Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 4 april 2015

Fullmåne aktiverar solförmörkelsen för 14 dagar sedanEn vardagsepisod med visst underhållningsvärde. Lyssnade till en ovanlig reggaelåt från 70-talet, en vemodig hyllning till den korsfäste Jesus. Det tog inte många sekunder att inse varför mitt undermedvetna "aktiverat" den gamla plattan just på Långfredagen!

Tittade till skivan på sajten Discogs som är ett kollektivt projekt, likt Wikipedia, där allmänheten bidrar med vad de vet om musik i olika format. Fick lust att göra mitt första bidrag någonsin då jag såg att bildmaterialet visade grammofonskivans andra pressning och fel uppgift om utgivningsåret. Som tonåring hade jag beställt mitt exemplar från England ett år tidigare och då hade skivan en etikett med enkel grön-vit design.

Väl i tagen skannade jag också in en annan titel från samma skivbolag där Discogs åter saknade bild och information om förstautgåvan. Den kom i vitt omslag - tydligen var inte "konstnären" färdig med sin fula bild på ett slott ännu. (Det säger något om vilken låg profil dessa reggaebolag hade, att de började sälja sin produkt fast den inte var klar i alla delar än!) Förstautgåvan hade också en ännu äldre design på skivetiketten än den grön-vita. Sånt här brukar samlartyper älska att känna till, så jag tyckte jag börjat dagen med en god gärning!

Det tog bara sjutton timmar under en ovanlig fullmåne innan en småaktig bidragsgivare till Discogs var på mig och felaktigt mästrade och sökte påstå att man ska skapa helt nya "entries" för variationer när det gäller skivomslag eller etiketter.

När jag tittade igenom albumtitelns uppdateringshistorik fattade jag att det plötsligt blivit ego-politik av något jag trodde var ett okomplicerat bidrag till faktasajten. "jd_dog" surade uppenbarligen över att han plötsligt inte längre var ägare av den första pressningen av skivan, för han åthutade minsann inte bidragsgivaren Gumberts komplettering med ett olikfärgat omslag tre år tidigare. Enligt sin nonsensregel borde han uppmanat även denne att skapa en ny artikel för ett olikfärgat omslag! (Se bilden.)


jd_dog:
different coloured sleeves ,. labels and different label layouts should be entered as a seperate submission .....


bloggaren/erald:
So how come the Discogs police hasn't remedied the ghastly error of publishing photos of both a blue and red cover variant of the 2nd press run of this title?

I am sorry to say, this is merely nitpicking. Should the progression of matrix numbers all be entered as separate items, too? Please understand the logic elements involved. These are all sub-class variants belonging to the 1st issue.

Admittedly, 1970s reggae defy all normal attempts at classification and the label color sometimes changed from one press run to the next.

Det här är verkligen ett perfekt exempel på småaktigheten implicit i rådande fullmåne. Det är Jungfrun - den detaljexakta Merkurius - som paxat för detaljkontrollen. När mattan rycks under fötterna på Jungfruns egen hemmaplan, då kan vad som helst hända. Den merkuriska Jungfrun kan avlossa desinformation, skifta fokus eller på andra sätt vägra fakta dess rättmätiga plats.

Låt oss titta på månadens ovanligt komplicerade fullmåne - det första man ser är att Jungfruns härskare är fallen i det mindre detaljexakta teckenet Fiskarna och ägs av ett intresse för det egna reviret: Jupiter-Kräftan.Den naturliga zodiaken påminner om att det är rädslan för att inte ha något inflytande som tycks dominera Discogs-kverulanten. Han har mutat in stället som sitt lilla revir och från ingenstans kommer en ny bidragsgivare och vänder hela hans kunskap upp och ner - det fanns en ännu mer ursprunglig förstapressning än den han kände till. 

Att han förfaller till ren lögn kan bero på att månnoderna är "demoniska inflytanden" - uppblåsthet och deflation följer dem. Och här kommer vi kanske en sanning på spåren, Jungfrun är vinstintressets tecken, Fiskarna den oönskade världsliga förlusten. 

Genom att introducera en tidigare okänd förstapressning ser nu "jd_dog" andrahandsvärdet på sin skiva minska! Sådant här livet för insekterna som krälar runt i materialismens gyttja (Vatten + Jord). Även Fiskarna/Jungfrun representerar ett hackordningsstänkande, likt den primära axeln Kräfta/Stenbock men kanske till skillnad från Oxe/Skorpion som inte tycks ha någon värst utvecklad känsla för graderingar.


PS. Discogs automatiserade mejl att någon kommenterat informationsbidraget anlände på fredagen tidsstämplat 20.57. Översatt till ett horoskop för bidragsgivarens ort stiger Vågens sjätte grad i öster - bloggarens Sol ligger i sjätte graden Vågen! Vad sådana sammanflätningar betyder vet jag inte, men till saken hör att  bloggarens olycks- och fiendehus (6e) just nu lever rullan då välviljans Jupiter låg klent placerad där vid födelsen. Saturnus i transit står nu gradexakt still över Jupiter. En intressant transit som på några veckor uttryckt sig på så ytterligare flera sätt utöver några redan nämnda

Till de allvarligare hör att hans mor nu är så alzheimer-sjuk att hon halvklädd hittats vandrande på Stockholms gator två gånger under den senaste veckan och nu får flytta till det åldringsboende som den onda förra borgerliga stadsledningen skurit så att i princip bara människor redo att dö packas in på det som en gång var trevliga servicehusboenden även för vitala pensionärer. Borgarens hat mot sin egen stad i dessa remarkabelt själviska tider! 

Det är typiskt att bloggarens mor föddes med samma välviljans Jupiter i sitt första hus i Skorpionen så att Saturnus transit genom Skorpionen nu distinkt signalerar att Liemannen står kroppsnära i hennes fall...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar