Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 maj 2015

Borgerskapets femtekolonnare - spionen!

Vore jag en borgare skulle jag snarast säga upp min prenumeration på SvD, som under det nya monsterbolaget ägarskap ämnar förråda sina läsare och dupera och hjärntvätta dem genom en ny teknikplattform som likt gamla tiders trend med biofeedback gör dem ännu djävligare än de var från början. Det vill säga, SvD ämnar introducera en ny teknik som kräver inloggning så att man kan "tagga" och så spionera på sina egna kunder i syfte att leverera fakta om läsarens beteende till tredjepartsaktörer som bara vill betala annonsplats där det finns torskar, dvs. de som i sitt sätt att röra sig inom tidningen ("den tekniska plattformen") redan visar personliga svagheter som disponerar dem för en viss typ av nyhet eller vara.

Utan att det sorgliga borgerskapet förstår det, håller det på att reduceras till den simplaste sortens mjölkkossa för den obehagligaste typen av människa, den profitör de själva tror är en hedervärd mänsklig orientering. Man skulle kunna säga att SvD:s prenumeranter nu får skörda vad de själva sått genom sin omedvetenhet.

Det tragikomiska är att SvD ogenerat skriver om den här planen på sin näringslivssida ("pengarna är allt"). Den själlösa cyniker som driver arbetet säger rakt ut att töntläsaren inte kommer att märka någon skillnad, han/hon tror fortfarande det är en tidning han/hon läser. Men egentligen är det en spionageplattform som ytterst är en horaktig bedragare gentemot sina egna kunder. Skulle du lägga dina prenumerationspengar på en sådan aktör?

Den som för Schibsteds talan i näringslivsartikeln är den här "plattformens" tekniska chef. Den som följt bloggen vet vid det här laget (tror jag), att vissa astrologiska karaktärstyper tenderar att återkomma förbluffande ofta i vissa sammanhang. I samband med låga och outvecklade politiska vyer etc, kan man då tala om att zodiaktecken och andra astrologiska faktorer har en underpresterande eller rent perverterad sida. 

Jag misstänker att den här bloggen inte kan ha många återkommande läsare kvar av det slag som - för femtielfte gången! - ny visar sig genom den tekniska chefens horoskop. Här är ju kombinationen av tecken som utan problem blir Ondskans karaktärslösa tjänare, den Vegetativa Själens huvudsakliga Vattentecken Kräftan - symbol för den näriga och ständigt begärsfyllda biologiska varelsen - och den mer analytiska Jungfrun, vars hela flit under sådden handlar om att kalkylerat kunna bärga en skörd (profit) många gånger större än den initiala arbetsinsatsen. 

Smaka på de här två storheterna och inse hur skrämmande väl det stämmer in på Schibsteds demoniska läsarförräderi! Att de knutit just den här teknikfascisten och att hans horoskop så perfekt illustrerar den värsta sidan hos dessa två tecken, är bara en tillfällighet men närmast en nödvändig sådan eftersom ingen människa med självrespekt skull låna sig till arbete av den här typen. Vi har med andra ord YTTERLIGARE en horas horoskop, för att använda romerska filosofen Plotinus kärnfulla språk om själar som har fallit djupt.



Den nazityske massmördaren Adolf Eichmann beskrevs som en Ondskans banala tjänsteman, en ynkrygg som aldrig ställde sig några frågor när han skissade på en högeffektiv logistik för att slussa så mycket undermänniskor som möjligt rakt in i nazismens dödsläger. Nu har den bilden visserligen ifrågasatts, Eichmann var högst medveten och ingen hukande liten tjänsteman. Han var en sadist som inspekterade lägren och själv utförde grymheter. 

Men oavsett den reviderade bilden av en mänsklighetens förrädare, är det intressant att se strukturella likheter mellan teknikfascisten som tänker mata tredje parts brännugnar med borgerliga prenumeranter och den omänskliga Eichmanns karta. (Den senares kända födelsetid ger en fysisk ascendent och inte bara en sinnelagets månascendent.)


Vi kan direkt eliminera Eichmanns ELD, trots att Mars i Väduren är stark i sitt härskarläge. Detta eftersom platsen är det åttonde huset för korruption och död. Om något ville Eichmann släcka nya unga liv! (Väduren= det arketypiska barnet.) Hans karta har tidigare jämförts med Fredrik Reinfeldts därför att den senare så helhjärtat var beredd att kämpa in i döden för den omänskliga "arbetslinjen" som hade påfallande likheter med nazitysk "arbete ger frihet" - en kylig cynism som naturligtvis syftade på samma som Reinfeldt: jobba sig in i döden. För Rovkapitalisterna är arbetskraft bara vedklabbar att kasta in i ungen för att hålla elden vid liv eftersom det iskalla och monstruösa Vattenelementet - Hydran - till varje pris söker säkra sin livsforms överlevnad.

Både Eichmann och teknikfascisten är således i huvudsak gyttjiga materialister och eländiga praktiker. Som kommenterat i samband med Reinfeldts Jungfruascendent skapar självtjänandets symbol oundvikligen ett 11e-husideal i Kräftans tecken. Profitjägaren MÅSTE hylla den instinktiva närigheten som sitt högsta ideal. Zodiaken är knivskarp i sin logik. På samma sätt ger Jungfrun i första huset den klassiska Guldkalven (Oxen) som en falsk avgud i nionde gudomliga huset. (Den där judarna började dansa runt så fort deras ledare Moses vände ryggen till en kvart.)

Tänk på att Schibsteds banala ondska - teknikfascisten - här har Månen i Jungfrun vilket skapar en slags emotionell eller t.o.m. fantasifull dragning åt samma håll. Både Reinfeldt, Eichmann och teknikfascisten har dessutom aktiverat sin högsta Gud genom varsin planet i huset. Och i samtliga tre fall är planeten en "verksam illgörare" för Jungfrun - de dyrkar alla en Gud eller har ett "högsta Goda" som slår tillbaka negativt på dem själva.

I andra inlägg har jag pekat på att ett aktivt nionde hus inlemmar individen i den universella dharman - dessa individer föddes med ett öde att delta i utformningen av världen på en andlig nivå. Vid det här laget är det inte svårt att förstå att Jordelementet plus verksamma illgörare handlar om ett arbete i världen som avser att döda människor genom att kväva dem i materialismens sätt att se och tänka. (Ett starkt nionde hus med välgörare, skulle man istället kunna tänka sig hos "läkare utan gränser" - de är fysiologer men de vill väl i sin orientering mot det materiella.)

Det är påfallande hur extrem teknikchefen är i sin profithunger! Långt mer än Fredrik Reinfeldt faktiskt. Här finns en ömsesidig reception mellan Kräftan och Jungfrun vilket i princip tar död på Merkurius "högre" och "noblare" sidor och reducerar den till en tekniker eller en krämare. En logiker som inte gör något om det inte lönar sig. Detta är extremt ovärdigt 11e idealhuset, vilket jag också påpekade i fallet med Reinfeldts Sol-Kräfta i 11e. Inte kan man väl kalla en ständig hunger efter trygghet och näring för ett ideal? Det är ju bara en primitiv och outvecklad typ av materialism som poserar som om det vore ett ideal. 

Typiskt nog ser både nazimördaren Eichmann och fd. nymoderaten Reinfeldt idealets egen planet Saturnus som sin fiende - starkt placerad i sitt positiva härskartecken Vattumannen trycks detta budskap in i sjätte fiendehuset! Gudars, vad Reinfeldt måste ha hatat det socialdemokratiska välfärdssamhället - precis som Eichmann såg en fiende i det judiska sociala skiktet i Europa. Vattumannen betecknar alla konceptuella grupperingar, antingen samhället som helhet eller, där den negativa Skorpionen blandar sig in i leken, ett hat eller förnekande av vissa delgrupperingar. Eichmanns aktivitet i åttonde "skorpioniska" huset och Saturnus i sjätte visar att han var framträdande i den Slutgiltiga Lösningen - "judeproblemet".

Manne som just nu håller på att implementera ett tekniskt system som säljer ut och förråder SvD:s läsare har lustigt nog ett explicit illvilligt ideal eftersom hans verksamt onda Saturnus placerar sig i 11e idealhuset. Jag har mött tillräckligt mycket män som startat som datorspecialister och gått vidare till ledarbefattningar för att veta vilka tomma, arroganta halvmänniskor detta är. De är fullständigt förvärldsligade och lever i något post-politiskt töcken där Satan regerar oinskränkt. Teknikfascistens verksamt onda Mars i nionde huset undgår med knäpp nöd att träffas av den onda stjärnans strålar, men hans Gud är likafullt något som hämtats ur en skräckfilm. Och denna demon driver honom, att döma av det övriga horoskopets totala brist på godhet.

Men Jupiter, den lyckliga stjärnan, då? Den står ju på topp i det här psykets fantasiliv? Han drömmer uppenbarligen om stor framgång och förmögenhet. Problemet är bara att Trälen Jungfrun inte ska befatta sig med stor förmögenhet för då avslöjar sig hans bristfälliga skolning i livsvärden och de korrekta prioriteringarna. "Skomakaren ska förbli vid sin läst". Därför tyder det här månhoroskopet på en korruption redan på den psykiska nivån eftersom här finns en dröm om makt och ära (Jupiter skänker celebritet). 

Men Jungfrun i första gör Jupiter verksam i dess effekter så all hans girighet kommer bara att skörda honom vanära. Det här blogginlägget är ett litet förskott. Det lär komma mer.



PS. När Åsa Romson nyligen använde en kraftfull och adekvat liknelse (som hon fick pudla för pga. högerdrevet) noterade jag en verksamt ond Jupiter även i hennes sinnelagshoroskop. Men den som hittat känslan i astrologin ser direkt varför hennes Jupiter jobbar på en magnituder högre nivån än hos det här teknikkrypet. Astrologi kan leda väldigt fel om man inte håller alla bollar i luften samtidigt och väger indikationerna mot varandra. Och med månhoroskop återstår alltjämt osäkerhet eftersom det fysiska horoskopet kanske visar att Månen inte alls har en dominant inverkan på individens framtoning i världen.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Vännmanns karta påminner otroligt mycket om Karl-Olov Arnstbergs (1943-09-24), som skriver den andra av de två bloggar jag läser. Skådespelarna (planeterna) har bara bytt roller (tecken) med varandra. Det slår mig nu att båda bloggarna är skrivna av merkurier.

https://morklaggning.wordpress.com/blogg/

Arnstberg har Solen och Merkurius i Jungfrun och Saturnus i Tvillingarna, medan Månen, Jupiter och Rahu står i Kräftan. Mars är i Oxen, som hos Vännmann. Den enda placeringen som skiljer sig helt från dennes karta är Venus i Lejonet.

Så passande att en etnologiprofessor med betoning på Jungfrun forskat så mycket i romernas avancerade hygienregler. (Se hans näst senaste inlägg). Jag har aldrig lagt märke till ett enda språkfel på hans blogg, heller. Vad säger Susanne, haha? :-)

Etnologi har väl med Kräftan att göra, via Månen (Folket). Och visst är Arnstberg en protektionist av rang, men han skriver bäst och roligast i den genren. Se t ex den lilla knorren på slutet av bloggens senaste inlägg.

Till skillnad från Siwert är han förmodligen ateist, men inte en rabiat eller uttalad sådan. Kartan gör sig väl i alla fall bättre hos en akademiker än, som i Vännmanns fall, en närighetens apostel.

Seaward sa...

Tack för lite reklam eller tips om andra figurer (under förespegling av horoskopjämförelser). När det kommer till födslar under verkligt snarlika himlar (typ samma dygn) blir ju husägarnas karaktärer och prominens A och O för att se vilket tema som blir dominant i det fallet. Jag har aldrig brytt mig om att gå djupare i detta, men det finns ju dessutom en hel hoper stödsystem att åberopa som förklaring till skillnader.

Kan tänka mig att det är här indisk astrologi tar hjälp av Chandra lagna och Surya lagna för att finjustera tolkningen, hus för hus...