Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 1 maj 2015

Vem i h*e okejade Stockholms färdbiljettsystem?

Den här suddade jag. För gnällig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

:) Jag läste inlägget och tänkte att nu har det väl ändå gått för långt! Som landsortsbo kan jag inte annat än välkomna SL-kortet - mycket smidigare än de förbenade remsorna. Men det är jag det...

/Specsavers

Seaward sa...

En stab om gissningsvis 5 programmerare har satt ihop ett övergripande system som låter SL spara bort mängder av arbetstillfällen. Bara för att datatekniken gör saker möjliga måste man inte använda den till allt...

För mig som hållit mig borta från SL i säkert 5-6 år var det en chock att upptäcka att den superenkla remsan med två, tre (eller fler) "klipp" (beroende på färdsträckan) nu blivit en hel vetenskap av maskiner, laddningar, avläsningar, påfyllningar speciell "reskassa" att hantera separat på datakortet, med mera. Plus att antalet säljställen verkar ha krympt rejält i storstockholm förutom den chockerande prishöjning som det suddade inlägget nämnde.

Detta är inte utveckling det är inveckling. Man skulle kunna likna det vid den värld man får om Mars/Merkurius i Jungfrun får råda. Att borra allt djupare ner i de materiella möjligheterna och skapa en värld av detaljplotter.

(Har faktiskt nyligen byggt en enkel streckkodsläsarapp åt en butik. Användaren behöver inte fatta någonting för appen vet exakt vad som pågår baserat på användarens inmatning av koder - finns koden lätt till inkommet ex/eller registrerat sålt ex. Finns inte koden i systemet visar sig automatiskt en sökmöjlighet så att butiken kan koppla produkt och kod - första gången. Bakom ridåerna händer lika mycket som för en SL-resenär men på ytan räcker det med tre meningar som bruksanvisning - att jämföra med SL-bibeln som de kräver att alla resenärer memorerar)

Ja, nu började jag skriva gnälltexten en gång till - bäst bryta här!

Anonym sa...

:) Du är skön!

/Specsavers