Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 maj 2015

USA, astrologin om dess rasism och dödsdrift





Krönikan i ETC om USA:s till synes oförbätterliga rasism får mig att fundera lite kring jämlikhetens tecken Vågen och hur denna tilldelas rollen av en "ond daimon" då den biologiska driftens tecken Skorpionen stiger i öster. För just så ser USA:s horoskop ut enligt 1700-talsbritten Ebenezer Sibly.

Låt oss ge två av horoskopets tre aktiva Lufttecken en smutsig färg som påminnelse om att tecknen verkar inom den indiska astrologins så kallade onda eller illgörande hus - det är uppenbarligen samma tanke som i den äldsta västastrologin uttryckets lite annorlunda (se den hellenistiska astrologins husbeteckningar).




Frågan är om distinktionen mellan den barbariska naturen - "djungelns lag" - och den civiliserade mänskligheten kan göras tydligare än genom en ascendent i Skorpionen. USA föds med en förförande självbild - man upplever sig som ett djur som vildsint kämpar för sitt eget liv - en mikrokosmisk kopia av processen i själva den Vegetativa Själen eller Naturen i dess lägsta form. 

Detta är en obeständig värld och fast Naturen själv består, låter den Onda Moderna sina kortlivade kryp ägna sig åt ett bestialiskt allas krig mot alla. Fridsamma människor väljer bort detta och ser bara skönhet i Naturen, människor med mörker i sina sinnen, som zoologen och ateisten Richard Dawkins finner Naturen i dess essens ett motbjudande ting. Den romerske filosofen Plotinus är på sitt 200-tal ambivalent, han försöker försvara den äldre grekiska uppfattningen att kosmos är ett gott och gudomligt ting, och argumenterar mot den tidens livaktiga gnostiska filosofer. 

Men en närmast mellanplatonisk dysterhet inför den lägre världen läcker om och om igenom i Plotinus texter. På ett ställe refererar han närmast föraktfullt till den "kvasi-kropp" som den Vegetativa Själen är och som många själar ikläder sig. Nu är den sublunära delen av Naturen en besvikelse för de eviga själarna, men eftersom de flesta föds dumma upprepar de livscykelns misstag gång på gång och upptäckter att Moder Natur (Månen) sviker dem först när ungdom och skönhet försvinner och sedan igen när Döden (Saturnus) knackar på. USA-horoskopet påminner i detta avseende en extremt obegåvad själ som inte alls hittat stoikernas upphöjda likgiltighet inför denna låga djungel av brutalt "äta eller bli uppäten".

Varför "den onda böjelsen" eller "den onda daimonen" tecknas av ett av zodiakens renodlat mänskliga tecken antyder att en ascendent i Vatten predisponerar individen till att gå "marknadens väg". Poeten Manilius, 1a årh., återger traditionen att enbart de tre Luft-tecknen betecknar människans distinkta domän - Eld-tecknen, hur "nobelt" Plotinus än betraktade detta element, är djuriskt och kan i kombination med Vatten ge brutalt förfallna själar, levande/animala varelser som i likhet med den lägre Vatten-naturen ägnar sig åt att förtära andra - som vore de besatta av Vattenelementets innersta väsen - sveket mot andra varelser i syfte att hålla den egna patologin vid liv. Se bara den ikoniska massmördaren Ted Bundys horoskop som ett exempel. Med Vatten som motor framför åsnan från Vågen/Luft eller äkta humanitet stryka på foten. "Den onda daimonen" tycks här fungera mer som en repression, den sant mänskliga rösten förträngs när den lägre naturen söker sitt.

Jag har privata horoskop där Lejonet och Skorpionen sammandrabbar som väl inte lett till en "animal ande" som ständigt måste släcka sin törst genom mord men i stället resulterat i a/ måttlös konsumism b/ stark ångest. Min gissning är att det är dödsångesten som påverkar Lejonets klart visuella läggning till att vilja konsumera allt den får syn på. "Sensationalismen" som bloggen kallas Eld och Vatten i varjehanda kombination tecknar alltså en ohälsosam dragning till svarta tidningsrubriker. Individen är inte intresserad av att utveckla sin mänskliga särart (Luft/intellektualitet) utan är i grund och botten ett djur i människokropp och likt djuret mest intresserad av "vad som rör sig på fältet", av sinnesstimulation och interaktion med sina egna sinnesintryck. De demoniska kapitalisterna har i dataspelen och distraherande appar hittat de bästa sätten hittills att degradera och mjölka själar som ännu inte höjt sig till mänsklighet, dvs. intellektualitet.

USA drivs nu inte av lustmördarens "animala ande" men är likväl en mördarnation av Guds nåde. Landets blodtörst har jag kommenterat på annat ställe men här gäller frågan alltså friktionen mellan Skorpionens "min överlevnad till varje pris" och hur denna enkla biologiska instinkt som inte ens är ARTENS ÖVERLEVNAD utan bara specimenets, gör den specifikt mänskliga jämlikhetsanden eller tanken på allas lika värde till en demoniserad ond böjelse som måste offras för den egna och prioriterade överlevnaden. USA-horoskopets friktion mellan första och tolfte huset är en stilstudie i den kapitalism som dagens västerlänningar inte ens har intellektuella redskap att uppfatta monstrositeten av! Och Svenskt Näringsliv och medierna i unison söker se till att förmågan till filosofi aldrig når de breda folklagren. 

Svenskt Näringsliv poserar t.ex. som en Lejonasacendent - "Jag, Chefen" - men det är pur ondska som driver lobbyisternas horoskop, att döma av en satanisk axel som rests i det vertikala planet. Denna signalerar att Jord lagt Vatten under sig, att de döda zombierna tillfångatagit de dumdristiga själar vilka faller till jorden som regn - redo att snärjas av materialismens ovärdiga existensnivå. Vatten på botten är substratet som de andliga döda materialisterna suger ut för att vidmakthålla det helt döda elementets primat.

Vilka problem den onda böjelsen ger USA! Enligt en tolkningsväg skulle man kunna hävda att den onda daimonen inte spelar någon betydande roll i den amerikanska nationalpsykologin - Vågens härskare Venus har ju själv fängslats i det åttonde doldishuset. Men även om åttan in kan jämföras med något av de fyra hörnhusen i termer av objektiv manifestation eller uppvisad handlingskraft, omvittnar åttonde huset en djupt sittande "ond rot". Grekerna kallade åttonde arche thanatou - "Dödens begynnelse". En fri översättning av "arche" skulle kunna ge oss "Dödens rot", i åttonde hittar vi själva anledningen till att varelser alltid dör. 

Överväg här om inte Skorpionen bara är en spegling i Vatten av Jord-tecknet Oxen som härbärgerar just stjärnan Algol, Satans huvud - och återvänd till horoskopet för Svenskt Näringsliv igen om polletten ändå inte trillar ner. Dödens "rot" eller fakticitet är oundvikligt uppbundet till Frestaren i jordägornas tecken Oxen. Platsen som förvirrade själar misstar för att vara deras enda hem. Hela satanismens eller ateismens budskap handlar just om att söka intala de klentänkande om att inget annat än detta korta liv existerar. Och vad återstår då annat än en mer eller mindre otyglad hedonism? Den sataniska axeln är bloggens beteckning för denna förfallna verklighetshorisont.

Men i sina mer fridfulla stunder har den här helt naturalistiska horisonten sin sällsamma tjusning. (De stunder då man vänder bort blicken från naturens "äta eller ätas".) Lyssna på den i Sverige okända Nick Cave-liknande amerikanen Bill Callahan. Han är ett perfekt astrologiskt exempel på den alltför kreaturslika människas oförmåga till att tänka högt och rätt, samtidigt som det musikaliska idiomet synbarligen tjänar på detta!

Ett reaktivt psyke


På ljuvliga albumet "Sometimes I Wish We Were An Eagle" (2009) slutar han med en lång och vilsam sång, "Faith/Void" - en ateists uppgörelse med Gud. Callahan vill bara slippa hela den problematiken. Enligt honom leder gudsfrågan bara till stridigheter. Callahan behöver sinnesfrid, sjunger han och skivan innehåller vacker, jordbrun musik. På "Apocalypse", ett annat album från samma period skildrar han i dröjsamma toner släpigheten i att valla boskap och inser mot albumets slut (rätt homoristiskt) att inte ens kofösande är något han orkar med. Callahan tar den flegmatiska lera som Jord + Vatten bildar till oanade nivåer! Kommer att tänka på den Jord/Vatten-dominerade ateisten Brian Enos "ambient-skivor" där han på "On Land" lät gyttjiga träskläten bilda ett sövande soundtrack.

Callahan är en av bloggarens senast tillkomna musikaliska favoriter (efter rekommendation från ett Lejon med stor andlig synförmåga) och jag utforskar artistens karriär bakåt in i den långa period då Callahan dolde sig bakom artistnamnet Smog. 

Han är långt mer begåvad än en annan distinkt Jord/Vatten-individ, brittiske Richard Hawley, som jag tidigare kommenterat i samband med de "låga" elementen och stämningsfull eller melankolisk musik. Hawley visar sig, ju mer man lyssnar på 60-talets amerikanska country och pop att vara ett fullständigt derivat. Callahan skriver ny musik, skriver nya melodier och gör det med stor talang! Det är därför jag kopplar honom till borgarnas gunstling, Nick Cave.) 

Den sataniska axeln i amerikanens lunära horoskop ligger vågrätt (plattmarkstänkande) även hos naturromantikern Bob Dylans (födelsetid känd). Dylan har likt "Smog" gömt sig bakom en skorpionisk persona som den extremt privata individualist detta handlar om. Men månascendenten hos Callahan/Smog matchar verkligheten nog så väl!


Den "arketyp" eller det axiom som ligger bakom Skorpionen kan inte sönderdelas ytterligare men människor med intuitiv insikt i det fördolda knyter traditioner till det osedda och själva djuret skorpion säger en del - djuret som kan stinga sig själv till döds när ingen annan utväg återstår. Stolt in i det sista väljer den Vegetativa Själen att förinta sina egna för att frigöra energi i det lägsta kretsloppet (en del själar färdas med en större rörelse och är inte bundna till den sublunära sfären som t.ex. djurlivet och majoriteten av mänskligheten är).

För Skorpionascendenten spelas kontraintuitivt den onda daimonen av Venus, astrologins lilla välgörare. De kroppsliga behoven och fixeringen vid kroppar väger tyngre för en Skorpion än lättviktigt strunt om "platonisk kärlek" eller "människovärde". Bäst för Skorpionascendenter är att Venus desarmeras genom horoskopets konstruktiva ingredienser, men USA-horoskopets åttondehus-Venus är tyvärr inte oskadliggjord eller tämjd. Just för att åttonde är ett omedvetet och instinktivt hus fortsätter den onda daimonen att verka, men nu etter värre, som en aktiv men omedveten instinkt att vilja döda! 

Det är här man blir verkligt mörkrädd för de svenska politiker och det näringsliv som nu dansar magdans inför NATO/USA för att bli upptagen som ytterligare en delstat i Amerikas harem! Sveriges USA-kärlek ÄR INTE BESVARAD, svenskarna är lika korkade som sina grannar norrmännen. USA-horoskopet visar att landet verkar som en instans av den Vegetativa Själen i dess onda och svekfulla fas, när Moder Natur förintar sina egna små liv för att säkra sin egen totala överlevnad. USA är som en stor parasitisk böld på jordens yta och de folk som sett detta kallar landet "den Store Satan" - och det kan man instämma i utan att vara muslim. Det amerikanska nationalhoroskopet tecknar verkligen en hycklare och en dubbelnatur. 

Det förvånar därför inte det minsta att det var under Stefan Löfvens tid som socialdemokratin valde att låta borgarnas tidigare planerade NATO-övningar äga rum i Sverige. Löfven, vapenhandlaren, är nu officiellt anhängare till den mordiska lägre naturen och har bevisat att man inte kan sitta på två stolar samtidigt. Och det tycks tyvärr som om personhoroskopet i 9 av 10 fall exakt förutser vad man kommer att välja, närigheten i den Vegetativa Själen eller det ädla i själen som tillhör arketypen Människa. När den monstruösa Vattensjälen upplöst Stefan Löfven efter hans tid på jorden är det som om han aldrig funnits. De andeväsen som vistas i de högre himlarna kommer aldrig att höra talas om honom eftersom det som sker i Vatten stannar i Vatten, ett kretslopp för sig.

Nu finns det RENAT Vatten, men det är en annan berättelse, inte berättelsen om det rasistiska USA som VILL döda sin interna underklass. (Japp, också detta håller Sverige på att importera vilket de växande klassklyftorna i Sverige omvittnar.)

Man skulle kunna också kunna närma sig den amerikanska rasismen även utifrån gränsdragningens Saturnus. Planeten betecknar såväl Ägare som de livegna - slavarna. Den urbota dumma amerikanens motvilja mot kollektiva lösningar för egen del (fackanslutning) och som låtit megastora företag ta total kontroll över honom, är ett annat uttryck för samma amerikanska problem med hackordningar. Tidigare inlägg om USA-horoskopet har diskuterat Saturnus i trälens tecken Jungfrun som ett amerikanskt ideal. Vem vill inte visa sitt nyvunna oberoende genom att ha en egen städhjälp från något lågstatusland? Den amerikanska drömmen stinker av ruttnande lik.


Tillägg - Voting Rights Act of 1965

Den historiska amerikanska lagen mot rasdiskriminering (som till inget visar sig nyttja) innehåller EXAKT sådana pusselbitar man räknar med.



Sol och Måne i Vatten för en instinktiv och irrationell empati/antipati mot andra biologiska varelser - rasisten som en mollusk ur stånd att tänka med ren Luft eftersom han/hon drivs av den låga Vegetativa Själen.

Till de förtrycktas räddning: Saturnus, gränsdragaren, 1965 hemma i sitt positiva härskarläge i HELA MÄNSKLIGHETENS TECKEN Vattumanen. Saturnus kopplar ett stenhårt grepp mot en ovanligt motbjudande Mån-Skorpion som söker nacka, halshugga eller hänga negrer genom kombinationen av den bestraffande demonen Ketu tillsammans med ett patologiskt diskriminerande psyke - den tekniskt goda Mars i diskriminerande Jungfrun tenderar till det olyckliga även i 11e idealhuset, vilket gör den här fallna Månen i Skorpionen till en kritisk psykisk sinnesförfattning. 

Intressant här är hur "det sociala utstötningssyndromet" (Vattumannen och Skorpionen i någon slags kombination) här verkar för de utstöttas väl. Saturnus hemma i Vattumannen är en "ren" symbol och det är uppenbart att den exekutiva makten här söker ett slut på dumheterna som tecknas av Vatten + Jord i deras brist på himmelsk insikt om mänsklighetens VERKLIGA spelregler. Det är samma förnekelse av de verkliga spelreglerna som gör att socialismen inte kommer att kunna komma tillbaka och Rovkapitalismen (Jord och Vatten) är allt som nu återstår. Västerlandet kommer inom kort att likt skorpionen stinga sig själv till döds. Rasism och kommersialism - vilken häxbrygd vi kommer att serveras i framtiden!

3 kommentarer:

Susanne sa...

Inte undra på om den säkert på papperet välsyftande amerikanska lagen inte i praktiken ledde till så mycket - den är "född" samma dygn som en svensk mördare som du i inlägget om honom här kallar för riksäckel, och som verkligen gör skäl för epitetet: Anders Eklund! Den 6 augusti 1965 var tydligen inte någon lyckad dag...

Seaward sa...

Eklund ja, dubbelmördare (av kvinnor) tvångsmässig blottare. Verkligen den "vegetativa principen" i ett nötskal - den rent patologiska sorten förstås. Har haft en enda bekant med samma sol- och måntecken. Kvinnan var involverad i ett uppslitande otrohetsdrama som så när kostade männen (goda vänner) deras vänskap (tror aldrig den hämtade sig helt). Sedan, när det krisade nästa gång i äktenskapet fånhotade kvinnan sin make med att hon skulle byta ut honom mot undertecknad istället, och sådde ny split mellan maken och en ny man (och utnyttjade fräckt undertecknad). Det finns något småttigt och elakt över Vattenelementet när inget annat kommer till undsättning. Då ser man verkligen den självtjänande lägre naturen som inte står i minsta kontakt med mänsklig moral eller än högre principer...

Susanne sa...

Kommer att tänka på en fd fru till en ex-kille till mig som hade månen/mars i skorpionen och solen i fiskarna (Jupiter i oxen.) Hon ville inte acceptera skilsmässan (som jag inte hade något att göra med) och ringde och hotade honom med självmord om han inte kom tillbaka. Han tog så illa vid sig att han inte vågade satsa på mig för han blev rädd att jag skulle bli likadan som hon. Så här i backspegeln ser man att det var bäst som skedde att det inte blev något seriöst, för det hade aldrig hållit i alla fall.