Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 21 april 2015

Ungmoderater repriserar näringslivets skitprat om "olönsamma" studier

Så har Moderaterna officiellt återgått till att vara den arroganta överklassens parti. Nu vill de blockera dåligt bemedlade människor från att läsa på universitet genom att göra som i USA, sätta terminsavgifter på studierna. Artikeln i SvD är medioker men det kan bara till del förklaras med författarnas späda ålder. Å andra sidan är den talande för hur klent det är beställt med tankekraften på högerkanten, försämrade högskolor eller inte.

I själva verket är ynglingarna bara grundligt hjärntvättade och repeterar fantasilöst Svenskt Näringslivs kampanj mot "lyxstudier" för några år sedan. Nu ska svensk ungdom stöpas helt i näringslivets idé om vad som är ett rikt individuellt liv: det ska tjäna Penningen och profitjägarna, annars behöver man inte besvära sig.

Givet hur många snaror astrologin (den äkta varan!) lägger på den snubblande själens väg är ett starkt och fungerande horoskop mycket ovanligt än en karta som tecknar många karaktärssvagheter. Men att beräkna livsförutsägelsen för dessa två övermodiga moderater ger som vanligt katastrofala resultat. Det verkar faktiskt som om ONDA människor attraheras av högerns världsbild.

Vi tar lundensaren först, som troligen representerar en högerkonservatism av fulaste skånska slag:


Den mäktiga triangeln i Luft-elementet som inkluderar psyket (Månen), regleraren Saturnus och den stora framgångens Jupiter indikerar naturligtvis en blivande makthavare. I brist på klockslag vågar man dock inte säkert säga att den här triangeln tecknar en förhöjd intelligens, trots att Jupiter ligger i femte huset och aspekterar/gynnar ett psyke som här tecknar fallenhet för logik. 

Det enda man har lov att bli i Sverige som god logiker är tekniker och en slav åt den svenska vapenindustrin! Så vill de styrande av högerns övertygelse kanalisera, krympa och likrikta landets studiebegåvningar. Från Sverige SKA INGEN KOMMA som tänker stort och rätt, bara folk som tänker LÖNSAMT.

Men vad hjälper denna ungmoderatens fallenhet för konceptuellt tänkande när sinnelaget är förgiftat av en dubbel förbannelse? Jag vill återknyta till ett av de viktigare inläggen på denna blogg, från i går och skrivet utifrån DN-vd:ns 19 miljoner i årslön: Kan den goda daimonen vara ond?

I fallet ovan talar vi inte ens om den goda daimonen utan hellenismens onda daimon, motsvarande judarnas "disposition till det onda", yetzer ha-ra (se länken ovan). Psyket/Månen förgiftas via kombinationen med 12e husets herre Venus som agerar i rollen som den onda daimonen UR samma psykets upplevelse. Dessutom är "stora och lätta pengars Jupiter" också skadad av den onda daimonen i det femte huset för politiker. Psykhoroskopet antyder med andra ord samma ONDA FÖRMÖGENHET som vi ser stiga i öster då Moderaterna omformulerade och nystartade 2005. (Se horoskopet för Nya moderaterna.) Här är då människorna som missbrukar Jupiters förmåga att skänka överflöd.

Till en onda daimonens krafter sällar sig nu också Satansstjärnan Algol samt "halshuggna" eller bestraffande Ketu. Vad vi nu har är en intellektualitet (Merkurius) som söker styra enkla människors sinnen (Månen) som är fasaväckande ondskfull. Det gäller bara att se igenom ordsvallet och studera vilken grundläggande människosyn det här unga monstret representerar.

Om man vill kan man också fundera över parallellerna till Fredrik Reinfeldt, vars kroppsliga horoskop (känd födelsetid) hade den onda daimonens signifikator i 11e idealhuset, en skamlös själ som idealiserade det onda och kallade det gott och eftersträvansvärt. Här ser vi återigen Solen i 11e men i en komplicerad konjunktion med halshuggna Ketu över teckengränsen. Ungmoderaten idealiseringar pennalismen och den vinstmaximerande förbudsmentalitet som Svenskt Näringsliv försökte med 2011. 

Låt aldrig dessa själar nå viktiga positioner! Deras förmåga att skada de mänskliga idealen och vilseleda obildade människor som bildar sig uppfattningar på basis av såna här artiklar kan inte nog betonas.

Nästa man till rakning. Här tyder namnet på en utblottad invandrarfamilj där familjens stolthet, får representera den motiverade strebern som inget hellre vill än stiga i respekt i svenska samhället med dess materialistiska hackordning, och som därför slår sig samman med en ren tyrann - lundensaren. 

Det är säkerligen Benjamin Dousa som bidragit artikelns tomma påstående att "det är inte sant att barn till lågutbildade föräldrar skulle missgynnas av ett högskolesystem med studieavgifter." Och även om det var rika föräldrar som etablerade släktnamnet på svensk mark borde han ha insett nu att svenskarna håller honom för en neger, ett pinnhål lägre än dem själva. De gamla pengarna lundensaren skulle kunna representerar (att döma av den delvis mycket rena och delvis mycket orena stjärnhimlen) döljer alltid rasism i sitt hjärta - se bara Solens konfiguration här ovan. Lundensaren använder Dousa som en täckmantel för sitt nedlåtande hat mot alla som står under honom själv. Luftelementet är genuint förorenad av jordsmuts och demoniska attityder.)

Det är detta jag menar med skitartikel: tomma påståenden att avgiftsbelagda studier inte hindrar den motiverade följt av ett svepande pekfinger mot "erfarenheten från England". Ett land vi alla vet går på knäna under högerns stålbad, där enkla människor har det svårare än någonsin, där inte ens de rika har råd med London efter att Margaret Thatchers marknadsliberalism studsat tillbaka på landet! Nej, den här artikeln är inte att lita på!Det går inte hjälpa att man fattar misstankar när gång på gång gudlösa struntar visar sig komma under horoskop som renodlat pekar på själens syndafall, varelser som söker materiella belöningar i livet och är helt ointresserade av själens ansvar för att höja sig till mänsklig (och gudomlig) excellens.  

Se även SvD:s ledarskribent Ludvigsson dagen innan skriva just om klassresan som en statushöjare, ekonomiskt och för att du kan köpa dig dyrare stilmöbler. Andres Lokkos helt jordbruna horoskop påminner också om detta skämt till klassresa som inte ens har den verkliga excellensen på programmet! Det senare fallet är exempel på hur en social medvetenhet blir märkligt vag när den samtidigt rörs ihop med överklassmarkörer och man likt Ludvigsson bara handlar om att som ett stycke formad lergröt GESTALTA kultur och bildning. Själen är alltjämt i exil, lämnad i träda, och kännaren ser att excellensen inte bor i den människan. 

Sverige högervärderingar ger pinsamma människor, det har bloggen mer än en gång kunnat konstatera. Läs Ludvigsson som ett exempel på en fatal insiktslöshet. När hon påstår att "klassresan" inom det givna ekonomiska systemet inte alls stöter ner någon annan tror man att hon skämtar! Eller är hon verkligen så här dum?

Ungmoderat nummer två har ett av de mest prosaiska materia-horoskop jag sett, och definitivt av samma sort som moralhataren Nietzsche eller ateisten Henrik Fexeus (som lärde ut i bok hur man instrumentellt använde kroppsspråk för att lura kvinnor och bli mer framgångsrik raggare - knappast hans livs stoltaste ögonblick). Tack vare en läsares okuvliga föresats avslöjade han en moralförnekande filmforskares ultranegativa stjärnhimmel där bloggaren halvhjärtat slarvade med sin uppgift.

Parallellen med Fredrik Reinfeldt blir ännu tydligare i fallet Douch. Även här är den onda daimonen - Saturnus, tillfällig ägare av 12e - uppflyttad till den goda daimonens 11e hus och presenterar alltså det ondaste onda som om det var något gott, ett ideal för alla och envar att ta till sig. Denna ondska består i den mest streberaktiga axeln astrologin känner: den där ringheten i Kräftan förväntas förbytas i ett ambitiöst klättrande mot makt och ära och den fullständigt psykopatiskt politiska korrekthet som Stenbocken betecknar - åtminstone när dess härskare Saturnus också är emblem för den onda daimonen, människans sämre instinkt!

Som med den kryptofascistiska lundensaren ser vi en prominent Jupiter, den här Månen (psyket) drömmer drömmar om STORA OCH LÄTTA FRAMGÅNGAR (Jupiter i ett prominent hus) och det tycks vara regel att sådana här dekadenta själar då bara apar efter dem med makt. Att döma av de två horoskopets "tonläge" Benjamin Dousa lundensarens bitch, girigt tittar han mot partners förmögenhet (Jupiter i 7e) på ett sätt som påminner om horpojken Tiger Woods vars horoskop sökte sig dit där det luktar pengar. Ja, detta är underklass - om inte i materiellt avseende så definitivt i andevärlden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar