Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 4 juli 2015

Är tiggeri arbete?


DN rapporterar med dunkelt uppsåt ett konstaterande från en "samordnare" för "EU-migranterna" - vad betyder egentligen detta? Är samordnaren en tiggerska från någon illegalt läger eller är det ytterligare en tjänstemannafunktion instiftad av regeringen Löfven i arbetet för Storfinansen att signalera till omvärlden att Sverige är det nya stället i Europa för låglönejobbare? Jag påminns om satiren i Rowan Atkinsons agentparodi Johnny English, att produktifiera hela England och förvandla det till centralfängelse för hela Europas skurkar. (En filmintrig som indirekt kanske sade något om britternas syn på sitt EU-medlemskap!)

Samordnaren likställer parasiterande tiggeri med arbete och konstaterar att givmildheten på Gotland sjunker när turisterna väller in. "Samordnaren" lyckas därmed motsäga sig genom att i ena andetaget anse att tiggare arbetar och i andra andetaget medge att de inte gör det, att de är passiva mottagare till andras givmilda allmosor.

Det retar naturligtvis en f.d. fas 3:are som åldersdiskriminerad under borgarna under flera år levde så långt under existensminimum att reumatism utlöstes helt i onödan att plötsligt få höra att det plötsligt är okej att sitta helt passiv och ändå klassificeras som arbetande. Språkrören för den perverterade lutherska arbetsmoralen, herrarna Littorin och Reinfeldt, såg onekligen annorlunda på saken än den här "samordnaren".

Jag blev en smula intresserad av hur en sådan här människa ser ut astrologiskt och lokaliserade kartan för dygnet då samordnaren föddes. Helt klart ger hon uttryck för sin komplexa stjärnhimmel.




Nymånehoroskop är alltid intressanta eftersom så mycket hänger på Solens och Månens gemensamma disponent. Här är det nymåne i den Vegetativa Själen (Vattenelementet) och då ska man minnas att Skorpionen representerar den biologiska existensens upphörande: Skorpionen är sedan begynnelsen associerad med döden. 

Mars är positivt polariserad härskare över Barnet/Väduren men riktar från barnets första andetag sin dödande 210-gradersaspekt mot sitt negativa härskarläge Skorpionen. Den levande anden (Eld) har involverat sig med det tillfälliga livet och klockan som räknar ner mot döden börjar ticka direkt. "Arbetar" man med zodiaken som isolerade principer istället för den falska ego-astrologin som lurats på västerlänningarna, är vissa av Principerna inte alls lustfyllda.

Migranter eller lösdrivare passar bra med Skorpionens härskare Mars i den vitt färdande Skytten, men här måste vi genast precisera vilken typ av Skytt vi har att göra med: Skyttens härskare Jupiter (välgång, stora och lätta/snabba pengar) befinner sig i sitt negativa härskarläge i Fiskarna - samhällets olycksbarn. Jupiter i Fiskarna är som beskyddaren Zeus Soterios som jag tidigare skrivit om och jag har i ett tiggarkritiskt inlägg noterat att sinnelags-Fiskarnas dominans bland chefstyper i näringslivet är tiggarnas närmaste släktingar, båda drivs uppenbarligen primärt av NÄRIGHETEN. Jag har i andra inlägg misstänkt att denna grupp människor jagar VINSTER som galningar därför att de är så dekadenta i sitt tankeliv att de inte ens rett ut sitt förhållande till sin förestående död. Hela näringslivet är således en patologisk yttring.

Zeus Soterios, upptäckte jag, tillbads i antiken som handelsmännens (näringslivets) "räddare undan drunkningsdöd till havs" - när Vattenelementet önskar ta tillbaka och bryta ner (återvinna) sina tillfälliga livsformer.

Här ser vi således Jupiter (Zeus) i de simmande fiskarnas tecken som yttersta bevekelsegrund för det "energiska arbete" (Mars, Skorpionens härskare) som utförs av tiggarna under denna nymåne i dödens tecken. Förstå om jag finner det svårt att skilja "samordnaren" från en tiggare! Jupiter, som fordom ansågs rädda från materiella förluster i Fiskarnas tecken, kastar dessutom en egen 240-gradersaspekt till nymånen i Skorpionen så att vi kan glömma det där med arbete. Här är en oproduktiva, näriga Vegetativa själen i dess esse. 

Symboliken är klockren. Man måste placera samordnaren i den empatiska men intellektuellt stendöda gruppen av människor. Därför är det livsfarligt av DN att publicera och normalisera uttalanden från människor som inte kan tänka klart. Tiggeri är inte arbete, det är, som jag visat många gånger genom den klartänkta romerska filosofen Plotinus, en ALIEN, en parasit på den levande varelsen. 

Den som vänder sig mot etiketter som "parasit" - t.ex. klyschmakaren Löfven ogillar etiketter fast han knappt klarar mer än att yttra schabloner för egen del - bör ta sig en titt på den här nymånens bas (bortsett från allmosornas Jupiter i Fiskarna). Hur är det egentligen ställt med det energiska arbete som denna Mars utför? Den indiska mytologins giriga demon, som i förhävelse ville bli som de gudar den från sin låga position i det sublunära träsket, straffas för sin hybris och denna fas representeras av södra månnoden, den halshuggna draksvans som blir kvar när det lystna huvudet kapats. 

En huvudlös människa förmår inte rikta sin giriga hunger mot något och bristen på fokus är möjligen det vi ser i denna degenererade folkspillra. T.o.m. brottslingar är mer mänskliga än de som bara satt sig ner passivt och lärt sig le inställsamt, säga "heeej" och skramla med en burk. Hur kan samordnaren kalla detta ett arbete, det är den ultimata självförnedringen.

Svenska medier bör snarast sluta likställa tiggeri med arbete i sina medier, annars har vi snart dystopin i Johnny English här, Sverige som en förvaringsanstalt för så mycket improduktivt folk att Rovkapitalisten lyckas i sin föresats, att spränga sönder det gamla Sverige och skapa en asiatisk "sweatshop" till lägstalöner mitt uppe i Skandinavien. Det är helt otroligt att den högervridna svensken inte ser vad som egentligen händer. De inbillar sig tydligen att de befinner sig på "vinnarnas" sida, dessa tragiska ök. 

Sverige är nog det land i Europa som historiskt och in i denna dag stått mest främmande för den gamla grekiska tanken om att människans högsta mål bör vara att odla sin excellens (arete). Att efter mitt senkomna politiska uppvaknande först ha följt Fredrik Reinfeldt under åtta år och sedan det man inte trodde kunde hända: en Löfven som i än högre grad står främmande för excellens men är hungrigare på makt än de flesta, detta är som att ha sett sista spiken slås in i kistan. Sverige av idag: omoralisk vapenexport och näringslivets ohejdade offensiver för att fördumma folket maximalt. Se bara det underliggande syftet med Folkpartiets skolreformer: att framskapa arbetsdjur för enklare göromål.

Detta är raka motsatsen till grekernas tanke om den nobelhet människan hade inom sig att förverkliga. Låt vara att grekerna bara syftade på aristokratin, men idag har tekniken befriat människan från mycket slavgöra. Detta vill inte Rovkapitalisten medge. Att äga människor liv och tid är också en pervers kick, vilket idén om Fas 3 visade. Att svenska journalister har intellekt som broilers måste vara förklaringen att man senare menar att "till och med arbetslinjens arkitekt" (moderaten Littorin) var självrannsakande. 

Det är märkligt att de ironiska stockholmarna kan utveckla en vaxpropp i örat när det passar så att de inte hörde psykopatens iskalla simulering. Naturligtvis sade Littorin det där med Lidingöbons totalt känslokalla stämma som avslöjade att han bara ägnade sig ett läpparnas medgivande. Innerst inne tyckte han fortfarande (likt forna polaren Fredrik Reinfeldt) att det var sexuellt upphetsande att kunna tvinga in människor i slaveri och låta dem utföra verkligt arbete men utan lön. Makt när den blivit fullständigt korrumperad!

*****


Se en finansmans syn på tiggeri kontra arbete i DN häromdagen. Värt att notera är hur debattinläggets författare har det "verkliga arbetets" Saturnus med norra månnoden som kontrast och motbild till tiggeriets förklenade Mars med södra månnoden!




4 kommentarer:

Susanne sa...

"Okej att sitta helt passiv och ändå klassas som arbetande" - ja men vad sägs om de mer aktiva tiggarna då, som går på folk och tjatar, är de arbetande....? Denna lilla fundering efter ett besök i Stockholm i helgen då jag faktiskt såg en sådan, i Gamla stan på Västerlånggatan! Minns att jag läst något här om att du inte observerat tiggare i Gamla stan, men det finns alltså. Sittande dito skulle ju f ö inte funka - för trångt och för mycket folk.

Patrik Engellau ja - något så ovanligt som en filosofiskt lagd finansman. Har skummat hans bok Guds tredje strategi som finns utlagd på nätet. Jag tror inte han tänker rätt där i alla fall... och jag vet inte om hans syn på tiggare och tiggeri är helt stringent heller. Teoretiskt så låter det ju logiskt att alla ska jobba och bidra till "det goda samhället" (som hans sajt också heter). Men jag tycker att Nina Björk har en viktigt poäng i sin artikel (den som Engellau i sin tur bemöter i din länk): Världen hycklar om människors lika värde. Och i Engellaus punkt 2 ser man att han inte tar hänsyn till att Sverige som ett av världens rika länder utgör en del av profiteringen av billig arbetskraft, naturresurser osv från de fattiga länderna.

Seaward sa...

Att definiera "arbete" är inte helt enkelt, som du påpekar. Drar man ner det på organnivå arbetar den fysiska kroppen även den den sitter passiv. Men kontexten är helt klar. EU öppnar på samhällsbotten för en "företagsidé" som bygger på att utnyttja andra människors dåliga samvete...

Alla löser de stora frågorna i sin take. Engellau har tydligen nått den icke föraktliga insikten att han inget har att ha dåligt samvete för (karma- och återfödelseläran kan ge ytterligare kött på benen).

Det intressanta är vad man sedan gör med sin goda karma, och här tycker jag man kan påminna sig kommentarerna till Fredrik Reinfeldts nionde hus för "mitt högsta goda", hur hans Gud är Oxen, dvs den bibliska guldkalven. Pengar (Venus) är en välgörare för slavens eller arbetskraften zodiaktecken Jungfrrun i öster, men där astrologin förutspår en kraftig tendens hos Reinfeldt att gå vilse var genom den verksamt onda Jupiter i nionde huset - den onda Storfinansen - fick honom att knäbörja inför en mäktig och ond avgud. Det är fascinerande att ascendenttecknet så starkt snävar in samvetets röst när Jordtecken stiger i öster... Dharma blir artha, dvs plikten identiferas som materiella resurser (artha).

Susanne sa...

"Insikt att han inget har att ha dåligt samvete för" - god karma menar du, men det kan säkert vara mentala skygglappar också, menar jag. Hur det är i Engellaus fall vet jag inte, men han är en intressant figur, tycker jag. Han är grundare av den nyliberala tankesmedjan Den nya välfärden som stöds av ditt hatobjekt nr 1, Svenskt näringsliv, och som t ex inspirerade Wachtmeister i bildandet av Ny demokrati. Han har också jobbat med bistånd på Sida. Kan tyckas som en paradox, men det behöver det inte vara, för det finns mycket cynism i "biståndssvängen" på högre nivå (har haft en viss inblick i detta).
Men det är nog inte bara svart el vitt i hans fall (och säkert inte i de allra flestas människors fall heller). Det kanske syns i hans horoskop också - flera oppositioner. "Det goda samhället" - han tror säkert på det han skriver. Och det och annat gör att jag skulle gissa att månen är i lejonet. Då hamnar utlandets skytten med sina planeter i 5:e och "det verkliga arbetets Saturnus" i ideologins 11:e. Kanske rentav dilemmat med hur bistånd hjälper eller stjälper fattiga länder kan skönjas i den axelns opposition, om man får spåna iväg lite... :-)

Seaward sa...

"Flera oppositioner" - detta säger jag inte efter någon grundlig genomgång av många kartor, men jag har nämnt flera gånger att t.ex. den oroliga axeln mellan Jungfrun/Fiskarna som är falla själar som söker SATTVA (medvetenhet) representerar "tillväxtliv". Men alla oppositioner (utom kanske dem mellan tecken i TAMAS) representerar individer som kommer att förändras mycket under sina liv och kanske samtidigt sitta inne med obsoleta åsikter i en fråga och samtidigt vara långt utvecklade i andra. TAMAS är så rigid att man man kan använda Anders Borg som exempel: saggade efter hela tiden och var konservativ när ekonomin krävde progressiva insatser. Detta har att göra med att TAMAS bygger det som många uppfattar som den trygga och stabila verkligheten. Verklighetsupplevelse och prioriteringar i TAMAS skiljer sig rejält från dem i SATTVA. (Passionerade RAJAS svajar som vanligt hit och dit.)