Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 10 april 2015

Mannen som sålde sin själ - II
Den militiärindustriella mördarmaskinens nordiska gren har kommit åt Löfven - det var säkert därför han flyttades in på spelplanen av de odemokratiska krafter som egentligen styr landet - och hans likasinnade kapitalistkramare tar nu Putins solodans som intäkt för att få ekonomin att snurra ännu bättre. Jag menar, minns de dummifierande rubrikerna som fladdrar förbi. Putin är det bästa Löfvens dolda regissörer kan tänka sig. 

Vänstermedierna har redan påpekat hur högermedierna larmar på hörselskadenivå just nu. (Undantag finns, AB:s Anders Lindberg låter som vilken hök som helst.) Krig och BNP, allt hänger ihop, och den enfaldiga medborgaren bryr sig inte, inte så länga man har ett jobb och lite konsumtionskraft. Det här är ännu ett litet schackdrag som röjer den kontinent som dödat mest i modern tid - Europa måste lida hårt av thanatos, en självmordsinstinkten.

Men "mannen som sålde sin själ till Djävulen" gäller i lika hög grad försvarsminister Peter Hultqvist. Han tillhör ett hällregn av själar som föll över jorden under några korta veckor då den stora framgångens Jupiter stod på tur att prövas av Gud genom hans speciella verktyg för korruption: Satan. Det ser ut som att ELD-elementets ambitiösa natur gör dessa varelser väldigt lättåkomliga för Djävulen. Särskilt om de föds med krigshetsaren Mars som också vet att det bår att bygga upp stora mängder pengar (Jupiter) genom krig (Mars)!

Den här mannen är lika farlig som Hitler. Jämför deras horoskop får ni se.


Se även: Löfven, mannen som sålde sin själ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar