Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 juni 2015

Korrupta maktmän och transor del 286 (Sepp och Caitlyn)

Bara några ord om den korrupte FIFA-presidenten Sepp Blatters horoskop. Med FBI i hälarna fann han det för gott att lämna den prestigeposition han klamrat sig fast vid i det längsta. Kan man se abnorm makthunger och skrupulös mentalitet i detta horoskop vars födelseklockslag är A-klassat (nästan helt säkert) på AstroDatabank?




I dagens astrologi är axeln mellan andra och åttonde huset inget som observeras speciellt, men som bloggen relaterat kallade romaren Manilius den här arealen för Pyton - moder Jords vredgade son som fängslats under en vulkan på maffia-ön Sicilien! (En slump att dagens maffia håller till där?)

Min uppfattning är att det stinker svavel och korruption och Djävulskap om denna axel som går rakt från en mumsande mun (Oxen/munnen) till den konsumistiska naturens exkrementering (Skorpionen/anus). Detta är ren "jordenergi" - mot vilken himmelens varelser (själarna) borde vända sig med beslutsamhet. I stället predikar hela världens ledande män samma materialism som de själva fallit offer för! Se bara Jan Helin, basen för Aftonhoran, och den oändliga ström av avföring av den här typen som rinner genom den tidningen. 

Det är ingen slump att SvD har samma norska ägare som Horan. Djävulens stjärna Algol i Oxen dominerar det oljestinna landet (som nu, med rasande oljepriser, har förverkat sina sju goda år). Faktiskt, t.o.m. godartad kärlek till naturen kan ytterst tillskrivas Djävulen, denna världens herre. Naturen avleder själarna från sitt sanna uppdrag, som är att söka svar på de stora frågorna: vilka de är och varför de befinner sig på den här planeten. Istället tjänar Jan Helin och Aftonhoran grovt på casino-annonseringen - ett av de mest skamlösa uttrycken för Pytons axel, i synnerhet andra huset (munnen eller "mina pengar" som jag vill stoppa i mig eller som jag håller inom min domän).

Sepp Blatter föddes med kungamakaren Regulus stigande i öster - en blivande FIFA-president? Men Regulus tycks inte garantera nobless även i själen och det är en sanning att dubbelnaturer kan ha flyt en del av horoskopet och krisa svårt i en annan.

Låt oss ta chefstecknet Lejonet och dess förhållande till maktens tionde hus där ägande av densamma blir ytterst viktigt när ägandeprincipen Oxen ockuperar tecknet. Förra inlägget, Nya slimmade SvD för livsstilsdårar, syns ha varit försigkommet som pekade ut just det här ledarskapets dilemma strax innan Blatter oväntat avgick!

Parallellerna ska inte dras för långt. Blatter har också en oslagbart världsligt stark Saturnus som i väster samlat full styrka. Samtidigt är denna symbol för topplatsen i tingens ordning Solens antites - den här konjunktionen är slitsam eftersom planeterna är ömsesidiga fiender. Saturnus vill kontrollera systemet från bakom ridåerna, Solen är den som lever ut mitt i världen. Seriositeten dödar spontaniteten och positionsmedvetenheten (inom vald verksamhet) dominerar individen totalt. Jag har sett svåra fall av arbetsnarkomani där solenergin och det hårda slitets Saturnus minglar. 

Problemet med Blatters världsligt starka Saturnus är att det inspirerande ledarskapets Lejon (härskare: Solen) gör Saturnus till sin fiende! Blatter är en extremt konflikterad natur vars själ (Solen) hålls gisslan av världsliga maktstrukturer (Saturnus). Och det är detta som blir hans karriärfall (Solen är inte bra placerad i väster där den sjunker vid individens död bort från denna värld och dess hackordningar - kunde man ha förutsett att hackordningen - vilken den är var - skulle göra sig kvitt den här solära själen när han nått hög saturnusålder? Det är inte vackra budskap för livets avslutande Saturnus-fas som tecknas i horoskopet...)

Alla människor hör inte sitt nionde samvetshus ("Gudens hus" enligt de gamla grekerna) men Sepp Blatters horoskop tar dövörat ett steg längre genom att nionde husets ägare Mars burats in i den dåliga karmans åttonde hus. Där är den omoraliska och driftsorienterade Mars förpassad tills dess dåliga inflytande löpt sitt lopp. Mars är också atleters planet så det passar bra att han är en maktmänniska i samband med sporten. För ledarskapets Lejon är krigaren Mars en verksam välgörare och nog är sport en ritualisering av det per definition onda och destruktiva kriget.

Genom att flytta in det på gladiatorarenor kan makthavarna håller människor korkade och produktiva och manipulativt lätta på deras övertryck genom idrottsevenemang. Idrott är Överherrarnas sätt att hålla massorna okunniga - distraktioner utan konsekvens åt folket - så att toppskiktet kan behålla sina privilegier. Att socialdemokratin värnar ungdomsidrotten visar i grund och botten vilket svekfullt parti detta alltid varit. Det skiljer sig inte nämnvärt från högern i synen på vad samhället ska vara bra för.


Låt oss titta på en annan atletisk Mars och hur omoralisk och dekadent denna planet är jämfört med själens sanna destination. Olympiska guldmedaljören William Jenner levde tydligen i inre psykisk konflikt med sin yttre fysiska kropp och gav till sist upp inför sina inre demoner och gjorde som människor utan högre andligt direktiv gör: en bokstavlig "fundamentalistisk" korrektion av sin kropp.

Direkt när jag såg Aftonhoras ansiktsbild på man-kvinnan identifierade jag två Vågar ur mitt förflutna. En manlig skolkamrat som visade sig vara Jungfru genom den sideriska zodiaken. Dock hamnar Merkurius och Månen i Vågen sideriskt. Den andra med mycket liknande ögon var en påtagligt vacker kvinna med bisexuella tendenser född med Sol-Vågen och Venus i soluppgången men under attack från Mars. Och det är just mannens attack mot kvinnan (Mars --> Venus) som tycks beskriva de spöklika känslor av att ha kommit tillbaka till fel sorts kropp i detta liv som hemsökt Jenner:



Utan klockslag blir det bara ett "psykiskt" horoskop baserat på en månascendent men notera framgångens Jupiter i hackordningsorienterade och djupt kroppsliga Stenbocken (Jordelementet). 

Problemet är bara att detta psyke (Månen) är stört av dålig karma - psykets disponent Saturnus är en historisk planet och den innehåller själens tidigare liv på jorden (och andra planeter i det här systemet). Saturnus som sjunde himmelen har uppsikt över alla de lägre sfärerna, den är, så att säga, själens form eller en del av den totala form som varje enskilt jordeliv lyfter fram.

Inom denna själens yttre ram bidrar de lägre planeterna till den själens inre verksamhet som i ett visst liv kan vara mer eller mindre komplext. Här ser vi t.ex. Saturnus fastlåst i den dåliga karmans åttonde hus tillsammans med sportens och sexualitetens Mars. Kan det sägas tydligare? En homo i omklädningsrummet, men så djupt störd att enda sättet är att bokstavligen byta kropp för att inför sig själv kunna legitimera den psykologiska sjukdom som homosexualitet är (Aftonhoran älskar de här reportagen eftersom tidningen kapitaliserar på västerlandets bristande moral och insikt i de högre tingen).

Att sedan kvinnoplaneten Venus inte bara attackeras av mannen Mars utan även har Mars som sin ägare och i 11e idealhuset ("den goda daimonen" som driver på psyket att söka det som ännu inte har aktualiserats/förverkligats). Med horoskopet ser saker ofta mer dramatiska ut - det här psykiska horoskopet är rena världskriget - men Jenner lyckades uppenbarligen hålla skiten under mattan i många år. Men vad som här händer är att SKUGGOR FRÅN ETT TIDIGARE LIV TAR ÖVER OCH KORRUMPERAR ELFTE IDEALHUSET och UTNYTTJAR DET KVINNLIGA KÖNET för att nå sina syften.

Minns fallet med könsbytaren som bytte tre gånger och ändå inte fick tyst på sina inre demoner! När man ser denna Mars-attack mot Venus och dessutom mellan de oförsonliga tecknen Lejonet och Skorpionen och båda de naturliga illgörarna (Saturnus och Mars) samlade i den dåliga karmans hus, då måste man förundras över att inte Jenner har tagit livet av sig för länge sedan. (DN skriver om svåra psykiska problem och suicidala tendenser hos trans-typen.) Lejonet och Skorpionen bildar en sådan låsning mellan ohämmad exhibitionism och "stänga in i garderoben" att det blir en ovanligt kantig och osmidig typ av dramadrottning som efter långa tystnader brister ut på ett överdrivet sätt. Självmord är ibland ett av dessa spastiska utbrott.

Som synes är Solen i Vågen inte bara symbol för en fallen viljestyrka (velighet) utan helt hjälplös i den förhärdade ondska som pågår på det psykiska planet. Solen - andesjälen - valde här att nedstiga i ett kosmos som tecknar fullt inre uppror. Kanske hade en stark Sol i Väduren hanterat denna stjärnhimmel, detta kosmos bättre. Men Månen/psyket med Saturnus/Mars i åttonde måste vara en svår nöt att knäcka även för starka Solar.

Inga kommentarer: