Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 19 april 2015

När mördarna gömmer sig bakom vd-titlar

Den lömskaste blick som
skådats på år och dag!
Det här inlägget påbörjade jag igår, lördagen den 18e, men dagens två blogginlägg utraderar fullständigt meningen med det. DN:s Wolobroskys tendentiösa söndagsledare och varningen för NATO i samma tidning signerad bättre tänkare och människor, återspeglas i bloggens förra och förrförra inlägg. Jag lägger likväl ut den här stumpen som ett kul exempel på hur snabbt tiden ibland förändrar läget.

*****

Sverige eller åtminstone SvD/Näringsliv fortsätter med självlögnen att kalla SAAB ett försvarsindustriföretag fast det självklart är en del av den mördarindustri maktens män undantagit från spelreglerna som gäller alla andra. 

T.o.m. BESTEN inom Stefan Löfven skymtar till varje gång han är beredd att sätta mänsklighet och moral på undantag för att "jobben" eller "ekonomin" (dvs Rovkapitalismen) kallar.

Tekniskt sett är således SAAB:s vd Håkan Buskhe (förstår att han lade till ett "h" till det pinsamma efternamnet) inget annat än en mördare i svart kostym. En typisk svensk ingenjörstyp som, så typiskt teknikrater, tycks sakna alla spärrar som högre utvecklade själar besitter. Vem vet vad SAAB:s planerade drönare kommer att användas till?

Ändå är busken född till Lufttecknet Vågen, ett av de tre som enligt västerlandets äldsta astrologiska text (romerska Astronomica, 1a årundradet) ensamma kan göra anspråk på att representera det specifikt mänskliga. Men en snabb blick på horoskopet visar varför inte Luften och Vågens humanism får något genomslag här. Det är nämligen den näriga näringssjälen som drar ner honom under vattnet så att vi får en diffus och principiellt omtöcknad typ av Fredrik Reinfeldts slag.Varför Vågen slirar och saknar fotfäste, beror som sagt på att det är Vatten som regerar, närighetens element som tänker kort och kring det fysiska. Då får man sjuka luftvarelse som låter den lägre domänen stuva om i den högre intellektuella domänen där egentligen människan vet vad som är rätt och vad som är fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar