste erkänna att jag gillar Vin Diesel - det är en god människa som definitivt måste ha haft ett vagnslass goda gärningar från tidigare liv som han utkvitterar i detta. 

Kanske är det bara flinten på Varoufakis och Diesel som lurar att se något snarlikt. För den grekiske politikerns psyke med Mars ger en blick som skiner tusen gånger starkare än den rätt blida och dessutom undertryckta (av Ketu) Mars-Våg som likväl är Vin Diesels födkrok. (Hollywood har fått fixa hans trötta ögon och i rollen som Riddick lyser ögonen läskigt genom någon teknisk specialeffekt) .

Jag har också noterat att Diesel undviker att hålla i vapen i sina filmer och gör det som måste göras med muskelkraft. Också detta stämmer väl med Ketu/Mars i första huset - "den motvilliga krigaren" eller mannen där vålds- eller energiyttringarna sitter djupt undertryckta. Han har väl aldrig varit annat än cool på gränsen till loj - och ordfattig som få - i någon av sina actionhjälteroller.

Jag tror det är för desperat att söka ett skäl till eventuell likhet i att både politikern och skådisen har den huvudlösa Ketu kopplad direkt till deras person, Varoufakis via sinnelagsascendentens härskare och Diesel i den fysiska ascendenten (1a huset). Månascendenten är ändå bara en "pseudoperson" eftersom horoskopet betecknar en tidsrymd inom vilken individen föds snarare än personen själv. Men vem vet, kanske har t.o.m. månnoderna någon slags karaktär som mångårigt studium skulle kunna lyfta fram...



 

Inga kommentarer: