Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 19 april 2015

Hjärtlös cyniker av högsta rang - moderat såklart


Omdömet "hjärtlös cyniker" kom från Transport och i en helt annan sak. Men det är samma Kristoffer Tamsons som nu ligger bakom idén att skitföretaget SL i Stockholm ska börja skada passagerarna igen genom svängdörrar som snabbt slår igen för att ingen ska hinna smita med och snuva företaget på VINST.

Människan ser ut exakt som man föreställer sig en nazist - en hjärtlös skit - och jag är ledsen att säga det, men kombinationen av de båda marsianska tecknen Väduren och Skorpionen kan ha den här effekten! Men det är naturligtvis de ytterligare faktorerna, den avmätta Ketu nära sinnelaget, som får Transport-medarbetaren att tala om en hjärtlös cyniker. 

Att iskalla och restriktiva kalkyleraren Saturnus kommer att döda den här mannen i kärlkramp bidrar säkert också. Det som blir fysiska sjukdomar senare i livet börjar ibland som fula attitydlåsningar i psyket. Låt den ruttna attityden rulla på i 20-30 år och sen är det klippt.

Tamsons fick sig en astrokommentar så sent som i februari i år, men apropå det nya ämnet, stoppa gratisresnärer från att dränera det ack så fattiga SL med deras rekordhöga färdtaxor, så kan man tillägga följande kommentar till kartan.Andra huset, där pengar räknas intill förbannelse, är sataniskt drabbat pga stjärnans störning av välviljans Jupiter (som här anammar Oxens äganderättslinje). Men det är i relation till 12e huset för förluster den här psykiska skadan verkligen går i dagen, då den onda daimonens och förlustens 12e ägs av just Jupiter. Och det syns faktiskt i ansiktet, vilken snål jävel detta är.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar