Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 maj 2015

Satan testar Löfvens ideologiska hemvist via Folkets Röst

Göran Eriksson är snart den enda borgerliga analytiker i SvD vars röst och omdömen jag respekterar. Ledarsidorna och Timbro-folket som kryllar på debattsidorna är mest fanatiskt smaklösa. Alla utgår från sin pseudo-religion ("marknaden" - den all-helande Kraften) medan Eriksson faktiskt ägnar sig åt analys. Det kan inte vara en slump att han är född i den sideriska Vågens tecken, som likt kung Salomon sökte sätta sig in i sakens båda sidor.

Nu kommenterar han den profillöse Stefan 'jag tror ingen vet skillnad på höger och vänster längre' Löfven och hans partis katastrofsiffror i senaste Sifo-undersökningen.

Löfven var en nödlösning och han kommer att försvinna efter en mandatperiod. Den här bloggen pekade snart ut honom som en "fall guy" och det utan att ens vara intresserad av politik annat än i den mån den avviker från eller ansluter sig till den eviga filosofin och dess värderingar. Den antika zodiaken döljer mänsklighetens resa från ett lågt och själviskt svin till en nobel och altruistisk art. Det behöver knappt sägas att marknadskramare tillhör mänsklighetens mest omogna medlemmar och att vänstern - med alla dess brister - ändå har vittring på vad den här arten en dag kommer att bygga för slags samhällen (vid vite av undergång).

De planetära transiterna när detta chockbesked kommer är högst belysande - vi behöver inget exakt födelseklockslag för Löfven för att se vad tiden är liden:



Hemligheten bakom kartan heter förstås Jimmie Åkesson som fångar upp beskrivna sossar. I yttre kretsen syns dagens Sol i "Oxens fot", som det står i de 2000 år gamla judiska Dödahavsrullarna om den onde man som där förutspås födas (eller redan har blivit född) och som Dödahavssekten inte på något vis kunde acceptera som medlem. Solen på rak linje med det onda Satanshuvudet indikerade för dem en riskfaktor, en möjlig satanisk tjänare av enbart det materiella. Oxens tecken framkallade judarnas minnen av folkets principlösa dans runt Guldkalven så fort deras ledare vände ryggen till för att "hämta Guds lag".

Men låt oss börja i andra ändan, i den sjunde himmelen. Löfven upplever just nu sin andra Saturnus-retur. Tidens herre står åter i Skorpionen och pressar individen med frågan "Vad har dina gärningar varit värda?" "Vilka meriter har du samlat?" Det är just sådana här frågor som börjat höjas eftersom Löfven och hans partiledning uppenbarligen tjänar Rovkapitalismen och avser att vika ned sig för de ekonomiska krafter som inte kunde bry sig mindre om Jimmie Åkesson tar över rodret efter nästa val. 

(Åkesson har f.ö. Solen på exakt rät linje med Satans stjärna och inte alls är vad de korkade invandrarfientliga svenskarna tror - han är bara en ny front som Storfinansen gömmer sig bakom. Det tillhör den här sjukdomens natur att den byter ansikte på detta friktionsfria sätt och de röstande har ingen aning om hur den ekonomiska makten ständigt behåller status quo. Det är därför Löfvens parti ingenting alls vill sedan hur många år det nu är.)

Eftersom Löfven föddes med en Saturnus-Skorpion som var beklämmande svag genom disponenten Mars "fall" i modershägnets tecken Kräftan (bortadopterad!), kan det tyckas orättvisat att denna initiala svaghet i politikerns miljö fortsätter spöka. Men detta är den gudomliga lagen - verkligheten bortom människornas självförljugna "berättelser" är inte skiktad som den naiva och sinnesfixerade människan föreställer sig. Saturnus retur till sitt utgångsläge öppnar således upp Löfvens medfött negativa karma - mannen är alls inte här för att skörda några triumfer utan för att betala sin själs skulder, och hans synd har han under hela sitt liv avslöjat: vaghet och oviljan att ta radikala politiska beslut.

Att hans första urusla opinionsresultat kommer samma dag folkröstens Måne passerar genom hans eget måntecken är naturligtvis en perfekt astrologisk synkronisering. Och medan hans eget psyke i Väduren utmärks av anpasslingens och medlöparens svaga Mars i Kräftan (den som Saturnus strängt avslöjar i dessa tider), så talar transitens Måne ett annat språk: den om en Satans agent, en i värsta fall tom och falsk svikare. 

Löfven "råkar" vara den som med ett perfekt matchande horoskop får känna av den ansiktslösa massans (Månen) Satan - eller Anklagelse via de gräsligt dåliga siffrorna. 

I tiden, som en transit, känner nu Löfven av lite av det Jimmie Åkesson var född att uppleva och som brände ut honom: Satans konstanta anklagelseakt. Att han brändes ut av den konstanta politiska utfrysningen tyder på att Åkesson själv går Djävulens ärenden - den skuldfria drabbas inte av Prövarens angrepp.

Här finns faktiskt en liten parallell mellan Saturnus som också prövar människan. Men ska man spekulera lite över en död tradition om den onda stjärnan, så tycks judarna ha tänkt sig att Anklagaren söker exponera en eventuellt djupare korruption av själen. Men om man tänker sig Saturnus som sinnebild för själens form (en komplex "algoritm") så är Den Långsammes aspekter via transit tider då allt stannar av och individen får tillfälle (inte sällan via depression) att djupna och bottna i sitt innersta. Visar sig då Saturnus sakna substans i födelsehoroskopet, kan det bli rejäla livskriser där man famlar i intet eftersom själen tydligen föddes till jorden så fattig och utan gåvor att förvalta i detta liv. 

För själens medhavda kapital, se den indiska läran om purva punya, vilket dock kräver födelseklockslag för att etablera det femte huset. Även om jag inte läst det uttryckligen, kan naturligtvis goda karma-besked neutraliseras som vilken annan astrologisk faktor som helst om ännu mer dominanta budskap av negativ art vingklipper det femte. 

Den här bloggarens horoskop med ett okej femte hus men en västligt placerad Saturnus är ett bra exempel på detta. Femte må vara medhavd färdkost i detta liv men den snäva Saturnus i sjunde har ett prominent världsligt läge och scenen må vara universell (Skytten), dvs bloggaren har del i Världssjälens Form, men disponenten är Jupiter som i sjätte huset för träldom radikalt minskar just den här värdkroppens möjligheter att uttrycka sin goda karma! Troligen hittade Världssjälen betydligt bättre instrument vid andra tider runt samma tid. 

Alla horoskop är nu inte lika skolbokstydliga, men alla har en femtehushärskare, vars position och styrka kan vara intressant att studera. Är detta vad individen känner sig starkt i eller duktig på? (Femtehusägaren i elfte skulle t.ex. kunna indikera en skicklig social organisatör.)

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Intressant att Jimmie Åkessons Sol står på linje med Algol, som den gör på Israels födelsehoroskop. Den extremt pro-israeliska hållningen är ju Sverigedemokraternas akilleshäl, speciellt ur mer hårdföra nationalisters synvinkel. Visserligen ger inte SD:s karta (1988-02-06) samma budskap (ingenting i Oxen, Kräftan eller Jungfrun), men likheterna mellan Jimmie och partiet är en Sol i Jord och en Saturnus i Eld (SD-kartan ger en Sol i Åkessons måntecken Stenbocken och en stortriangel i Eld, "andens brutalisering"). Hur som helst blev jag inspirerad till att ta en titt på Israelkartan. Framför allt med tanke på det som pågår i Israel idag: https://www.youtube.com/watch?v=dPxv4Aff3IA

Bloggen anger staten Israels födelsekarta till 14 maj 1948, 16:37 i Tel Aviv.

www.stariq.com:

"This is one of two charts for the birth of Israel. The World Book of Horoscopes (The Arkana Press) by Nick Campion cites a 4:00 pm time when David Ben Gurion opened a meeting of the provisional government. The 4:37 pm time above is described as the moment when Ben Gurion read the proclamation of independence and stated, "The State of Israel has risen."

Wikipedia:

'At 16:00, Ben-Gurion opened the ceremony by banging his gavel on the table, prompting a spontaneous rendition of Hatikvah, soon to be Israel's national anthem, from the 250 guests. On the wall behind the podium hung a picture of Theodor Herzl, the founder of modern Zionism, and two flags, later to become the official flag of Israel.
After telling the audience "I shall now read to you the scroll of the Establishment of the State, which has passed its first reading by the National Council", Ben-Gurion proceeded to read out the declaration, taking 16 minutes, ending with the words "Let us accept the Foundation Scroll of the Jewish State by rising" and calling on Rabbi Fishman to recite the Shehecheyanu blessing.'

Om vi i stället går efter klubbslaget vid mötets öppnande kl 16:00, så innebär det en än mer protektionistisk karta. AC hamnar då i slutet av Jungfruns sista och döende grad, Ox-Solen ockuperar nionde huset, Månen och Saturnus i Kräftan ockuperar elfte huset. Privatismen ersätter Rättvisan som AC, högsta goda blir äganderätten och idealet protektionismen. Verksamma illgörare blir Månen/Mars/Jupiter i stället för Solen/Mars/Jupiter (Solen är ju redan i konjunktion med Algol, plus att Solen utgör den onda daimonen med Lejonet i tolfte). Rahu-Ketu flyttas från sjunde-första till den sataniska axelns åttonde-andra. Expansiva Jupiter i Skytten hamnar i fjärde huset för Hemlandet samtidigt som Gränsdragaren (och tillika atma karaka) står i idealhuset. Vänskapen med USA illustreras av Venus i Tvillingarna, där USA har ett fyrplanetsstellium Solen/VenusMars/Jupiter (i korruptionens åttonde hus). USA:s Saturnus i Jungfrun ligger i närheten av Israels AC. Israels karta har också en ömsesidig reception mellan Oxen och Tvillingarna. Bloggens gamla inlägg om Israel nämner inte att Mars befinner sig i gradexakt konjunktion med Regulus.

Ja, det blev en riktig avvikelse från grundämnet det här. Men nu slår det mig i alla fall att Jimmie Åkesson fyller år idag. :-)

Seaward sa...

Intressant alternativt horoskop. Världens alla sideriska astrologer får väl hårdbevaka Israel och djupstudera landets historiska beslut för att bedöma vilken karta som funkar "bäst"...

(Jag smög in Regulus senare på bloggen, som en liten motvikt till att enbart observera onda stjärnans förehavanden i horoskop som dök upp via nyheterna.. Kanske härrör Israel-horoskopet för tiden just innan det skedde.)