Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 maj 2015

Satans egen nymåne och Skelettkvinnan

Fascinerande synkronicitet mellan himmelen och en liten händelse. Bloggen involverades i natt i denna den mest perverterade av fullmånar - "i Oxens fot" där Satans vrånga stjärna strålar mot såväl Sol som Måne! 

Det inkom en inte särskilt träffsäker kritisk kommentar från någon som utger sig för att vara far till den på sin tid omskrivna "Skelettkvinnan". Om så, var han en riktig nattuggla för att vara i pensionsåldern som surfar nätet på småtimmarna och hittar den här bloggen.

Jag upplyser i en replik att jag bevarat "Skelettkvinnans" anonymitet i det tre år gamla inlägget, medan fadern tyvärr är oklok nog att uppge sitt eget namn och därför skyddar sin dotter sämre än den här bloggen gjorde! Detta får mig att tro inlägget är förfalskat, särskilt som hennes efternamn är ett annat (men äktenskap kan förklara det) och signatärens sluttext som föga matchar en vuxen mans mentalitet. 

Det är i vilket fall ett bra exempel på vad många genom tiderna sagt och tänkt om Djävulen - han är rent ut sagt lite korkad! (För vem med mer än sina sinnens fulla bruk skulle frestas av jordiska rikedomar?)

Det var naturligtvis inte ett snällt inlägg, men det var främst zodiaktecknen som diskuterades i deras sämsta uttryck - med bevarande av den friade kvinnans anonymitet och en uttrycklig inledning som sade att hon inte var dömd för något. Det som inlägget avsåg studera var vanlig mänsklig patologi.

Det är ett faktum att den så kallade pappan på den tid han ägnade sidan (knappa 15 minuter) knappast kan ha hunnit att både noggrant sätta sig in i texten och skriva sin kommentar. 



Det är en slarver som ser ordet "Flashback" och några negativt laddade ord och sedan precis tror sig ha förstått att det handlar om näthat. Svenskars snittintelligens måste vara under det europeiska genomsnittet! Det är sällan man ser så här mycket missförstånd när man studerar engelskspråkiga samtalsforum - möjligen då riktiga hålor där bara småkiddsen vistas (men sådana besöker jag inte, så jag kan inte uttala mig).

Horoskopet för kommentarens uppdykande är hursomhelst verkligt fascinerande, inte minst därför att Skelettkvinnan själv hade ett svårt angrepp från Satansstjärnan.



Här passar det naturligtvis perfekt att i stjärnan Algol läsa in den ursprungliga judiska betydelsen av Anklagare. Den påstådda fadern anklagar bloggen för att delta i Flashback-typen av näthat (men har inte ens sett att ämnet är astrologin och att det enskilda horoskopet enbart är underlag för en principdiskussion).

Visserligen anger inte bloggstatistiken att detta är någon återkommande läsare, men den med mörker i sinnet surfar naturligtvis anonymt så att varje besök på ett ställe ser ut som det första. Söker man naturliga förklaringar är det svårt att tro annat än att en serie nyliga inlägg om Satans stjärna (lysningen, Löfvens bottensiffror) kan ha stimulerat någon som själv dukat under för Djävulens snaror så att den här lilla kommentaren kommer som en perfekt påminnelse om fallet Skelettkvinnan med dess fascinerande morbida böjelser. 

Notera hur Stenbocken (Saturnus = benstommen) stiger i öster och Saturnus och Döden för närvarande idealiseras (11e huset). Anklagelseakten mot bloggen bygger således på att avsändaren idealiserar den urbota perversion som avslöjas i ovanstående horoskop och dess sataniska axel.

I sig är Saturnus en verksam välgörare, men det här 11e huset bjuder på en överraskning: dess tillfälliga ägare räknas som en "verksam illgörare" när Stenbocken stiger i öster. Stenbocken/Saturnus tolererar inga som helst avvikelser från den norm eller de spelregler den själv lagt upp och detta "realpolitikens" mest typiska tecken får enbart problem med alla former av idealism. Den "goda daimonen" avvisas av Stenbocken i öster som något ont!

Här får vi en fascinerande inblick i Stenbocken som en urtyp för en diktator som själv anser sig sitta inne med Normen som ska gälla och hur den cyniska Stenbocken håller alla ideal som går utöver dess egna för att vara onda. Realismen i Jord-elementet är verkligen kväljande i dess snäva begränsning! Här är då den av de tolv ascendenterna som söker döda all strävan att nå något högre, något bättre. Stenbocken kan inte få in i sitt huvud att den själv som bäst är det fysiska universums herre, men att det är den minsta delen av berättelsen.

Vad vi därför har ett ytterligt problematiskt idealhus vars ägare agerar som något ont och som via nymånen träder fram och dessutom under extrem satanisk påverkan. Horoskopet luktar sjuka ideal, sjuk verklighetsuppfattning lång väg - men kommentorn söker tillskriva blogginlägget just detta i sin oförmåga att förstå vad verkligen diskuteras.

Det är lätt att se varför den korrumperande Satan skapar en sådan grumlighet. Det seende femte huset ägs av Venus som ur Stenbockens perspektiv är en vän eftersom den underkuvar sig (notera skillnaden: Mars bryter av från mängden och blir direkt ett "ont ideal" ur diktatorn Stenbockens perspektiv). Men den fogliga Venus befinner sig i det olycksaliga sjätte huset, ett hus som också beskrivs som ett fiendskapens hus, där folk kommer på kant med varandra. 

Den kritiska kommentaren kommer således till ur ett tillstånd där Venus-Tvillingarnas typiska karaktär har satts ur spel. Det normala för Venus i Tvillingarna är deras fenomenala intellektuella klarhet. Jag har träffat flera människor i mitt liv och slagits över hur smidiga de är i intellektet. Venus är mycket väl placerad i detta tecken och det blir mer begripligt om man påminner sig den indiska traditionen där Tvillingarna är (det älskande) Paret, Mithuna, ett tecken som då det stiger i öster bara har en enda planet på sin sida, nämligen Venus. 

Vad tolkningen så här långt säkert kan säga, är att horoskopet som helhet tecknar en gravt nedsatt läsförståelse. Det femte intelligenshuset är inget annat än en mindre härsmälta - Månen reflekterar inte under nymånen och Mars är "ond" och hela byken är "algoliserad"! 

Lustigt nog tog jag upp ämnet läsförståelse med min arbetsgivare på morgonen (innan jag sett bloggkommentaren). Det var i samband med en diskussion om läsplattor och andra intelligenssänkande verktyg som får västerlänningarna att mer och mer undvika att ägna det skrivna ordet den omsorg det kräver (bloggens talrika stavfel och t.o.m. ofullbordade meningar vittnar om att alla är drabbade av Tidens fördumning).

Med tanke på hur generande låg läsförståelse kommentatorn påvisade kan det faktiskt vara fadern - eller varför inte Skelettkvinnan själv? Texten står kvar eftersom den så uppenbart är råmaterial för ett annat ändamål än hat, nämligen förståelsen av hur astrologin på de mest intrikata sätt tecknar våra patetiska liv.

5 kommentarer:

Susanne sa...

Pappan - eller han som utger sig för att vara det - är född 9/11 1951. Han är ansvarig utgivare för sajten för hatare av näthatare vars adress han uppger i slutet av kommentaren. Skelettkvinnan har f.ö. en blogg länkad till sajten. Har inte hunnit kolla in hans horoskop - överåter det åt dig!

Havsörnen sa...

En hatare av hatare har naturligtvis själv en hatisk karta. Solen i Vågen och Månen i Vattumannen. Men båda disponenterna återfinns i Jungfrun (enligt Chandra lagna dessutom troligtvis i åttonde huset), vars härskare står i giftspridande Skorpionen i offentlighetens tionde (i konjunktion med Skelettkvinnans Rahu och längs med axeln bloggaren markerat i "läsarkommentarkartan"). Illviljans Mars står med Ketu i sjunde huset för Den Andre.

Tänk vad allting stämmer bra hela tiden. :-)

Seaward sa...

Att allt stämmer så bra kan bero på att vetenskapsteoretikern, ateisten och astrologiförnekaren Karl Popper till mångas belåtenhet gjorde upp med den antika tanken, att "vetenskaplig kunskap upptäcks och verifieras genom att sinnesdata når det ograverade sinnet i formen av induktiva generaliseringar".
http://www.friesian.com/popper.htm

Men något längs de linjerna har ju bloggen om och om igen understrukit under åren: anekdotiska härledningar är inte vad som i dagens mening klassas som vetenskapligt tänkande och metod.

Utmaningen ligger i att upprepa sina induktionsslut tillräckligt många gånger och det var därför bloggen försiktigt började pröva att göra kvantitativa studier. Hade dessa inte givit initialt lovande resultat hade bloggen kanske inte överlevt sig själv flera gånger om.

Induktionsslut:
http://whatis.techtarget.com/definition/inductive-reasoning

Använder man "hat" eller "hatare" på ett slappt sätt skulle även den hyperkritiska Karl Poppers karta (28 juli 1902, ingen tid) kunna klassificeras som en sådan !!!

Poppers Merkurius/Mars i kritiska Tvillingarna i indisk 210-vinkel till Saturnus i Stenbocken är ingen liten sak! Det är en mer begåvad version av Humanisterna-Sturmarks identiska aspekt som bara har flyttat fram ett steg. Istället för den hyperrationalistiska Luft/Jord-kopplingen hos Popper får man en stirrig och slirig Vatten/Luft-koppling. Vissa tänker torrt och skarpt, andra poserar opportunistiskt inför det folkliga folket (Kräftan) som förnuftets fanbärare...

Susanne sa...

Det är större chans att näthatarhataren har månen i fiskarna, dit den kom redan tidigt på dygnet. Jag tycker det stämmer ännu bättre med en fiskmåne, för då hamnar den i opposition med saturnus, och är alltså under attack från båda "illgärningsmännen", samtidigt som måndisponenten jupiter också är det. Med den månascendenten hamnar dessutom mars i 6:e och solen i 8:e.
Apropå hatiskhet så är ju merkurius angipen av sin disponent mars också...

Havsörnen sa...

Just det. Jag tog hänsyn till att månen rör sig sex grader framåt, men det är ju från middagstid. Nu hade jag ställt in kartan på midnatt. Men på bloggen brukar ju korrigerade kartor stämma ännu bättre.

Pappans reaktion (Månen) var att bli "heligt förbannad och ledsen på en och samma gång". Detta kanske är en "blötare" reaktion än Luftens. Och med Månen i Fiskarna blir hatiska Skorpionen högsta goda, enligt Chandra lagna.