Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 maj 2015

Socialdemokrater utan utopins glitter i blick




Är man inte en socialistisk utopist faller man gärna pladask för hamstringsbeteenden. Att spara el och leva miljösmart är borgarens nya täckmantel för att slippa fundera över de djupgående förändringar som mänskligheten – särskilt västerlänningen – behöver ta sig an.

Se bara hur de förrädiska högersossarna i Stockholm röstade ner Pagrotskys fantastiska idé för SL. Då hörde man vilka svekfulla skitar på näringslivets sida de gått och blivit. Pagrotskys förslag var hotfullt likt ÄKTA social demokrati och det egna partiet känner inte ens igen den typ av tankar de borde producera i mängd!

Nej, det finns ingen vänster kvar värd att bevara (vilket skottarna tydligt markerade mot England i valet). Jag röstar för att USA gör Sverige till sin 51a delstat och så släpper vi på Harmageddon här rakt över våra huvuden. Så dum som svensken blivit är det kanske den mest barmhärtiga lösningen! :-)

Storfinansen har givit underklassen iPod och liknande små handburna apparater så att musiken och flimmerspel kan döva deras lidande när de som nästan hemlösa flänger runt som prekariat och tar jobb med fem minuters varsel. 


Kapitalet burar in medborgarna allt hårdare i allt mer sinnesslöa system och människor lägger alltmer energi på att lära sig handha apparater som TÄNKER ÅT DEM - se senaste Schibsted/Mittmedias nya SvD, en teknisk tidning som fungerar som hjärntvätt där tankar som slagit rot hos läsaren får vatten på kvarnen tills Kapitalismen skapat ett hyperpolariserat samhälle av hjärntvättade högerfantatiker (zombies) som kommer att börja äta varandra. 

Genom att på det viset ha eliminerat den hord av "me too"-typer som likt SvD:s ledarkrönikörer räknar med smulor från den rike mannens bord, kan den återstående snorrika procenten vita västerlänningar övergå till att bekriga resten av världen. Schibsteds senare mediastrategi är ännu ett tydligt steg på vägen om västerlandets undergång. Zombiefilmer har beskrivit detta i åratal redan..

Zombien kan egentligen inte tänka men genren innehåller en del filmer som fuskar och tillskriver dessa reducerade livsformer mänskligt djupsinne. Snart kan inte underklassens mediekonsumenter tänka en egen tanke längre. Då är målet vunnet för den ekonomiskt dominerande procenten. På den dagen kommer ingen att märka att det var Kapitalismen som var det verkliga Storebrorsamhället, vars mål var att montera ner medborgarnas möjligheter att leva och fungera "alternativt".


Det var ju därför Svenskt Näringsliv försökte driva en hånkampanj mot universitetsämnet filosofi för fyra år sedan. Det slog tillbaka illa på dem själva, men titta dig runt. Arbetet pågår med intensitiferad styrka fast med andra medel. Själva infrastrukturen är nu verktyget för mänsklighetens fördummande snarare än kostnadskrävande opinionsbildande kampanjer som riskerar mycket smartare mothugg från dem som vill mer med civilisationen. Gissa varför alla tidningar tog bort bloggosfärkopplingarna till sina sidor. 

Schibsted/Mittmedias "läsarlyhörda innehåll" är nästa giftinjektion i medborgarnas medvetande. På Stockhoms gator ser människor nu värre ut än någonsin - och det kan inte bara bero på att fattighjon från Östeuropa som breder ut sig helt ohämmat - jag ser aldrig några vänliga blickar längre utan tvärtom fientlighet och rädsla hos de blickar man nu lyckats byta. 

(Jag är alls ingen anskrämlig syn för ögat utan uppges se ung ut för åren. Undantaget som bekräftar regeln var ett varmt utbyte av blickar med en ung och faktiskt utmärkt vacker kvinna som inte gömde sig i sin smartphone på Skeppsbron i Gamla stan för någon vecka sedan. Den nyfikna och omvärldsbevakande blicken levde jag på i flera timmar - vilket säger något om hur kalla och krampande stockholmsborgarna blivit.)

Vi är redan mycket nära denna fullständigt likriktning av svenskarnas tankemönster. Inför schlagerfestivalen tog Aftonbladet fram ett homofobiskt uttalande från Måns Zelmerlöv, ”arrangerade” en ursäkt plus lite fejkade nyheter om ett påstått homoflörtande! Den manipulation som medier och här skivbranschen ägnar sig åt är helt motbjudande, när man väl har fått syn på vilken ”psyksmet” som vanligt folk misstar för att vara det verkliga spelet.

Här var det uppenbart man ”skadebegränsade” i förväg I HÄNDELSE någon annan skulle minnas hans homofobiska uttalande i något populärt tv-program. Inte för att svenskar fick rösta på sin egen låt, men det handlade ändå om en bakslug remake av Måns så att han perfekt skulle passa in i den gay-värld som är ESC. För Måns var ju segertippad som Bolaget Glufs vill ”maxa” den inhemska skivförsäljningen i händelse av schlagervinst. Homosar är ju en köpstark grupp.

Jag gillar inte falskt rävspel som är så dåligt genomfört att man ser rakt igenom till de verkliga motiven...

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Och när det stod klart att Måns vunnit så omfamnade han ömt och länge konferencieren Conchita Wurst, varpå han bedyrade "It doesn't matter who you are and who you love, we're all heroes" till publikens jubel.

Seaward sa...

Ja herregud vilket riggat spel för massorna detta är... Enligt AB mötte en konferencier ett bu-rop från publiken riktat mot Ryssland med ett "håll musiken fri från politiken ikväll". Men detta ÄR ju från början till slut en förrädisk kreation som - åtminstone numera - syftar till att befästa EU som en centralmakt och en Stabilisator.

Det var säkert en paradkväll för den konsumistiska livsstilen på dess mest mediokra nivå. Det enda bidrag jag hört var Måns och det var ju bland det sämre i genren utslätad eurodisco jag hört. Och då växte jag upp med Boney M på radion. Fullständig smörja, denna hook-befriade Heroes.