Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 1 april 2015

Vredens vind över EU-diktatorn Tyskland


Dagens Nyheter

Härförleden råkade jag välja fel nationalhoroskop i samband med den tyska självmordspiloten. Synd, för det gav en bra koppling mellan ascendenten och flygolyckan.. Men tyska astrologer tycks favorisera en annan, något tidigare karta än den för kejsarens proklamation den 18 januari. Låt oss räkna om tyskarnas favorithoroskop till den gamla zodiaken för att se vad de egentligen gillar hos sig själva:

Tyskland - en flitig ("industrious" = industri)
tekniker utan hjärta


Det första som slår mig är hur likt Tysklands horoskop är Nya moderaternas och kartan för den här reklambyråbluffens första och sista partiledare.

Storfinansens bedrägliga propagandaprojekt
"Nya moderaterna" - första partistämmans öppnande


Självtjänandets Jungfru i öster likt partiet och den omoraliska Mars i ego-position som i Fredrik Reinfeldts fall: hycklande lutheransk arbetsmoral och pennalism och straffåtgärder - "arbetslinjen" - för "underlägsna folkslag" - typ sjuka och långtidsarbetslösa. 

Samma Måne i korruptionens åttonde hus som i nymoderaternas horoskop - och behärskad av den prominenta och omoraliska Mars. De största bluffmakarna och fifflarna är de som gapar högst om folkets lättja och låghet. 

Också samma onda stora förmögenhet som tyskarnas högsta goda (9e huset) som vi finner i Fredrik Reinfeldts horoskop: Jupiter i Oxen - växande resurser - var den onda gud han tillbad. Satanism utan att ens Djävulens stjärna (Algol) är aktiverad i horoskopet.

Inte konstigt att den här bloggaren tyckte sig känna nazivibbar i moderaternas utblick. Och nu bekräftar alltså tyskarnas eget favorithoroskop hur obehaglig ANDENS BRUTALISERING kan vara. Detta är bloggens formulering för när det basala och enligt vissa rentav onda Jord-elementet möter Eld-elementet vilket det förra är ur stånd att förstå då vi här talar om själlös materialism som oseende dumstirrar på ren spiritualism - två världar som aldrig kan mötas då en är begränsad och den andra fri och obegränsad. Eld å sin sida kan i dess enbart naturliga representation ligga på som en blåslampa mot det jordiska - men det är väl en brutalisering av anden om något, att tvingas verka med sådan häftighet.

Visst ser man att Tyska riket är ett blivande militaristiskt rike och ganska obehagligt också. Här är den härsklystnad som idag Angela Merkel representerar. Samma "andens brutalisering" som Eld och Jord i totalkonfrontation tecknar förklarar å andra sidan Tyskland som den mördande kemins hemland och dess ingenjörskonst. För vilken plats är bättre för att studera de blott naturliga elementen eld och jord än i den larmande järnsmedjan?

Horoskopet är så ofattbart begränsat och hårt i tonläget att man redan här ser den tyska "grundligheten", okänsligheten i Jordelementet (jämför Reinfeldts upplevda empatilöshet) och förmågan att skapa system för att utan pardon gasa ihjäl miljoner. Det är samma mentalitet som driver Angela Merkel att trakassera spanjorer och greker i en EU-ekonomisk kontext. Nazivibbarna finns kvar, de har bara bytt verktygslåda. 

Man får inte glömma att Eld och Jord i clinch också har beskrivits som "egenmäktighetssyndromet", diktatorns skeva uppfattning att "ska nåt bli gjort är jag jag som måste göra det". Visst kan Eld och Jord teckna frenetisk kamp med det materiella, men något verkar saknas, det mänskliga verkar frånvarande i detta möte mellan energi och jordisk struktur. Germanske muskelbyggaren Arnold Schwarzenegger blev till sist hågkommen främst som The Terminator, något mindre än en verklig människa.

För nästan 2000 år sedan ordade Claudius Ptolemaios mycket om hur man spår väder med hjälp av astrologin. Jag har bläddrat förbi de kapitlen vid båda läsningarna av Tetrabiblos. Jag inser därför plötsligt att inlägget inget har att säga om Guds vredesvindar (hämndänglar) över Bayern för tillfället! 

Men att upptäcka bekräftelsen i Tyska rikets horoskop på den inhumana och fordrande tyska vibben bakom hårt tyskklingande namn som Schlingmann, Reinfeldt och Berg, det är ett resultat det med och bekräftar bloggens antagande om något själsdött hos alla som söker sig till detta parti med löfte om "mer i plånboken". Satan, vad simpla svenskarna är när man med bara några års efterklokhet ser på vad som utspelade sig 2005-2014!

Och nu rullar det vidare precis som tidigare under regeringen Löfven. För det går inte att missta sig. Nya moderaterna hade tysk finansiering fast ingen ville säga vilka varumärken och företag det kan ha handlat om. Vad om t.ex. BMW, som nyligen gjorde bort sig i försöken att via Nationalmuseum köpa goodwill via Sverige (SvD)? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar