Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 10 april 2015

Årets viktigaste artikel, i ETC!

http://www.etc.se/kronika/arbetarna-med-de-viktigaste-jobben-far-samst-betalt

Garanterat skrämmande läsning.

Man behöver inte vara någon superastrolog för att se hur väl artikelförfattarens "psykiska" horoskop (månascendenten) indikerar just det problem han skriver om. Se bara "den samhälleliga hackordningens axel" (Stenbocken/Kräftan, mäktig och maktlös) och hur hans djupt humanistiska Jupiter-sinne i Vattumannen ser på detta sjuka förhållande - axeln faller längsmed två onda axlar.Det är alltid svårt utan födelsetid att avgöra om horoskopet tillhör förbrytarna eller de goda/offren, men det råder med den sideriska zodiaken sällan någon tvivel om att själva det överskuggande problemet i "världsspyket" tecknas tydligt.

3 kommentarer:

 1. Förstod inte riktigt "axeln faller längsmed två onda axlar", men hur som helst så kollade jag upp kartan tillhörande Carly Fiorina som nämns i den länkade artikeln. 1954-09-06, Austin, TX, tid okänd. Jag hade förväntat mig en kolsvart och ondskefull karta, men bortsett från Merkurius i Jungfrun så ligger samtliga planeter i Eld och Luft. Det finns en risk att sinnelaget hamnar i Skorpionen, om födelsen skedde under dygnets fyra första timmar. Annars ligger Månen i Skytten tillsammans med Mars och Rahu, disponerade av Jupiter i Tvillingarnas sista grad. Solen i Lejonet och Venus med Saturnus i Vågen.

  Chandra lagna ger Lejon-Solen som högsta goda och Vågen som ideal. Både Mars och Saturnus lägger sina långa aspekter mot de tomma Kräftan/8:e huset. Är det giriga Rahu i första disponerad av svulstiga Jupiter i Tvillingarnas döende grad, i sin tur disponerad av Merkurius i Jungfrun som är smolket i bägaren?

  Hon ser sannerligen mer eldig än vegetativ ut:

  http://www.lifenews.com/wp-content/uploads/2015/03/carlyfiorina.jpg

  SvaraRadera
 2. Hörde på radion igår om mediechefernas ökande löner (eller "ersättningar" som de på toppen själva säger) trots nedskärningar och minskad vinst. Gunilla Herlitz, tidnings-VDn som omnämts på bloggen, har fått löneökning från tre till nitton miljoner. Radioprogrammet fick bara tag på henne via mejl. "Tack för din fråga. Jag svarar inte på lönefrågor." Jan Helin ville inte heller svara. Den enda som svarade var någon i en styrelse (för Sydsvenskan eller liknande). "Ja, det är förstås inte bra med så stora påslag, men nu var det så att ett optionsprogram löste ut..."

  Herlitz har också axeln Tvillingarna-Skytten aktiverad av flera placeringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med bara Månen till hands för att skapa en "virtuell värld" är jag inte säker på att Tvillingarna/Skytten som sådan är problemet, girighet var inte ens Fiorinos största problem utan hennes patenterat dåliga omdöme som företagsledare. Herlitz, å sin sida, är något som sluppit ut från helvetet. :-)

   Men om man ändå tillämpar läran om mundana placeringar på en månascendent (det är trots allt ur Psyket vår materiella värld till sist förtätats), är det säkerligen Fiorions Jupiter i väster, planetens "sämsta" plats (jfr den måttlösa Tiger Woods), som far illa av oppositionen från Rahu och Mars. Den vågräta jag/du-axeln mellan Mån-Skytten och Jupiter stämmer perfekt på hennes enorma avskedningsprogram.

   Horoskopet har flera starka placeringar, men fungerar verkligen samvetet/högre intuition (Solen i 9e) när 11e idealhuset är ett renodlat ONT IDEAL. Både Venus 11e-ägare och Saturnus (förvisso Venus vän) är VERKSAMMA ILLGÖRARE. Här kan man därför tillåta sig ett expansivt Skytt-psyke som använder förnuftets Saturnus och avvägningsförmågans Venus på absolut sämsta sätt. Beror detta på att hon är för småaktigt detaljfixerad?

   ”Detaljisten” Merkurius i 10e är horoskopets mäktigaste placering (i hennes psykiska fantasier), men när hörde man senast om att sätta en slav och en räknenisse (räknesnippa?) att ansvara för stora och viktiga policyfrågor? Merkurius finner ingen vän i Saturnus utan bra den Distanserades indifferens. Överfört på husen skulle man kunna säga att Merkurius är neutralt placerad här, men skillnaden i Saturnus räckvidd och Merkurius är enorm - om man ser på planeterna astrologiskt, utan funderingar på deras kopplingar till antikens filosofi..

   För dålig logik och oförnuftiga lösningar instämmer även det tredje logiska huset som här ägs av den verksamt onda Saturnus.

   Jag skulle tvärtom säga att det finns åtskilliga och allvarliga problem i horoskopet om man tittar på just de hus och planeter som är tillämpliga för alla hennes tillkortakommanden!

   Som du vet är i princip alla horoskop halvruttna (indiernas stränga system misstar sig inte och ser helgon i varje gathörn), men alla obetydliga undersåtar kommer undan tack vare sin maktlöshet och det faktum att de lever i sina ödestilldelade fickor i livet, med folk av lika låg dignitet runtomkring dem. Blinda kan inte leda blinda men det goda är att de åtminstone slipper upptäcka vilka de är. Flytta nu upp någon i maktposition och det blir snart kolsvarta tidningsrubriker. (Löfvens ryggradslösa medlöperi med The Man, vilket han tydligen praktiserade redan som fackförhandlare.)

   Radera