Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 maj 2015

Nya Karolinska och lyxälskaren Filippa Reinfeldt

Så rullas då nymoderata synder upp i SvD och det visar sig att notan för Filippa Reinfeldts skrytsjukhus delvis var känd av henne och de ansvariga men mörkades inför stockholmarna!

Som den sluga råtta hon är följde hon ex-makens mönster och lämnade den politiska karriären, men det vore väl konstigt om hon slapp efterföljder för den kriminella inkompetens hon och det tidigare gänget slöhäckar i Stadshuset uppvisade!

Hennes horoskop passar perfekt att lägga in direkt efter fröken Livslögn själv, Madonna. För Filippa saknas födelseklockslag men Månen som ascendent ger samma budskap som Madonnas. Lejonet i första huset älskar att glänsa (gäller faktiskt i någon mån och i varierande omfattning samtliga tre Eld-ascendenter - i riktigt dekadenta horoskop blir de simpla exhibitionister eller blottare).

Tyvärr är den begärliga Månen representant för den onda daimonen i båda dessa fall och kan sätta käppar i hjulet för den magnifika ledarnatur som Lejonet i första huset borde teckna. Enkelt uttryckt rasar Filippas horoskop i hop mer och mer efter detta första uttryck för makt och pondus. Hon är verkligen den sämsta sortens politiker.



Kartan har kommenterats flera gånger tidigare men nytt är avbildar Svenskt Näringslivs sataniska axel väldigt väl: även hos slarvmajan Filippa de båda illgörarna Mars och Saturnus i opposition och det "sataniska" den trotsiga materialismen och perverterade fixeringen vid det kroppsliga tecknas nu inte av Oxen/Skorpionen utan av motsvarande huspar, det 2a/8e.

Det är naturligtvis inte lyckligt att ha den lägre och basala instinkten (den onda daimonen) när den samtidigt är representant för det egna sinnelaget, men här måste bloggaren medge att den tråd han nu nystar i inte ännu är genomforskad. Den goda daimonen och den onda daimonen är två storheter som fallit i glömska i astrologin och deras urvattnade reduktion, 11e som ett idealens hus och 12e som ett materiella förlustens hus, påminner säkert om den grundläggande konceptionen men känns ändå lite mer fadda. 

Romerske filosofen Plotinus menade att daimonerna helt enkelt var "övertoner" till ascendenten eller den jag-medvetna personen, den goda daimonen en drivkraft till något som ascendenttecknet i sig inte äger och den onda daimonen en tendens till urspårning som skulle kunna omintetgöra det ascendenten försöker vara (här, i Filippas månhoroskop: en showig och elegans individ med vissa ledarattribut).

Att den onda daimonen är stark i henne märktes på hur hon slutade ge intervjuer när hennes politik alltmer började ifrågasättas, eller att hon bara uttalade sig inför garanterat lydiga journalister. Här kunde man se den onda daimonen - här i formen av Kräftans fega protektionism - spela ut för fullt. Eftersom Solens ägare Venus hålls fången av den prominenta, förstahusplacerade onda daimonen inser man hur extremt kvinnan har trampat i klaveret när det gäller sin offentliga tiondehusgärning!

Kommer hon undan rättslig efterföljd för sin inkompetens är det i sig ett brott.


Not. 

Alla tolkningar baserade på en Måne (utan känd födelsetid) är spekulativa och hypotetiskt. De ska betraktas som exempel, "så här skulle tolkningen fortskrida om vi hade klockslaget för en faktiskt förkroppsligad själ framför oss". Särskilt diskussioner av de två daimonerna blir lösliga när de betraktas som "övertoner" till det jordiska Psyket, som ju är ett drömlikt tillstånd som föregår den faktiska inkarnationen på jorden och som på sätt och viss påminner om den värld vi rör oss genom i nattens drömmar! Och det vet alla, att moral inte finns i det tillståndet. De mest bisarra händelseförlopp kan passera förbi medan andra till synes triviala ting väcker människan på grund av deras mardömslika natur! Visst har Psyket med Själen att göra, men de är inte synonymer.



 

Inga kommentarer: