Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 25 maj 2015

ACE - Omogna barn med för mycket pengar och makt

Så börjar då lekstugan i Norrland för militanta män som älskar att hetsa upp sig över världsläget och förklara att det t.o.m. är värre än under Kalla krigets dagar.


Horoskopet för detta dygn kommenterades redan i april, i "Kapitalismen ser gärna Sverige som en krigsskådeplats" och här ska bara tilläggas att tiden verkligen är ond och varningar utfärdas för alla dem som med sina personliga horoskop kuggar i det här horoskopet för Dagen. 

Argumentationen är som följer: Enligt gammalt tänkande var ordet horoskopos (ett scoop eller en titt på dygnet) beteckning för det som numera kallas ascendent. Det är därför rimligt att ta midnatt för vart dygn som en "container tid". 

Här har vi t.ex. den Stora Illgöraren (Saturnus) stigande i öster varje dag som ett tecken på att den lokala tiden är svårt förmörkad av en egocentrisk och snäv impuls till makt. Saturnus i öster tycks ge en bisarr vilja till personlig makt, Margaret Thatcher hade den och Barack Obama också. Saturnus anses illa placerad i första huset där den subjektiva och lokala utblicken inte gör det möjligt för Saturnus att fungera rättrådigt. Att Sverige står värd för detta vapenskrammel i Norrland förklaras således som ren och skär dumhet av  horoskopet.

Både västerut, i t.ex. Washington DC och längre österut, i Peking t.ex., stiger Stenbocken och ger en annan "ödesatmosfär" för de som bor där att relatera till. Förklaringen till detta "dipp" ligger förstås i latituden vid denna tid på året. Kartan för Arctic Challenge Exercise är ställd för Luleås koordinater.

Man kan jämföra det här NATO-dyrkande vapenskramlet med högerdåren Anders Breviks massmord på norska socialdemokrater. (Horoskopet ställt för tiden för polislarmet.)

Våldets Mars befinner sig här i "den andres" hus (7e huset) i båda horoskopen vilket rent generellt är ett dåligt omen för den tilldragelse saken rör. "Saken" tecknas ju av ascendenten och Mars ÄR Skorpionens härskare, här i opposition till sig själv. Som jag sade: barns ansvarsflyende mentalitet, "Det var han som började!" Saturnus i första huset skiljer dock militärövningen från Breivik-kartan och här har vi t.ex. Thatchers falska och snäva rollspel av "ansvarstagare". Ja, folk med Saturnus i första är uppenbarligen helt våldtagna av sina freudianska Överjag - de tror sig verkligen vara makthavaren inkarnerad. 

Men Saturnus gör ett bättre jobb i överblickande tionde (där den hör hemma) - se bara Obamas impotenta regim - och allra bäst fungerar Saturnus i dödens väderstreck Saturnus där alla band till denna världen börjar släppa så att Saturnus bortom Döden kan börja teckna insikter i den Naturliga Ordningen - i de spelregler som verkligen driver världen framåt högt över huvudet på de syndiga och begränsade politikerna.


PS. Utan att det föranledde några kommentarer falsifierade bloggen häromdagen en av astrologins viktigaste käpphästar: läran om planeters konjunktioner. Och detta genom en kvantitativ studie av den möjligen viktigaste och mest komplexa konjunktionen av dem alla, den mellan fria Solen och dess naturliga fiende den bundna och bindande systematikern Saturnus. 

I NATO-övningens horoskop ser vi dem i opposition vilket indikerar att övningen inte saknar sina kritiker. Men om inte konjunktionen ger någon mätbar effekt, hur mycket troligare är det att oppositionen gör det? Bloggen kan ha nått vägs ände med denna falsifiering av en av astrologins viktigaste käpphästar, konjunktionen som "alla aspekters moder"!


5 kommentarer:

Havsörnen sa...

Saturnus Rx i Skorpionen. Matematikern John Nash ("A Beautiful Mind") och hans fru dog i en bilkrasch i förrgår. Han hade Saturnus Rx med Ketu i Skorpionen i Olyckshuset. AC i korta resors Tvillingarna. Om man nu kan dra några slutsatser av det.

Seaward sa...

Jag tror att Oxen - "subtilt influerad" av eller "samverkande" med Algol/Djävulen beskriver att vi alla (bloggaren inräknad!) är inne i en sällsamt korkad period just nu. Historien kommer att håna svenskarna för deras kärlekskranka inviter till USA.

Att paret Nash satte sig i en taxi med en halvt frånvarande chaufför är bara en bekräftelse i mängden. ”Skelettpappan” som besökte bloggen nyligen med tydliga symptom på en rättshaverist, ett annat exempel. Det var NYMÅNEN under Satanshuvudet som öppnade för en gräslig månad intill nästa nymåne.

Den tunga oppositionen inom ramen för "den sataniska axeln" (blint vredgade "Pyton" enligt romersk astrologi) innehåller så pass många planeter att många horoskop är potentiellt berörda. Oron i stockholmsförorterna ett annat tecken i tiden på att mörkret rör sig under ytan... Och min mor med alzheimer har nu via Saturnus i Skorpionascendenten så klent medvetande att hon inte ens framåt kvällen kan redogöra för vad hon gjort under dagen.

Jodå, Saturnus kramar livet ur folk långsamt. Mars genom snabba och våldsamma olyckor. Här står de båda onda i opposition och egentligen är det väl läge för ännu en enorm jordbävning när spänningen når en urladdning. Tyckte faktiskt jag såg en reklam för just detta. Hollywood släpper San Andreas-(förkastningen) - CGI-effekterna som användes i ”2012” – en kataklysm som aldrig slog in – kan väl återanvändas. Men nu har scenariot begränsats till det lokala, till Kalifornien. Typiskt Oxen att allt tvinga ner händelserna till det partikulära och platsbundna!

Jag tror vidare att Pytons axel är vad tänkare brukar kalla ”failure of ideation”, vilket naturligtvis visat sig ett akut problem för socialdemokratin, vars födelsehoroskop också har den suboptimala Saturnus i första huset och som nu verkligen är i kris (när Saturnus passerar det tecken som negerar den positivt polariserade Mars som återfinns i SAP-horoskopet) – partiledningen har sålt ut all partiets rättskaffens ideologi från förr. Saturnus kommer att döda detta parti, fast kanske inte just under den här fyra veckorna efter sagda, totalt ”algoliserade” nymåne.

Apropå paret Nashs bilolycka kan man fundera på denna antika lärosats att alltid studera närmast föregående nymåne i varjehanda spörsmål. Den föll som sagt i Oxens tredje grad, exakt på linje med stjärnan Algol, men frågan är, som sagt, om inte hela Oxens (och Skorpionens) tecken har en labil månad. En god vän separerar inom några dagar från sin hustru efter många strävsamma år. Månen i Skorpionen på honom och Saturnus passage genom hem- och vardagslivets tecken således. (Kvinnans horoskop har ingenting i dessa två tamasiska tecken, men det är tydligen mannen som lider ”nederlaget” och flyttar ut till ett kyffe för att begrunda livet.)

Det vore intressant att ha tillgång till t.ex. Jimmie Åkessons ”inre liv” under dessa fyra nymåneveckor eftersom nymånen inträffade nästan exakt på hans Algol-påverkade Sol.

Seaward sa...

PS. Och vad om gorillan som fick spel och slog ihjäl en äldre hona på ett zoo. AB uppger att han är 13 år och således född 2002 med Saturnus i Oxen - nu opponerad av transiterande Saturnus i Skorpionen?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20847145.ab

Vad jag menade med att många berörs kan också tolkas som att i synnerhet svenskar som folk berörs eftersom vår Måne (del av nyliga nymånen) disponeras av Mars konjunkt Algol i Oxen. Norge, del av militärövningen har Solen med Algol och Finland Jupiter-Oxe opposit Sol-Skorpion och en Ox-ascendent. Alla tre länderna alltså generellt involverade i tidens symbolik.

Havsörnen sa...

Relaterat, kanske något av intresse, om inte annat så för Specsavers:

1) Kapiel Raaj diskuterar Saturnus Rx (utlagd 16 maj 2015

https://www.youtube.com/watch?v=bAYkahPfORM

2) Pending karma in vedic astrology (live 21 maj 2015)

https://www.youtube.com/watch?v=SiuiwHd-e74

Från 0:59:00: Varför Trika husen (6, 8, 12) är onda och (från 1:01:00) en hemlig metod för att räkna ut var man har "pending karma".

Seaward sa...

Sydindisk astrolog med Jupiter som fadern. Spännande segment och en påminnelse hur mycket krångliga metoder indierna uppfunnit. Det här var innan videospelens tid, folk fick roa sig med att skapa rebusar att sedan lösa eller sprida som en känd guru! Indierna tycks älska merkurius-lekar. :-)

Namnet på de onda husen, trik (eller drik), röjer så uppenbart Europas indoeuropeiska språkrötter. Se här:

http://etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0&search=trick

trick, förrädiskt och gäckande, falskt, en härva (karmisk härva!)

"Den hemliga metoden" att hitta den egna karman för tidigare liv har en liten släktskap med indiernas fiffiga sätt att skapa en sekundär zodiak för vart och ett av husen: 7e partnerhuset, 2a från 7e, "andras ekonomi" eller "arvspengar", och så vidare. Fast den här metoden inbegrep en "återstuds" från individens dåliga hus till den himmelska zodiaken och tecknens talvärden.

Jag noterar att läraren placerar utlandet i 12e där jag bara läst att det skulle innebära förluster, inklusive (ofrivillig) exil eller förlust av hemlandet (att ta ett steg till och kalla detta utlandets hus är magstarkt, tycker jag, fokus ligger på förlusten).

Men så mycket varianter som ryms inom indisk astrologi skulle det inte förvåna mig om någonstans någon håller 9e jupiteriska för att utöver långväga resor också beteckna "det långväga", dvs. utlandet