Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 maj 2015

Clintons - sinnebilden för ett girigt amerikanskt par

Hillary Clinton i 20-årsåldern
Aftonhoran skriver om andra som likt hon själv älskar att bada i stora pengar och inte besväras av moraliska skrupler. En skandalbok i USA lyfter nu fram Hillary som en kvinna som svenska Lundin Oil mutade till tystnad över sina övergrepp mot Afrikas folk. Har väst förtjänat bättre än IS-terror - eller vad som nu är veckans smak på ämnet "våra yttre hot"? Denna civilisation har från kolonialismen och in genom industrialismen till dagens snabba digitala penningförflyttningar över världen samlat på sig en värre skuld inför himlen än någon annan högcivilisation lyckats med!

Tyvärr är det en röra av budskap kring Hillary Clintons födelsetid, men av uppgifterna hos AstroDatabank tycker jag att deras val av 8.02 förefaller klokt. Bill Clintons tid har inte samma problem och det enda man kan undra över är hur de alls kunde bli ihop. De är ett uselt matchat par, om man inte väljer bort de normala parametrarna och inser att detta är två av USA:s girigaste maktspelare och att det måste ha varit den egna plånboken som var deras minsta gemensamma nämnare.

För om Hillarys tid 8.02 inte ens ger en ascendent som matchar Bills så avslöjar den åtminstone att båda två har "stora och lätta pengars Jupiter" i andra huset för den egna plånboken. 

Särskilt Bill Clintons horoskop illustrerar det nyliga inlägget Svenska Spel del II där frågan om bara den försagda Jungfrun ska lastas för självisk vinstlystnad men inte den sociala charmören Vågen. Det var naturligtvis en läsare född i Jungfrun som söker rädda sitt ego genom att regelbundet söka dissociera eller lösgöra Jungfrun från den roll som zodiakens verkliga syndabock som antikens astrologer tydligen upptäckte att den var. Dess naturliga sjätte hus för olyckor, träldom och fiendskap (över ägande och vinster?) talar sitt tydliga språk, och till stjärnbilden Virgo har ensamheten och utsattheten och slutligen också Hades våldtäkt knutits. Roligare zodiaktecken har man sett!

Stora och lätta pengars Jupiter passar naturligtvis inte i Jungfruns tecken, trälar ska inte anförtros med stora summor och om de uppnår sådana klarar de inte att hantera pengar i volym, tecknet är inställt på att granska småsaker. Det är bara att stundera Nya Moderaternas partihoroskop och den fruktansvärt odugliga hanteringen av nya Karolinska sjukhuset som blivit tio miljarder dyrare än först tänkt. Bill Clinton har tydligen dragit in ohemula summor på sina föredrag och hans Jungfruascendent med en "horbock" i första huset (Mars + Venus) bevisade sig inte bara genom Lewinsky-affären utan också genom hans uppenbara vilja att berika sig.

Kungavärdighetens Regulus utslagen i 12e -
"den extremt ovärdiga härskaren"?
När slavens symbol Jungfrun stiger och
människan är född i Lejonet resulterar
denna extremt olyckliga kombination!
Dessutom delar Bill Clinton också samma korrupta sinnelag som Nya Moderaterna: Månen i Väduren i åttonde korruptionshuset (ett hus som ligger så mörklagt att man kanske inte ens är medveten själv om vad man sysslar med). Bill Clinton är om möjligt ännu värre än nymoderaterna eftersom energin till hans åttondehuskorruption springer ur hans eget ego - ur hans förstahusplacerade Mars! 

Bill Clinton har också tidigare jämförts med Fredrik Reinfeldts horoskop eftersom båda har den dubbla betoningen på andra och elfte ekonomihuset. Det elfte är bara sekundärt ett ekonomihus men indikerar eventuell förmögenhet via anslående tiondehuskarriär (det är andra pengahuset räknat från tionde). Där Reinfeldt var ett relativt fiasko, ser man en betydligt mer havererad idealism hos Bill Clinton - elvans härskare är ju Månen instängd i onda åttonde, och i elfte ligger stora illgöraren Saturnus (som äskar att samla på sig) samt den sluga och lögnbenägna Merkurius, händelsevis Clintons ego-härskare. 

Men för en människa som åtminstone när detta liv började saknade all kontakt med sin själ - se Sol-Lejonet i exil i det onda tolfte huset för "den onda daimonen" eller förlustbringande böjelser. Solen är människans egen andliga identitet så man kan nog lugnt säga att den här människan saknar allt grepp om sin själs större öde. Detta är en liten egoistiskt och våldsamt girig människa. Både Sol och Måne har tappat greppet i horoskop och lämnar därför fältet öppet för den korrupta "goda idealismen" som här är synnerligen hård mixad med det låga första husets egoperspektiv. Denna goda daimon är således inte alls god.

Hillarys karta är obegripligt mycket mer avancerad än Bill Clintons, som faktiskt bara beskriver en kåt dräng! Hans hustru är slirig som få, och rymmer tecken på en lika grasserande girighet, men skickligt dold med hjälp av "dissociationssyndromet" (Luft/Vatten). Hon är expert på att likt illusionisten leda publiken att titta i fel riktning, en äkta psykopat faktiskt. Här syns en ömsesidig reception mellan det dolda privatlivets Kräfta och den sociala och samhälleliga Vattumannen.

Pga. Vågen i öster tycks motiven lite felplacerade, men givetvis stämmer Månen i Vattumannen i femte politikerhuset för den demokratiska partifärgen. Kräftan i tionde publika huset tycker också på att hon så mjukt som nu en Saturnus kan, pläderar för mjuka frågor. Men receptionen mellan tecknens härskare tyder på att hon mycket väl kan ha riggat ett enda stort falskt skådespel i det publika tionde. Månen i femte kreativa huset gör att hon troligen t.o.m. använder sin familj i sitt privata och synnerligen ambitiösa spel.



Så man då anse att den onda stjärnan Algol är lika blockerad i det onda åttonde som Bill Clinton saknade verklig kungavärdighet pga. en Regulus i exil? Clintons Regulus med Solen är ju en perfekt indikation på en "utvald" och mycket mäktig härskare, helt klart är inte planeter helt utslagna i 12e. Västastrologer brukar peka på den sekundära progressionen, en metod att utifrån fasta formler räkna fram planeterna och ascendentgraden en smula för vart år. 

Människor som föds med t.ex. Solen fängslad i exilens eller den onda daimonens hus kommer senare i livet att slippa ur denna begränsade start i livet. Det är naturligtvis tacksamt om födelsehoroskopet också innehåller mer gynnsamma inslag, som t.ex. något gott budskap kring det tionde karriärhuset.

Indisk astrologi har inte progressionsmetoden utan studerar livets gång utifrån de planetära cyklerna som påminner om antikens "termer" (som i terminus, avgränsade och slutgiltiga områden i zodiaken där den planetära härskaren över ett intervall grader stiger fram och dominerar skeendet). En indisk period under tolftehusherren skulle därför alltid vara en period av prövningar och förluster, medan perioder som faller under planeter som är mer gynnsamma i födelsehoroskopet leder till bra flyt.

Enligt födelsetiden 8.02 är Hillary möjligen den mest narcissistiska och slugt kalkylerande politiker jag sett på karta. Hon har Sol och Måne i en konstruktivt fungerande synergi (Luft till Luft) till skillnad mot smilfinken Bill Clinton vars rykte om hög intelligens jag misstänker är en ren fabrikation från hans spinndoktorer när det begav sig. Som alla Jungfrur är han kvicktänkt men rätt korkad i stora frågor. Med den potentiellt extremt intelligenshöjande Solen inskyfflad i fängelse har han troligtvis betjänat sig mer än många av specialister och rådgivare. 

Bills femtehus i Stenbocken har visserligen härskaren i elfte men det kan tolkas som en idealisering av ledarskap. Och vad blir det då kvar av substansen i ledarskapet? Dessutom ÄGS femte ledarhusets representant Saturnus av en blockerad Måne i åttonde. Jag har svårt att se hur man skulle kunna locka fram några budskap om hög intelligens ur Bills femte hus! Förstahuset är i så fall livaktigare, men återigen en slav och självtjänares klipska sinne, inte den djupa intelligens som kommer ur femte huset - där själen kräver att egot följer dit själen vill gå. Med dessa ljumma besked säger det sig självt att det är helt meningslöst att studera det nionde huset för VERKLIGT HÖG INTELLIGENS. Funkar inte de lägre nivåerna är Guds tempel impotent, det finns ingen ingång i den mänskliga värdkroppen.

Hillary har som sagt också hon stora och lätta pengars Jupiter i andra huset för den egna ekonomin. Jag tror inte den potentiellt nobla Jupiter kan höja sig till sann filosofi (eller religion) när den står här, i Dödsrikets portal och ännu inte riktigt frigjort sig från det förflutnas skuggor. Varken Bills Jupiter i Vågen eller Hillarys Jupiter i Skorpionen har ännu nått sin fulla dignitet. Det är ju så att själen måste ha rest genom tre fjärdedelar av zodiaken (räknat från Väduren) innan Jupiter ens avslöjar att Gud existerar i detta universum. 

Uppenbarelsen inträffar i Skytten (stjärnbilden som vetter mot Vintergatans centrum) och Jupiter i mer primitiva tecken men i nionde huset innebär frankt talat att man satt sig en lägre Gud än den Gud, den Högste. Se Fredrik Reinfeldts Jupiter i mina pengars Oxe i Gudens tempel. Den mannen hade ingen kultur alls! 

Av detta följer att det av med nödvändighet bara kan födas sanna andliga ledare eller genuina folkledare under vissa perioder. Andra horoskopplaceringar kan förstås träda in och göra ett jobb som påminner om Jupiter och även en perfekt Jupiter är ingen garanti om de lägre himlarna inte alls är intresserade av att lyssna på det örat. 

Det faktum att så mycket av den totala speltiden är medioker, förklarar hur ett folk som det svenska kan sjunka så lågt ner i dumhet att de accepterar det skämt som politiken har urartat till. Vad jag förstår är det ännu sämre med folkbildningen i USA och det är väl därför parodierar på folkledare som Löfven och dessförinnan Reinfeldt så gärna vill göra Sverige till ytterligare en delstat i USA. Så in med NATO och krigsövningar i Norrland bara! Svenskarna klarar inte längre att röra sig för egna ben.


Jag tittar länge och väl på ungdomsfotot av Hillary Clinton här ovan. Jag har älskat kvinnor med Solen i Vågen i första huset i min dag och försöker förgäves hitta den känslan när jag tittar på den i och för sig söta tjugoplussaren. Är verkligen 8.02 hennes korrekta tid? Eller är det också desinformation slut spridd av hennes stab? Närvaron av den lilla och den stora illgöraren (Mars och Saturnus) Kräftan för det privata, säger mig att det inte är en slump att AstroDatabank har en sån uppsjö av åsikter om födelsetiden och ändå ingen definitivt bekräfrelse...



6 kommentarer:

Susanne sa...

"Det var naturligtvis en läsare född i Jungfrun..." Men snälla bloggare, nu tycker jag du är orättvis! Om du går tillbaka och ser vad det hela handlade om, så föranleddes kommentaren av att det på Wikipedia angavs ett startdatum (eller två) för Tipstjänst - 20-21 oktober 1934. Och då visade det sig att Jupiter hade flyttat sig till Vågen, ett faktum jag knappast kan lastas för. Eftersom du nämnde Jupiter i Jungfrun i samband med Tipstjänst var det väl påkallat att nämna teckenbytet. Genom att påminna om att du tidigare har nämnt Jupiter i vågen som suktande efter lätta pengar så gjorde jag dig ju faktiskt en tjänst när det gäller att analysera Jupiters roll i Tipstjänsts horoskop. Och så satte jag en liten knorr på det hela genom att påminna om vad du själv skrivit om flitighetens och trälens tecken, det var allt. Hur man kan få det till att det handlar om ens ego... om jag hade varit så jävla ego som du påskiner så hade jag väl inte klarat att läsa om allt som står om jungfrun här, eller hur?

Havsörnen sa...

Hillary Clinton är ju tropisk Skorpion och det var en smula förvånande att se så lite av tecknet kvar i den KORREKTA :-) zodiaken, med tanke på den här penetrerande blicken:

http://thyblackman.com/wp-content/uploads/2015/03/Clinton-thinking.jpg

Men..! Det finns ett tecken under vilket ögon kan tecknas så skarpt att de påminner om Skorpionens döda röntgenblick, nämligen Kräftan - Mörkret, Urmodern. Här har vi båda illgärningsmännen i tecknet och Mars disponerar dessutom planetplaceringen i Skorpionen. Och påminner inte bilden på den unga Hillary med fullmånerunt ansikte (vilket även AC i Vågen kan ge) väldigt mycket om de där månlyktorna i papper som svenskarna sätter upp på sina kräftskivor? (Se bild nedan). Det är minsann lustigt att Kräftpremiären sker just i sideriska Kräftan och att tecknets härskare Månen (kräftor är nattaktiva) används som dekoration vid festbordet. (Undertecknad har aldrig ätit denna nationalrätt).

http://www.ramsvik.nu/imaging/album/Restaurang_kraftskiva.jpg

(Unga Hillary kanske även kan liknas vid Kosmoskatten i Dr Snuggles:

http://31.media.tumblr.com/tumblr_luewz2Y2ll1qmqtcoo1_500.jpg)

Ett exempel på AC i Kräftan med sug i blick:

http://www.trbimg.com/img-546d1fd5/turbine/la-et-mg-angelina-jolie-directing-unbroken-dujour-brad-pitt-20141119

Jämför:

http://cdn.breitbart.com/mediaserver/Breitbart/Big-Government/2012/Clintons/clinton_wide_eyed_afp.jpg

Håhåjaja, Bush...Clinton...Bush...Clinton. Ja, det verkar luta däråt. Hoppsan, vilken valaffisch:

http://www.thesleuthjournal.com/wp-content/uploads/2014/02/hillary-clinton-2016.jpg

Påminner ju en del om en viss Kräfta med AC i Vågen och båda illgärningsmännen - inte i Kräftan - men i konjunktion med Månen:

http://www.moonwheel-historical.com/images/26-Postcard-2013-Italien-03-01.jpg

Seaward sa...

Det är svårt att hitta det där tonfallet som illustrerar roat höjda ögonbryn. Orättvist måhända, men jag har hjärtligt roligt åt hur moltyst du i allmänhet varit i blogginlägg som diskuterat Månen i Oxen, ditt måntecken, meden du hellre tycks vilja komma till den "utsatta" Jungfruns försvar! :-) Detta åsido, välkomnade jag påminnelsen om Jupiters intensifierade behov av att ytligt förlusta sig i Vågen. Det finns säkert fler kombinationer som gör bra ifrån sig i dessa frågor. Saturnus är ju faktiskt den som har första tjing på att vara en samlare eller förvärvare, en Joakim von Anka eller Anders Borg (då han var finansminister) som älskar att sätta sig och vaka snålt över sitt pengaberg. Till Saturnus funktion i makarna Clintons karta kom jag inte eftersom "lätta förvärvs" Jupiter så intressant återfanns i samma hus hos dem båda.

Seaward sa...

Jag håller med Kräftor har ofta en förvånande intensitet med tanke på att härskande planet är den blida Månen !!! Den mest intensiva blick jag någonsin sett var från en ex-kärlek med Mars-Kräftan i tionde strålande ner mot en soluppgång i Vågen - exakt som hos Hillary enligt valda tid. Att de bara vagt liknade varandra som unga kanske ska tillskrivas Hillarys kyliga Saturnus som Mars drar med sig i attacken mot ascendenttecknet och som skapar en "iskall mörk eld" (Mars = mörka Tamas).

Någonstans i bloggens begynnelse gjorde jag en distinktion mellan karisma och magnetism (sug i blicken). Den förra stråkar ut och ger (Eld), den magnetiska är en siren som drar till sig. Den karismatiske kan inte hjälpa att påverka andra, Den magnetiska är ofta en omedveten manipulatör av andra, liksom Vattnets sirener lockar ovaksamma sjömön att "offra" sig åt havets element. Jolie är den mest sjöjungfru jag sett, ingen karisma alls, men mycket magnetism). Hon drar eld-varelser nedåt till vattnets nivå och sedan krävs bara en kropp av jord för att själen ska ha fallit pladask. Eller hur? :-)

Susanne sa...

Din observation ovan är ingenting som jag har tänkt på själv, men jag tycker mig minnas att jag längre tillbaka visst har diskuterat månen i oxen. Men om jag senare avhållit mig (och oftast avhåller mig polemik när det gäller jungfrukarakteristik också, vill jag påstå) kan det ju bero på just att jag vill undvika påpekanden om mitt eget horoskop och mitt ego, när det kanske inte var det som var orsaken till eller poängen med kommentaren.

Med detta sagt vill jag komma med en invändning när det gäller ditt påstående om Jupiter i 2:a, med hänvisning till mitt eget horoskop...
Jag vågar påstå att denna Jupiter visst kan "höja sig till sann filosofi eller religion", för det är jag själv ett exempel på! :-) Jag kanske är undantaget som bekräftar regeln? Eller också är det som du skriver lite längre ner, att andra horoskopplaceringar kan träda in och göra ett jobb som påminner om Jupiter... svårt att säga.

Seaward sa...

Som kanske den enda läsare som kan överblicka de kommentarer som nu kommer, ler jag ofta över de mönster man till sist börjar se hos t.ex. dig och "Havsörnen" som kommenterar flitigt. Man känner till sist eget mönster, t.ex. Havsörnens vilja att ta över bloggen och själv producera tio gånger mer material i kommentarerna än i själva inlägget (och förr gärna numerologi) :-) Kommentatören SpecSaver tycks vara mer än normalt alert i hälso- och miljöfrågor. Dig har jag skämtsamt pikat för att du ligger lågt när Mån-Oxen nära Algol får sig en överhalning på bloggen. Jag har tänkt att det kanske är just för att Solen sägs beteckna människans andliga identitet som Sol-Jungfrun tycks viktigare för dig, särskilt som Månen i åttonde för en undanskymd tillvaro.

Vad Jupiter gör i andra huset hänger mycket på horoskopets tonläge och är ännu ett område som i brist på data bara är enskilda observationer. Kanske kanaliseras planeten mot matglädje hos den som inte har någon möjlighet att fylla plånboken? Som jag säger ang. Bill Clintons karta ser inte de lägre planeterna ut att svara på nionde huset i dess bästa läsart, och detsamma kan gälla Jupiter (med mindre den är nära kopplad till Sol eller Måne).

För Vågen i öster ska du inte ens titta på Jupiter eftersom det är Tvillingarna/Merkurius som representerar det högsta. Det är mycket typiskt att "Gud ger och Gud tar" med Vågen i öster eftersom Merkurius både representerar "Guds tempel" och den onda daimonens 12e sektor!

Din Merkurius kommer därför att äga en distinkt dubbelnatur, men dessa turer har jag inte tänkt igenom ens för mig själv än. Då och då har det dykt upp kartor som sammanbinder det högsta goda med det universella faktum att det alltid finns förlorare där vissa söker vara vinnare.