Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 juni 2015

Thage G. Peterson och den svenska separatismen

Jag läser i Aftonhoran f.d. försvarsminister Thage G. Petersons rungande nej till det förrädiska Nato-medlemskap Storfinansen och deras köpta politiker i just detta ögonblick håller på att lura på svenska folket och undrar vad Aftonhoran egentligen sysslar med. 

Varför placeras artikeln under avdelningen Kultur där den garanterat kommer att läsas bara av ett fåtal, knappast av den breda svenska folkmassa som Peterson adresserar - de som redan är medvetna om politiskt maktspel har redan en åsikt i frågan. Jan Helin och anhang är uppenbarligen köpta av amerikanska intressen (via ägaren Schibsted, Nato-Norge) och att lägga artikeln under "Debatt" eller "Opinion", där den här hemma, skulle bränna för mycket.

Det AB sysslar med i sin klassificering är att jämställa med DISSOCIATION, illusionistens trick att klyva sin akt i två delar och förleda åskådaren att fokusera på fel aspekt. Dvs. artikeln är obehagligt sann, men genom att lägga den under "Kultur" - som den breda och dumma svensken hyser instinktivt motstånd till - lyckas amerikadyrkaren Jan Helin oskadliggöra debattinlägget i samma ögonblick som ingen kan anklaga honom för att nobba material av högsta dignitet. Man skulle, i linje teorin om att Palme-mordet var ett beställningsjobb av CIA (snarast mer trolig än vissa andra konspirationsteorier), kunna tänka sig att en del folk på AB:s/SvD:s samlade redaktion står på CIA:s hemliga lönelista och med högsta prioritet att snedvrida den svenska opinionen i USA-vänlig riktning.

Å andra sidan läser jag på svenska Wikipedia att Peterson redan drivit den här Nato-fientliga linjen ett antal år redan, så på ett banalt sätt kan man ändå säga att detta är en Kultur-artikel, Peterson kultiverar den neutralitetspolitiska linjen som, som han säger, tjänat Sverige så väl. Säkert skulle en Maj Wechselmann eller snarlik grävande journalist kunna anföra sitt forskningsmaterial här och påvisa den realpolitiska svenska flatheten inför t.ex. nazityskarna....

Och det bränner verkligen till i dikotomin pragmatism/idealism i den f.d. försvarsministerns horoskop! Återigen en månascendent som enbart bygger på dygnet och därför inte förpliktande till någon enskild födelse. Ändå tycks månascendenten ofta väldigt talande när man granskar kända människor och jag har spekulerat att dessa bäst av alla de hundratals svenska födslar det dygnet förkroppsligar stjärnhimmelens löften eller varningar.


Här utgår kartan från Månen-i-Skorpionen, en typ av sinnelag som mörkt blickar på sin omvärld och i grunden är en introvert individualist. Samtidigt pågår det vilda svängningar i frågan om social instinkt i de tre zodiaktecken som ockuperar det västra hörnet i den naturliga zodiaken. Skorpionen i åttonde dödshuset är nästan lika anti-social som Jungfrun i sjätte olycks- och fiendskapshuset. Och däremellan den nästan patologiskt sociala Vågen - vågskålarna som försöker väga jämnt och utföra sitt balanstrick mellan de två negativa granntecknen i Vatten och Jord respektive. Detta "triangeldrama" från den naturliga zodiaken återkommer i Thage G. Petersons horoskop och det är bara att läsa AB-artikeln för att se hur extremt tydligt han tänker exakt som hans stjärnhimmel dikterade att han skulle komma att tänka (och kanske agera) i sitt liv. 

Den svenska neutralitetspolitiken som söker styra sin kurs mellan öst- och västblocket är förstås Petersons Jungfru - den antisociala, den obundna, i 11e idealhuset. Jupiter med Solen i Jungfrun förutspådde honom en utmärkt och framgångsrik karriär om han predikade att framgång (Jupiter) ligger i att insistera på att individen eller entiteten (Solen) praktiserar jordbrukar-Jungfruns kyliga och kalkylerande distans till den jord den brukar för att få ut så mycket som möjligt av nedlagt arbete. 

Om man så vill se det, är de tre "resurstecknen" eller Jord-elementet som sådant själviskheten när den nått ett så avgrundsdjupt bottenläge att den stelnar och blir till ett isolerat kroppshölje. I himmelen minglar själarna fritt och kan t.o.m. passera igenom varandra utan att någon fallen dåre börjar hojta om gränsövertramp och ökad upprustning. "Luften är fri" säger barnen retsamt när de undersöker det personliga revirets gränser på varandra.

Idealet är således helt pragmatiskt till sin natur: det finns STORA VINSTER (Jupiter) att hämta för den som inte allierar sig med någotdera blocket. För att förstå denna verklighetsfrämmande anomali - alla vet ju att "ensam är svag", utom möjligen den som har Storfinansen och dess ledare (Jupiter och Solen) på sin sida - måste man minnas att 11e idealhuset tar sin prägel utifrån det tecken som ockuperar det 1a jag-huset. 

Månen i Skorpionen i första ger en djupt sittande fruktan för döden, i grund och botten är det Skorpionen som via sin härskare Mars håller naturens sexuella fortplantning igång och alla som studerat botaniker och biologer vet att det är i detta sinnelag vi har den onda roten till rasbiologi, diskrimination och sönderavlandet av de stackars djuren. Skorpionen har som sitt finaste 11-husideal att diskriminera och särskilja - detta är Naturens väg om än inte Människans, att upprätta Ordnungen och sedan polisiärt vaka så att folk håller sig till de etiketter man klistrat på dem. I fel händer kan även astrologin tjäna den diskriminerande typen, det har bloggaren själv erfarit. Och det är lustigt nog den diskriminerande Jungfrun som dragit på sig mest skit på den här bloggen genom att figurera tydligt hos främlingsfientliga. 

Men frågan är som alltid "kom hönan eller ägget först", för den gamla traditionen om att Jungfrun är den utsatta, den ensamma och värnlösa har också en tydlig koppling till arbetarklassen som utnyttjas av själviska medmänniskor som tror sig ha kommit lite längre upp fast de i själva verket bygger sina liv nedåt, ner i helvetet. Eftersom alla som involverar sig i RESURSER (tinglighet, materia) snarare än i MÄNNISKAN bakom tingen, är de alla lika medskyldiga. 

Syndafallet ligger i Jord-elementet som tecknar den ULTIMATA NEGATIVITETEN, polen som söker dra allt till sig. Det är Vatten som faller handlöst mot Jorden som med Jord bildar den lägre halvan i Naturen, den som bloggen ibland stavar med litet "n" för att särskilja den från t.ex. Vatten med Eld är en Natur i dess högre mening, en lidelsefullt levande och brinnande Natur. (Mose ser och hör Guds ord via en "brinnande buske" - hade Mose varit en Jord/Vatten-människa hade han stirrat på en död och tyst buske och funderat över dess värde på marknaden.)

Jag håller med Peterson om att Nato-medlemskap är det mest korkade svenskarna kunde luras in i av sina egna landsförrädare, Storfinansen och militärindustrin och politiker som tror de andäktigt skall omnämnas av eftervärlden som stora samhällsomdanare. Men jag är inte säker på att jag delar de bevekelsegrunder till neutralitetspolitiken som kan utläsas ur det här horoskopet.

Skorpionens blinda (desperata) vilja att fortsätta leva på sitt invanda vis gör den okontaktbar för högre logik och för andevärlden där den verkliga kreativiteten har sin boning. Notera hur den idealistiskt motiverade fredstanken - Vågens tecken - hamnar i kläm i f.d. utrikesministerns tolfte hus, "den onda daimonens hus" eller den världsliga förlustens hus. Häri hittar vi krig och fred eller Mars och Venus - en passande kombination med tanke på artikelns ämne och Petersons forna ministerpost! Han medger en del önskedrömmande men försvarar värdet av människor som vågar drömma om fred i en ond tid.

Hur går nu detta ihop med månascendentens 12e hus där ju tvärtom fredens planet Venus ÄR den onda daimonen, den sämre instinkt som bringar individen förluster?

Horoskopet bjuder på en verklig paradox, för denna Venus i härskarläge i Vågen är verkligen en fiende för den människa som enbart drivs av naturen och värdesätter rika vinster på åkerfältet (Jungfrun). Våg-Venus kompromissande kostar, ideal på hög Luft-nivå är exakt vad svenska näringslivet anförda av den galne folkpartisten Jan Björklund söker kapa bort redan på skolnivån genom helt praktiska yrkesutbildningar som för resten av livet reducerar människor till trälar i en viss syssla - slavar under marknadsekonomins krav. Ja, Skorpionen i öster har nära till hands att offra jämvikten mellan människor (Vågen) därför att den upplever sig vara essensen av nymoderaten Reinfeldts "drivkrafter". 

(Reinfeldt hade Solen i Kräftan, det centrala Vattentecknet. den Vegetativa Själen. Månen och Mars, båda härskare i Vatten beskriver mycket av den begärsfyllda låga naturen som bara kan söka sitt eftersom den är helt och hållet irrationell och inte förmår formulera några egna koncept eller ideal.)

Paradoxen i Thage G. Petersons horoskop ligger i att den generativa (sex-) principen Mars - som äger första huset och sinnelagets disposition - här DISSOCIERAR SIG från sitt simplistiska vattentillstånd och omvandlas till en idealistisk krigare för freden - Mars i Vågen. Men här rövas Mars bort och fängslas i 12e huset av sin disponent Venus. Utifrån Skorpionen i första huset måste den kostsamma överbyggnad som den ser Vågens teorier om balans kväsas, för att 11e husets ideal om stora vinster för egen del ska kunna infrias.

Det är inte underligt att Skorpionen bär rollen som Syndaren i zodiaken. Men det är först när man flyttar det stingande krypet till första huset som dess "ideal" - dess antisociala Jungfru-hukandet under stenen i öknen - går i dagen. Naturen i dess lägre och av Andemänniskan (Luften) oförlösta aspekt är verkligen ett monster, mer än en gång i skildrat som en blodsugande vampyr eller någon annan parasit som bitit sig fast i den högre och renade Natur - Själen som förmår lyssna på sin än högre noetiska eller intellektuella natur (en natur som jämställer människan med Gud utan att på något sätt utesluta den gudomliga ambiensen).

Den som drömmer om fred i Petersons artikel är således den fängslade krigaren Mars i Vågen och fångvaktaren är en falsk Venus-i-härskarläge-i-Vågen - en normalt fin position men som här antagit rollen av den onda daimonen, den fula väsande rösten i innerörat som frestar människan att välja bort sitt högre och ädlare jag bara för låg vinnings skull.

Apropå konspirationsteorin om Palme-mordet (som jag hittade av misstag när jag sökte på Petersons födelsedag) är det just den låga vinningens motiv som drivit all amerikansk utrikespolitik sedan Andra världskriget. När Palme vägrade låta Bofors agera USA:s bulvan för vapenexport, lät CIA summariskt eliminera honom. Hur skrämmande väl stämmer inte tanken astrologiskt, att USA vidmakthåller sin maktposition och sitt liv genom att ständigt måla upp andra som fiender och starta krig i olika länder? Sibly-kartan ger ju USA samma Skorpionascendent som Peterson men utan någon idealistisk krigare som maktlös ändå kan drömma fred från 12e huset. Istället ligger Amerikas krigare Mars i 11e huset som ideal: "kriga för egen vinning, är bra". Vilket perverst land!

Thage G. Peterson pekar ut det uppenbara: när Warszawapakten upplöstes svek USA världen genom att inte besvara den goda gesten. De behöll sitt Nato! Sådan är Skorpionens natur - i slutändan är detta Svekets eller Syndens tecken. Den av ande oförlösta lägre naturen saknar kontakt med Platons ide- eller idealvärld. Naturen utan ande ÄR den onda böjelsen. Kanske är det därför den indiska astrologin underströk 11e husets värde. Den västliga hellenistiska astrologin kallade detta den "goda daimonens hus" och hinduerna tecknar något likartat genom att låta filosofins, religionens och samvetets planet Jupiter fungera som signifikator för 11e huset. 

Det finns alltså i detta hus något som anknyter till Guds hus, det rent jupiteriska 9e huset naturligen ägt av Jupiter i dess positiva version och tillika med Jupiter som dess signifikator! Arrangemanget ser redundant ut men är det inte eftersom den naturliga zodiaken tillhör en tankestruktur och läran om vilka planeter som har en "väsenslikhet" vid vissa hus är en helt annan tradition. Astrologin är verkligen en förtätad härva av gamla tanketraditioner men ämnet klarnar ju mer man brotta med det.

Till sist ska man inte missa att Peterson föddes ett år då Saturnus stod hemma i sitt negativa härskarläge Stenbocken, en realpolitiker så det heter duga! Här står verkligen de materiella frågorna i första rummet och i synnerhet frågan om vem som äger vad... Saturnus långa kontrollerande 270-aspekt mot Vågen visar att sunda förnuftets röst i det materiella makttecknet faktiskt kontrollerar frågan om "Vågen", frågan om krig eller fred. Peterson är inte längre en naiv politiker, han vet också att USA startar krig eller hotar andra nationer i syfte att stärka sin ekonomi och/eller reella makt i världspolitiken.

15 kommentarer:

Susanne sa...

Jag såg också artikeln i fråga men läste bara rubrik och ingress, jag visste att jag skulle instämma i vad som stod där. Det är inget att förvånas över att den hamnade på kultursidan, jag har märkt att det ofta är så, också i DN och säkert också i andra tidningar, även om det snarare handlar om samhällsdebatt inom politik/ekonomi än kultur. Jag har också gjort samma reflektion, att artikeln borde publiceras i någon annan avdelning.

När det gäller Thage G. Peterson så kan jag inte låta bli att tänka på vad Bert Karlsson påstod om honom i sina memoarer - att han är (el snarare var nuförtiden) riksdagens värsta horbock. Enl Karlsson besvärade han massor av kvinnliga riksdagskollegor. Och vad ser man i hans horoskop, om än inte detta syndrom. Och mars (om än inlåst) är dessutom måndisponent. Det är möjligt att Karlsson överdriver en del, men ingen rök utan eld, som man säger...

Jag köpte en gång Petersons tegelsten till självbiografi för en tia på bokloppis, men orkade inte läsa klart den. Men nu får jag lust att ta fram den igen... Titeln är förresten Resan mot Mars. Den syftar på att författaren under sin fattiga uppväxt såg det som lika fantastiskt och omöjligt att göra politisk karriär som att resa till Mars...

Anonym sa...

Instämmer i delar av resonemanget, men Maj Wechselman...Gudars Skymning! Värre tokstolla har väl inte skådats på år och dar.....en ytterst förvirrad tantelura som iofs gör ett humoristiskt och närmast narraktigt intryck i de videosnuttar som florerar på youtube...men men...även en blind höna kan hitta ett korn....och ibland finner hon i enstaka fall något som stämmer i hennes rabiata kritik. Ställ hennes horoskop, det hade varit synnerligen intressant att se.

Seaward sa...

Petersons månhoroskop ger rätt konflikterade budskap och jag hade svårt att få rätsida på vad det ville säga.

Men det förvånar inte att höra om gubbslemmigheten. Senare funderingar över hellenismens term "onda daimonen" för 12e huset har väl trängt bort bloggens tidiga förundran över hinduernas syn på samma hus som "sängkammarens hemliga nöjen", men här kan med fördel återknyta till f.d. programledaren David Lettermans horoskop (med känd födelsetid!) där, precis som i Petersons fall ascendenthärskaren har trillat in i 12e. Minns hur han i kraft av sin makt lurade till sig sex av kvinnliga anställda i en hemlig lya i CBS-huset i New York!

http://sidereal.hall-of-man.com/2009/10/fiskarnas-hemliga-sangkammarnojen.html

Seaward sa...

Invenktiv och förklenanden utan en anstymmelse till sakliga argument. Bespara bloggen slik underklassmentalitet, tack.

Jag har i och för sig bara läst ett fåtal artiklar av Wechselman på t.ex. kultursidorna i AB, men där sett en samlad tankestruktur och en faktaredovisning som ligger skyhögt över detta trams.

Havsörnen sa...

Jag vet inget om Wechselmann, förutom att jag känner till namnet. En snabb bildgoogling ger vid handen att vi har att göra med en person så långt vänsterut på skalan man kan komma. Jag kollar upp kartan här då... Thage G-punkt (som tydligen gör skäl för sitt smeknamn) har en massa Jord, lite Luft och Månen i Vatten. Samma sak hittar vi här, med en väsentlig skillnad. Ett par viktiga placeringar i Eld ger temat "andens brutalisering" (Eld med Jord). Dessutom noll placeringar i den medvetna sattviska kvaliteten.

Wechselmanns Sol i Vattumannen samt Merkurius och Venus i Stenbocken disponeras av fallna Saturnus i Väduren, vilken enligt bloggen ger egocentrism och värderelativism. Saturnus disponent, illviljans Mars, befinner sig med välviljans Jupiter i köttsliga Oxen. De i sin tur disponeras av Venus i Jord. Mars befinner sig graden intill Satans huvud Algol. Har vi med en krigisk anklagare att göra (grävande dokumentärer)?

Sinnelaget (Månen) är antingen i protektionistiska och främlingsfientliga Kräftan eller generösa, yvigt gestikulerande Lejonet (ca 70 mot 30 procents chans). Lejonet är redan representerat i kartan, via Drakhuvudet, vilket ger avhuggna Ketu tre grader från Solen. Med Lejonet som månascendent blir Saturnus (som dessutom på sista graden av sitt tecken har hunnit längst av placeringarna och därmed blir själssignifikator) i fallna Väduren horoskopets högsta goda genom sin placering i nionde huset. Med Kräftan som månascendent får vi Mars i idealhuset och Solen i korruptionens åttonde hus.

"Narraktigt intryck". Är det gycklaren Algols grinande nuna vi ser i fotot nedan?

http://www.realtid.se/ArticlePages/200901/19/20090119140052_Realtid422/MajWechselmann200.jpg

Mars konjunktion Algol på bloggen:

Sven Otto Littorin, Martin Kinnunen, Boris Johnson, Maria Stensby, Karin Hegardt du Rées, Rooney Mara, Arton Qupeva, Maria Ludvigsson, Jessica Gedin, och icke att förglömma, Sverigekartan.

Tvi vale vilken gräslig karta. Eller? :-)

Seaward sa...

Absolut en serien svaga placeringar som du redovisar dem här (tänker inte göra någon egen rankning av innehållet).

Det enda som saknas är omnämnadet av faktorn X som gör att vissa av någon anledning KONFRONTERAS med all världens djävelskap (tecknad av födelsehoroskopet), engagerar sig i frågor om orättfärdighet och på så sätt bevisar själens autonomi via "himlamakterna".

Men i avsaknad av klockslag för så många får man nöja sig att som bloggen - och här du - söka stjärnornas bekräftelse på sin egen uppfattning. :-)

Seaward sa...

PS. En del bildar sig omdömen om andra genom att läsa deras texter och lyssna till textens inre logik och presentation. Andra tittar på bilder för att den vägen avgöra politisk hemhörighet! :-)

"En snabb bildgoogling ger vid handen att vi har att göra med en person så långt vänsterut på skalan man kan komma."

Ett olycksfall i arbetet säkert, Havsörnen brukar producera bättre än så här.

Havsörnen sa...

"Konfrontation med all världens djävelskap". Jag räknade med att du skulle kunna göra den tolkningen (vi hade nyligen Miljöpartiets karta som liknande exempel). Det var därför jag lade till "eller?".

Med utseende menar jag helt enkelt att om man ser Peter Eriksson eller Marit Paulsen för första gången så gör man inte spontant kopplingen "moderat!".

Nog skulle även bloggaren med lätthet se skillnad på t ex LO-bas, 54 och fondanalytiker, 54 eller frireligiös yngling, 21 och Paradise Hotel-deltagare, 21.

Därmed inte sagt att man skulle kunna avgöra Maj Wechselmanns respektive Lena Adelsohn Liljeroths politiska hemvist om de släpps ut efter ett år i koncentrationsläger.

Havsörnen sa...

Jaha ja, Wechselmann är tydligen judinna och Ulf Adelsohn har judiska anor på fädernet, så exemplet "koncentrationsläger" var ju mindre lämpligt valt i sammanhanget, haha.

Seaward sa...

"haha" Räckan av kommentarer talar ett eget språk.

Jag förbereder en granskning av Wechselmanns horoskop i eget inlägg eftersom det var komplext (och komplexitet sporrar nyfikenheten). Att på kritik om drängaktig smutskastning (upprepad eftersom du verkar skicka ut både antikommunistiska och antisemitiska trevare som den bästa sverigedemokrat och sedan dissociera dig från dem – ”oj var båda judar”) stapla svaga planetplaceringar utan intellektuell bearbetning, det duger inte för en som följt bloggen i flera år.

Wechselmanns horoskop är intressantare än så och rymmer stoff för en annan berättelse än din inledande om den fult grinande kvinna med eftergiften att hon mest av misstag hittar ett värdefullt uppslag då och då.

Dessutom tål bloggens inriktning tt påminnas om: analys av kartor utifrån det man känner till om individen. Dessutom har vi här den stående problematiken på alla bloggar: inte ett ord har du ägnat åt Peterson, föremålet för detta inlägg. Du har uppenbarligen en annan agenda.

Den agendan kan ha skymtat någon enstaka gång även om du menat att besök på rasistfora och andra snuskiga tillhåll tjänar till allmän orientering. Men drivkraften är, utifrån din 12e hus-Sol inte kunskap, det är den sämre böjelsen (Yetzer ha-Ra) eller den onda daimonen som ibland gestaltas i de steg man tar.

En fallen Sol i Vågen i tolfte huset för själens rening tycks symbolisera en formidabel livsuppgift.

Distinktionen mellan soltecknet och atma karaka för livsuppgiften fortsätter f.ö. att vara lite av en nöt att knäcka. Varför Solen/andesjälen i zodiaken som en generell livsuppgift om ett så mycket mer specifikt budskap kan ges av planeten som är atma karaka?

En Sol i 12e är dessutom, vilket jag nämnt i samband med något enstaka horoskop i princip berättelsen om en självdestruktiv livsföring, någon som via sin aktivitet söker förinta sin individuella själ. Frågan måste då bli: för att uppnå vilket högre mål? För den som inte föreställer sig en större existens (Gud) än den enskilda själen måste svaret bli att den här placeringen tecknar genuint självhat om den understöds av sekundära placeringar. Fredrik Reinfeldts förstahusägare i tolfte indikerade t.ex. självhat på den rent kroppsliga ascendentnivån, men den sämre böjelsen/onda daimonen som snärjde hans ego i negativitet lyfte han sedan upp till sitt 11e husideal. Syndafallet kommer i många färger och skepnader! En mer harmlös läsart (om kartan medger det) är att Solen i 12e frivillig offrar en aktiv karriärväg och individen förblir en månmänniska hela livet, en i folkdjupet.

Det är en serie kommentarer som alla faller utanför inlägget om Peterson som föranleder detta lilla stycka astrologisk psykoanalys, som kanske, kanske inte, är tillämpbar på kommentatorn! Jag brukar söka mota tillbaka till huvudämnet efter ett tag, och nu var tiden inne för det.

Havsörnen sa...

"med eftergiften att hon mest av misstag hittar ett värdefullt uppslag då och då"

Här blandar du ihop mig med "Anonym" som skrev att "även en blind höna kan hitta ett korn"

"skicka ut (...) antisemitiska trevare som den bästa sverigedemokrat"

Det lustiga är att Sverigedemokraternas partiledning är landets mest pro-israeliska politiker. Det är därför mer hårdfört nationella kallar dem "sionistdemokraterna". Kanske ser SD det exkluderande Israel som en förebild, landet där premiärministern kallar migranter och asylsökande för infiltratörer. Eller kanske är det judiska intressen som styr SD bakom kulisserna? (Missade du att jag nyligen nämnde min stora favorit i schlagergenren i en tråd? Hon är ju judinna. So what?).

"öppna ögonen för att inte minst USA är en dypöl av dolda agendor och översittarimperalism"

Men missa då inte den israeliska kopplingen där, då mängder av de värsta hökarna i amerikansk politik har dubbla medborgarskap, US/Israeli (jag räknade till 93 stycken på en lista nu- och dåtid, det kanske är helt normalt, vad vet jag). Är det amerikanska eller israeliska intressen som gynnas mest av kriget mot terrorismen?

"analys av kartor utifrån det man känner till om individen"

Det kan i och för sig vara vanskligt, det!

"Jag brukar söka mota tillbaka till huvudämnet efter ett tag"

Men nu fick du ju i alla fall till ett inlägg med utgångspunkt i just denna avvikelse. :-)

12:e, ja, ett intressant hus... 9:e huset, religion och filosofi i all ära, men 12:e är ju andlighetens och andra dimensioners hus. Det är som att jämföra simpel logik med gudomlig intuition. Just det, serru! :-) Eller hur var det nu..?

Extra pikant blir väl temat självdestruktivitet med Skorpionen som AC? Icke att förglömma har jag även Merkurius i 12:e. Logik och intellekt kommer här från osynliga och imaginära världar. Därför missförstås jag hela tiden här, hihi. Undertecknad är betydligt mycket bättre på att lyssna (och i och för sig att skriva) än att tala. Folk har påfallande ofta svårt att höra vad jag säger. Att tala eller uppträda offentligt var det värsta jag visste under skoltiden. Däremot älskar jag att "uppträda" för mig själv när jag är ensam.

Karriärväg? Tja, jag avskyr ju mitt jobb (där jag är uppskattad, Venus i tionde), men i höst tycks det vara punkt och slut med anställningen jag har. Fram tills dess får jag dock jobba mer än heltid, och skatteåterbäringen blev rekordstor. Det ena jobbet har tappat stora kunder och det andra som jag nyss fått via samma arbetsgivare försvinner helt p g a att kunden går dåligt och vill ha ett billigare kontrakt. A-kassan har jag aldrig gått med i, eftersom jag inte styrs av rädslor. (Eller är det för att jag är antikommunist och inte vill ligga samhället till last? haha). Hur som helst finns det inget att oroa sig för. När en dörr stängs öppnas ju ett fönster. På åttonde våningen. :-)

Mycket intressant tid framöver.

Havsörnen sa...

"Det kan i och för sig vara vanskligt, det!"

Fortsättningen föll bort: På samma sätt utgick min analys av kartan från vad jag kände till om subjektet, d v s informationen från "Anonym".

Seaward sa...

Här förklaras en hel del. Eftersom jag kopplade samman dig med "Anonym" tidigt utan att du dementerade att det första inlägget kom från dig blev mitt resonemang felaktigt - inte minst syns det i mitt synande av Wechelmann där jag hänvisar till den här serien kommentarer som sprungna från samma person - därav ord om ”annan agenda”! Då är det utrett och mycket sant: förutan att du krokade fast på den första kommentatorns urspårning hade inte Wechelmanns karta blivit synad.

Det är faktiskt förunderligt att det enda distinkt personliga i horoskopen är en Måne i rent vatten som speglar "frånvaron" av en rejäl makthavar-Sol (doldis i åttonde men bunden till tionde). I brist på klockslag och bättre tydlighet blir det i mina ögon Jupiter det viktigaste hos Wechselmann som går att knyta till henne själv och inte det hon kämpar mot. Jupiter i elfte idealhuset är god vän till pseudoascendentens Måne och är ägare av det nobla samvetets nionde hus. Visserligen mycket störningar i början av elfte, men Jupiter leder vägen… Viljan till välmående och dem som förnekar den lilla människan detta, sådan är hennes agenda om man läser med det ögat...

Tolfte är nyanserat och du är inte den första tolftehus-Sol jag stött på där karriären snurrat friskt !!! Samtidigt är inte Solen den enda karriärindikatorn. Med Jupiter i tionde torde man ha sitt på det torra i alla väder… En mildare läsart än ren ”självdestruktivitet” skulle kunna vara fascinationen för det mörda eller ett makabert drömliv. Jag tror det har nämnts tidigare…

Havsörnen sa...

Om det nu var mig du syftade på så har jag Jupiter i andra huset och Venus i tionde (men den stora Välgöraren transiterar tionde när anställningen förmodligen går upp i rök). Som motexempel transiterar för tillfället Saturnus Sverigekartans andra hus. Ett par veckor innan Liemannen i höstas äntrade det egna bankkontots hus kom påpassligt finansminister Anderssons uttalande om tomma lador!

Angående mriti och döende planeter, varpå följer att den mest renodlade karaktäristiken uttrycks i mitten av tecknen. Hur stor vikt ska man lägga vid planeternas gradplaceringar i den sammantagna tolkningen? Med enbart det perspektivet i placeringarnas inbördes rankning skulle t ex min Skorpion-AC (15:e graden) och din Tvilling-Måne (12:e graden) bli respektive kartas tyngsta placering. Och det stämmer ju rätt så bra.

Jag nämnde Ulf Adelsohn i avvikelsen (ej omnämnd på bloggen, Sol-Jungfru disp. av Merk./Venus i Vågen, Mån/Mars-Fisk disp. av Jupiter i Oxen, Saturnus konj. Algol, i opposition till makan Lenas So/Merk./Saturnus). Ett omtänksamt uttalande i tidningsklippet nedan för tankarna till M's idéprogram 2011: "För Moderaterna är rättviseperspektivet ständigt närvarande."

http://rodeo.net/const/files/2012/05/Ulfomapartheid.png

Seaward sa...

Nej ingen specifik syftning - bara att Jupiter i ett hörnhus tycks regna överflöd i många horoskop (t.o.m. Jupiter i svagaste västliga 7e-huset i fallet Tiger Woods).

Man kan förstås pröva sin egen Jupiter för att se om den är en "verksamt ont" variant. Då lär den enda Jupiter-effekt man får uppleva i livet när "bubblor brister" (hajpar som såg bra ut men som kollapsar).

Mriti och övriga avashta-förhållanden gav inget utslag alls på Nobelpristagarna i hårda vetenskaper. Jag lade undan teorin men det slår mig senare att Solen kanske är fel sätt att undersöka. Åter krävs exakta födelsetider så man kan studera avashta-läran på DE planeter som är relevanta för frågan...

Adelsohn har alltid förefallit mig vara en mer human typ än nymoderaterna, men så tillhör han ju någon äldre tradition där alltjämt värdekonservatismen bottnade i någon slags uppfattning om moral...