Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 2 maj 2015

Signatur för kapitalismens själviskhet?


Rovkapitalisterna och deras färglösa men lömska stalldrängar

Bloggen har både förnekat att politisk åskådning går att se genom tecknen men samtidigt pekat på vissa zodiaktecken som redan i antiken kopplades som det vi idag känner som en självisk och närig borgarmentalitet, föga kultiverade och ibland gapiga liberaler, skattehatare och värnare om individen mot fantasispöket "staten".

Båda sidorna stämmer - det finns tallösa undantag bland både Kräftan och Jungfrun från den näriga partisantyp helt utan blick för samhället som ett fungerande helt, som ofta förts på tal på bloggen. Men samtidigt har bloggen genom kvantitativa studier lyckats bekräfta att det ligger något i t.ex. de inte helt smickrande porträtten av Kräftan och Jungfrun i texten Astronomica från det 1a århundradet. Pusselläggandet med ytterligare antika traditioner, myter och filosofiska fragment (Herakleitos: det är död för en själ att bli vatten) har synliggjort den antika världsbilden av där de närande är konstnärer och kreativa typer och de tärande - hör och häpna - visar sig vara kapitalisterna !!!

Efter SCA-skandalen rullade huvuden och SvD/Näringsliv antyder nu att man tar en kvinnlig riskkapitalist till ny vd för Industrivärden för att söka gjuta olja på de oroliga vågarna efter den praktfulla korruption som gubblemmen i den ekonomiska eliten visade prov på. Helena Stjernholm är med andra ord en lika riggad fejk som den marknadsanpassade socialdemokratins Stefan Löfven, en Storfinansens springpojke om något!

Anders Lindberg, AB, utbrister efter Lövfens första maj-tal att statsministern måste börja tala om klass och klassproblematiken. Varför han inte kan det, har jag nyligen antytt i "En högerns planterade ledare" och "Storfinansens nya knähund". 

Det är för mycket av förkastad barnunge som söker överhetens bekräftelse i honom för att någonsin kunna vara den socialdemokratiska ledare som återför IDEOLOGI till dagordningen. Han är ett psykologiskt särfall och en genialt handplockad ersättare till den sanna socialisten Håkan Juholt av det högersosseri som just nu korrumperar det gamla arbetarpartiet och förbereder sitt eget strömhopp över till näringslivet. 

Denna (s)-partiledning håller i akt och mening på att döda socialdemokratin, och Löfvens enahanda prat om jobben visar att han dansar efter Arbetsgivarnas pipa. Hade han haft ett uns av visionär i sig hade han drivit frågor om arbetarlön och kortare arbetsdagar istället. Men han spelar med i det Stora Hyckleriet istället.

Det finns all anledning att i frågan om partifärg syns i horoskopet svara: "nej, men väl en djupare natur och mer primära behov och talanger". För notera hur både Löfven och Stjernberg växlas in på bana för att "lugna läget". Och titta nu och förvånas över hur båda dessa marionetter är stöpta efter nästan exakt samma mall.

Rovkapitalisten, så hungrig, så hungrig att det aldrig går att fylla det svarta hål som tecknas av Vattenelementet eller "Naturen" (oförlöst av den högre andliga verkligheten):

Psyket i egoperspektivets tecken och baserat på en
fallen krigare som bara slåss för sin närmiljös privilegier

Fackförhandlaren, så hungrig så hungrig att värna bara sina familjeintressen:

Psyket i egoperspektivets tecken och baserat på en
fallen krigare som bara slåss för sin närmiljös privilegier

Där de bådas Måne i "ansiktet" Väduren vittnar om att både socialdemokratiska partistyrelsen och Industrivärden behövde ett nytt och ograverat ansikte (Väduren "är" debutanten), där avslöjar Vädurens fallna härskare Mars i Kräftan att det är näringssjälen - "närighetens" princip - som utgör själva själen bakom dessa nya "fräscha" ansikten. Ja, bådas motoriska Sol i Kräftan går på samma linje och det är så korttänkt på båda sidorna ("kvartals"-kapitalismen) att man blir mörkrädd.

Intressant är hur Löfvens öde är underprivilegierat (hur mycket han än tror att han åtnjuter makt nu, tagen på en rejäl tripp som den enkla mannen är). Jupiter står i träldomens sjätte hus, medan förutsägbart nog Rovkapitalisten drömmer månens inflammerade och begärsfyllda dröm om en "prominent" eller hörnplacerad stormrik Jupiter. Den där kvinnan har valt parti helt och hållet utifrån förmögenhetsaspekten. En helt korrupt människa! 

Även om Jupiter är världsligt svag i väster ska man minnas att månascendenten bara rör psykets eller inbillningens nivå - steget innan barnen föds. Vissa barn kommer att återge denna månkarta exakt men majoriteten kommer att inta ett förhållande till den - några kanske t.o.m. föds att opponera sig mot "stora och lätta pengars filosofi".

Det är här man ändå kan tänka sig att Löfven återspeglar en primitiv mentalitet av typen: "solidarisk med min klan" - hans fack slåss med näbbar och klor för sin del av kakan - inte av ideologiska själ utan för att de är simpla fångar under Näringssjälens opykologiska och barbariska sätt att leva och bete sig. Det är typiskt att båda sidorna möts över samma typ av horoskop, rovkapitalisten och den lika själviska "ge mig!"-människan i underklassen.

En annan skillnad är att Löfvens föräldraplanet är en besvikelse i åttonde korruptions- och dödshuset medan Rovkapitalisten är en pinsam prägling av sina dominanta föräldrar. Saturnus på Månen visar att hon är "dressed to kill" från början - Saturnus fallen i egocentriska Väduren är just precis "riskkapitalism" - den fegaste och värsta sort som finns. Den som vill kan försöka lista ut varför Saturnus i Väduren i kombination med en framhävd Kräfta ger en feg och kalkylerande knivhuggare i ryggen snarare än en heroisk krigare och risktagare! Logiken har överlevt 2000 år och finns fortfarande inbäddad i astrologins äldsta traditioner om planeterna och deras psykologiska egenskaper.

I den andra av de två äldre Löfven-länkarna beskrev jag hur man kan uppfatta kombinationen av Modern (Kräftan) och Barnet (Väduren). Eftersom Stjernberg mig veterligen inte bortadopterades utan tvärtom cementerades till sina föräldrars avbild i attityd och tanke måste man väga in hennes prominenta och mycket ofördelaktiga Saturnus i den tidigare analysen av Eld/Vatten-kriget på dess mest primitiva nivå. För mer barnrumpor, se Storfinansens lejda chefredaktör DN-Wolodarski - samma tematik även i det horoskopet.



Tillägg den 3 maj. Och så förnekas det plötsligt att riskkapitalisten skulle vara ny befälhavare för Industrivåldet! (SvD)

Inga kommentarer: