Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 maj 2015

När borgaren råkar avslöja sin dolda brutalitet

Extremistborgaren Maria Ludvigsson måste ha vredgats i sin själ när miljöpartisten Åsa Romson nyligen gjorde den drastiska men inte helt felaktiga kopplingen mellan nazistiska åtgärder mot rasblandning och Fort Europa (Kapitalistmens Högborg) som passivt låter massdöd ske i Medelhavet.

När nu en miljöpartist i Stockholms stadshus signerat ett policydokument som i försiktiga skrivelser behandlar ungdom i riskzonen att dras in i Islamiska statens våldsverksamhet, då vaknar Ludvigssons eget monster till liv och hon låter inte bättre än vilken hatisk pöbelsvensk som helst (SvD). 

Sannerligen, ju förr Mittmedia byter ut hela personalen mot skrivande robotar, dess bättre. Då kanske man kan hoppas på lite bättre saklighet. Borgerlighetens båda stockholmstidningar sätter nu nya "all-time lows" minst en gång i veckan. Det är som om något ont som dragit in över det som en gång var den kungliga hufvudstaden. Man söker hetsa sig fram till det hägrande målet: att få bli USA:s femtioförsta delstat. Putin och IS - allt går att använda för att nå det syftet. Det haglar av positivt vinklade USA-i-Sverige inslag i den så kallade "public service" och på morgonradion diskuteras seriöst att göra engelska till förstaspråk för flyktingar som kommer hit i övre tonåren. 

Notera Rovkapitalisterna som med sitt "öppna era hjärtan" egentligen har andra planer i bakfickan. Bortom en handfull halvvuxna flyktingar lurar den större, kulturimperialistiska planen, men ordet "kulturimperialism" förstår inte yngre "post-politiska" svenskar. De är så grunda att deras intellektuella liv redan har slagits i spillror. Där förslår minsann inte längre klarspråk på svenska i övre tonåren. De är, likt Maria Ludvigsson, så sekteristiskt hjärntvättade att det inte finns någon väg tillbaka (och inga tillräckligt starka motkrafter att hjälpa den nyktra till).

Värsta sortens gytter av Eld och Jord -
"andens brutalisering". Här är brutaliteten
lokaliserad till husen för ego och ägande.


Ludvigsson ÄR värre än svensk pöbel, hon är född med samma typ av lunära psyke som röjs i det svenska nationalhoroskopet av 1974, men med ett tillägg: det är nymåne så hon är inte ens själv medveten om hur primitiv hennes mark- och äganderättsfixering låter! Solen släcker ut Månen och den senare kan inte reflektera med distans på den pushiga och i djupet tölpaktiga varelse som uppstår då Solen i Väduren begränsas i sin medvetandeexpansion av att så snabbt fångas upp i ägandets kohage. 

Det upptäcktslystna Barnet (Solen i Väduren) ägs nämligen av spjutspetsen Mars men denna har fastnad i sagda kohage (Oxen) och horans symbol tonar fram eftersom Mars och Venus i detta stagnanta tillstånd blir en osund, libidinös fixering vid pengar och en statisk komfortzon (kohagen) för dem med pengar. Så klart Ludvigsson är i djupet fylld av ond vrede över hotet från IS. Helst skulle hon vilja skicka hela USA:s krigsstyrka på dem i en "preemptive strike" för att värna stockholmsborgarnas sinnesro. Sanna mina ord, NÄR attacken från IS kommer (inte om), så ligger Ludvigsson pyrt till. Jag skulle tro att IS i sina planer för Europa kartlägger sataniska medier och kryssar för strategiska angreppspunkter.

Hur Rovkapitalismen just nu jobbar stenhårt (inför NATO-övningen i Sverige om några dagar) på att amerikanisera stockholmarnas psyke, kan ses i den vältajmade och lyxiga brevlådereklam som delades ut i Stockholm igår. En så stor och skrymmande tidning i tjockt men elegant papper att den fastnade i brevlådeinkastet. 




Det är något slags livsstilsmagsinsliknande hyllning till den amerikanska drömmen, utgiven av ett mäklarföretag med säte både i New York och Stockholm. Den elegant formgivna smörjan visar på framsidan ett Hitlerjugend-liknande mycket ungt och högavlönat par som förväntas representera den moderna stockholmaren med dennes traffickingverksamhet mellan hemstan och New York. Sveriges huvudstad, i AD:s vision, är fylld av unga horor, män som kvinnor, och alla slavar de "for the Man - men med så mycket "perks" i jobbet - små dusörer - att de i sitt köpta tillstånd inte klarar att se klart på sina liv och upptäcka vilka zombies de har blivit.

Jag tycker mig ha uppsnappat grundarens ohederliga hästhandlarblick i medierna, så det är tydligen ett av de aktiva huvudena på Hydran - detta närighetens monster som håller på att knäcka västvärlden fullständigt. Låt oss se på "mäklarkungen" Fredrik Eklunds karta...



Statusmäklaren Fredrik Eklund och Sverigevännen
Will Ferrell (förklaring nedan)

Aha! Det är en bror sonen till SEB-ekonomen Klas Eklund (Wikipedia). Det bekräftar att vi nu är djupt in Mörkrets hjärta. Låt oss se hur detta ser ut, astrologiskt.


En boren mäklare och fursteslickare!

Den här bloggens forskning, baserad på indikationer från den antika filosofins kopplingar till astrologin, slår sällan fel! Fallande själar har ingenting som lyfter dem till intellektets, den levande andens nivå! I den här statusmäklaren har vi ju Hydrans allra trognaste försvarare, Krabban. Enligt myten trampar hjälten Herkulues ihjäl detta instinktiva vattendjur som söker försvara det enda element det känner till (dess livsmiljö!) och det är för sin blinda och instinktiva vilja att försvara sitt eget som Kräftan upphöjs till himmelen och bildar ett av stjärntecknen. 

Men här ser vi en ond Kräfta - Månen med realtillgångarnas Saturnus kunde inte ha bildat en mer perfekt symbol för antingen de som finner sin trygghet i förvärv av Bostäder (kräftskalet = hemmet) och där drar saturnusgränsen för vilken värld de är intresserade av. (Känner en Mån-Kräfta med stark Saturnus i horoskopet som sitter i sin villaförort efter att ha slagit hustrun och tvingat henne ur hemmet och ömsom ängsligt och ömsom upprört studerar invandringen i Sverige innanför sitt kräftskal fruktar och hatar. Statusmäklaren vänder sig till dem med så mycket pengar att de enkelt kan flytta dit invandrarna aldrig når... 

Inlägget skrev sig självt och kopplingen mellan den ursinniga Maria Ludvigsson och hennes rädsla för att IS ska osäkra hennes Stockholm går hand i hand med Ekund som kunde ha givit henne en fristad i New York - om hon bara varit mer begåvad. Elitmäklaren är som synes en linslusande Vädur men hans "sensationalism" är av den negativa och näriga typen eftersom Mars står i kalla vatten och suktar och söker. När Solen i Eld hotas av sin egen disponent Mars i Vatten, då blir han en av samhällets tärande (man hittar alltid de tärande i samhällets övre skikt, aldrig som de falskt säger i kommunal eller statlig anställning). Vattnet kryper och lismar och har sig: det söker framlocka favörer från dem som representeras av Elden - av Originalet. Vatten är för evigt tvåan på bollen, Avbilden, avgudabilden.

Men i denna iskalla närighet - som mest påminner om ett samhällets olycksbarn (Fiskarna) som hemfallit åt prostitution (Mars + Venus) - lyckas Eklund. För han har uppbackning från "the propertied people" - stora förmögenhetens Jupiter i ägandets (och primärt markägandets) Oxe bildar en ömsesidig reception mellan Oxe och Fisk så att vi har BÅDA de materiella välgörarna Venus och Jupiter i en ömsesidig reception.

Visst stinker det SEB, Annika Falkengren och brodern Klas Eklund in i även denna himmel. Jämför dem och beskåda monstret Hydran - det NÄRIGA skiktet i mänskligheten, det skikt människosläktet så småningom kommer att utrota (genom genetisk förädling) eftersom det gjort folkflertalet så mycket ont. Det är möjligt att den gudomliga planen tagit fram IS som det enda monster som kan bjuda detta monster på motstånd. Ludvigssons fasa tyder på att hennes djupa mörker förstått att timman är slagen.

Det drar ihop sig för västcivilisationen och trots att en känner sin historiska skuld kommer den med näbbar och klor att försvara sig och förneka att den gjort något fel. Men varje person som väljer fel är skyldig, Ludvigsson och statusmäklaren bidrar, strå för strå, till Babylons fallande torn. När "världshandelscentrets två torn" rasade 2011 kunde man ha trott att västerlänningen skulle stanna och reflektera en smula över sin del i händelsen. Men nej då. Den här historiska strömningen blev bara än mer turbulent och stjärnorna radar upp sig för en ny fingervisning. Eller som det heter i Bibeln: "Gud näpse dig" för din vanartiga orientering.


Tillägg.

Men vad om fotot på Will Ferrell - en annan av nyttig idiot i den amerikanska rovkapitalismens maktövertagande i Sverige? Inget ont om Ferrell, i yngre dagar gjorde han dråpliga komedier och ingen dömer väl någon för att ha kärat ner sig i en negress, thailändska ... eller svenska?

Nej, det enda som slog mig när jag såg statusmäklarens näriga och kalla blick
var att här fanns en viss likhet till den likaledes oerhört bräckliga Will Ferrell (vilket inte minst kan ses i alla hans homoallusioner i många filmer). Och tack vare skådespelarens kända födelsedatum kan man se hur också han bär på en "negativ" eller tärande typ av sensationalism, en "blödande" och nödig människa som måhända ger av sig själv men suger i sig så mycket mer (Ferrell är numera snuskigt rik efter att ha drivit med amerikaner på låg begåvningsnivå). Det är klockslaget som avslöjar att Lejonascendentens Eld inte håller hela vägen eftersom Solen står i närighetens centrala tecken Kräftan (Vatten).


Avstår man från moraliserande en sekund är det just den här dubbelheten mellan dominant alfahanne (Lejonet) och en ynkrygg som antingen lägger sig på rygg för minsta lilla provokation eller sluter sig i förgrymmat revirbeteende som i hög grad beskriver Ferrells komiska stil!



Den onda daimonen, förlustbringaren eller t.o.m. självdestruktiviteten tecknas här lustigt nog av Ferrells eget psyke (MÅnen) och i kombination med Mars och avmättetens Ketu i intellektshuset ger andra indikationer om en mycket speciell kommunikationsstil... Missa inte att Merkurius står hemma i positivt härskarläge i amoraliska Tvillingarna i 11e huest för ideal. Ferrell har extremt lätt att leva ut "svinet inom sig" utan att vara berörd, i sin egen tanke "kanaliserar" han bara figurerna han gör. 

Har man sett några filmfigurer med honom blir den här kartans djupa klyvnad mellan instinkt och intellekt fullt begriplig. Jag har tidigare antytt att begåvade människor kan utnyttja "dissociationsfenomenet" (känslor förstår inte logik och logik uppfattas som djupt känslostört och bristande i empati av dem som inte lyssnar med det logiska örat). Illusionister och skådespelare har förmågan att göra betraktaren konfys genom att säga ett och göra ett annat på samma gång. Och i skådespeleriets värld är inkongruensen perfekt för komisk effekt.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Å det första må jag säga att jag ställde horoskopet för Rasputin. Minns att han hade Månen i Väduren. Och det är sagt att han ascenderat till 4:e densiteten (negativ: Service to Self). Sedan vill jag minnas att denne Eklund var en bögporrstjärna? Det är väl så att när den maskulina Mars hamnar i ett kvinnligt tecken som Kräftan eller Fiskarna så går det fel. (JA, jag har Mars i Kräftan men är hetero!). Frågan är då hur att förklara hemmaläget i Skorpionen? ;) Förlåt för svammel...

/Specsavers

Seaward sa...

"Fjärde densiteten" verkar vara en specialterm som aldrig använts på denna blogg, så vad det betyder förstår jag inte (det är negativt, det är helt klart).

Mars i negativt polariserade tecken har generellt inget med HBT-problematik att göra. Den här bloggens kvantitativa test av homosexuella visade dock - och det är intressant - att den traditionellt "fallna" positionen för Mars i Kräftan var signifikant överbetonad i HBT-horoskop. Men att därifrån påstå att t.ex. Stefan Löfven skulle vara homo (uttryckligt eller i garderoben), det går förstås inte. Signifikansen är där men rimmar bara generellt med en mystisk astrologisk placering, aldrig deterministiskt i varje enskilt fall.

Apropå mäklaryrket har jag dock noterat att alla män i min bekantskapskrets (inte så många) med (enligt min uppfattning) ett överdrivet intresse för det egna hemmet har placeringar i Kräftan. Någon har Månen i Kräftan men en rad har Kräftascendent. Långt ifrån vetenskapligt underbyggt således, men upptäckten fascinerade migt.

Själv hade jag lagerhyllor mer passande i garage i vardagsrummet in i de fyrtio. Bloggaren har förstås Eklunds raka motpol: Saturnus opposit Månen i istället för att, som hos statusmäklaren, hierarkiplaneten inkräktar på och totalkontrollerar Månen.

Om individualiteten är underutvecklad leder ett överdrivet saturnusvärde till banala esteter - folk som eftersträvar en perfekt, stilfull miljö. Döda människor och ultrakontrollerade i sin önskan om ett YTTRE liv exakt som de glassiga magasinen lär ut att man ska leva.

Saturnus saknar själ just eftersom den bara är själva skelettet till en själ, den är "själens form".

Om individerna är moraliskt högt utvecklade leder en överdriven saturnisk läggning till "kartritare", hyperorganisatörer, kyliga men korrekta - städade helt enkelt men rejält distanserade.

Anonym sa...

Det är sagt att vi här nere i tredje densiteten har att välja på Service to Self eller Service to Others eller ingetdera för att sedan ascendera till fjärde densiteten eller omläxa på en annan tredje densitets planet. De flesta är i det sistnämnda läget. Politiker är i det förstnämnda! :)

Mars är intressant. Har funderat mycket på det. Går du StS måste du stänga av hjärtchakrat. Men Skaparen är ju allt. Funderade över korrelationen mellan chakran och planeter och sprang på en intressant astrolog som gjort egna undersökningar. Han menar att Mars korreleras med Solar Plexus: https://www.youtube.com/watch?v=z4-G44v7_Sg Låter rimligt såsom det speglar självkärleken. Dock är han långsam i sin publicering. Han har bara nått till halschakrat. Där menar han att Månen är korrelatet. Det fattar inte jag. Skulle vilja ha Merkurius där. Men misstänker att han placerar Merkurius till tredje ögat. Samtidigt är det intressant att jämföra din Leonardo da Vinci-bild och planetplaceringar kontra denne astrolog.

Rotchakra: Saturnus
Sakralchakra: Jupiter
Solar Plexuschakra: Mars
Hjärtchakra: Venus
Halschakra: Månen
Tredje ögan: Jag gissar på Merkurius
Kronchakra: Jag gissar på Solen

Ja, nu svamlade jag iväg igen...

/Specsavers

Anonym sa...

Vad Specsavers snackar om är "The Ra material" och det finns att hämta gratis här http://www.lawofone.info/. Materialet kommer från kanaliseringar av en entitet kallad "Ra". Materialet var nog mer populärt runt 2012 där folk prata om jordens undergång men även något spirituellt uppvaknande som skulle komma och man skulle "ascendera" till högre dimensioner eller densiteter (som Ra material pratar om). Materialet har dock kritiserats av personer som Wes Penre t ex wespenre.com (som har granskat kanaliserat material)

Seaward sa...

Elden i naveln skymtade faktiskt diskret i ett blogginlägg sommaren 2013 om "människans fem kroppar":

http://sidereal.hall-of-man.com/2013/06/manniskans-fem-kroppar.html

Mars är ju via Barnet/Väduren kopplad med modern via naveln (innan strängen klipps av). Kanske man kan se ett bidrag till traditionen i detta faktum.

Holländaren Oscar Marcel Hinze som jag nämnt flera gånger men vars bok Tantra Vidya är svår att hitta (översatt till knagglig engelska av en indier och tryckt tre gånger i New Delhi, 1979, 1989, 1997), producerade den mest djupsinniga analys av de sju chakras jag någonsin sett. Tänkande på en helt annan nivå än de chakra-doktriner som kopieras hit och dit över nätet och där man sällan upplever någon äkta insikt.

Hinze går så långt att han t.o.m. korrelerar chakras med det komplexa språket sanskrits regler. Det tredje ögat är (naturligtvis) Zeus/Jupiter, den Allvetande (universellt medvetande anstår den med ett tredje öga och är också den djupaste innebörden i astrologins jupiteriska nionde hus - jag har många gånger talat om att INTUITION är högre än merkurisk LOGIK, så att sätta Merkurius vid tredje ögat brister på många sätt).

Jag ser av nätet att romerska historikern Tacitus associerade den fornnodiska guden till Merkurius och så översvämmar denna position på nätet. Men Merkurius stämmer alltså alls inte in på vad det tredje ögat står för. Hinze har helt rätt som utifrån gamla indiska texter grävt fram information som visar att Jupiter är den sjätte himlen (tredje ögat) och att Kronan (inte roten!!!) är den sjunde himlens Saturnus, Den Gamle av Dagar (evig), kronchakrat kallas också den tusenbladiga lotusen och då 1000 är en symbol för evighet (alla dagar som det finns) rimmar symbolerna fint med varandra.

