Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 maj 2015

Saturnus dräpte liberalen Clegg så det stod härliga till

OBS. Detta är ingen politisk analys; vet knappt ett dyft om brittisk politik. Men Göran Greider kommenterar koncist den brittiska valutgången. Greiders kommentar kanske kan modifieras i riktning mot budskapet från framlidne sångaren Joseph Hill från reggaegruppen Culture. Vänstern tenderar att glorifiera folk (även om Greidern klandrar den urvattnade socialdemokratin), men i "I Tried" (1979) sjunger Hill uppgivet att han sökt upplysa folk, men att "ju mer förtrycket (victimization) tynger deras ryggar, dess värre dårar blir de". Bara så kan man förklara att britterna valde de konservativa en gång till! Folk vaknar inte till socialism (oavsett koncentrat) under en dålig regim, de tappar helt enkelt förståndet.


*****

Jag kan inte se någon annan förklaring till brittiska liberalernas kollaps än att de var samma näriga EU-kramare som alla svenska partier utom kanske SD i praktiken tycks vara. Alla proffspolitiker tar EU-medlemskapet som något av Gud dikterat men nu satte Storbritanniens skottar nejtack. Härligt folk!

Astrologiskt var den menlösa och ateistiska liberalen Nick Clegg som idag avgick efter ett katastrofval tydligt under Liemannens direkta skugga. Med en fallen Måne i Skorpionen som är involverad i den ofta skadliga stortrigonen tog han storstryk eftersom stryparen Saturnus just nu passerar genom Skorpionens tecken.



Vi hade samma överdrift av Vattenelemenet även i den slemme, stockholmska SL-direktören som greps för snatteri på utlandsresa som som var en stor nyhet igår. Det går säkert att härleda båda dessa händelser i tiden till personhoroskopen och den överdrivna närighet som skotska folket nu sagt nej till.

En nationalistisk omsvängning är en "populistisk" företeelse som det nedvärderande kallas. Månen är i grunden en Vatten-planet och tecknar folkets instinkt. När Månen faller i Nick Cleggs födelsehoroskop och Saturnus samtidigt gästar via transit, då är det troligen ett tecken på ett lågvattenmärke i fråga om popularitet... SL-dirrens problem med Vattenelementer och näringstillförseln var av ett lite annat slag.

Förlusten här så sjungande att man kanske bör påminna sig att hans Sol i Skytten faktiskt bär på en "negativ" sensationalism. Solens disponent står i Vatten och man behöver bara gå till figuren Leonard i "Big Bang Theory" och se skådisens horoskop för att se hur en Skytt kan krympa ihop till en gnällig kverulant. Jag tror definitivt rollen skrevs och utvecklades för att matcha Johnny Galeckis sinnelag som trots korta glädjesprång snabbt faller tillbaka till ett tröstlöst grundläge (Månen i Eld vilar på Jupiter i Vatten) - precis som hans rollfigur. Hollywood är inte dumma när det kommer till att se vad i artisterna de kan spinna på!

Tyvärr sade Storbritannien också nej till socialdemokraten Ed Milliband som jag tyckte hade en riktigt radikal vision för landet. Detta har säkerligen med britternas rasism att göra. Rent astrologiskt behöver inte brist på Jord-elementet innebära bristande framgångar i det materiella - se bara Madonnas horoskop - men möjligen är ett så extremt avancerat (andligt) horoskop som Milibands "för mycket" för enkelt folk. 

Den som bara lever för den vegetativa själen (Vatten) fattar troligen inte ett smack av vad en människa från de högre rymderna kommer till jorden för att berätta. Hungerintervallerna för en blott fysisk människa kommer så tätt att deras intellekt aldrig hinner ta form och börja flyga. I ett annat liv, kanske...

Inga kommentarer: