Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 maj 2015

Diffusa trots medialjuset





Det gör inte så mycket att Hennes födelseklockslag saknas eftersom Hans är känt och varande kunglighet bjuder Hennes på en gratis resa till ryktbarhet och ökändskap.



Det är t.ex. symptomatiskt vilket uselt parti kungahuset egentligen ansåg att den före detta utvikningsbruden var. I Hans horoskop faller Hennes horsignatur Mars + Venus i sjunde äktenskapshuset vilket leder till mycket oro. T.ex. satte Hon frågetecken för nivån på prinsens bästa föresatser, hans ideal. Utvikningsbruden planterar nämligen sin symbol för en horaktig Fresterska prick i den sektor där man skulle ha kunnat tänka sig att en ädel själ haft de noblaste föresatser för sitt folk - om nu myten om en utvaldhet i det blåa blodet varit sant.

I allmänhetens ögon (tionde huset för offentlig ryktbarhet) valde prinsen bara en lycksökerska: hennes underklassplanet Saturnus står på botten (4e huset) i förhållande till den optimala "stjärnstatus" prinsen tecknar i sitt 10e hus med en urstark kombination av Solen med sin planetära vän Mars, och -minsann- ett manligt horbockssyndrom. Lika barn leker bäst. Man ser hur Hennes olycks- och skandalplanet träffar hans tiondehusrenommé med full kraft, och hur Venus i hennes horsignatur blåses upp maximalt av äregiriga demonen Rahu i Oxen och dessutom så att Satan gradexakt söker korrumpera hennes syn på makt genom att tillhöra rätt stadsdel eller region. 

Skulle dessutom Hon vara född på kvällen så att psyket sällar sig till Rahu och Satanshuvudet i Oxen, ja då finns enbart dunkla målsättningar i att finna. Men jag tippar på en födelse medan Månen ännu ligger i Väduren för den perfekta partnermatchning som den enes Sol i den andres måntecken ger. Faktum är att de är en "match gjord i himmelen" eftersom de definitivt upprepar den här signaturen även på andra sidan, och lustigt nog ligger parets Sol och Måne även denna gång i ett marsianskt tecken. 

Vad det betyder att bygga hela attraktionen på lustans och kortsiktighetens princip, behöver knappt förklaras, särskilt som bådas Mars är involverad i ett "hor/bockssyndrom".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jag ser också henne som en lycksökerska. Tror det är rätt så många som gör det faktiskt.

Som "lysningspresent" vid deras förlovning 2014 så beslutade plötsligt Svenska Damtidning att de skulle radera alla negativa inlägg om Sofia som de hade fått, och fortsatte att få, om Sofia på deras hemsida. T o m tidningens chefredaktör tog till orda om dessa negativa kommentarer och den "nya inriktningen" som de på Svensk Dam hade tagit - d v s att det inte längre var tillåtet att tycka till om Sofia på ett negativt sätt. - vilket hade varit en följetong vad gäller tidningens läsarkommentarer.

Det lite roliga har också varit drottning Silvias plötsligt positiva kommentarer om henne i officiella sammanhang. Att Carl-Philip skulle ha gjort ett "kap" vad gäller Sofia :)
Det har på något sätt känts lite ansträngt måste jag säga, samtidigt som komiskt att läsa detta tycker jag :) och jag personligen kan inte se det hela annat än att man försöker göra Sofias image så bra som möjligt , från kungafamiljens håll, när man ändå inte kan göra något åt Carl.Philips beslut att gifta sig med henne.

Seaward sa...

Exakt! Som någon bäddat (prinsen), så får hela familjen ligga. Fascinerande hur hela furstslickarkulturen följer med och börjar censurera. Påminner mig om hur snabbt DN svartlistade den här bloggen efter bara två tre sarkastiska inlägg om nya moderaterna och Reinfeldt. (Länge sedan nu) Tala om att det ringdes ett samtal och utgick ett litet diskret direktiv...