Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 maj 2015

Vd:n för SL och Waxholmsbolaget en korrupt fifflare?

Lita aldrig på den som älskar pompa och ståt

Med DN:s uppgifter att det snattande SL-vd:n var i Hongkong för att möta en av anbudsgivarna på ett fett tunnelbanekontrakt börjar det stinka korruption så det förslår. Kanske Anders Lindströms goda daimon VILLE åka fast för en småstöld så att svenska medier skulle börja nysta i det större onda han redan syltat in sig i?

Mig veterligen har aldrig korruption studerats astrologiskt, men vem har å andra sidan vadat igenom alla sajter på nätet? Skorpionens naturliga åttonde hus indikerar dels korruption i betydelsen allt organiskt livs sönderfall, en dekompostering som Solen - livsmotorn - i Skorpionen naturligtvis starkt motsätter sig. Indisk astrologi tycks gå längre i sin bedömning av de tolv husen eftersom hela fyra av dem klassificeras som "onda" och då med någon slags moralisk underton. 

Båda de merkuriska husen tre och sex är onda, men det som motsvarar Luft är ett upachaya-hus, ett förbättringens hus eftersom man kan lära ett vindflöjlande intellekt rätt tanke och handling. Merkurius i Jord gör sjätte huset till en alltigenom ond plats att vistas eftersom intellektet nu har valt materialismen. Och är det något hinduismen och dess astrologi lär ut, så är det att vi är andliga väsen men tillfälligt förvirrade av vår inkarnation som jordvarelser.

Skorpionens åttonde är Vatten i dess onda aspekt medan Fiskarnas tolfte också är ont men ändå tycks hålla ett löfte för dem som verkligen är redo att bryta med denna världen. Det är i tolfte själen slutgiltigt befriar sig från alla världsliga band. En snabb blick på en hög tolftehusdominerade horoskop kommer att visa hur sällsynt en karta är som inte innehåller några motbudskap, dvs. en själ som likväl söker klamra sig fast vid denna världens goda. I den här frågan får man också ta ställning till om man likt de grekiska stoikerna är kosmiska fatalister och helt jämställer själen med de subtila och grövre krafter som format den och som horoskopet då visar. 

Den här materialistiska andligheten fanns även i Indien, men det existerar också en tankeriktning - nyplatonismen - som höll människans själ som en existens oberoende av Världssjälen och faktiskt en bror eller syster till denna. Varför Världssjälen valde att skapa ett helt universum medan människan (för närvarande) bara trillar in i denna skapelse istället för att göra något eget, är en gåta av mått!

Ska man studera moralisk korruption eller intellektuell ohederlighet (synonymer för samma sak), lutar det således åt Merkurius och husen tre och åtta. Även zodiaktecknen tycks spela in, SL-dirrens Måne i merkuriska Jungfrun var under en serie studier brottslingar envetet med som den mest kriminellt lagda och öppnade bloggarens ögon för att tecknets "naturliga" sjätte hus faktiskt har en nattsvart innebörd om man bara välter bort samtidens förmörkande tramsastrologi. "Service" pyttsan! Sjätte huset ätt hus för ofärd, fiendskap och elände. Det bildar en märkligt negativ axel med tolfte, dock utan det senares löfte om en plats (i fängelse, i kloster eller i exil) att framverka sin själs frälsning). 

Det sjätte huset har den lilla illgärningsmannen Mars som sin signifikator (precis som det andra merkuriska huset), så även denna planet kan med fördel studeras i horoskopet för omvittnad korrupta individer. Även den stora illgöraren Saturnus kan vara viktig, men till sist sitter man ändå med den gamla sanningen, att tumregler inte räcker till. Man måste få in en känsla för horoskopet som helhet. (Och till och med då kan det hända att en individ nått INSIKT och bekämpar korruption! Bloggaren har förstås tacksamt använt svagheter i allsköns borgerliga politiker och struntar i retoriskt syfte.)


*****

Lindströms horoskop diskuterades i samband med arresteringen för snatteri i Hongkong, men kan upprepas här:


Utgår man från sinnelagets Måne är SL-bossen lika ond i sitt sinne som Åsa Romson som använde ordet "zigenare" i en tv-debatt hade en god ambition (se föregående två inlägg, särskilt detta). Hos båda hittar vi prominenta hörnplacerade planeter i relation till sinnelagsascendenten. Romson hade Jupiter i sjunde huset och för den fria och obundna kommunikatören Tvillingarna i första huset är Jupiters enorma tendenser mot tillväxt förödande för dess frihet och oberoende. Budbäraren får inte blåsa upp budskapet och börja låta som en tom tunna. Jupiters verkningar är onda för Tvillingarna och planeten tenderar till överdrifter, även om den fundamentalt alltjämt är den stora välgöraren. Det är Mars som ger folk på käften, inte Jupiter. Mars och Saturnus tillsammans skulle kunna bli en sadistisk våldsman eftersom Saturnus har något kroniskt över sig - den drar ut saker över tid.

Men SL-bossens enda prominenta hörnplanet är just en naturlig illgörare, som dessutom äger det moraliskt och etiskt tvivelaktiga tredje huset. Det faktum att Mars tillfälligt äger tredje och åttonde gör den till en av de tydligaste VERKSAMMA GÖRARNA AV ONT och här räcker det inte med att SL-bossen tenderar att skylla på "den Andre" (7e huset) och installera spärrdörrar i SL som slår igen snabbt och hårt och skadar människor i jakten på omoraliska gratisåkare - det är SL-chefens egen omoral det handlar om, men som han lägger på andra.

Precis som Fredrik Reinfeldts fysiska Jungfruascendent bar på en "dubbelt" ond Mars visar SL-chefens hörnplacerade Mars på en ful sida. Och eftersom den äger tredje huset blir det precis som i Reinfeldts fall akut varning för en lögnaktig smitare som söker dra valser för inte verkligheten är tilltalande nog. Tidningen ETC lyckades för några år sedan belägga minst ett dussin rena lögner från Reinfeldt under hans innehav av statsministerämbetet. Inte imponerande! Å andra sidan har jag hittat en fysisk Jungfruascendent med Mars som inte verkade ha resulterat i en moraliskt slipprig natur - men återigen måste hela horoskopet vägas in för en uppfattning om HUR MYCKET skada Mars gör i ett hörnläge.

Idealhuset går i Månens tecken, men det begärsfyllda sinnelaget är tyvärr inte den planet merkuriska Jungfrun ska lyssna alltför mycket på. Jungfru-Månen har en negativitet som gör den till en verksam illgörare när Jungfrun ockuperar första huset. Men jag är inte säker på att det är god praktik att klandra den planet som man använder som platshållare (månascendent)! Samtidigt är det den egocentriska och asociala tendensen hos Jungfrun som bästa förklarar varför det tredje huset i Skorpionens tecken tenderar till mörkläggning och fiffel med fakta. I SL-dirrens fall resulterar ett ytterlighetsfall eftersom Mars placerar sig prominent i ett hörn och låter hela världen se fulheten i det intellektuella processandet. 

Och visst, hela ärendet Storstockholms lokaltrafik är naturligtvis en tredjehusfråga - kommunikationer. Järnplaneten Mars bara understryker att Jungfruascendenten har en naturlig koppling till handel och teknologi, inte minst telekom. Den enda Ericson-anställda jag känner har naturligtvis Jungfruascendent och går jag tillbaka i tiden minns jag en som tidigare jobbat där (kontorssysslor), också med Jungfruascendent. Nå, det bevisar kanske inte så mycket, men nog är det symptomatiskt att redan det mer diffusa månhoroskopet i fallet Anders Lindström innehåller två prominenta planeter, Månen och Mars, båda verksamt onda och i direkt konflikt med varandra!

Kan verkligen förstahusjungfruns härskare, den verksamt goda Mars och i det goda femte huset för chefskap stå emot den avgjorda tendens till ohederlighet som Månen och Mars tecknar? Missa heller inte att den stora välgöraren står i näringslivets älsklingstecken Kräftan och är ett ideal: stora summor pengar och pompa och ståt på borggården är något som attraherat den här mannen länge. Men för trälen Jungfrun är överflödande rikedom en källa till korruption, så idealhusplacerade Jupiter ger ONDA VERKNINGAR eller en idealisering av något i grunden osunt. 

Här kan man studera vilken skillnad i verkshöjd det är på den onda bieffekt Åsa Romsons Jupiter i Skytten fick i formen av högermediernas smutskastning, och den helt otroligt korrupta och omoraliska natur som SL valde till sin vd. Tyvärr är det nästan bara dyngproppar som söker ledarpositionerna, det ligger i det sjuka västerländska samhällets natur att det lockar fram psykopaterna.




Inga kommentarer: