Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 maj 2015

Nya slimmade SvD bara för livsstilsdårar


 
Favoritkonsumisten: livsstilsdårar som
poserar mot Stockholms "skyline"


SvD välkomnade nyligen borgerskapet till sin nya designmässigt urvattnade sajt med inriktning mot smartfånens begränsade display. Folk är i farten numera; marknaden tillåter dem aldrig att återvända hem och rofyllt ägna nätet en stund från sin stationära dator och stora bildskärm. Det är ett tidens tecken när IT-fascismen hjälper till att vänja en befolkning vid en rotlös tillvaro och snutt-info på en "need to know"-bas.

Visserligen ska alla dö, men att "mitt hem är min borg" (Kräftans tecken) är en princip som marknaden inte godtar. Medborgaren är en utbytbar kugge i det stora näringsmaskineriet och Naturen i dess värsta uttryck kunde inte bry sig mindre om vilken miljö du uppskattar. Det är därför nutidens slavar utrustas med en smartfåne så att de kan driva sig själva till själsligt vanvett. Vilka djävulska skickliga härskartekniker.

Du ska dresseras till likgiltighet inför allt utom pengarnas flöde. SvD:s läsare torde därför inte klaga på den nya förfulade nätupplagan - de kommer på bred front nu, alla dessa sajter som avskedat sina formgivare och ansluter sig till generiska blekvita lösningar! 

Västerlänningens tid för inte bara andlig utan också visuell fattigdom har kommit. Det är själva Apparaten som glittrar och glimrar i handen. Innehållet är bara strunt. Appar som gör framtida nätknarkare av barnen och robotnyheter för de vuxna som redan slutat ställa de stora frågorna kring sina liv.

Det kan vara intressant att göra horoskopet för den första artikeln där SvD välkomnar sin burgna läsekrets till nya fultidningen, den 27 maj kl 10.56.




Horoskopet ser misstänkt likt ut kartan för Svenskt Näringsliv i vilken man kan ana ett av Djävulens svenska förkroppsliganden! Men för att undvika repetitivt tjat kan man här istället fundera lite över varför Chefen och Undersåtarna alltid står i konflikt så länge mänskligheten fortfsätter att harva på tillvarons kräldjurslika botten.

Se Chefens egen ascendent Lejonet (här dessutom välsignad av "kungamakaren" Regulus). Vad måste Lejonet vända ryggen för att kunna stajla och spela lite förmer? Jo, den lilla människan Kräftan! Kräftan måste gå in i tolfte huset för förluster, det är en logisk omöjlighet att bossa och samtidigt vara på nivå med det enkla folket.

Nu är den stora välsignelsens och de lätta och stora pengarnas Jupiter instängd i den onda daimonens sektor, vilket säger något om hur mycket Schibsted irriterar sig på att inte få loss cash som det svenska folket som tappat intresset för dagstidningsprenumerationer. Det blir inte bättre av att den onda daimonen - Månen eller den folkmasa som bringar SvD sådant ekonomiskt bortfall - placerat sig i första huset och så att säga interagerar med tidningen, något som SvD understryker att nya tidningen ska göra. 

Men vad tidningen inte säger att läsarens interaktion enbart syftar till att ägaren vill få loss den inlåsta Jupiter - de stora pengarna - ur förlusthuset. Omvänt kan man förstå att den nya fattiga designen uttrycker just problemet med Jupiter i tolfte. 

En tredje tolkning är att tidningen inför en mer genomtänkt blockering av innehållet så att det kommer att krävas inloggning för att få del av en allt större del av innehållet. "Välsignelsen" (Jupiter) i formen av skräpmat för det ytliga lunära sinnet kommer gradvis att plockas bort och SvD:s förstasida till sist bara visa fadda robotnyheter, sanna mina ord. Nå, låt den som vill bli fördummad köpa det innehåll som gått "i exil" (en 12e hus-signifikation).

En annan sak med Lejonet i öster är att Oxen - ägandeprincipen - alltid ligger i tionde huset för högsta målsättning. Lycklig den Lejonascendent som INTE har sin ascendenthärskare i materialistiska Oxen - vilket tyvärr händer här. SvD handlar bara om pengar och prestige. Nog ordat om den här allt uslare blaskan.

Inga kommentarer: