Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 maj 2015

B.B. King och horkarlens signatur


B.B. King och Alton Ellis - när underklassen inget har
att skryta över bevisar man sig som häradspåsättare och
  garanterar därmed nästa generation oönskade underklassbarn
 
Eftermälena om fattigbarnet B.B. King tycks kretsa kring bluesmusikerns försök till klassresa - för sig själv och sin musikstil. Kännaren Stefan Wermelin sade i radion att King producerat "snäll" blues, närmast crossover-musik som även den vita publiken kunde acceptera. Som när t.o.m. vita köpare helt ointresserade av den svarta rasens plågor under den vita djävulen skaffar sig ett reggaealbum med Bob Marley - bara för att "det hör till" den musikaliska allmänbildningen. Kings förment bristande purism diskuteras också av en annan musikvetare i en understreckare i SvD.

Bob Marley utsattes för samma diskussion några år före sin död när hans skivor - inspelade i England - började fjärma sig väl mycket från de "rötter" man förknippade reggae med. (Han lyssnade till kritiken och återkom med betydligt svartare och starkare "Survival" och "Uprising" före sin död.)

Marley - häradspåsättare i lägre division
med mindre än tio barn med olika kvinnor

Som rubrik och bildtexter antyder har det här inlägget ett helt annat studieobjekt än det musikhistoriska!

Vid kontroll av B.B. King hos AstroDatabank saknas naturligtvis födelsetid för ett "dirt poor" färgat barn i den amerikanska södern. Men det intressanta, som jag tror kan vara en förklaring till försiktigheten angående King efter hans död, är det astrologisajtens kortbiografi belyser mannens dåliga karaktär när det gäller motsatta könet. 

"Womanizer" blir väl på svenska en "kurtiserare" men är inte starkt nog. Det handlar om en man som saknar självkontroll och inte kan behärska sin penis - King döpte sin gitarr till Lucille, som om ytterligare komplikationer behövdes! Vem ger ett fallosattribut kvinnonamn? Var hans kroniska och oansvariga förförerier en inverterad homosexualitet? Ibland misstänker man att den här typen av människor försöker bevisa något för sig själva.

Jag vill följa det här temat en liten bit eftersom jag stod i en kassakö just efter nyheten om Kings död och noterade ett veckotidningsomslag som gapade ut att aktrisen Mila Kunis redan har blivit bedragen av den obotligt otrogne Ashton Kutcher (referens tillbaka till Demi Moore-katastrofen). I mina ögon är Kutcher den i särklass mest obegåvade manliga skådespelare som Hollywood trissat upp till stjärnstatus, en slags flickidol som på bara några säsonger lyckades ta död på komediserien "Två och en halv män" - mannen har ju ingen komisk tajming överhuvudtaget! Men ragga brudar kan han tydligen eftersom han är lång och ändå har något vekt över sig som kvinnor faller för.

När det gäller "womanizers" vill jag också påminna om färgade reggae- och soulsångaren Alton Ellis. Vid hans bortgång 2010 släppte BBC den (för mig) chockerande uppgiften att en av mina favoritröster inom själsfylld musik varit en fullständigt ostoppbar vagabond som seglat från sköte till sköte och lämnade åtminstone 20 barn med olika socialbidragstagande mödrar. (Ellis hade en lågprofilkarriär med målgrupp jamaicanska invandrare i England sedan han själv flyttade till landet i början av 1970-talet. Det är inte svårt att visualisera hans typiska erövringar.) Därmed bräcker han B.B. Kings "rekord", 15 barn med lika många kvinnor. Om jag inte missminner mig, påminde jag om den vite djävulen och slavägarens sätt att skilja afrikanska män och kvinnor ("divide and rule") och på det sättet är det den vite mannen som lagt grunden till den sedeslöshet som dessa musiker in i denna dag uttrycker!

På morgonradion har den nya svenska idioten tagit in ordet "swag" och verbet "swagger" i sin vokabulär - att svassa som en tupp i hönsgården ("cocky"!). Mick Jagger var väl den första pajasen som introducerade svassande i sitt scenframträdande med detta är förstås ett kulturellt lån från andra folk som tagit naturen och djuren som förlagor för det egna beteendet. B.B. King och Alton Ellis var väl män som betedde sig som tuppar, medan Ashton Kutcher är någon som helvetet spytt upp, ett halvfoster utan några egentliga kvaliteter alls (han sägs ha stor kuk och föddes med sex tår på var fot - tydliga tecken på att världen mottagit en freakig själ).


Bill Cosby under jazzperioden
Och när vi ändå är inne på afrikanska tuppar som försöker bevisa sin manlighet, varför inte inkludera fd jazzmusikern och sedermera underhållaren Bill Cosby i den här ministudien. Anklagelserna om hans fula sätt att få kvinnor i säng (tablettdrogade dem) står nu som spön i backen.

Finns någon minsta gemensamma nämnare för slavar under sin drift? Jag döpte tidigt konjunktionen mellan Mars och Venus till signatur för horkarl eller hora, men det var olämpligt eftersom varje form av utbildning ger människor med extra hög sexualdrift möjligheter att högprestera inom andra områden. Mars och Venus i Luft är t.ex. från början en libido som tenderar till intellektuell hypervitalitet! En f.d. kollega och datorprogrammerare med konjunktionen i Vågen i första huset är, måste medges, stilig som en gud, lång som Kutcher men dessutom med levande och inte skådisens döda och uttryckslösa ögon. Datornörden är alltid på hugget och är man inte beredd på ett mycket underfundigt meningsutbyte kan man lika gärna hålla tyst. Mars och Venus är här oerhört långt borta från etiketten "horkarl"!

I gengäld har jag sett sorgliga exempel på kvinnliga kurtisaner och "teasers" som t.ex. har Mars i Vatten som aspekterar Venus i Luft. De två elementen tillsammans omvittnar något instabilt och därmed otroget. Tankar (Luft) föder begär (Vatten) och begär översätts till skenande tankar. I ett extremt exempel kunde en kvinna nå orgasm bara genom att tänka sexiga tankar! (Vågascendent med Mars i första huset ägd av Venus i Lejonet, samt förstahus-Mars som disponent över den begärsfyllda sinnelags-Månen i Skorpionen.)

Låt oss nu jämföra dessa horoskop!


B.B. King:



En fascinerande trafikstockning precis i gränsen mellan ledarskapets Lejon och slavens (ordertagarens) Jungfru. Solen har nått Jungfrun men konjunktionen med Mars i Lejonet är nästan exakt och Solens disponent Merkurius hänger kvar i dominantens tecken. En framgångssökande (och succébringande) Jupiter i Skytten välsignar händernas (Merkurius) arbete i Lejonet och sinnelagets Måne verkar som en resonanskammare för dessa drömmar och begär efter att bli Någon (ett Lejon). 

Bluesen syns av månhoroskopets blå tredje intellektshus där den mörkblå Luft-planeten Saturnus står för depression (den enskilda planet som närmast ensam ringar in hela bluesgenren!) medan Venus sockrar och prostituerar sig. Den här kombinationen borde ge gott enligt indisk astrologi som håller planeterna för att vara vänner, men det är uppenbarligen kopplingen av Venus som pengar och Saturnus som fattigdom och låg status som både var Kings motivation och det som får purister och musikkännare att tveka lite i eftermälena. 

Om det nu inte är människans horbockiga privatliv, förstås. Den delen tycks bäst förklaras av obekymrade Jupiter-Skytten som verkligen kickar igång den knöliga mixen av Jord och Eld. Ett bra exempel på hur Eld "brutaliseras" när den tvingas samman med Jord. 

Alton Ellis:



Horoskopet har kommenterats tidigare men i den nyritade kartan kan man observera vilket magnifikt afrikanskt lejon detta var. Vår misstanke om var häradspåsättaren och avelsstoet befinner sig, astrologiskt, stärks av att också Alton Ellis har Solen och Mars i kombination. Obs, inte konjunktion den här gången men väl i delat tecken. Och "kungamakaren" Regulus lyser över Ellis libidinösa Mars och gör honom till kung av påsättare!

Eftersom samma Eld regerar över psyket, den fallna Månen i Skorpionen, är det här mer av en givare än en närig tagare. "Sensationalismen" kommer också i negativ form, där en yttre åtbörd av utåtriktad Eld "ägs" av en dold kall hunger på den vegetativa Vatten-nivån. Det här stämmer med mannens utmärkta låtskrivarförmåga och fantastiskt expressiva soul-röst. En skam att detta musikaliska geni föddes på Jamaica och inte i USA. Då hade han varit en av de största soulsångarna.

Bill Cosby:


Det här horoskopet kommenterades när kvinnoskandalerna hann i fatt Cosby. Här har vi entusiastiska och överflödande Jupiter i eldigt härskarläge i Skytten, precis som hos Alton Ellis, och den påverkar Luft-Solen via opposition. Onekligen en kreativ natur. Men sedan ger den KÄNDA FÖDELSETIDEN en riktigt snaskig aspekt mellan Venus och Mars i Vågen (jfr. exemplet med den kvinnliga "översexuella" 1a husplacerade Mars i Luft som ägare till en Måne i Vatten). Båda Ellis planeter ligger i "onda" hus. Det är främst driftsplaneten Mars i åttonde "mörkläggarhuset" och dess "attack" mot huvudlösa (Ketu) kvinnor (Venus) som får mig att tänka mer på en våldtäktsman än på en älskare som King och Ellis. (Solen är per definition "förstaälskaren" och kopplingen till Mars indikerar att atletism eller sexuell akrobatik kan vara det sätt som den älskande Solen uttrycker sig.)

Ashton Kutcher:


Jodå. Är det inte det ena så är det det andra. Här har vi återigen Solen och Mars involverade, nu via opposition - fast en "fallen" Mars i kvinnotecknet Kräftan. Vad den nu har att ge skickar den via opposition till effeminerande Venus som är horoskopets atma karaka - själens åtrå. Dessutom är Venus en "verksam illgörare" när Oxen stiger i öster, exakt vad romerske filosofen menade med själen som en hora (han använde konsekvent Venus som symbol för själen). 

Kutcher fick rikliga tillfällen att spela ut sin inre kvinna i den alltmer HBT-fjäskande "Två och en halv män" - seriens kvalitet mot slutet var så generande plump att ingen annan än sexuella avarter kan ha haft någon glädje av den. För en fallen hora som gör vad som helst för pengar, se också Kutchers förmögenhetsplanet Jupiter i andra ekonomihuset - för Ox-ascendenten är även Jupiter en verksam illgörare! 

"Verksam illgörare" innebär inte att Venus och Jupiter blir brutala eller iskalla sällar (som Mars och Saturnus), men de blir missriktade och avslöjar sina planetära avigsidor, lyxhunger, omåttlighet och allmän principlöshet. Hycklare och ögontjänare! Kutcher måste vara Hollywoods värst prostituerade man och att han nu ska ha bedragit Mila Kunis så snart i deras förhållande bekräftar alla mina misstankar om hennes horoskop. Våg/Kräftan ger också henne en karaktärslös födelsehimmel (se f.n. två inlägg som diskuterar hennes karta). 

Vi har alltså signaturen för "horkarlen" (eller i Kutchers fall, "horan") eller den virila Sol/Mars i samtliga fyra horoskop! Eftersom det kan vara svårt att skilja från naiva sinnesintryck (som nästan alltid lurar individen) måste här påminnas om ministudien om racerförarna som demaskerar de "tendenser" man lätt tycker sig se i astrologin. 

Människan är en sublunär existensform och är därför felprogrammerad att lura sig själv tills hon nått ambitionsnivån att fungera helt eller delvis via sin högre rationella själ. Så länge om vadar runt i låglandet får sinnesintryck som egentligen bara är en droppe i havet för stora proportioner.

Till skillnad från granskningen av tio racerförare och den "markanta" mängden Saturnus/Mars-kombinationer har vi i den här frågan inte mindre än två teman som förefaller dyka upp hos överlibidinösa män: Sol/Mars eller Mars/Venus. Det betyder att sannolikheten för någon av signaturerna är oerhört hög och att fyndet av ett eller annat horoskop inte mycket att orera över. 

Men det här är inte astrologi som söker bevisa sin riktighet utan astrologi som ett snårigt system varmed att organisera sina intryck och nå en mer disciplinerad tankeförmåga. Astrologin - även som pseudovetenskap - föder således den högre rationella själen. Det har inte de falska svenska förnuftssekterna Humanisterna eller VoF tänkt på! Så illa är det ställt med det här landets intelligentia. Ingenjörer (=landets inkomstkälla) har de facto skapat vårt brain drain - vem kunde ha förutsett det?

4 kommentarer:

Susanne sa...

Jag får inte ihop det här:
"...begärsfyllda sinnelagsmånen i skorpionen i 12:e huset..." - en vågascendent har. ju skorpionen i 2:a. Ska det stå jungfrun i stället? Men då är det inte luft och vatten.
Och om Cosby: "Mars i vågen (igen!)" - de andra har inte mars i vågen.

Seaward sa...

Tankefel! Månen förstås i 2a. Har justerat texten.

Anonym sa...

Helt utan moral och prostituerad för pengar och de som styr i vår värld kan inte Ashton Kutcher vara. Annars skulle han inte hjälpa pedofiloffer och exponera pedofilerna som ofta tillhör just överklassen. Det gör han i sitt anti-trafficking arbete.

Här är hans tårögda tal inför kongressen om mänsklig trafficking
https://www.youtube.com/watch?v=HUmfsvegMRo

Han startade organisationen Thorn 2008 tillsammans med ex-frun Demi Moore. De har räddat tusentals barn samtidigt som de satt dit tusentals förövare. https://en.wikipedia.org/wiki/Thorn

Ashton Kutcher: My Organization Found 6,000 Trafficking Victims Last Year & That’s Just The Start (VIDEO)
http://fightthenewdrug.org/ashton-kutcher-my-organization-has-found-6000-sex-trafficking-victims-this-year

Seaward sa...

Sant att varje människa är ett spretigt lapptäcke och bär på vissa hjärteämnen och sen är helt omedveten om att man själv syndar lika illa på ett annat och kanske rent av besläktat område (Kutcher, sexuell odisciplin)

Ett färskt exempel är it-miljardären Elon Musk, en av de första superrika som fattat att vänsterns globala kollaps kommer att leda till helvetet på jorden om man inte hittar ett sätt att skapa en så pass rättvis fördelning att inte mänskligheten slaktar sig själv. Medborgarlön (betald ur de superrikas djupa fickor) är hans självklara lösning. Samtidigt, om man ska tro skvallret, dubbeldejtar han både en man och en kvinna samtidigt. Att han satt i Trumps råd om framtids- och miljöfrågor (och nu hotar dra sig ur pga Trumps träbockighet i miljöfrågorna) ska han dock inte lastas för. Musk trodde nog han hade en chans att påverka de regerande men underskattade deras oljefanatism.