Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 juni 2015

Mänskliga Ken och narcissisternas lön



När man tittar på den gudasköne ynglingen Ken Humano ("mänskliga Ken") - möjligtvis död i cancer för att narcissismen nått "bumerang-karmas" nivå - stämmer åter astrologins kärva symbolspråk. (Bumerang-karma: själar som gjort slut på sin kredit och nu får "direkt svar på tal" för varje felaktig tanke och gärning.)



Det var någon gång efter ett antal plastikoperationer blodcancer upptäcktes och efter fem månader var det slut. Dödsdagen i yttre cirkeln men det som intresserar är förstås fröet till den skönhet som blev hans fall.

Oförskämt gynnade människor har Jupiter, den stora välgöraren, på sin sida. Kan man tänka sig något mer karismatiskt än Solen i härskarläge i Lejonet stöttad av Jupiter i positivt härskarläge i Skytten? Mina tankar går till Kajsa Ekis Ekman, Sveriges kanske enda journalist med stjärnkvaliteter. I det fallet gällde "ömsesidig reception" mellan två planeter i Lejonet och Skytten. Det som var åldrande kvinnornas gunstling, Brad Pitt, faller också in i detta mönster. Eld kommunicerar och når ut på det där självklara sättet som visuella Elden antyder. 

De behöver inte lyfta fram klumpar av lera och Jord och bevisa sig genom ägodelar (faktakunskaper eller prylar), de behöver inte likt mördarspindlar och negativt Vatten-djuren locka in bytet i sina hålrum. De behöver inte bevisa något genom att likt Luft producera undersköna vävar av tankar (sublima tankesystem - jfr hyper-Luft-Tvillingen Marcel Prousts plågsamt långa roman om flydda tider). 

LejonKungen behöver bara kliva ut på scenen och alla Ser och Förstår. Synen är kroppsorganets mest sublima sub-organ, det påminner om själens egen natur. Själen är pur kognitiv kapacitet.

Så långt inga problem, den mänskliga Ken var helt enkelt destinerad att på något sätt nå en framgång som kretsade kring hans individualitet - det sätt varpå han skiljer ut sig från andra. 

Sedan rasar den himmelska berättelsen i nivå:

När psyket/Månen plockar upp denna upplevelse av lysande gudagestalt och återspeglar det som en intellektuella konception i Luft-Vågen, då misslyckas ynglingen fullständigt hålla isär fantasi och verklighet. Och detta, vill jag föreslå, beror på att de lunära psyket inte klarar av att hålla samma höjd som Solen i Lejonet. Det som skulle kunna bli ett kreativt spel mellan Sol och Måne på den gudomliga övervåningen, dras ner till en solkig och tragiskt materialistisk uttydning av vari skönhet består. Pojken börjar identifiera sig med jordiska leksaker istället för med gudomliga storheter. 

Det är psykets ägare Venus som inte håller måttet i den här kartan och att skönhetens planet anses "fallen" (som en fallen själ) i Jungfrun, ska inte få något att tro att det saknas skönhet. Venus verkar ha påfallande lite med utseendet att göra, utom möjligen när den befinner sig i något av horoskopets hörnhus då den så att säga "externaliseras" i förhållanden till den inkarnerade själen och kommer att beskriva en kvalitet hos den egna kroppen. (Venus ger "sötma" som skiner igenom även när klassisk proportionalitet saknas.)

Mänskliga Ken har således en Venus som med den negativa typen saknar förmåga att identifiera sig med något. Han hade allt i fråga om utseende men det dög inte. Detta är faktiskt Jungfruns missbruk av intellektet i ett nötskal. Alla tankar går ut på att mala sönder och finfördela det som var gott nog att lämnas i fred. Ur månascendentens perspektiv är också harmonitörstaren Venus fånge i ett av de olyckliga husen, det tolfte som tecknar världsliga förluster. 

Samtidigt är psyket/Månen synnerligen inflexibelt genom formalisten Saturnus närvaro. Den gigantiska Saturnus ÄGS alltså av den ynkligaste Venus man kan tänka sig. Skönjes månne ett mönster?

(Här skriker och bråkar rättstavningen i Word två gånger. Både "skönjes" och "månne" anses förstöra framodlandet av den nya dumsvenskens exempellösa språkfattigdom. Jag säger det: Skyll på IT och datorerna att svenskarna, med nationalhoroskopets Rahu-överdrifter i tredje kommunikations- och språklighetshuset, hamnat i en konvulsiv period som saknar form och direktiv. "Sverige under ond demon 2002-2020. Rovdjuret kommer att förtära det här landet.)

Den unge mannen saknar på sin psykiska planhalva resurser att kontakt den makalösa Sol/Jupiter-aspekten och likt alla som likt svenskarna lever i intellektuellt armod kanaliserade brasilianaren all energi mot sin fysiska kropp. Sådan får själen att lacka ur om den är av det animaliska Lejonets typ.

Blod sorterar under Månen, men tittar man på dödsdagens positioner tycks olycksplaneten Mars ha med saken att göra. Han hade både Mars och Venus i negativ polarisering och Mars i negativt härskarläge i Skorpionen är väl den som synd deklarerade yttringen hos den Vegetativa Principen - växtsjälen som saknar all intelligens och enbart äger instinkten att fortplanta sig och sprida förutsättningen för liv vidare. (Tänk knegaren som aldrig formulerat en vettig flerstegsplan för sitt liv utan bara sliter på, dag efter dag, för "mat på bordet". Växt- och överlevnadssjälen är Vatten och dess tanklösa måttlöshet syns tydligt i horoskopet för Svenskt Näringsliv.)

Att den mänskiga Ken hade ett stört förhållande till sin sexualitet (homo) är rätt uppenbart. Vågar man inte komma ur garderoben kan man åtminstone försöka "besätta" drömälskarens kropp - bli föremålet för sin åtrå. Hur mycket av svårartad narcissism är egentligen förstadier till den psykiska sjukdomen homosexualitet? 

Den här bloggens studier under sex år av denna remarkabla spillra av några procent själar som gått helt fel under sina många jordeliv och som den sjukliga svenska kvällspressen lyfter fram som ideal för övriga befolkningen i acceptansens namn, har givit vissa tecken på att Mars är en bov i dramat. Den fallna Mars i Kräftan som sådan var överrepresenterad i hbt-horoskop. Vad om Mars i negativt härskarläge men skadad av den halshuggna demonen Ketu? Det är detta som får mig att misstänka förkastelse av den egna driften, dvs. förträngd homosexualitet.

Mänskliga Ken hade ett snabbt sjukdomsförlopp, bara fem månader innan en lunginflammation visade sig förödande. Det påminner undertecknad om sin lungsjuka i vintras - tredje vintern i rad - med sviter långt in på året. Den kalla dödaren Saturnus vandrar i Skorpionen sedan förra september och där den närmast stillastående under många månader belastade bloggarens Saturnus-disponent (vandrande Saturnus försvagar sin egen bas), där den mänskliga Kendockas vandrande Saturnus vittring på hans medfödda sexualproblematik. 

Eftersom blodets planet Månen är "fallen" i Skorpionen finns det anledning för studenter av medicinsk astrologi att hålla ögonen öppna Skorpionens ökända koppling till blod. Visserligen kan vampyrism kopplas till det kalla Vattnet generellt, det Vatten som söker leva på dem som ännu drivs av livet, av Eld (solhjärtat är Eld). Vampyren är kort och gott en fantasifull dramatisering av Svenskt Näringsliv och alla dem som helt dukat under inför sina vegetativa själar och är gnyende torskar under det omättliga begäret.

Min farfar drabbades av leukemi och jag tog avsked av honom på sjukhus. Sedan var han plötsligt helt frisk igen och läkaren kallade det ett mirakel. Det visade sig att en bekant i släkten bett en distanshelare att be för honom och att detta perfekt koinciderade med hans plötsliga återhämtning som gav farfar ytterligare fem njutbara år. Jag träffade senare denna helare för ett samtal (inte en konsultation), en ofattbart karismatisk finsk kvinna. Hon berättade många förunderliga ting om sina tidigare liv och hur hon i fullmedvetenhet lämnade kroppen genom sitt ena ben (!) när kroppen somnat om kvällen och från andevärldens nivå sökte människor att hjälpa, förutsatt att hennes andliga ledare okejade kontakten. Ledaren var för övrigt en make från ett tidigare liv som för närvarande inte var inkarnerad på jorden. 

Om allt "klickade" i andevärlden gick det sedan några veckor innan kvinnan kontaktades brevvägen (det här var innan internet). På underliga sätt hade ryktet om hennes existens nått just den person hon redan valt ut från andevärlden och den sjuka sökte nu helarens hjälp - på helarens initiativ! Det är en av de underligaste berättelser jag har hört och luckorna i logiken är uppenbar. 

Förstod helaren själv hur hon också vara var en bricka i ett större spel? Jo kanske, eftersom hon från andevärlden lyssnade efter "nödsignaler". Under den förtrollande aftonen i helarens lägenhet hann hon visa Kirlianfotografier som visade en helt abnorm aura. "Här ser du varför jag kan hela", sade hon och pekade på fotona, "jag har fått en dubbel portion". Hon syftade på en lustigt svagare ljussken som oregelbundet syntes utanför den normala strålglans som Kirliantekniken låter sen sensitiva filmrullen fånga (ja, detta var också före den digitala eran).


Jag har inte öppnat farfars horoskop på bra många år, men hur lustigt snarlikt den mänskliga Ken är det inte? Återigen Solen i Lejonet, återigen Månen i Vågen men nu med den andra månnoden! Och återigen Växtsjälens abnormitet representerad av en Mars i Vatten, men nu den fallna Mars i Kräftan i kombination med Våg-psykets ägare Venus. 

Alla mina iakttagelser upprepar sig förutom Jupiters välsignelse av den solära karriären eller viljan att bli Någon. Farfar Albin brydde sig inte alls om fåfänga. Och se för övrigt hur den onda Ägaren av det materiella - Saturnus-i-Jord - förlamar Jupiters förmåga till storhet - Albin var en enkel dräng och senare diversearbetare. 

Han förnekade inte heller sin sexualitet (som av "horkarlssyndromet" - Mars och Venus tycks ha varit avsevärd) och var mycket musikalisk (där har vi sublimeringen av Mars/Venus förhöjda libido!). Han spelade fiol när det drog ihop sig till dans på logen i det socialt efterblivna Sörmland där gamla markägare höll folket nere i livegenhet ända in i modern tid. Det är i den trakten pampen Göran Persson som en sann svikare av sin klass nu framlever sina dagar som överbetald konsult åt näringslivet och försöker intala sig om att detta var socialdemokratins mening och mål.

I den mån man uppfattar leukemi som inläggets röda tråd kan man nu fråga sig om mänskliga Ken och farfar Albin röjt ett mönster. Visserligen fanns fascinerande paralleller men att börja uttala sig med bara två fall vore tecken på att bloggaren helt tappat tankeskärpan.

Narcissistens far ska ha sagt att "Gud hade andra planer" för hans son. Men jag tror för min del att "planen" var just exakt det som ligger i en kort levnadshistoria i brottning med sitt utseende. Något för var och en att beskåda och dra sina slutsatser av.

Inga kommentarer: