Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 maj 2015

Högerdrevet, judar, romer - alla på Åsa Romson!




Så drar högerdjävulen igång nästa drev mot en politiker på grön-röda sidan. Vad gäller ordet zigenare (av okänd härkomst) är det rent tragiskt hur romska intressen tacksamt tar en ny chans att uppröra sig över ett vanligt ord som använts hur länge som helst. Dumma i huvudet är vad de är om de tror att ett ordbyte kan tvätta bort gamla attityder och språkfascistiska hycklare är de om de upprörs av att varje ord kan användas på flera sätt, i Romsons fall helt neutralt. Det är "negerboll" en gång till, ett pseudobråk som syftar till något annat av de mörka krafter som vill ha såna här skriverier.

Och varför hetsar zigenarna inte när medierna vill ge dem en kultur genom att använda ordet rom? Det är ju sexism eftersom det betyder man eller make. Var finns kvinnans rätt i det ordvalet? Värst är således högermedierna som genom att vispa upp den här stormen i tekoppen hoppas kunna hjälpa den politiska högern på något diffust sätt.

Vad gäller judisk uppbragdhet är hyckleriet om möjligt ännu värre eftersom det Romson i bilden av Medelhavet som EU:s dödsläger bara upprepar vad som redan sagts i medierna - inte minst av Lampedusas styrande efter den senaste jättekatastrofen.

Hur FALSKA och substanslösa kan människor egentligen bli innan underjordens demoner drar ner med under mark? 

I det här inlägget frågade jag mig om inte folkmordet på armenierna blivit en självgående psykopatologi. Det är bara att studera både DN:s och Aftonbluddrets chefredaktörers horoskop för att se att den näriga, Vegetativa Själen stormar runt efter mera vinst, för att se vilka de snaskigaste tidningarna är i det här ärendet. Vad gäller SvD, som i allmänhet är mindre föraktansvärd, gäller istället Kapital och Ägande när man studerar chefredaktören Karéns karta, en klassisk representant för gamla BondeSverige och dagens svenska Storfinans - de där som själva var nazister för inte så längre sedan. 

Det är därför typiskt att SvD ondgör sig minst över Romsons förmenta naziallusion och ger henne plats att självkritisera. Men hon har inget att förebrå sig, liknelsen var i själva verket perfekt och den stand uppenbarligen hårt! EU är den omoraliska Storfinansens projekt och att den tillkom som en följd av Andra världskriget lurar bara korkade svenska politiker (Romson tillhör inte dem). Det var nazister som återuppbyggde Tyskland efter kriget eftersom det behövdes folk med erfarenhet. Angela Merkel är en ren andlig arvtagare till den nazistiska Växtsjälen, den som behövde mer "Lebensraum".


PS. Det är påfallande att INGEN svensk tidningsmogul är född med den sanna humanismens element LUFT - Tvillingarna, Vågen, Vattumannen - de representerar alla en låg och snud materialistisk nidbild på den verkliga människan. Jo, en är född Tvilling, Gunilla "19 miljoner i årslön" Herlitz. Just ett snyggt undantag från regeln! (Se också detta inlägg om ett hypotetiskt psyke hos hennes underhuggare, chefsredaktören)

PS2. Så viktigt är det att notera det falsariums högerpressen nu söker skapa av några förlupna ord, att jag i detta snabbskrivna inlägg (finns den nån annan sort?) granskar Åsa Romsons bevekelsegrunder. Fyndet är fascinerande. Hon kan vara Sveriges bästa politiker!

Tillägg. Daterat redan den 11 maj ser jag att Per Garthon redan hade kommit Åsa Romson till utmärkt försvar i AB/Kultur.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

"Stupidoblaska" ändrades till "dumblaska".

Voffor då, då?

Seaward sa...

Därför att jag fick syn på en felstavning och i samband därmed fann att det nya ordet rullade av tungan lättare än den första, krystade formuleringen.