Saturnus på den här bloggen är också en sinnebild för NOUS (det gudomliga Intellektet som tänker den schematik som på en lägre nivå yttrar sig som världsalltet). Kronchakrat som ligger i en luftkropp just ovanför den fysiska kroppen blir en bra individuell mikrokopia av den Skapare som tillbakadraget stannar kvar "von Oben" i den osynliga världen och låter andra gå längre ner och förtätats. Chakra-läran är alltså den antika tanken om mikro/makrokosmiska parallellen dragen fullt ut.

Detta synsätt (Jupiter 6/Saturnus 7) stämmer exakt med den nyplatonism jag försöker korsbefrukta med astrologin på denna blogg.

Seaward sa...

Tappat: "....romerska historikern Tacitus associerade den fornnodiska guden ODEN till Merkurius"

Havsörnen sa...

Fredrik Eklund är så klart son till Klas ("Palmes närmaste man"), inte bror. Här är två talande citat:

"Och vad är det man säger: Först när du är älskad av hela världen kan du älska någon annan."

(Intervjuaren) Är det inte tvärtom: Först när du älskar dig själv kan du älska någon annan?

"Ja, så heter det kanske. Men är det inte ungefär samma sak?"

I mäklarsåpan på tv sade han "If we can't look good or dress well, what are we?"

"Ohederlig hästhandlarblick", ha ha ha. :-)

Seaward sa...

Utmärkta citat som illustrerar den lägsta formen av saturnisk mentalitet. Ur djupet av den Irrationella Själen verkar alltjämt dimmiga ekon av formgivaren Saturnus, men som det är i den fallna regionen hör man spegelvänt och söker sedan släta över saken....

(Vatten gör sig mycket bättre inom musiken!)

Susanne sa...

"Man söker hetsa sig fram till det hägrande målet: att få bli USA:s femtioförsta delstat." Ja precis, och faktum är att en herr Hilbert Florin i Grönköping föreslår precis det i en debattartikel i veckobladet - Anslut oss till USAmerika! Ett citat: ”Till såväl klädedräkt & matvanor som musik- & filmval är vi ju redan amerikaner, och det amerikanska tungomålet är snart allenarådande inom näringslivet, reklamen, nöjesbranschen och vetenskapen, för att inte tala om vardagslivets Google, Fejsbok och dataspel."
(Jag läser inte tidningen i fråga och artikeln finns inte på nätet men läste om det i en blogg.)

Och så var det Skärholmsmoderaten (född 24/5 1973) som skrivit det här: http://www.stockholmdirekt.se/asikt-debatt/time-for-shopping-in-english-please/aRKoef!iIVNO76aZVEQmfEhMOISuw/
Han får svar på tal här:http://sprakforsvaret.bloggagratis.se/2015/05/12/11094811-svar-till-tapani-juntunen/#kommentarer

Tänk om SD och deras sympatisörer kunde förstå att det är inte invandrarna och deras språk och kultur som hotar Sverige, utan just den kulturimperialism du nämner i inlägget.



Vissa problem finns givetvis, såsom vad skall vi göra med Kungahuset och Svenska Akademien, men det kan inte var omöjligt att lösa. Ex. vis kan H. Majt. få bli en av våra senatorer i Washington, om han nu inte vill bli guvernör.”

Susanne sa...

Ojdå, nu kom det med ett citat på slutet som hör till Grönköpingsartiken :-)

Seaward sa...

Brutalt korkat förslag om engelska som officiellt butiksspråk i Sverige och var tvungen att titta på moderaten. Birthday.se ger en med det namnet inom lokalbladets uppgivna tre sektorer och det är samma datum du har.

Nog är kartan minst sagt udda, med dess starka betoning av ting (Jord-elementet) och Saturnus i Oxen som aspekterar Mars i Vattumannen och själv får en aspekt tillbaka (enda två som kan detta enligt indiska schemat).

Denna GASTkramande diktatorstendens stämmer utmärkt kring frågan om vilket språk (Vattumannen) en fysisk region (Oxen) ska ha. Jag lägger gärna språk under Vattumannen eftersom dess systematik och element väl motsvarar detta strukturerade signalsystem som människan drivit så långt att hon till och med analyserat och klassificerat de olika ljudsammansättningarna...(Merkurius är operativ logik och kommunikationen som sådan, Saturnus är slag av kommunikation)