Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 maj 2015

Aftonbladets kontinuerliga folkfördärv




Sveriges största tidning skulle kunna bidra till folkbildningen och formandet av en ny högrest svenskhet. Men Aftonbladet är en aftonhora som själv lever i fördärv och bara vet att sprida låghet.  Det är pengar och spel och dobbel för hela slanten i detta organ som kommit till oss från helvetet. Höga vederbörjande ser inga skäl till att stimulera svenska folket att bekanta sig med de verkliga människornas värld, det privilegiet behåller den Rike Mannen för sig själv.

Jag hoppas Schibsted gör slag i saken köper ut LO:s återstående få procent i tidningen så att Jan Helin kan barmhärtighetsdöda den isolerade politiska redaktion som under bra dagar verkligen försöker något mer än bara binda upp folks medvetande i penga- och profittänkande.

Vad är t.ex. artikeln om Laleh annat än betald textreklam från musikjätten Warner i samverkan med det produktionsbolag som sänder "Så mycket bättre". Så här konstrueras en "idol" och de enkla massorna masskonsumerar. Sen skriver Aftonhoran om att det gått Laleh väl ekonomiskt. Kan en tidning leverera lägre smörja? Det här stinker!

Och sällan har jag sett ett värre VERKTYG än den söta iranskan. När vi talar totaldominant Jord-element i astrologin handlar allt om resurser, verktyg eller bara pengarna att köpa verktyg för. Det är ingen slump att sångerskan har Mars i arbete-för-profit-tecknet Jungfrun eller Solen i pengarnas tecken Oxen. Förfallet fullbordas av att också sinnelagets Måne riktar sin håg mot det materiella och att Månens disponent 



Det är förstås väldigt vågat att uttala sig om en individ enbart utifrån en månkarta. Men antingen tyder sinnelagshoroskopet på att kvinnan är den kanske girigaste kvinnan i Sverige för närvarande ELLER på att hon kommer från en förmögen familj så att det bara var en formsak för föräldrarna att skaffa dottern en position i underhållningsbranschen. Allt svenskarna sitter och dumglor på tv-burken är riggat och fixat på förhand.


Månen: fantasier och begär men via disponenten Saturnus störda av kriget i utlandet (Mars i nionde). Mars/Saturnus i Trälens tecken tecknar urbota fattigdom vilket brukar förklara människor som blir så besatta i pengar att de inte kan se hur de skämmer ut sig inför hela världen genom att figurera i sådana artiklar som Aftonhoran snor ihop. 

Men ett distinkt mothugg ges från den glittrande (nåja) och kreativa lodräta axeln mellan Luft och Eld. Här en opposition mellan de två lyx- och förmögenhetsorienterade Jupiter och Venus, och där särskilt Venus/pengar i familjehemmets fjärde hus anknyter till hennes solära verksamhet som femtehusindivid. Månen drömmer drömmen om att bli en "någon" (en Sol, en idol) men det är bara Venus-Väduren, den allra simplaste typen av narcissism som ligger bakom drömmen. 

Jupiter som celebritet och enorm rikedom i tionde sektorn för ära och samhällsposition ingår också i det här hypermaterialistiska stenbockspsykets föreställningsvärld. Nja... Venus är så smutsad av sin disponent Mars invid den stora Illgärningsmannen att det är en knivig fråga, om hennes familjebakgrund innehåller förmögenhet (kanske förlorad pga. kriget i Iran).

Hade jag googlat på artisten först hade jag sluppit vela runt i lösa antaganden! Nån på Aftonhoran tycks gilla Laleh och 2011 just inför hennes folkliga genombrott i tv berättar hon om depression: de båda illgörarna tillsammans som en bas för psyket och överbetoning av Jord i största allmänhet - de som söker materien dör i själen. Hon säger också att hennes far dog som en hjälte. Saturnus är fadersplaneten, Mars stavas krig eller krigs- eller olycksoffer. I Lalehs föreställning (Månen) pryds det tionde fadershuset av celebritetens Jupiter.

Trots att detta bara är ett månhoroskop och inte Lalehs specifikt egna, stämmer det förvånansvärt väl. Men ack, så materialistisk denna himmel är. Hur hennes familjs rotlöshet ska förklaras med en så ensidig betoning på det handfasta, gripbara Jord-elementet går inte att förklara utifrån månkartan. Här behövs en äkta födelsetid för att om möjligt verifiera ett extremt instabilt fjärde hus. Detta verkar vara det mest troliga som förklaring till ett kringflackande liv samt tendensen till depression, vilken dock är given redan av Jordelementet och i synnerhet Månens underlag: de båda illgörarna i Jord.

Givet att Laleh är första generationen som gått från lösdriveri till en bofast fläck på jorden (Oxen), är det inte att förvänta att hon transcenderar denna massiva dragning till det jordiska. Men avkomman kanske kommer att födas med lite mer "lyft" på sina födelsehimlar. Om inte den här kartan till råga på allt tecknar sterilitet, vilket Saturnus betecknar i vissa horoskopkonfigurationer.

6 kommentarer:

Susanne sa...

Prinsessan Madeleine är född samma dag som Laleh. Hon har ju känd ascendent - vågen. Materialism och girighet... tja, hon gifte sig med en stenrik finansman samtidigt som hon har sitt apanage. Med tanke på det ringa intresset för att ställa upp och representera Sverige borde hon ha avsagt sig prinsesstiteln tycker jag. Men då hade hon gått miste om apanaget. Och Chris ville inte ha den erbjudna prinstiteln, för han ville fortsätta att göra affärer. Som de nu har ordnat det kan de både äta kakan och ha den kvar.
"Mars/Saturnus i trälens tecken tecknar urbota fattigdom" - inte i Madeleines fall, men så har hon ju också konstellationen i det 12:e huset...

Havsörnen sa...

Citat från Faktum.se:

'Jag hängde inte riktigt med i kvällstidningsdetaljerna. Med tanke på att jag inte gör intervjuer med dem eller kommenterar dem så finns det heller ingen mening att läsa in mig på vad som står där, men det roligaste jag fick höra var rubriken ”Laleh kommenterar inte sin egen tystnad”.'

"Men mina föräldrar fick jobba hårt i fabrik och det var verkligen inget lyxliv. Vare sig man var respekterad eller inte skulle man jobba hårt.

Laleh blev bättre på ryska än på sitt modersmål farsi och präglades av tiden i Sovjet.

Det var en väldigt rolig tid. Det var som att leva i en jättestor sekt med en extrem gemenskap. Alla hade samma kläder, samma skor och det var en positiv upplevelse för mig som barn. Men det var väldigt strängt. Man skulle vara duktig i skolan. När jag kom till Sverige var det som att man hade rast hela tiden."

Jättegulliga Laleh och stentråkiga Madde födda samma dag. Obegripligt! Lalehs AC är ju definitivt inte Vågen, då. Men om man tänker på det första citatet så har vi en gemensam nämnare, nämligen tystlåtenhet och avskildhet. Prinsessans ord per år i officiella sammanhang kan väl räknas på ena handen. Hon hatar förmodligen att vara en offentlig person.

1982-06-10 = 36. Och här står jag inne på Fasching och väntar på att Billy Cobham ska äntra scenen. Fick garderobsbiljett 36. Där sprack den sviten. Cobham är 39:a. :-)

Seaward sa...

Med den extrema koncentrationen på Jord i horoskopet är det troligt att det kan svänga av åt båda hållen. Som det element som gränsar till den Rena Ondskan (prima materia, helt oemottaglig för några som helst platonska Former) och således den minst verkliga existensnivån i nyplatonismen finns det något skyggande och krympande över detta element.

Båda kvinnorna är formellt sett vackra, men jag tror Havsörnen favoriserar Laleh till den grad att han inte noterar att inlägget anar en tendens i inläggets text som Susanne spinner vidare på.

Havsörnen sa...

Märkligt. Båda har planeter i mina relations- och idealhus, men den ena intresserar mig inte alls. Vågascendenten syns tydligt i Madeleines utseende och kroppsform. Precis allting är alldeles runt. Laleh är betydligt kantigare. Detta i kombination med den djupa, intressanta blicken (Maddes totala antites) får mig att misstänka en skorpionascendent:

http://www.svd.se/Bilder/Artikelbilder/4141769.svd/representations/c/laleh.jpg

Den enda riktigt vackra kungligheten (förutom Silvia fram till och med 90-talet) är drottning Rania av Jordanien. Intressant karta med tre planeter i härskarläge. Solen/Mars/Rahu i Lejonet, Venus i Vågen och Saturnus i Väduren.

Havsörnen sa...

Rättelse: Solen/Mars/Rahu ska vara Solen/Månen/Mars/Ketu.

Seaward sa...

Håller helt med om att Madeleine ser vågig ut !!! Men Lalehs skarpare drag behöver inte vara Skorpionen, även Ox-ascendenten kan skapa dem (eller varför inte Mona Sahlin, Oxe med Lejonet i öster och Sol-Vattumannen i väster - kan det vara en tamasisk specialare)? Jag hade en relation med en kvinna oerhört lik Laleh och där några zodiaktecken återkom fast på andra ställen: Ox-ascendent och Sol-Stenbock och Mån-Lejon, samma örnnäsa och skarpt fintecknade ansiktsdrag.Jag tänker också på Dylan där visserligen Skorpionen stiger i öster - men vad är det man ser? Han har hur mycket grejer som helst i Oxen i väster!