Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 29 juni 2015

Svenskars fortsatta misshandel av sitt modersmål

Den här klantiga DN-rubriken med tydliga spår av engelskans sätt att skriva possessiva pronomen är oavsiktligt rolig. DN:s ständigt pågående desinformation av sina borgerliga läsare antyder att flaggor stolpar runt med tiggarburkar och använder andras välvilja som sin affärsmodell! Rubriken säger ju faktiskt att det är sydstatsflaggan som söker hävda sitt mot dess motståndare! Godnatt stockholmsjournalister. Ni tror ni är Sveriges ljus, men är dess skamfläck.

När man klickar sig in i artikeln rättas syftningsfelet till men istället uppstår en annan groda, på vulgärsvenska är nu en halv miljon "insamlat" (troligen en förväxling med "skramlat" i rubriksättarens hjärna).




Stackars nysvenskar som försöker använda svenska medier för sin anpassning till den svenska, postpolitiskt borgerliga livsstilen, där man bara pratar pengar och logotyper! Com hem - billigt billigt. Vilket land av idioter Storfinansen håller på att forma sig.

PS. Den som hört P1-programmet Språket efter bytet av programledare har hört förfallet. Tidigare höll programmet hög nivå med många komplexiteter och finurligheter. Nu är det som en atombomb har slagit ner och frågor och svar kommer tydligt från en annan och mycket yngre generation. Det är som att lyssna på tredjeklassare försöka fatta grunderna till sitt modersmål. 

4 kommentarer:

Havsörnen sa...

"Den som hört P1-programmet Språket efter bytet av programledare har hört förfallet."

Jajamänsan. Dessutom var originalprogramledarna distinkt olika i sina röster (två av radions bästa). Det är så man gör när en ställer frågorna och den andre svarar. Jämför med SVT:s lyckade program Veckans brott som även lyckas med detta visuellt (kvinna-man, stående-sittande, glad-butter, etc.). Den dynamiska duon i Språket byttes ut mot två unga kvinnor med väldigt liknande röster och personlighet. Det blir ett Helan & Helan eller Magnus & Magnus som förvirrar lyssnaren.

Nya programledaren Emmy Rasper har tidigare varit programledare i den numera totalt degenererade kanalen P3 (Siwert skulle nog sätta kaffet i vrångstrupen om han råkade ratta in Ligga med P3). Både Rasper (Sol-Skytt disp. av Vatten) och Anna Lena Ringarp (Sol-Vattuman disp. av Eld) har dock Merkurius konjunktion Venus i Stenbocken samt (troligtvis i Ringarps fall) Månen i Jungfrun.

Havsörnen sa...

(Ringarp = den f d programledaren i Språket)

Susanne sa...

Jag gillade också programmet i fråga bättre förr. Men jag tänkte för mig själv att det är väl bara jag som är nostalgisk, och inkörd på radarparet Andersson/Ringarp, det är väl därför man tycker programmet verkar ointressantare numera. Så det var ju intressant att se att fler göra samma iakttagelse... Undrar om vi har rätt objektivt sett eller om vi bara är gamla tröga stötar... :-)

Seaward sa...

Alla framlever sina liv inom den gräns Saturnus dragit upp vid födelsen... Ponera en snäv Saturnus och en Jupiter som inte ens gör sitt jobb att uppfylla detta rum...

Astrologin är utmärkt för att visualisera hur det kan tänkas se ut bakom pannbenet på andra eller hela "sub-generationer", eller i deras hjärtan.

Hos nuvarande programansvarig ser jag inte så mycket ett problem med Solen i Skytten disponerad från Jupiter-Skorpionen som det faktum att framskaparen av "huvudlöshet", Ketu, befinner sig i soltecknet. Det borde egentligen till en stor och kvalitativ (djup-) undersökning, men i teorin är detta inte det bästa omen för distinkt ledarskap, särskilt inte - och här kommer Jupiter - som disponenten står negativt i den dolda Skorpionen.

Lägg till detta anti-karismatiska budskap till den formidabla torris som tecknas av Saturnus och Venus ömsesidiga reception. (I denna ligger förstås intresset för grammatiska strukturer.) Men Månen i Jungfrun och tre planeter i Stenbocken antyder verkligen en torris, någon som ränner runt med linjal och mäter allt i livet.

Den "upphöjda" Saturnus i Vågen är en god placering för språkstudier, särskilt i den ömsesidiga receptionen med Venus i strukturfascisten Stenbocken.

Men uppfyller Jupiter detta tilldelade rum? (Jupiter som Eterns planet tecknar världsalltets rumsliga grundstruktur.) Jag är böjd att säga nej. Jupiter expanderar på en lägre nivå än Saturnus hade det i sig att intellektualisera. Vad var nu hennes förra alster? Knulla i P3?

Fast för att i det enskilda fallet begrunda om Jupiter uppfyller Saturnus portion duger egentligen inte ett horoskop där klockslaget saknas (denna ständiga brasklapp).