Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 juni 2015

Ondskan (Lisa Holms tragiska död)


Aftonhoran ägnade sig åt många dagar av den mest
osmakliga mediaregi i sitt parasiterande på ett våldsoffer.
De ansvariga  kommer i kommande liv att vederfaras
samma cyniska instrumentalisering och framtidens
Aftonhora kommer att visa svarta rubriker:
"Jan Helins reinkarnation lustmördad!"

Man kan stanna ett ögonblick vid de transiter som ligger i tiden denna skräpmånad för den fallna svenska folksjälen. Deras stora, kärvänliga mentor i trivialt faktatänkande går och dör (Härenstam), en präktig ung svensk flicka lustmördas och får illustrera den svenska korttänktheten i att leja baltiska drängar till lågpris. Och på toppen av allt detta når kungahuset yttersta korruption genom ingiftet av en utvikningsbrud. 

Vad är då detta för ond tid?


Mordoffret Lisa Holms födelsehoroskop (utan känd födelsetimma) är bara incidientiellt (i förhållande till frågan), den yttre planetkretsen för hennes sista samtal till pappan (som samtidigt kan tjäna som transiterna som indikerade hennes död) är vad som drar till sig uppmärksamheten. 

Bristen på klockslag ger här ett otydligt utslag. Inte kan man väl argumentera från ett så "brett" horoskop som en månascendent? Bara i Stockholm (den enda uppgift jag har till hands) föddes i snitt 77 personer per dygn enligt 2007 års statistik. Men uppenbarligen fanns något i tjejens horoskop som gjorde det sårbart och naivt. Hon kanske lurades in i ladan och det förskräckliga öde som väntade henne där. Månen i Tvillingarna antyder normalt ett vaket sinnelag, men intellektets Merkurius står här i trög Jord och dessutom i åttonde beslöjade huset tillsammans med livskraftens Sol. De två litauiska drängarna har uppenbarligen sett kaféservitrisen och fattat sexuell lusta till henne, hon var mycket söt.

Men vi lämnar födelsehoroskopets vaga indikationer om ett något trubbigt sinnelag och tittar på himlen som sådan. Det är anmärkningsvärt hur stark den negativa kraften är just nu, den som reducerar själar till horor som trånar efter att uttrycka sig kroppsligt eller i det i konkreta. Den romerska filosofen Plotinus ord om själen som Afrodite (Venus) som en hora när hon blickar "neråt" mot den materiella världen och en gudinna när hon vänder sig "uppåt" mot den andliga (intellektuella) verkligheten ska troligen inte låsas alltför hårt till planeten Venus - själen är hela sitt horoskop (och mer därtill).

Här förtjänar det att understrykas att Plotinus försvarade Naturen, det är  inte den negativa polariteten som sådan som ska demoniseras utan bara de själar som väljer att leva under sin sanna värdighet:

"Men vilken är skillnaden mellan den Vishet [Zeus/Jupiter] som leder universum och den princip vi känner som Naturen? Visheten är en första princip (inom Världssjälen) medan Naturen är ett sladdbarn, för Naturen är en avbildning av Visheten, och som Själens sladd äger Naturen bara en vag återspegling av Logos...."

"...Naturen, som således bara är en kommunikatör äger inte ens förmågan till aktiv föreställning. Det finns (inom Själen) en intellektion som är överlägsen föreställningen; och föreställningen står mittemellan intellektionen och de intryck som är det enda Naturen är kapabel till. För Naturen har ingen perception eller medvetenhet om något; föreställningen (eller den bildskapande fakulteten) har medvetande enbart om det externa..."

"...Naturen arbetar mot Materien och mottar tillbaka från den: själen - Naturen näraliggande men dess överordnade - arbetar mot Materien men utan att få något tillbaka. Sedan existerar den än högre fasen (det rent Intellektuella väsendet) varifrån ingen aktivitet alls utgår i riktning mot kroppen eller mot Materien.


The Enneads IV.4.13 (min klammer)
Plotinus beskriver här den fallna själen som från Vattenelementet bara förmår alstra en smula pseudomedvetenhet genom att likt horan ställa sig i beroendeförhållande till det som är helt förtingligade - Jordelementet - resurser, pengar, prylar. Bloggen har noterat att begreppet "andeväsen" eller "spöke" mer korrekt ska knytas till Luftelementet och här ser vi hos den mästerliga romerska tänkaren Göthes berömda suck, att "anden är impotent". Det var Plotinus som yttrande denna tanke först i västerlandets historia: "från den rena intellektsvärlden utgår alls ingen (intentionell) aktivitet i riktning mot kroppen eller Materien. 

Våra sannaste naturer kan tyckas hjälplösa offer, men sanningen är att de inte alls lider av själens fall. När satansbarnen utan religion i västerlandet (eller annorstädes) gapar om "mänskliga rättigheter" är detta Djävulens extrema korruption av sanningen om vad Människan är och på vilken nivå detta väsen finns. De verkliga Människorna bryr sig inte om djurkropparna som de dragits ned i till följd av kretsloppet, de behåller sin autonomi och värdighet inför de lunsar som tänker på materiella belöningar i allt de företar sig.

På något sätt upplever jag Lisa Holms horoskop som en av dessa själar som "lånade" sig till en kort närvaro på jorden för att sätta frågan om inhyrd billig arbetskraft och EU-migranter på sin spets. Tro inte att de borgerliga medierna kommer att nämna den aspekten, men detta var hennes funktion. Hon offrade sitt liv för att visa på "den inre marknadens tillkortakommanden" i dess hänsynslösa materialistiska jakt på lägre löner och mer vinster. Se bara hur Stenbocken - husbondens, snålhetens och förfogandet över resursernas tecken, är källan till korruptionen (8e huset) i detta vaga horoskop.

Och åter till frågan om tiden och dess otaliga kopplingar mellan Jord och Vatten. Kartan låter lite grönt Vatten läcka in i bruna Jordtecken - och vice versa - för att påminna på vilken våning i de fyra elementens höghus tecknets härskare befinner sig. (Missade att dubbelfärga Stenbocken som är värd för den transiterande Månen här.) Båda elementen är iskalla eftersom de i sig saknar de levande väsendenas spontana utflöde (den positiva polariteten, Eld/Luft). De som lever i gyttjan är, enligt Plotinus, imitatörer och helt medvetslösa med mindre de vägleds av kroppsliga ting. (I ett annat sammanhang kallar romaren dem för "insekter"!)

Samtidigt hyllar filosofen planeten Jorden som en själ i sin egen rätt utifrån planetens perspektiv är Naturens brutala förbrukning av levande säsongsblomster inte en synd utan gudomlighet av ett annat slag än den som de verkliga Människorna uttrycker: 

"Om  [planeten] Jorden förmedlar den generativa själen [Vatten, den vegetativa själen] till växande ting - eller kvarhåller den medan planeten medger en liten antydan av den att utgöra den vegetativa principen i de växande tingen - när väl planeten besjälats såsom vårt kroppsliga jag är besjälat och vilken som helst alstrande kraft i växtriket blivit en förläning från den [generativa själen], då är denna fas av Själen inneboende i det växande tingets kropp och förmedlar till den det BÄTTRE ELEMENT från vilket den skiljer sig från de avbrutna delar som inte längre är växande ting utan bara klumpar av död materia."

IV.4.27 (mina klamrar och emfas)

Nej, hans meningsbyggnad är nog det svåraste som går att hitta, så Satans ombud Svenskt Näringsliv behöver inte oroa sig. Ingen svensk läser sådan här litteratur utan lär sova sött i produktionens ekorrhjul till sin död. Tänka får de göra i ett senare jordeliv där kulturen är mer gynnsam.

Om man minns att Vatten bara är en medvetslös spegling av världar ovanför dess egen domän kan man tänka sig att Plotinus med "DET BÄTTRE ELEMENTET" syftar på antingen den sinneserfarande Eld-nivån eller till och med de inkarnerade varelsernas högsta, noetiska nivå - deras sanna identitet som andeväsen eller rena Intellekt - detta inre Intellekt är vårt inte tysta vittna, vår medresenär som vi egentligen är men som svensk materialism söker förneka så att vi missriktat istället söker fästa den rena kognitiva förmågan som driver oss vid kroppsdelar eller olika sinnesorgan. Men anden bara använder värdkroppens förmågor utan att själv göra anspråk på att själv representeras av någon. Ibland hyllar dock Plotinus ELD som det mest gudomliga elementet, så att synen är det sinnesorgan som bäst liknar livet i den rent intellektuella sfären (Himmelriket).

Det visar sig att Lisa Holms horoskop faktiskt bara får en mening om man går upp till Himmelrikets nivå och ser Jupiter/Mars den psykiska Månens karta som en märklig idé om Jupiters framgång som social varelse via kombinationen med ett vålds- eller sexualbrott (Mars). Månen i Tvillingarna är dragen till det mörka åttonde huset där Solens liv släcks. (Jfr Anders Borgs Sol i åttonde och hans val av ny pisksnärtskvinna - en allusion till åttonde huset som dunkel sexualitet - Plotinus "generativa" eller vegetativa själ - sexdriften!)

I detta månhoroskop tycks också sinnet drömma drömmen om att bli en milstolpe eller ett paradigm (Saturnus), men ett paradigmatiskt offer eftersom Saturnus står i den världsliga förlorarens tecken Fiskarna. 

Hur kan man drömma så här? Kanske för att Fiskarnas härskare - och Saturnus disponent - ligger kvar uppe i Himmelriket, i Guds tempel (9e huset) och där utvecklar den rena noetiska (intellektuella) skapande principen "Jupiter/Mars". Dessa är djupa ting. Världssjälen drömde på låg lunär nivå (karmisk nivå) om en officiell vattendelare, och det visar sig att den här unga flickan tog på sig att utgestalta drömmen i konkret Jord.

11 kommentarer:

Susanne sa...

"Ond tid" - ja som om detta inte räckte så inträffade en tragedi till igår - en två-årig pojke blev påkörd och dödad av en glassbil. Larmet kom 17.02. Och i fredags hände ju bilexplosionen, där bl a en fyraårig flicka dödades.

Jag ser Lisa Holms horoskop och det du skriver om henne, och kommer att tänka på en annan flicka född 1998: Engla Höglud som mördades av Anders Eklund. Hon var född knappt fyra veckor senare: 5 mars. Det finns naturligtvis mordoffer i alla årgångar, men det är ju -gudskelov - ovanligt att barn och tonåringar mördas. Det finns ännu ett barn fött 1998 som mördats i Sverige - som du kanske minns knivhöggs en femåring på ett dagis i Arvika 2003, dagen efter mordet på Anna Lindh. Födelsedatum vet jag inte. Man undrar om det är något speciellt med den årgången... Det är i varje fall en vacker tanke du för fram, om den djupare orsaken till Lisa Holms död. Som tonårsförälder själv blir man nog själv extra tagen av en sådan här händelse.

När det gäller Plotinus tankar om naturen, att den i sig inte är ond och ska klandras, tänker jag på en passus ur en bok jag just har översatt där ungefär samma tankar framförs, på tal om naturkatastrofer: "(Naturen) är inte orättvis när den reagerar våldsamt (...) Den har bara varit sig själv och inte försökt vara något annat. Alltså är det inte naturens fel att det finns människor som lider efter att det som måste hända har hänt. Det är snarare vi människor som inte är förberedda på styrkan i naturens kraft (...) Däremot är ju människan ibland ansvarig för sådana händelser pga sina hanlingar..." Författaren har Saturnus i fiskarna och Jupiter i kräftan (Sol o måne disponerade av Saturnus).

Seaward sa...

Naturens "våldsamma reaktion" är en intressant tanke, för det tyder på att den också är besjälad (som Plotinus hävdade), bara en väsensskild själ från Människans. Lustiga ordväxlingar med en god vän ledde till det inlägg som direkt följer på detta och där man ser en intelligenshatisk biolog vars Natur (Mars i Vatten) attackerar Solen i Vattumannen, det senare symbol för den verkliga Människan som detta inlägg talade om.

Du har uppsnappat ett mönster kring 98:orna som är suggestivt. Tank att ha tillgång till den data som SCB "anonymiserar" så att man kunde bedriva en storskalig forskning. Tenderar Saturnus att visa sig som Liemannen mer i för vissa "årgångar" än andra... Den här planeten har jag helt gått bet på i de kvantitativa undersökningar jag gjort. I sig själv har den blankt vägrat delta i någon "signifikant överrepresentation".

Men frågorna jag ställt materialet (och materialet som sådant) kan ha varit fel. Det kanske är frågor om just tiden (tidslängen), dvs döden som är Saturnus gebit. Den kanske råder över så stora områden att bloggen varit för futtig i jakten på respons från den oresponsiva och obevekliga! (Rätt typiskt att just den kallsinniga vägrar dansa efter bloggarens pipa!)

Författaren du nämner ser ut som en årgång 67, en "sub-generation" jag har några intryck av: de blir väldigt lätt överväldigade, och det skulle kunna stämma på upplevelsen av naturen här.

Susanne sa...

Nästan kusligt, men jag upptäckte ytterligare två offer för vansinnesdåd som troligen var födda 1998: I Ljungsbro november 2013 där en 15-årig pojke och en kvinna som försökte gå emellan knivhöggs till döds, och samma sak hände i januari 2007 en åttaårig pojke på väg till skolan i Jönköping.

Det stämmer att författaren är född 1967 - 14/1. "Överväldigad av naturen" - ja, ett annat yttrande i avsnittet om Naturen lyder: "Vår förmåga kan aldrig mäta sig med naturens krafter och allt naturen är mäktig att åstadkomma. Naturen är oss helt enkelt övermäktig."

Havsörnen sa...

Det var inget knivmord i Ljungsbro. Offren blev ihjälklubbade med järnrör av en gärningsman med femton tidigare domar. Men den där historien försvann i en gäspning ganska omgående, då media var betydligt mer intresserade av järnrör som inte används till något.

Susanne sa...

Ja jag kom på det sen, att det var något med järnrör el liknande i st f kniv. Men sak samma - det var ett dubbelmord, och sakfrågan gällde ett av offrens ålder.
Vad jag minns så stod det mycket om det i tidningarna. Det var ju verkligen en ofattbart fruktansvärd händelse. Men hur man uppfattar en händelse kan bero på en själv och ens omständigheter: Jag är som sagt själv tonårsförälder.

Anonym sa...

Finns mycket som pekar på sexuallt motiv bakom.
Åklagaren går helt på sexuellt motiv bakom och har flera teknisk bevisning som styrker det samt att han troligtvis föröskte sig på en annan kvinna tidigare.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/aklagaren-sexmotiv-for-holm-mord/

Anonym sa...

Precis som du skriver menar jag om sexuellt motiv.

Anonym sa...

Polisen hittade våldsporr i gästarbetarens dator och av bilderna framkom att han hade en fetish för fasttejpade munnar (som även drabbade Lisa Holm). Dessutom hade han en egen dotter på 14 år. Det är vad som kommit fram från polisens personutredning.

http://nyheter24.se/nyheter/brott-straff/815326-misstanks-mordet-lisa-holm-hemliga-liv-facebook-sex-kvinnor

http://www.friatider.se/misstankt-i-lisa-holm-mal-fortsatter-neka-till-brott

Anonym sa...

Jisses vad sjukt!
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/815764-sa-forklarar-35-aringen-sperman-pa-mordplatsen

Anonym sa...

Tänkte lägga ut födelsedatan här (som inte var helt lätt att hitta) och den kommer från domstolsprotokollet. 35-åringen är Litauisk medborgare född 1980-03-03. Efter att ha tittat på horoskopet är inte jag förvånad över att han mördade henne men samtidigt verkade rätt "hygglig" utåt sett..men folk kan ju ställa in horoskopet själva med hjälp av uppgifterna här..

Seaward sa...

Tack för efterforskningen, uppgiften slinker in i min växande samling mördarhoroskop (för framtida statistiska studier), men jag skriver nog inget mer om detta fall. Kommer att skära ner på bevakningen av asociala typer, i egna ögon tycker jag att dessa extremister nu hjälpt till att ge den sideriska zodiaken lite på fötterna...